Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
-
LOGOUT.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zanik
addikt
Nem tudom hogy miért nekem szántad.
PS4-hez sose használtam külső meghajtót, én a belsőt cseréltem.
PS5-höz viszont tervezem, de egyelőre még nincs rá szükségem, illetve várom míg az összes szoftveres problémát eliminálja a Sony.@Peat76: Én se vagyok maradéktalanul elégedett a GUI-val. A PS4-é átláthatóbb volt számomra, még ha sajnos hajlamos is volt idővel belassulni. Én főleg a 'What's New' hírfal szerűséget hiányolom.
[ Szerkesztve ]
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
kicsako
őstag
Lemezes PS5-re rádugod az SSD-t, berakod a lemezt ugyanúgy mint PS4-nél, és elvileg simán játszható lesz. PS5 verzióhoz neked kell leszedni a ps5 verziósat, ha a játékhoz ingyenees.
A kérdést sem értem. Alapvetően a PS4-es játékokkal visszafelé kompatibilis módban tudsz játszani a ps5-n. Ami direktben ps5 változat, az meg ps5 változat. Abból nincs pre-ps5 meg currentps5 variáció
-
Madwe
nagyúr
Lemezes játékhoz lemez kell. Akkor is ha külső ssd-re telepítetted ps4en. Mind ps4 mind ps5 esetében kell le,ez hozzá a validáláshoz, így digitális ps5el el se tudod majd indítani.
a második kérdésed értelmezhetetlen. Játékfüggő, developertől függ. De ami kap next gen patchet s frissíthető ott ugyanaz lesz a tartalom ha ps4 verzióról frissítetted mintha ps5 lemezt vetted volna. Ebben nincs különbség (ha kapott patchet s nem külön változat)
[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
Hát, kicsomagolod, vársz vele egy-két órát, ha hideg volt. Majd berakod a helyére, radugid a tv egyik hdmi portjára, adsz neki áramot és bekapcsolod.
Ahogy itt olvasom a srácokat, nem feltétlen kell a játékok átpakolásával vesződni, mert gyorsabb a letöltés, mint a régi gépeken. Ha van plus, akkor a mentések is megvannak.******
-
ballazsozso
csendes tag
A sony által leggyorsabbnak titulált módszer (én is így csináltam): mindkét gépet kábellel kötöd netre, mindkét gépet bekapcsolod. Elkezded a PS5 első indítását, olyankor ugye automatikusan jönnek be a dolgok, képernyőbeállítás, fiókba bejelentkezés stb., és ugyanúgy automatikusan be fog jönni a PS4-ről másolás. Rámész, hogy igen, szeretnéd, utána PS4-en le kell okézni, tehát át kell rá váltani a képernyődet, de ezt is jelezni fogja. Ki kell majd választani, hogy mit szeretnél áthozni (mert ugye ha 1TB-s PS4-ed van akkor nem fog minden átférni )
Ha ez megvan, akkor elindítod és csinálja magának. A kiválasztást már ismét a PS5 kijelzőn fogod csinálni, és jelezni fogja, hogy a PS5 tárhelyéből mennyit használsz fel.Tipp: olyan játékot ne húzz át aminek van ps5-ös verziója külön (pl control) mert a ps5 verziót külön tölti le - én ebbe belenéztem és le kellett törölnöm a ps4 verziót, majd letölteni a ps5-öset.
Másik tipp: majd ne ijedj meg (én megtettem, feleslegesen ) , nekem a ps5 azt írta kb 20 perc után, hogy készen van a másolás, majd a storage-ben azt láttam, hogy a tárhelyem 90%-át az "other data" mappa foglalja le, amit nem lehet megnyitni, hogy mi van benne. Na ezek a PS4 játékaid, és ha átváltasz a ps4 képernyőre ott még azt fogja jelezni, hogy másol. És ezután folyamatosan "ürülni" fog az other data mappád, és szépen egyesével megjelennek majd a ps5 screenen a másolt játékaid.
-
ballazsozso
csendes tag
lista az upgrade-ekről: [link]
A 3D pulse-ról nagyjából az a vélemény ahogy láttam több helyen, hogy nem rossz, de ennyiért van jobb.
Itt egy toplista az rtingsről: [link] szerintük ezek legjobbak, jó teszteket csinálnak általában, ehhez állításuk szerint 570 fejhallgatót teszteltek le beszédes, hogy a pulse 3d nem fért be a top5-be...Az utolsó kiemelésük a listában (ROCCAT ELO 7.1) az egy elég budget megoldás, és vezeték nélküli. Az első helyezett 100k fölött van, szóval nagyjából a kérdésre, hogy van-e jobb az a válasz, hogy attól függ mennyit szánsz rá
-
ballazsozso
csendes tag
találtam egy videót hozzá: [link] itt a kommentek között valaki azt írja, hogy telibe felhívta a roccat-et és mondták, hogy kompatibilis. De másik kommentelő meg azt írta, hogy PS4-en nem tudta szabályozni a hangerőt. Ami azért kényelmetlen lenne, de ez nem tudom, hogy ps5-ön is probléma, vagy sem. Szerintem egy próbát mindenképp megérhet, csak ki is kell próbálni tényleg, és ha gázos akkor visszaküldeni 14 napon belül
-
Moby
addikt
Hibás volt a kamera csatlakozója benne. Össze vissza álltak a lábai a csatlakozóban. Szerintem a világon egyedül nekem jutott csak hibás, amivel nem is lenne baj, de semmit nem tudott a sony mondani arra, hogy erre most akkor van-e garancia, vagy hogy érvényesíthetem. Nem tudom milyen fos policy lehet a sonynál,d e gyakorlatilag december eleje óta nyitva van a hibajegy, és semmilyen kérdésre, megkeresésre nem válaszolnak.
-
MODERÁTOR
Az mitol van, hogy miutan beaktivaltam a PS5-ot, azota nem latom a PS4 Pron elert eredmenyeimet a PS Appban sem?
Logikus válasz -> attól, hogy beaktiváltad a PS5-öt.
Es azota a baratok sem latjak, mivel jatszottam es hol tartok, miota PS5-on jatszom.
Gondolom átállítottad a Privacy beállításaidat.
Illetve hogy PS4 Pro-n pendrivera kimentett jatekmenteseimet nem tudom sehogy feltenni a PS5-re, de meg csak fel sem ismeri a pendrive-ot es formazni akarja?
Fel kéne, hogy ismerje, mert amúgy a PS5 kezeli a PS4 által rámentett játékállásokat. De ha mégsem, akkor elsőként javaslom, hogy próbáld meg egy másik USB portba dugva is. Ha úgy sem jó, akkor pedig PC-n mentsd le róla az adatokat, formázd újra exFAT fájlrendszerre, majd másold vissza.
-
Gaben92
őstag
Megbízhatóságról nem tudok nyilatkozni de én biztosan úgy kerülném mint a tüzet. Szimplán amiatt mert mikor megfogod a kontrollert az egy egész nagy erőkar és ha nem precízen dugod be/húzod ki akkor egész szépen szét lehet cseszni jobb esetben a dokkolón, rosszabb esetben a kontrollerben a csatit.
Szerintem nem annyira drága a gyári (ami mellesleg szerintem jobb megoldás mint ez a fajta, mert kevesebb helyet is foglal és kényelmesebb is ennél), hogy megérje azt a párezer forint spórolást.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
KaitouP
nagyúr
Ahogy a kolléga mondja, ez belépő lehet a kontrolleren egy szétcseszett csatlakozóhoz, szerintem semmiképpen sem ajánlott, pláne ebben a kivitelezett formában.
Egy nem olcsó eszközről beszélünk mind a gép, mind a kontroller esetében, ha már valaki ennyit kifizetett értük, akkor szerintem nem ezeken a kiegészítő eszközökön kellene spórolni, már amennyiben tényleg kihagyhatatlan. Alapesetben meg ott a mellékelt kábel tölteni az eszközt.
[ Szerkesztve ]
Sonic X Shadow Generations teszt: https://playstationcommunity.hu/sonic-x-shadow-generations-ps5-ps4
-
Gaben92
őstag
Én speciel a helyi Tokmanniból vagy K-Citymarketből de ha nem élsz te is Finnországban akkor az nem fog segíteni.
Viccet félretéve ahogy látom iPon-tól rendelhető.
- Nyél + 1db törlő 1590F
- Nyél + 1db törlő 2290Ft
- 20-as utántöltő 5390FtElég sokáig bírja a cucc, ha tényleg csak az elektronikai dolgok takarítására használod akkor egy darab kitart hónapokig is, de még talán egy évig is.
Szerintem nagyon megéri az árát. Gyakorlatilag 1 perc alatt teljesen pormentesre törlöm mindenféle vegyszer nélkül az egész médiarészleget (TV, 3 konzol, PSVR, NAS, Apple TV, router, hangprojektor+mély+hátsók.)
TV képernyőjét is kizárólag ezzel takarítom, kb 5 mp alatt csak áthúzom egyszer rajta mindenhol és kész. Utolsó porszem is lejön és nem kell mindenféle tisztítószerekkel szarakodni.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
kzoli420
tag
Ha csak patchet es nem upgradet kapott a jatek, akkor sehogy nem tudod megnezni a PSen. Van egy jo oldal, ahol meg lehet nezni melyik jatek kapott patchet/upgradet vagy csak jobban fut a Ps5on.
Nem jut eszembe a neve, de ha megtalalom belinkelemMeg is van: https://www.backwards-compatible.com/
[ Szerkesztve ]
The greatest conqueror only conquers himself. With that conquest completed, the conquest of anything external is the play of children. // PSN: Sir_Zoltan
-
kzoli420
tag
Automatikusan letolt mindent. Ha a jatek up to date, akkor biztos, hogy rajta van a ps5 patch (mar ha kapott). Azon jatekok eseteben, ahol upgrade volt es nem patch, ott elviekben automatikusan a ps5 verziot kell letoltenie.
Ezt meg tudod nezni, ha ramesz a jatek melletti ... jelre. Ott kell irnia, hogy xy jateknev / PS5. Ha esetleg a ps4es verzio lenne letoltve valamiert, akkor ranyomva a PS5-re letolti a ps5 verziot. Ilyen jatekokbol azonban nincs olyan sok, de ezeket mind meg tudod nezni azon az oldalon, amit linkeltemThe greatest conqueror only conquers himself. With that conquest completed, the conquest of anything external is the play of children. // PSN: Sir_Zoltan
-
-
kzoli420
tag
Ez igy helyes, Tsushimabol nincsen PS5 verzio, csak patchet kapott. Az meg normalis, hogy lemezrol lassabban tolt fel adatot, cserebe majd meglatod, hogy a legtobb jatek eseteben jelentosen csokkent a toltesi ido, illetve ha van gyors interneted, akkor letolteni is sokkal gyorsabban fog (eddigi rekord a kb 70 gigas Outriders volt 14 perc alatt)
The greatest conqueror only conquers himself. With that conquest completed, the conquest of anything external is the play of children. // PSN: Sir_Zoltan
-
nitro16
senior tag
Berakod a lemezet, majd a három kis pontra mész és felugrik egy ablak ott view product és utána kiírja, hogy free ps5 upgrade és azt rakod mindjárt fel. Nem kell külön a lemezről felnyomni a ps4 verziót, és csak utána upgaredelni, mert akkor duplán fogja mindig felrakni.
[ Szerkesztve ]
-
blckhm
tag
Pont a héten jött DF videó róla: TL;DR - ~1800p60 a teteje Quality módban.
Crysis Remastered PS5 Upgrade: All Modes Tested - What's The Best Way To Play at 60FPS?
-
-
bbuffy
senior tag
-
-
veterán
-
Frod
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Kicsit megosztóak a vélemények a Pro kapcsán. Mérjük fel, ki hogy tervez vele! Eredmény egy hét múlva!
Tervezel-e PlayStation 5 Pro-t vásárolni?
Eddigi válaszok megtekintése
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
Az OFF topik erre található!
- Formula-1
- Windows 11
- Milyen routert?
- EA Sports WRC '23
- Melyik tápegységet vegyem?
- Építő/felújító topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- BestBuy topik
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- További aktív témák...
- XBOX Series, ONE, S, X, XBOX360, PS4, PS5 konzolok és kontrollereik javítása garanciával üzletben!
- XBOX Series X / S HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
- XBOX Series S / X HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
- XBOX ONE S/X HDMI IC csere aznapi elkészüléssel, 3 hó garanciával, üzletben!
- PlayStation 5 / PlayStation 4 Fat/Slim/Pro HDMI IC / csatlakozó szerviz, garanciával, üzletből!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest