Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Szirty #1856 üzenetére

Konkrétan ilyen feladatom még nincs, de perpillanat a küszöbön van, és elképzelhető, hogy rámkopog.

Kezdésnek az elsődleges cél az lenne, hogy lássam a saját szememmel, ahogy egy elképzelésből program lesz, és az a program valami úton módon a cpu-ba kerül, elindul, és működik. Amúgy igazából nem pont a PLC vezérlés a szakterületem, és nem is számítok semmiféle komoly megmérettetésre ezen a téren, de olyan helyzet állt elő, hogy nem lesz elválasztható az egyik a másiktól, és legalább alapokkal képben kell legyek.

Ejnye lássunk már valami kézzelfoghatóbbat. Mondjuk egy fejlesztői környezet összepakolást. Ez most csak egy példa lesz. Schneider árlista. Itt pld: [link] az BMXP341000 L1-es processzor 92khuf+áfa. Az adatlapja szerint 24V-ról megy, kell hozzá egy tápegység. Találtam itt [link] BMXCPS2010 46+áfa. Aztán ezt a valamit programozni kell. Találtam olyat, hogy programozó kábel [link] BMXXCAUSBH018. Mondjuk azt nem vágom, hogy egy 1.8m usb-s kábelben mi kerül 21 ezerbe, de nyilván van valami oka, hogy nem használhatok pld egy sima PC-s usb kábelt. Ahogy a cpu-t elnéztem, a modbus kimenete rj45-ös. Ha több elektronikát kell rákötni, kellene hozzá valami elosztóféle is. Ilyet egyáltalán nem találtam. Másik problémám, hogy nekem db9-es csatlakozóra kellene a modbus rtu, nem rj45-re. A felkötendő elektronikának db9-es csatlakozója lesz. A kábelek között találtam egy TCSMCN3M4M3S2 -t, de ez is kicsit gyanús, hogy egy sima kábel 15 rugóba kerül - és persze nem vagyok biztos benne, hogy ezt kell használni egy külső elektronika cpu-ra felkötéséhez. Ennek az egész hóbelebancnak a szoftveres hátteréről egy deka szót sem találtam. A fejlesztői környezetet a csomagban adják a cpu-hoz dvd mellékleten? Kimaradt még valami fontos, amire nem is gondoltam?

Az STL nyelvnek most kezdek utánaolvasni. Köszönöm a tippet.

Új hozzászólás Aktív témák