- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- potyautas: A teljesség igénye 4.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
byte-by
tag
válasz
levelko
üzenetére
halo levelko!
Látom Szirty már postafordultával válaszolt, de ha már dolgoztam vele akkor mégis ide irom.
a memóriatáblázatban az aktuális idő/dátum szerepel.
az általad megnyitott terület értékei : A351 -5157=51 perc 57 s,
A352 -1907= 19.-e 7 óra, A353- 1302 = 2013 év 2. hó.a programrészletet valószínűleg azért nem engedi, mert a relációban az általad megadott érték ugyan konstans, de nincs megadva a típusa.
tegyél elé egy kettőskeresztet és mivel bcd és szó hosszúságú 4 digit lehet. (pl. #2745= 27 perc 45s)én azért irtam bele a relációba D területről egy változót.
ebbe, a memoriatáblázatban, olyan értéket irsz bele amit csak akarsz. plusz , ha van HMI akkor onnan is vátoztatható, mivel oda egyszerűen beilleszthető a memória.
tehát pl. a D10 -be beirod hogy 2740 (bcd-t kiválasztva) akkor 27 perc 40 másodperckor lesz igaz a reláció.
és persze utána is, mivel nagyobb-vagy-egyenlő típusú.Az igazi probléma itt következik.
mivel Te 7 órától 9 óráig akarod üzemeltetni a valamit, ezért Neked az A352 kell.
viszont ez nap / óra felbontású.vagyis ha mindennap kell akkor meg kell oldani, hogy a nap aktuális legyen az összehasonlítandó értékben.
Tehát ma 19-e van , bekapcsol 19.-én 7 kor , kikapcsol 19.-én 9 kor.
a reláció összehasonlitandó értékei az A352 alatt: "be" #1907 és "ki" #1909 .
viszont holnap 20.-a lesz, aztán 21, stb.tehát gondoskodni kell róla, hogy az összehasonlítandó érték első két digitje az aktuális napot mutassa.
vagy csak az órát mutató biteket kell használni.( A352. 0-7 = nap, A352. 08-15 = óra)
utasításlistában meg kell nézni a megfelelő specifikált bit mozgató utasításokat.
a MOVD utasítással mozgatni tudod a digiteket egy memoriába és azt hasonlíthatod össze.byte-by
Új hozzászólás Aktív témák
- Automata kávégépek
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Háztartási gépek
- Raspberry Pi
- Bittorrent topik
- Windows 7
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 5600X, RTX 3060ti és 16gb RAM + GARANCIA
- HIGH-END GAMER PC Ryzen 7 9800X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB NVMe - Beszámítás
- Lenovo Tab M11 / TB330FU
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Bontatlan Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) + hűtött VRM-es Z890 alaplap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! BenQ GW2270 22 75Hz VA FHD 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Surface 3 - 13,5" 2k érintő, i5 1035G7, Iris Plus, 16GB RAM, SSD, jó akku, újszerű állapot, számla
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs