Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
-
LOGOUT
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bgunne
tag
Leak: Holnap Abandoned playable teaser várható!
-
bgunne
tag
-
bgunne
tag
válasz
üzenetére
Egyszerűbb, ha csinálsz egy képernyőképet a sztori vége trófea megszerzési időpontjából a trófea listában, meg egyet a játékidő adatról. Egyesek nem hiszik el, hogy van olyan, aki ügyesebben játszik mint ők, de amint a tények ellen kezdenek vitázni, csak saját magukat fogják égetni. Az meg mindig szórakoztató.
-
bgunne
tag
válasz
slothunter
üzenetére
Nem szent tehén, sőt rendszeresen éri kritika is a pontatlan/megtévesztő állításai miatt, de a személyeskedés maximum egy-egy finomabb odaszúrásig megtűrt itt, ráadásul valakinek a YouTube karrierje nem is témába illő vitaindító.
Nem véletlenül szóltak rád, senkit sem érdekel, hogy igazad van-e a személyes dolgokban. Ha tárgyi tévedést, esetleg szándékos hazugságot látsz PS5-tel kapcsolatban, akár a topikgazdát is számonkérheted ha épp ő írta, még ő sem "szent tehén", de az érzelmi töltete már nem kívánatos itt. -
bgunne
tag
válasz
kevike576
üzenetére
Ez egy tippelős játék, a "választ" fölösleges leírni, mert nincs hivatalos nyilvános jó válasz (ez a lényege), és a legközelebbi számot tippelő fog nyerni. Ha mindenki beírja, hogy 34000, azok közül senki sem fog nyerni. Persze ha így lenullázzák mindenki esélyét, aki beírja gondolkodás nélkül, több esélye lesz annak, aki elolvasta a játékleírást.
-
bgunne
tag
Nem túl jó előjel, hogy ebben a demo videóban is természetellenesen lassan mozgatja a kamerát és lassan sétál a "játékos", a megjelenés előtt is ezzel csaltak, hogy minden szépen betöltődjön.
-
bgunne
tag
válasz
sxxorp
üzenetére
Én a játékokat úgy osztom be, hogy
1. Olyannal játszom, amit nagyon vártam / remekmű.
2. Ha végigvittem az előző pontban szereplő játékot, játszok egy olyannal, ami érdekel, de nem feltétlenül nagy lélegzetvételű dolog.
3. Ha nem tetszett a második pontban lévő játék vagy nem állok készen egy újabb nagy kalandra, akkor kipróbálok egy olyat, ami nem nagyon érdekel, de akár szórakoztató is lehet vagy korábban elkezdett, de súlytalan játékot folytatom. Ezeket jellemzően nem viszem végig.
Példa tavalyról a PS logból :
1. -> 2. -> 3.
God of War -> Star Wars Racer ->
Last of Us -> Astro -> Bugsnax ->
Red dead Redemption II -> ManEater ->
CP2077 -> Infamous Second son -> Destruction Allstars
Ghost of Tsushima -> Ratchet&Clank -> Zombie Army 4
Subnautica -> NFS Hot Pursuit -> Trackmania Turbo
Plague Tale -> Operation Tango -> Just Cause 4
Uncharted (na jó itt egybe mindet) -> NFS Heat -> Concrete Genie
Final Fantasy VII -> Spider Man Miles Morales ->
Bloodborne -> Yakuza kiwami -
bgunne
tag
válasz
Medocsabi
üzenetére
Te azt állítottad, hogy "ez a hardver ennyire elég". LnB mondott egy ellenpéldát a kijelentésedre. Erre csak egy értelmetlen támadó választ tudtál adni.
Te azt állítottad, hogy "nagyon jól néz ki a játék". Többen is cáfolták ezt, mert objektíven nézve azt jelentené, hogy még a jól kinéző játékok közül is kiemelkedik a grafikai megoldásaival. Erre sem tudtál érdemben válaszolni, csak azt, hogy SZERINTED jól néz ki. Na így kellett volna megírnod az első hozzászólást, hogy szerinted jól néz ki, így sikerült, de ez téged nem zavar. Megkímélted volna magad attól, hogy ilyen kínos helyzetbe kerülj, ahol "mindenki hülye és csak te vagy helikopter". -
bgunne
tag
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
-
bgunne
tag
válasz
F-ECT$
üzenetére
Ezt nem nevezném szoftveres trehányságnak, mert egészen biztos, hogy szándékosan nem állítható, nem pedig figyelmetlenségből. Ez a szoftverfejlesztők feje fölött lett eldöntve, talán még egy unalmas prezentációt is készített valaki a Sony-nál arról, hogy miért _muszáj_ csipognia a konzolnak bekapcsoláskor.
-
bgunne
tag
válasz
Sefter
üzenetére
Nem gondolom, hogy a homofóbiád okozta keserűséged a mai trendekkel kapcsolatban a PS5 fórumba illő téma főleg úgy, hogy nem is játékokat hozol fel példának. Előre jelzem, hogy ezzel kapcsolatban nem is fogok vitába bonyolódni senkivel, a moderátorok majd eldöntik, én csak megjegyeztem.
-
bgunne
tag
válasz
slothunter
üzenetére
Kapcsold be a konzolt, majd USB kábellel csatlakoztasd a PS5-höz és nyomd meg a PS gombot a kontrolleren.
-
bgunne
tag
Hivatalos: A Crytek Announcement
-
bgunne
tag
válasz
Blaze_
üzenetére
*Users need to have a registered PSN account in their region, be age 18 years or over, have played games on a PS4 or PS5 console for at least 10 hours between January 1, 2021 and December 31, 2021. Users who have not consented to the collection of “Full Data” from their PlayStation 5 system settings, may be unable to participate in the Wrap-Up campaign.
[link] -
bgunne
tag
Ez örök bosszúságot fog neked okozni, ha nem engeded el, mert ezt az elavult fórum típust, amivel a ph működik, egyszerűen nem lehet jobban használni. Egy kommentfolyam van témánként és kész, mindenféle szemetet/hordalékot kerülgetni kell, ami jön a fősodorral. Van, akit érdekel a TV téma ps5-tel kapcsolatban, van akit nem, de senki sem fog átmenni a TV topicba így ps5 fókusszal TV-kről társalogni, mert az ott egy általánosabb légkör és inkább zavaróbb párszáz konzolos TV komment, mint itt. Pont azért, mert itt mindenkinek van (vagy szeretne) konzolja és TV-je (megjelenítője), a másikban lehet, hogy valaki csak filmezésre használná a TV-t, az miért olvasna játékkonzolos kommenteket?
-
-
bgunne
tag
válasz
S e t h
üzenetére
Nem érdemes ezen fennakadni, 3L1T3 mindig is ilyen volt, teljesen hiteltelen. Sajnos egyesek azt hiszik, hogy minél nagyobb a "rangjuk", annál többet ér a szavuk. A mostani példád is cáfolja ezt.
De ha belegondolunk, adja magát a kérdés: miért egy internetes profiltól várja bárki, hogy megmondja, aggódhat-e az ember a saját tulajdona épségéért? Főleg olyantól, aki nem szokott bizonyítani, csak egyből akár baromságnak nevez valamit. #96356 válasza a helyes, egy fórumhoz ez illik. Persze lassan már Facebook kommentfolyam színvonalra süllyedünk, így hozzá kell szokni a "baromságokhoz"
-
bgunne
tag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Végtelen kocsmai vita ez egy barátommal, aki szerint a gow és hasonló sztori játékok legnehezebb módban való játszása az egyetlen értelmes választás, de a direkt nehéz játékok, ahol nincs választásod pedig szarok.
Én pont az ellenkezőjét gondolom, nyugodt szívvel levettem könnyűre a gow-ot, ahol úgy éreztem, csak időhúzás a 120. ugyanolyan elvakító repülő ellenség, nem kihívás hanem szivatás ez inkább. Viszont egy Bloodborne-ban minden perc "szenvedést" élveztem, mert a játék a kihívásra van kiélezve. -
bgunne
tag
válasz
hajbel
üzenetére
Nem a magyar piac a csökkenő, hanem az angolul nem tudó videojátékkal játszó magyarok tábora.
És miért lenne csökkenő? Azért, mert már tanítanak angol nyelvet elég régóta az iskolákban és az internetnek, nemzetközi munkahelyeknek köszönhetően egyre inkább elvárás, hogy tudjon az ember angolul. -
bgunne
tag
Maga a fordítás lehet, hogy ennyi, de egy cég nem úgy működik, hogy valaki kér 3000 USD-t a magyar fordításra mert látta valahol, hogy vagyunk mi is. Lehet, hogy a vezetőség azt sem tudja, hogy mi az a "hungry". Mert "nem így szoktuk" csinálni. Nem akarnak vele egy percet sem foglalkozni még az ötlettel sem, mert nem fontos.
Pozitív példa: A Subnautica új része sem jött magyar felirattal, de egy későbbi frissítéssel bekerült, valószínűleg a közösség összerakta, és a cégnek mivel indie fejlesztők, még fontosak a kis közösségek is. Ez is mutatja, hogy nem a pénz illetve a fordítás nehézsége, hanem a folyamat ami összességében nem valósul meg a nagy cégeknél.
-
bgunne
tag
válasz
szasanyi
üzenetére
Nem értem pontosan a problémádat. Állíts be hosszabb időt a pihenő módhoz, ahogy javasolták. Konkrétan szerinted van bármi különbség aközött, hogy a "kiakpcsoló menüben" vagy simán a kezdőképernyőn megy a gép? Nincs, és így probléma sincs. Csak azt a 3 gombnyomást a kikapcsoláskor nyomod le, nem előtte 10 perccel. Ez gondolom vállalható kompromisszum.
-
bgunne
tag
válasz
hajbel
üzenetére
Egy csökkenő piacra (angolul nem tudó játékosok) pénzt költeni, kutatni, fordítókat szerezni nem tűnik jó befektetésnek. Ha már minden adott, akkor már könnyebb a következő játékot is úgy elkezdeni, hogy lesz mondjuk lengyel felirat, az "így szoktuk" sokszor elég erős érv egy cégnél még akkor is, ha minden logikát mellőz.
-
bgunne
tag
Azt el tudja valaki mondani, hogy miért veszélyes játék ilyen helyen tartani a konzolt?
Azt írta, hogy a túlmelegedést megelőző hibaüzenet sem jött a konzolra, tehát a veszély közelében sem volt.
Úgy tudom, normális működése szerint nem képes túlmelegedni, mert hamarabb kikapcsol.Mégis akkor mi a veszélyes ebben?
-
bgunne
tag
PlayStation Plus 9000 Ft, ha nincs aktív előfizetésed. [link]
-
bgunne
tag
"He didn’t want Sackboy he wanted boy sack"
-
bgunne
tag
Mivel folyamatosan fújja ki a levegőt és szabadon van a konzol, nem fog beszorulni a levegő. Szerintem nem kell beszarni a gatyóba, teljesen mindegy, hogy van azon a polcon a konzol, nem fog meghibásodni attól, hogy nem 45 fokban van beforgatva omg

-
bgunne
tag
válasz
Kendek
üzenetére
Ez csak egy rétegre igaz. Van viszont egy olyan réteg, akik nem nagybetűs Gamerek, hanem alkalmi játékosok, esetleg most csöppentek bele a PS világába.
A plus collection és az idei év játékai a játékvilág nagyon széles palettáját mutatták be, ha csak bele akar kóstolni valaki egy-egy stílusba, szinte biztosan talált magának rá példát az elmúlt egy évben, mindössze 13500 forintból. Ez nem csak azért érte meg, mert nem kellett használt lemez adás-vétellel foglalkozni, ha mégsem tetszik a játék, elég volt letörölni, hanem azért is, mert aki ritkán játszik, nem is ismeri a legtöbb játékot, nem is vetemedne arra, hogy kipróbálja, mert nem is tudja, hogy létezik.
Ezért én nem bánom azt sem, hogy a Godfall egy demo, mert azért lássuk be, elég sok játék csak "demo", ha az egész franchise-ot nézzük egy-egy címnél, nem az ultimate verziók szoktak bekerülni jellemzően, sőt aminek több része van, abból megkapjuk az elsőt, mint sok éves, lejárat előtt álló kóstoló, ha ízlik, vedd meg a finom újat. Nincs ezzel baj.
Én örülök, hogy vannak "demo" játékok havi 1000 forintért, ha esetleg beesik egy Control vagy day1 játék (pl. Oddworld) , na azt már tényleg ajándéknak tekintem.
Mindenkinek a saját döntése, hogy előfizet-e, aki háborog, az rosszul mérte fel az ajánlatot, nem kötelező következőleg befizetni, ha nem éri meg. Szerencsére nincs hűségnyilatkozat

-
bgunne
tag
Úgy is mindenki panaszkodott, hogy unalmas a Godfall… így legalább csak az utolsó bosst kell majd lenyomni a fullos fegyverrel.
Mint amikor ~10 évesen letöltöttem a 99% mentést a vice cityhez és csak az endinget kellett lejátszani
-
bgunne
tag
válasz
-secret-
üzenetére
Nekem a saját hülyeségem és a játék checkpoint rendszerének összeférhetetlensége vette el a kedvem a játéktól, pontosabban: én szeretek _mindent_ bejárni, összeszedni, megölni, legalábbis a játék elején, majd ha megismertem a játékot, átveszi ezt az optimális megoldások keresése. Na a DG esetében annyi mindent össze lehet szedni, meg olyan sok zombi van, és egy halál után annyira visszadob, hogy nem nagyon van kedvem újra mindent összeszedni, ha esetleg újra meghalok, ki is lépek, vagy letörlöm. A harmadik letörlés óta eszembe se jutott újratelepíteni.
-
bgunne
tag
válasz
F-ECT$
üzenetére
- Nem sok, dobd fel mindig a legjobbat abból, ami neked tetszik/legközelebb áll a játékstílusodhoz, még akkor sem muszáj lecserélni, ha a sztoriban néhány küldetésnél erősen utal rá a játék
- Azt hiszem, minden páncélhoz elmenti a talizmánokat, ha cseréled a páncélt, vele cserélődnek a talizmánok, de ebben már nem vagyok biztos, mivel az első pont alapján nem nagyon használtam
- Van, ahogy haladsz a történetben, jönni fognak újabb fajta ellenségek, ezeket újabb fajta harcállásban tudod könnyen legyőzni, értsd: 2-3 ütésből, ha rossz harcállást választasz, akár 10-20 ütés is lehet. Na ezt kell begyakorolni, hogy gyorsan és pontosan váltogasd attól függően, hogy éppen kire támadsz. Hamar ki lehet tapasztalni, hogy melyik ellen milyen harcállás a jó.+1 tipp:
A skillekkel ne fukarkodj, annyi skillpontot fogsz kapni a végére, hogy mindegyik fát végig lehet rakni, nem fog kimaradni semmi, nem kell félni attól, hogy rossz buildet építesz. -
bgunne
tag
válasz
Bencus88
üzenetére
Engem is folyamatosan kísértett, csábított, nagyon tetszik a hangulata, de mindig győztek a józan gondolkodás képviselői, akik leírták, hogy egyszerűen nincs benne annyi tartalom, hogy pénzt adjak érte. Remélem, hogy előbb-utóbb (vagy most, ha igaz a hír) bekerül, néhány órát biztosan eljátszanék vele.
U.i.: Ha tényleg ez a decemberi ingyen játék, akkor köszi, hogy megvetted és hozzájárultál, hogy most bekerül
-
bgunne
tag
válasz
marinea2
üzenetére
Mindig a legkönnyebbet kell választani, hiszen úgy tervezték a játékot, hogy az is megfelelően átadja az élményt és a sztorit. Minden más nehézségi fokozat csak extra kihívás/szivatás/időhúzás azoknak, akik több időt szeretnének tölteni a játékkal.
Nem véletlen, hogy sok játéknál nincs választható nehézség. Értelmetlen lenne egy Returnalhoz vagy egy Bloodborne-hoz extra nehézséget adni, az alap nehézséget úgy tervezték, hogy ne legyen rá szükség. Itt tisztelik a játékost, feltételezik róla, hogy tudja milyen játékot vásárolt, míg a választható nehézségű játékokban nem tisztelik, próbálnak mindenkit behúzni a játékostáborba akit lehet, a hamis kihívásokkal.
/s -
bgunne
tag
Nem tudom, hogy volt-e már, de a konzolvilágnál most van azonnali vásárlásra lehetőség többféle bundle verzióhoz. (Csak a gépet megvenni nincs lehetőség)
-
bgunne
tag
-
bgunne
tag
Szerintem nincs erre egy pontokba szedett követelmény, hogy mi számít nextgen játéknak.
Pl. ott a dirt 5, ami rondább mint néhány korábbi autós játék, cserébe 2 verseny után pihenned kell egy kicsit, mert elzsibbad a kezed, olyan erősen rezeg össze-vissza a kontroller, hogy majdnem szétesik. Ennek a fejlesztőcsapatnak ez a nextgen.
A Ratchet esetén a gyors pályabetöltés számított nextgennek.
((A CP, GTA esetén pedig az, hogy félkészen adják ki)) -
bgunne
tag
válasz
kzoli420
üzenetére
Mivel a returnal egy teljesen új játék, mai (réteg)igények szerint és PS5-re tervezve a kezdetektől, játékmenetben biztos, hogy intenzívebb nextgen élményt kapsz, mint egy 10+ éves játék esetében. A Demon's Soulshoz pedig bár hozzáadták a DualSense funkciókat, ez inkább csak extra a játékhoz, nem szerves része annak.
-
bgunne
tag
válasz
tboy93
üzenetére
Pár hónapja játszottam a Miles Moralessel, konkrétan ha háló helyett tűzgolyókat lőne a karakter, lehetne infamous 4-nek hívni... Mivel az infamoust játszottam hamarabb, így a pókemberrel kapcsolatban volt ugyanez az érzésem, mint neked. Szerencse, hogy csak néhány órás volt a fő sztori.
-
bgunne
tag
válasz
VoltanIgor
üzenetére
Rég volt már, de ha youtube-ra beírod a fegyvert amit szeretnél húzni, elég jó guide-okat találsz, hogy melyik dungeon dobja a hozzávalókat, nagyon hamar ki lehet farmolni a +10es fegyvereket. Ugyanígy szintezésre is vannak trükközések, az egyik amire kivételesen emlékszem: [link] -
bgunne
tag
A Bloodborne-hoz viszont pont azt tudnám tanácsolni, hogy csak akkor nézz utána egy-egy dolognak, ha nagyon elakadsz (és már harmadjára telepíted újra 2 rage-törlés után), mert annyira OP trükkök vannak már hozzá youtube-on, hogy hamar unalmassá válik, ha sebezhetetlen leszel.
-
bgunne
tag
válasz
Szoke1982
üzenetére
Engem nem engedett tovább a fizetéshez, mintha elfogyott volna a készlet (gondolom tévesen akciózták le), viszont bent hagytam a kosárban, majd ha újra valóban megvásárolható, megpróbálom az akciós áron, ugyanis a kosárban ezt írja:
Néhány termék ára megnőtt - ezeket az eredeti, alacsonyabb áron vásárolhatja meg. -
bgunne
tag
Én nem rég csöppentem bele a PS világába, souls-féle játékok közül is csak a Bloodborne-t játszottam végig, és bár szinte meg tudtam volna számolni a pixeleket, mégis gyönyörködtem néhány helyen a játékban. Az Elden Ring preview-t nézve nekem pont az tetszett, hogy felismertem ennek a játék stílusnak a jellemzőit annak ellenére is, hogy sokkal "barátságosabb" a környezet kinézete, mint a Bloodborne-nak. Külön üdvözlöm a döntést, hogy jobban átlátható a pálya az openworld miatt, mint a szűk folyosós labirintus-szerű megoldás.
Azt vettem észre egyébként, hogy a nagy öreg OG PS játékosok/fanok irreális elvárásokat állítanak egy-egy játék elé, és elfelejtenek játszani, élvezni a játékot, csak a kihívásokat/technikai megoldásokat látják. Ha lehetne, biztos néhányan csak a forráskódot néznék lefolyni a képernyőn mint a Matrixban. -
bgunne
tag
válasz
balázs1991
üzenetére
Talán a Nightmare Creatures vagy annak a második része, de szerintem PS5-re egyik sem jelent meg.
-
bgunne
tag
-
-
bgunne
tag
Ne az egyszerűsítésen ragadj le, csak nem akartam sokat írni
Egyszerűen szívesebben nézek egy ilyen sztorit mondjuk egy 5-6 órás sorozat évadban, mint 30 órát játszani vele, mert egy játéktól mást várok.Nem vagy egyedül, a HZD-t sem tudtam megszeretni, egyszerűen az egész játékmechanika taszít. Nem szeretek fölöslegesen craftolgatni (pedig az idén játszott játékok közül az egyik kedvencem a subnautica), az összes játékban utálom az íjazást (nehézkes a célzás), túl könnyűek a feladatok, de legalább messze vannak egymástól és így nekem csak egy futó szimulátor, tehát a "kihívás" résznél már elvérzett nálam, ezt a sztori sem tudta kárpótolni (pedig az elvileg jó benne, hátha lesz ebből is sorozat
) -
bgunne
tag
A "kellően" rész az a saját elvárásaim, nem az objektív minőséget jelezte. Számomra nem volt elég, hogy
(ismétlem: második résszel nem játszottam!) Egyszerűen ez egy mozinak vagy sorozatnak bőven elég (nézni is fogom, ha megjelenik), de ha _játszani_ akarok, akkor ahhoz kevés nekem. De ahogy írtam, azt a kidolgozottságot amit én kerestem, megkaptam a JRPG játékoktól.zombi vírus terjed - a lány ellenáll a fertőzésnek - vigyük el a helyre ahol ellenanyagot gyártanak belőle - inkább hozzuk ki mégis mert különben meg fog halni - vége -
bgunne
tag
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Ugyanezt éreztem amikor PC-ről PS-re váltottam, egyszerűen ne higgy a fanoknak, próbáld ki a lehető legtöbb fajta játékot, erre nagyon jó lehetőség a collection. Nem kifejezetten egy játék, hanem a játék stílusa, ami meg fog tetszeni, majd szépen felfedezed magadnak a gyöngyszemeket a hasonlók között.
Én is untam a last of ust és a god of wart is, de nem azért, mert rossz játékok, hanem mert nem ezeket kerestem. Saját magamon is meglepődtem, hogy 5 rage-uninstall után rákattantam a Bloodborne-ra, megtaláltam a kellő kihívást, amit a GoW-ban hiányoltam, a Final Fantasy, Yakuza játékokban megtaláltam kellően kidolgozott sztorit, amit a LoU-ban nem kaptam meg (a 2-vel még nem játszottam!).
-
bgunne
tag
válasz
üzenetére
Ennek a mondatodnak nem igazán van értelme, hiszen akkor térül meg, ha legalább annyi pénz jön be, mint amennyit kiadtak rá. Tehát kiszámolják, hogy milyen darabáron adják a játékokat, mert becslésük van róla, hogy mennyi darab fog elkelni. Őket nem az érdekli, hogy mennyi ember fog vele játszani, hanem az eladott példányszámok után befolyt pénzösszeg. Persze már egyszerűsítve ez nem látszik, mert kategóriánként kb ugyannnyiba kerülnek a játékok, nem más mindnek az ára gyártónként mint mondjuk egy csomag rágónál. De valahol mélyen a végső ár mögött nagyon aprólékosan ki van számolva minden fillér. Ha nekik ez 2 7500ra jön ki és 28 ezer a kategória listaár, akkor legfeljebb örülnek. Az nem valószínű, hogy a listaárnál több jön ki a költségre, mert akkor vagy magasabb árkategóriába rakják (ha van), vagy ezt már menet közben tudják, és megnyírbálják a költségeket ahol tudják, hogy beleférjen a darab árba a játék.
-
bgunne
tag
válasz
üzenetére
Nem teljesen, mert ki van számolva az ára a játéknak.
Egy nem azonos, de hasonló eset a netflix premium(?): 4ezer forint, 4 ember tudja nézni. Csak egy embertől kapnak pénzt, a másik 3 olyan mintha torrentezne? Adhatnák 1000 forintért is a prémiumot 1 főre korlátozva a hozzáférést, így ugyanannyiba kerülne a "fogyasztóknak" de nem teszik, mert nem mindenki használja ki a 4 fős limitet, így mindig van aki "a többiek helyett" kifizeti a teljes árat, míg másnak akár csak a negyedébe kerül. De ha ők fejenként 1000 forinttal számolnak a cégnél (belekalkulálják a "trükközést"), akkor így még túl is teljesítik az elvárt bevételt. -
bgunne
tag
-
bgunne
tag
Biztos van egy megfelelően bonyolult képlet, ami alapján kiszámolható, hogy ha nem lehetne használt játékot futtatni, akkor pl. 5ezer forintos indulóárral elérnék a várt bevételt, de mivel lehet ilyen lemezeket használni, a kívánt bevétel az x=21ezer forintos játékokkal jön be. Elég sok termékre/szolgáltatásra igaz, hogy a listaára lényegesen magasabb, mint amennyiért egy átlag leleményes ember legálisan megkaphatja: aki lusta kifizeti a többiek helyett a magasabb díjat, így kijön az átlag 5 ezer forint a sok 2-3ezer forintos "napvégi" összegből használt piacozók és a 21ezer forintos "megtartom örökre" lemezvásárlókból.
-
bgunne
tag
válasz
hadam98
üzenetére
"magyarázza el nekem valaki, hogy milyen más elem van a nyitott map és jármű harcon kívül amiből látszik, hogy ez egy Battlefield"
Battlefield = csatatér, pont ezt adja: nyitott tér, ahol csatázni kell
A 2042 pedig azt jelzi, hogy félúton van a cp2077 minőségéhez képest. -
bgunne
tag
válasz
Kendek
üzenetére
Ugy ertem, hogy 5GHz-n nem tud hotspotot letrehozni a jatek (ha jol emlekszem, a PS4 nem is tudott ilyenre kapcsolodni sem, igy valoszinuleg nem is irtak bele a programba ezt a lehetoseget), amire a telefonokkal ugye ra kene csatlakozni. Hotspot nelkul semelyik halozaton nem mukodik PS5-on. Legalabbis ahol eddig probaltuk, csak ez az egy megoldas volt, hogy 2.4Ghz es hotspot inditasa jatekon belul.
-
bgunne
tag
válasz
kecsu10
üzenetére
A hozzáaszólásod hatására valaki visszament a múltba és megalkotta!
-
bgunne
tag
Lehet, hogy véletlen bekapcsoltad a legacy módot... Én is bétáztam PS5-ön, nem volt sem pixeles, sem homályos a grafika. Bár engem is kicsit elszomorított, hogy ez a játék nem képes quality módban 60fps-sel futni.
-
bgunne
tag
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Ilyenekkel november óta, a ps5tel (ps+ és collection játékok) kezdve. Előtte teljesen más fajta játékokkal játszottam PC-n , (mmorpg, online fps, gta) amikben nyilván semmi köze nincs a részeknek egymáshoz, a fejlődési rendszereknek is sokkal nagyobb szerepe van. Ezért kezdtem azzal, hogy ebben a világban kezdő, tapasztalatlan játékos vagyok és ilyen konkrétan kimondott folytatással soha nem játszottam.
-
bgunne
tag
válasz
Catman
üzenetére
Nem vagyok játékfejlesztő, csak kérdés volt, hogy ez bevett szokás-e, mert ez egy sztori alapú játék.
Egy sorozatban is fura lenne, ha pl. Flash minden évadban újra tanulna futni és a folyamatosan fejlesztett felszerelését is "elhagyná" és mindig az első évad eleji ruhájában kezdené az új évadot, miközben a sztoriban minden más marad a régi, a főellenségek pedig egyre epikusabbak.
Egyébként ameddig ezt leírtam, beugrott egy ötlet: úgy csinálnám meg, hogy az előző részből fejlesztett képességek itt már alapból elérhetőek, mint kezdő mozdulatok, az erősség is az első rész végi, hiszen a sztori szerint itt már ezek birtokában van Kratos. És akkor jöhetnek a brutálisabb ellenfelek, akiket valójában nem nehezebb legyőzni, mert már erősebbek vagyunk, mint az előző rész elején. Úgy lehet ezt elképzelni, mintha mondjuk a bloodborne játékmenetét kettévágnánk, és a második rész ott folytatódna, ahol az elsőt abbahagytuk. Az is szívás lenne, ha pl Yahar'gulban lvl 1 karakterként kezdenénk felszerelés nélkül. Tehát egy nagy sztori jön ki belőle a végén.
Mégegyszer leírom: elfogadom, hogy így oldják meg ahogy, nem én vagyok a célközönség. -
bgunne
tag
Nem lehet minden játék ilyen, hiszen nincs minden játéknak folytatása, ami ráadásul a félbehagyott történetet is továbbviszi.
Az előző hozzászólásom végénél egyértelműbben nem tudom kifejezni, hogy nem érdekelnek az ilyen troll megjegyzések, de most a konkrét hazugság miatt válaszoltam erre.
-
bgunne
tag
Oh, akkor fejlesztői lustaság. Így a backlog végére kerül, ebben a játékban amúgy is úgy éreztem, hogy inkább az időhúzásra megy a sok harc, valódi fejlődési rendszer nincs a játékban, újratanulni mindent pedig unalmas is lenne.
Még mielőtt egy troll elkezdene nyáladzani: ezzel nem a játékot (ami még meg se jelent) minősítem, csak egy vélemény, ami szerint nem nekem való ez a stílus.
-
bgunne
tag
Kezdő és tapasztalatlan játékosként nem igazán játszottam még folytatásokkal, amik egymásra épülnek. A tegnapi GoW előzetesben azt vettem észre, hogy Kratos full alap armor setben van, meg talán a támadások közül sem mutattak sok kifejlesztett kombót.
Szóval ez a játék bár történet szerint folytatás, mégis mindent újra kell tanulni/felszerelést fejleszteni? Esetleg Kratos a két rész között eltelt pár évben egy lakástűzben mindent elvesztett, a veszteségeket látva pedig stroke-ot kapott? Majd a kimaradt években újratanult járni stb, és most ahol majd bekapcsolódunk, újra kell tanulni harcolni?
Persze ez "noob" játékosként nekem fura, de ha ez bevált gyakorlat a videojátékokban, akkor miért van ez? Nincs kreativitásuk/kedvük méglátványosabb, mégbrutálisabb eszközöket/mozdulatokat kitalálni? Ha egy másik karaktert irányítva folytatódna a sztori, vagy ha egy teljesen új sztori kezdődne egy másik világban akkor megérteném, de így...
Fölöslegesen fejlesztette az ember az előző játékban a karaktert? Vagy vajon lesz lehetősége annak, aki végigjátszotta az előzőt, átvinni a karakter "mentés"t az új játékba?
-
bgunne
tag
válasz
penge111
üzenetére
Sok nehézség (odavezető út) után egy kis örömjáték a bossfight. Ha az is brutál nehéz lenne, akkor újra eljutni odáig már nagyon kevés embernek lenne kedve, ha elfogytak az életek. (Már nem emlékszem, rég volt, de mintha ez lett volna a "büntetés")
Szerintem ez jó megoldás, kicsit megnyugszik az ember, pihen egyet a következő szivatások előtt. -
bgunne
tag
Fordítva gondolkozol.
Ha egy játéknál elérik a fejlesztők, hogy a kívánt grafika mellett 60 fps módban fusson, akkor nem tesznek bele 30 fps módot. Miért is tennének, hiszen senki nem választaná azt.
Ha viszont nem tudják elérni, akkor 30 fps-re lövik be, utána, ha úgy látják, hogy néhány grafikai elem kivezetésével már bírja a 60 fps-t, akkor belerakják, csak azért, hogy kedveskedjenek a játékosnak, akit az jobban érdekel, de ez már nem kötelező fejlesztés. Sok játékban nem is volt opció (Uncharted 4, Horizon), mert nem bírta a gép (PS4). Ezek utólag kapnak jó esetben az új géphez (PS5) egy frissítést, amivel a kívánt grafika mellett 60 fps módban fut a játék, és ekkor az előző pontnak megfelelően, kitörlik a 30 fps mód lehetőséget.
-
bgunne
tag
válasz
tboy93
üzenetére
Nekem jelenleg 1 DSe és 1 DS4 van, de kipróbálom majd a következőt:
A PS Remote Play app nem tesz különbséget a kontrollerek közt, így a ps5 játékokat is lehet DS4-gyel irányítani, szóval elvileg menni fog az Overcooked is. Annyira nem vészes a késleltetés, bár még csak az FFVII remake-kel játszottam így, ott meg nem is nagyon tűnne fel ha lenne, majd meglátjuk.
Az jó kérdés, hogy 2 kontrollert tud-e kezelni az app, azt még nem próbáltam. -
bgunne
tag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Amit bemásoltál pont azt jelenti, hogy upgradelhető, kivéve ha lemezesen vetted a ps4 verziót, és digital PS5 géped van.
-
bgunne
tag
válasz
formula01
üzenetére
Józan ész alapján pont a jelenlegi megoldás az indokolt, arcodba tolja a store-ban, vagy megtetszik valahol a játék, azonnal tudod is játszani, néhány ezer forinton sokan nem gondolkodnak (főleg külföldön mégkevesebb lehet ennek az értéke), ráadásul magasabb árból könnyebben lehet akciózni.
-
bgunne
tag
válasz
jkrisztian
üzenetére
Én is kipróbáltam, mert az volt a véleményem (tapasztalatom) róla, hogy számomra játszhatatlan 30fps-sel. Egyszerűen mintha magas input laggal kellett volna céloznom, alig-alig találtam el az ellenfeleket. Hozzáteszem, hogy én a legtöbb játékot easy-n játszom, igazából a történet érdekel, így a csatákat szeretem könnyedén letudni, de itt szenvedés volt. A mostani frissítés után ez megszűnt, nem csak a szememnek esik jobban a 60fps, de az agyamat is átveri (ha ezen nem módosítottak), mintha gyorsabban reagálna a mozgásra a karakter, élvezetes csatákat lehet vívni.
Ettől függetlenül a játék továbbra sem tetszik, de a pro/con érvek már biztos ezerszer ki lettek tárgyalva.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dobozos! Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone XR 64GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Viszont egy fórumon, főleg ilyen tematikus topikban nem árt alátámasztani bizonyítékkal az állításokat, sok fölösleges kommentet lehet megspórolni, többek között az enyéimet és a tiedet is...
Mint amikor ~10 évesen letöltöttem a 99% mentést a vice cityhez és csak az endinget kellett lejátszani
, listán van a below zero, bár azt hallottam, az már nem ennyire szabad világ.
RangerFox