- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Navaren: Resident Evil Requiem szösszenet
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Luck Dragon: Óraátállítás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
válasz
kip.kop
üzenetére
Hali kip.kop!
"Csak nem dolgozol te is a szaritas teren?"
Volt már párszor ilyen feladat. Egyszer fűrészáru szárítót is csináltunk (bár azt PC vezérelte és nem PLC),
"De persze ez is ugyanugy mukodik, csak sokkal tehetetlenebb a rendszer (gondolom en)."
Igen, ha nagy a rendszer tehetetlensége, akkor lassú lesz a szabályzás. Dolgoztam már én is 20 perces integrálási idővel.
Az a baj vele, hogy rendszerint az ilyen szabályzást nehéz és sokáig tart jól felparaméterezni. Ott kell ülni mellette órákat vagy napokat és figyelni hogyan reagál. Esetleg autotuning, de arra még nem mertem nagyon rábízni szabályzást, mert a legtöbb esetben amihez szabályzás kell nem célszerű végletesen kivezérelni, mert az problémákat okozna.
Jó igen, tudom vannak fejlett autotuning algoritmusok is, de fizetős, azt is tudni kell beállítani, én meg nem foglalkoztam még velük. Eddig sikerült kézi beállítással is elérni a kívánt működést. (meg a kezelők előbb-utóbb úgy is szanaszéjjel állítanak mindent rajta
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ 16" Dell Precision 5690 - Intel Ultra 7, 16 mag, 32 GB RAM, 512 GB SSD, RTX A1000 6GB 27% ÁFÁS
- Új állapotban! Lenovo ThinkPad T14 Gen 3 i5-1245/16gb ram/256 ssd FHD+ garancia
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Apple iPhone 16 Pro Max Black Titanium 256GB karcmentes 99% akku (281 ciklus) 2026.06.02.-ig gar
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro + / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest