- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
Új hozzászólás Aktív témák
-
stLhee
csendes tag
válasz
urandom0 #21814 üzenetére
A try-catch nem dobott hibát, simán lefutott a lekérdezés. Az említett echo-k nem adtak eredményt, a select-parancs miatt. A harmadik meg hibát dobott nekem, hogy nem létezik ilyen függvény.
A megoldást a $result object adta, var-dumppal néztem, de print_r-rel ez az eleje:Microsoft\Graph\Generated\Models\User Object
(
[backingStore:Microsoft\Graph\Generated\Models\Entity:private] => Microsoft\Kiota\Abstractions\Store\InMemoryBackingStore Object
(
[isInitializationCompleted:Microsoft\Kiota\Abstractions\Store\InMemoryBackingStore:private] => 1
[returnOnlyChangedValues:Microsoft\Kiota\Abstractions\Store\InMemoryBackingStore:private] =>
[store:Microsoft\Kiota\Abstractions\Store\InMemoryBackingStore:private] => ArrayEz alapján sikerült könyvtárat találni, ami át tudta json stringé konvertálni,
use Microsoft\Kiota\Serialization\Json\JsonSerializationWriterFactory;
$writerFactory = new JsonSerializationWriterFactory();
$writer = $writerFactory->getSerializationWriter('application/json');
$writer->writeObjectValue(null, $result);
$jsonString = $writer->getSerializedContent();onnan meg már hozzá lehet férni a kért adatokhoz:
$data = json_decode($jsonString -> getContents(), true);
Úgyhogy ez a része a dolognak megoldódott, még a multifaktoros property-kre leszek kíváncsi, de az - ahogy láttam - bonyolultabb.
Köszi a segítséget, sokat segített, hogy lehetett beszélni róla -
stLhee
csendes tag
válasz
urandom0 #21812 üzenetére
Igen, ezzel próbálkoztam, itt egy kódrészlet (email-cím alapján megkeresi az M365 felhasználót és három adatát próbálja kinyerni):
$tokenContext = new ClientCredentialContext( $tenantId, $clientId, $clientSecret);
$graphClient = new GraphServiceClient($tokenContext, $scopes);
$requestConfiguration = new UserItemRequestBuilderGetRequestConfiguration();
$queryParameters = UserItemRequestBuilderGetRequestConfiguration::createQueryParameters();
$queryParameters->select = ["displayName","UserPrincipalName","OnPremisesImmutableId"];
$requestConfiguration->queryParameters = $queryParameters;
$result = $graphClient->users()->byUserId($email)->get($requestConfiguration)->wait();Csak válaszként olyan object-et kapok, amiből a kért adatokat nem tudom kicsomagolni. Így nem tudom, hogy az eredeti kérdés esetleg itt vérzik-e el?
-
.-..-.
tag
válasz
urandom0 #21804 üzenetére
Ajjaj, mennyire le vagyok maradva ...
A Composer eszembe sem jutott, mert anno (az őskorban) nem használtam. Talán nem is létezett akkor még. (PHP4/5 idején)
Csak tudom, hogy most létezik, de nem ismerem. Feltételezem valami olyasmi lehet valamennyire, mint Java esetében a Maven.
Akkor kezdem az egész PHP "újratanulást" a Composer megismerésével. -
.-..-.
tag
válasz
urandom0 #21801 üzenetére
urandom0, nevemfel: Köszönöm a tippeket. Igazából mindegyik megoldás jó lehet, az import a lokális hoszton vagy a távoli elérés is.
Más:
Egyelőre egy nagyon egyszerű dolgot csinálok, amolyan "ráhangolódás" célzattal.
Nem szeretnék ehhez framework-ot használni, viszont jó lenne valami Class AutoLoader dolog azért.
Van annak valami bevált módja, hogy könnyen megoldható legyen az osztályok betöltése framework nélkül?
(Keresgélek magam is, de egy bevált megoldás jól jönne tőletek a netes infók mellé)
-
.-..-.
tag
válasz
urandom0 #21798 üzenetére
Igazából a webes-módja miatt szerettem anno a phpMyAdmin-t, mert kényelmes volt az export/import szerver és otthoni gép között.
Ha nem túl bonyesz, nekem megfelelne valami konzolos export/import megoldás, mert szerveren csak ssh van, nem tudok GUI-s cuccal dolgozni.
Az ilyen "create table" és társai pedig eleve mehetnek konzolból, hiszen mennyire gyakran kell ez?Akkor egy mysqldump/mariadb-dump és ennyi?
Lehet ez így egyszerűbb volna, igaz? -
.-..-.
tag
válasz
urandom0 #21796 üzenetére
Igen, lehet, hogy az a probléma, bár ugye írják, hogy PMA 5.2 óta PHP 7.2 és újabb támogatott.
Mondjuk ettől, még lehet, hogy a PHP 8.4.6-ban van valami, amire nem készültek fel ...
Rolling distro lévén (Arch) csak AUR-ból tudék felrakni régebbi PHP-t, aminek megint nem volna értelme egy PhpMyAdmin miatt.Közben a php.ini-ben átírtamerre a megfelelő részt:
error_reporting = E_ALL & ~E_DEPRECATED
Ezzel ugyan megszűnik a PMA 5.2.2 esetében a hibaüzenet (warning), de ez globálisan más esetén sem fog jelezni.Akkor lehet el kellene engednem a PMA 5.2.x vonalat és használjam a PMA 6.0-Snapshot-ot?
Mert idő közben "tákoltam" az nginx-hez ssl protokolt (persze cert nélkül), de ugyanazt a hibaüzenetet adja a login screen után:
"PhpMyAdmin\Exceptions\MismatchedSessionId: Failed to set session cookie. Maybe you are using HTTP instead of HTTPS to access phpMyAdmin." -
-
lanszelot
addikt
válasz
urandom0 #21767 üzenetére
Nincs itt nagy fa.
Csak elfelejtettétek a kezdetet.
Egy kezdőnek amíg nem sajátítja el a for ciklust, addig a for each össze zavarja. Vagy a kezdő aki most használja először az if -et azt a ternary operator teljesen megbolondítja.
Hiába írjátok, hogy az csak más színű festék.
Ez az első sql -em. Sqlite -val kezdtem, minden más össze zavar.
Ha eddig nem kellett szerver és felhasználó, akkor most nem tudom hova mi.
Nem kapkodni kell, hogy ez is kicsit, az is kicsit.
Be kell fejezzem ezt sqlite-val és utána máshogy.
Ezt írtam az elején is, hogy mindenhol máshogy van ugyanaz, mire 1 hét után elmondtátok, mert az sqlite, meg a mysql...stb
Ez nekem borzasztó zavaró, fogalmam sincs mi melyik.Az hogyha meg felhasználónevet felveszek, kiolvasok, módosítom...stb azzal semmit se tanulok.
Az hamis siker. Az összetett feladaton való bukkanók megoldása visz előre a tanulásban.
Nem mindenki magol. Én nem tudok magolni, meg kell értenem és utána tudom használni. -
lanszelot
addikt
válasz
urandom0 #21763 üzenetére
Tehát az a szerver kell ahol a php fut.
De van nekem felhasználónevem? Vagy 4 éve raktam fel, nem emlékszem, ha adtam.meg. Covid kezdetekor kezdtem tanulni.Viszont se form, se json, se mysql.
Json-el kezdtem, azzal csináltam meg először, azt mondtátok az nem jó , ezért újra kezdtem.
Majd azt mondtátok az se jó, így újra kezdtem.
Majd form-al csináltam azt mondtátok az se jó, A form-ost is megcsináltam cooki-val, de olvastam, hogy localstorage -val kellett volna.
így 4szer is újra írtam az egészet. Html és js-el.
Most már ez se jó, mégis a form kell.Teljesen össze vagyok zavarodva. 5ször már nem írom újra.
Vagy a form-ost vagy a html+js-t valahogy meg mókolom.Ez a fetch izét egyáltalán nem értem, ez nem fog nekem menni.
-
lanszelot
addikt
válasz
urandom0 #21741 üzenetére
Köszönöm szépen a választ.
Ez nekem magas.
Azt se tudtam hogy a php elküldi a formot valahova.
Azt hittem berakja az adatbázisban.
Nem jelszó.
A recept adatai. De az adatokat nem egyszerre viszi be az sql adatbázisba hanem sok submit gombbal készül el egy recept.Ezt megint sufni tuningolnom kell.
JS ben ajax/fetch sem értem. Tudom használni, de nem értem.
Php elküldi - tehát ezt sem értem.Mielőtt jönne, hogy mert meg kellett volna tanulni... Ajax/fetch magán tanárt fizettem 4 éve, de nem tudtam megérteni.
Api-hoz tudom használni és itt kifújt. -
lanszelot
addikt
válasz
urandom0 #21730 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a választ
Működik
De pár dolog után utána kell néznem miért és hogyan.
Lesz mit tanulni
sqlite_master-ra keresve találtam egy sqlite tutoriat [link]
Amiben pl az sqlite rendszer táblák is benne vaannak, és más sqlite specifikus dolgok.
SQL -ben még pl nem olvastam még a vacuum -ról -
lanszelot
addikt
válasz
urandom0 #21722 üzenetére
Pontosan azért csináltam így mert string kellett
Minden esetben string ként szeretném használni.
Ezt főleg a html-be kiratáshoz használnámidTomb -ben az összes id van. Azért lett az a neve
Most épp az utolsóra van szükségem belőle.
id alapján sohase fogok semmit lemérni.
Az a táblákat kapcsolja össze a névvel. Ennyire kell csak az id.Első adatbázisom, biztos rengeteg mindent lehet egyszerűbben, de most még ez is fejtörést okoz.
Függvényt se tudok még használni, nem tudom hogy kell sql-el. -
-
lanszelot
addikt
válasz
urandom0 #21718 üzenetére
Igen, bekerül minden. Bevitellel nincs gond.
dbbrowserral szoktam nézni.SELECT- el szeretném kikérni, csak nem sikerül.
Azt a php oldalt szoktam olvasni, de egy árva szavacskát se értek onnan.Sqlite: azt írtátok az 1 file és ezért könnyű biztonsági mentést csinálni.
Nem értek hozzá. E miatt választottam csak.Szép ha át kell váltanom, mert a beviteli teljesen kész.
Kikérés van még.
2 teljesen készt már eldobtam.
Akkor ez lesz a 3ik...
Fogalmam sincs támogatja e. Azt hittem ez alapból benne van a php-ban. Mert erről volt szó. -
lanszelot
addikt
válasz
urandom0 #21716 üzenetére
Először is köszönöm szépen a segítséget mindenkinek.
1- csak 1 id és 1 név kerül be. Sose lehet 2.
Nincs sohase több hozzáadás2 - igen, jogos, csak a 2ik if-et jóval később írtam, így nem figyeltem, hogy folytathatom is
3 - az a baj, hogy semmit se tudok kikérni.
Nem működik amiket találok, vagy ahogy magamtól próbálom
Nevet szeretném kikérni, és az alapján az id-t, de nem tudom hogy kell. Az utolsó id-t se tudom hogy kell kikérni .
Semmit se találok a kikérésről ami működne is.
lastInsertRowid() ezt is másoltam, nem elírtam. Honnan tudhattam, hogy hibás...
Olyan mintha php alatt senki se kezelne sql-t.4 nekem ez se jött le, hogy az példa. Azt hittem a max értékek.
-
lanszelot
addikt
válasz
urandom0 #21709 üzenetére
<?php
$id = null;
if (isset($_POST["submitNev"])) {
if (!empty($_POST["nev"])) {
try {
$nev = $_POST["nev"];
//file create or open if exist
$receptekData = new SQLite3("receptekdb.sqlite", SQLITE3_OPEN_CREATE | SQLITE3_OPEN_READWRITE);
//error handling
$receptekData->enableExceptions(true);
//create table if not exist
$receptekData->query(
"CREATE TABLE IF NOT EXISTS 'receptek' (
id INTEGER PRIMARY KEY AUTOINCREMENT NOT NULL,
nev VARCHAR(100) NOT NULL
)"
);
$receptekData->exec('BEGIN');
$receptekData->query("INSERT INTO 'receptek' (nev) VALUES ('$nev')");
$receptekData->exec('COMMIT');
$id = $receptekData->lastInsertRowid(); //ennek az értéke nulla, pedig nem annyi
$receptekData->close();
} catch (Exception $e) {
echo $e->getMessage();
}
} else {
echo "Kötelező kitölteni";
};
}
echo ($id); //enek az értéke NULL- [link] 3.1.1 ott írják az sqlite oldalán a táblázatban.
-
lanszelot
addikt
válasz
urandom0 #21705 üzenetére
Huhh, a teljes kód jelenleg félig sincs kész, de 500 soros.
Nagyon hosszú lenne.
Nem gond, mert működik, majd utána olvasgatok, hogy mi a különbség.Más:
Hogyan lehet tárolni a sok karakteres leírásokat?
5-10 ezer karakter kellene, ahhoz képest a 255 nagyon kevés.Vagy erre van valami módszer darabolni és össze fűzetni kiolvasásokr?
Ummm, a leírásokban varchar max 255 szerepel.
Most bedobtam egy hasraütés számot, és 65535 -ig engedte.
Akkor miért írják 255 -nek? -
lanszelot
addikt
válasz
urandom0 #21691 üzenetére
Először is köszönöm szépen a válaszokat.
Pláne a magyarázatot.Amiket írtál az mind megvan.
Talán még a php try throw catch is - hiba kezelés ha jól tudom
Nem használtam, így csak dereng.sql-ben /nem php sql-ben/ meg van a :
create, select, insert, update, like, count, limit, between, join és biztos hagytam is kiDe ezt írtam. hogy ezekkel semmire se megyek, mert php-ban máshogy kell.
Nem tudom kitalálni vajon hogy kellhet.
Kellene egy rendes leírás,
Amit találtam, a linkek amiket beraktál nem egységesek.
Itt ez van, ott az. Honnan tudjam melyik jó, és melyik az "ezt a hibát javítja magától"
pl már a legelején CREATE TABLE kell idézőjel, vagy sem?
vagy ettől is alapabb: data tipusok mekkora értéket tudnak max felvenni?
Mert már ez is mindenhol más. varchar van ahol 255 de van ahol 65535
Ezért írtam, hogy nem jó az sql, és a mysql se.
Sqlite php valami ahol megtudhatom, hogy lehet e "like" -t használni vagy az csak mysqli. És hogy rakjak idézőjelet, vagy se? És millió kérdésem van amit másként mutat az egyik mint a másik.
Pl a hiba kezelést te úgy írtad, de van ahol$db->enableExceptions(true);
Tehát rengeteg minden eltér, és kezdőként nem tudom most akkor hogy is van ez.
Nem tudok konkrétumot kérdezni, mert túl sok a kérdés.
Ezért keresek valamit ahol ott van kezdőknek.
És ezt is néztem [link] , de itt össze vissza van minden, és nekem zagyva.
Nem nem értem az sql-t, hanem nem tudom php - val az sqlite -t hogy kell kezelni. -
urandom0
senior tag
válasz
urandom0 #21690 üzenetére
Egyébként még mindig azt gondolom, hogy túl gyorsan akarsz haladni, de ez nem így megy. Egészen a múlt hétig nem voltál tisztában olyan alapfogalmakkal, hogy mi a PHP kimenete, de közben receptes appot írsz.....
Nade mindegy is, hagyjuk. Próbálok segíteni.Szóval, van a webszerver, ami nálad Apache (de lehetne nginx, lighthttpd, caddy, stb., sok van). Annak van egy modulja, a PHP, ami a PHP kódot végrehajtja, és elkészíti a PHP kimenetet, amit visszaad az Apache-nek, majd az Apache ezt berakja a HTML dokumentum megfelelő helyére, és kiküldi a kliensnek (a böngésződnek).
És van egy különálló adatbázis program, a te esetedben az SQLite3, amit SQL nyelven lehet kezelni.Csakhogy a PHP-t és az SQLite3 adatbázis programot valahogy össze kell, hogy együtt tudjanak dolgozni, és hogy tudd a PHP-ból az SQL-t használni. Erre valók a PHP SQLite3 függvényei (pontosabban osztálya).
Eddig gondolom minden világos.Nézzük ezt a tutorialt: https://brainbell.com/php/sqlite.html
Kezdjük onnan, hogy "Create or Open SQLite Database".<?php
$db = new SQLite3('brainbell_db.sqlite');
echo 'Connected to the database.';
$db->close();Ez a három sor mit csinál?
Készít egy új SQLite3 objektumot, amit visszaad a $db változóba. Az objektum konstruktorának egyetlen paramétert ad át, azt, hogy "brainbell_db.sqlite", ez lesz az új adatbázisfájlunk neve. Az SQLite3 osztály ennek megfelelően elkészíti az adatbázist.
Utána jön egy echo, amelyben kiírja, hogy 'Connected to the database.', végül az utolsó sor lezárja az adatbáziskapcsolatot.Namost itt jó lenne tudni, hogy miért kell lezárni a kapcsolatot, egyáltalán mi ez a kapcsolat, mi az osztály, mi az objektum, mi a metódus, mi a konstruktor, stb. Erről most csak annyit írok, hogy a kapcsolat azért kell, mert az adatbáziskezelő program (adatbázisszervernek vagy angol rövidítéssel RMDBS-nek szokás hívni) egy, a PHP-tól különálló program, amihez valahogy kapcsolódnunk kell. A végén pedig azért kell lezárni, hogy a kapcsolathoz lefoglalt erőforrások fel tudjanak szabadulni.
Menjünk tovább.
Creating a Table in SQLite DB
<?php
try {
$db = new SQLite3('brainbell.db');
$db->query('CREATE TABLE IF NOT EXISTS user_table
(name, email, UNIQUE (email))');
echo 'Table Created';
$db->close();
}
catch (Exception $e) {
echo $e->getMessage();
}Nem feltételezem rólad, hogy a try..catch szintaktikával tisztában vagy
Pedig jó lenne. Na mindegy, nézzük a lényeget:$db->query('CREATE TABLE IF NOT EXISTS user_table (name, email, UNIQUE (email))');
Mit csinál ez a sor?
Meghívja az imént létrehozott $db objektumunk query metódusát, és átad neki egy stringet, ami egy SQL lekérdezést tartalmaz. Ha ezt meg tudod csinálni, akkor gyakorlatilag mindent meg tudsz csinálni (még ha nem is tökéletesen).Nézzük meg ezt az SQL lekérdezést, vajon mit csinálhat?
CREATE TABLE IF NOT EXISTS user_table (name, email, UNIQUE (email))
Ez arra utasítja az RMDBS-t, hogy hozzon létre egy táblát (ha még nem létezik) user_table néven, aminek legyen kettő mezője, name és email. Az email mezőt egyedi kulcsnak (unique key) állítja be, ami azt jelenti, hogy nem lehet két azonos e-mail című rekord a táblában (ez logikus is, hiszen két felhasználónak nem lehet azonos e-mail címe). Ezt az SQLite szépen le fogja kezelni, hibát fog dobni, ha két ugyanolyan e-mail címet akarsz bevinni.
Innen nem megyünk tovább, hanem szépen megnyitjuk a W3C SQL tutorialját, mert abban bizony benne van az, hogy kell adatokat módosítani ill. törölni.
Adatok módosítására az (egyik) módszer az SQL UPDATE eljárása: https://www.w3schools.com/sql/sql_update.asp
Adatok törlésére pedig a DELETE eljárás: https://www.w3schools.com/sql/sql_delete.aspHa valami nem tiszta, kérdezz.
-
lanszelot
addikt
válasz
urandom0 #21687 üzenetére
Várjunk kicsit, kérlek.
Kérlek szépen olvassátok már el mit mire írok. Mert anélkül semmi értelme.
biker felhasnáló folyamatosan rúgdos a magas lóról.
Persze hogy könnyű bele rúgni a kezdőbe.Te írtad, hogy a W3school -t belinkelted, és el se olvastam.
Erre írtam, hogy az nem működik php-ban.
Mr. Y megírta hogy:
"Mindent pontosan ugyan úgy kell, mint natív SQL-ben."
Ezt biker helyeselte.
Erre a válaszokra tettem be a képet, hogy nálam az nem működik.
Most pedig leszólsz azért, hogy "Erre te beírod két php tag közé a SQL kódot."
Hiszen ti írtátok. Ti állítottátok, hogy így kell.
Persze, hogy jó amit találtam, szepen el van magyarázva.
Azt is elmondtam, hogy amit találtam, az jó, de kevés.
Nincs benne se módosítás, se törlés.Ti állítottátok, hogy nem olvasok tutorialt. Nem csináolk semmit, csak várom, hogy a sült galamb a számba repüljön.
Ha jól emlékszem a php ini problémát én oldottam meg,
Ti egy php sqlite tutorial linket se küldtetek, én találtam egyet és meg is osztottam, ha bárkinek kellene.
Semmi rosszat nem írtam.
Kérdeztem, ez miért baj?
Ti is voltatok kezdők, csak már elfelejtettétek.
Nekem senki nincs a környezetemben aki akár egy Windows-t fel tudna telepíteni.
Miért kell így viselkedni?
Nekem nem ez a szakmám, de a szakmámban se rugdosom a kezdőket, sőt. Pedig az egyik legjobb vagyok. De én emlékszem arra amikor elkezdtem.
Nem szabad így viselkedni.
Kezdő kérdez. Lehet, hogy butaságot, de ki lehet javítani. És a kezdők hbáznak, sokat.
Ennyit bökdöstök, de ezalatt be tudtatok volna dobni egy linket, hogy tessék ez a php sqlite tutorial, itt szépen el van magyarázva úgy hogy a kezdők is megértik. -
lanszelot
addikt
válasz
urandom0 #21680 üzenetére
A sima sql-el semmire se megyek
Próbáltam, nem működik php-ben.
Valahogy másképp kell beírni
Semmire se megyek azzal, nekem csakis php alól kell kezelni mindent.
Nem tudom miért állítod, hogy nem olvastam. Akkor hogy használtam dbbrowser alól?
Probálgattam php alá is beírni, nem lehetNem érdekel az ai. Egyikbe se regelek.
-
lanszelot
addikt
válasz
urandom0 #21678 üzenetére
Valaszoltam is rá, hogy azt már előtte átnéztem, de semmit sem er, mert nem php.
A dbbrowser-nél kell azokat beírni
Úgy csináltam meg először az adatbázist.
De az nekem nem jó, mert php alól kell kezelnem.Azért osztottam meg az előző linket, ha barki keresné az sql php -t akkor az nagyon jó. Viszont ezzel ki is fújt.
Nincs benne a törlés, módosítás stb
Találtam egy másik oldalt is, de magyarázat nélkül, ott a kiiratás volt ul listába, úgy meg már bárhogy ki lehet íratni.
Azt az oldalt véletlen beszartam, ezért nem tudtam megosztani.Majd tákolok kicsit. Hibás bevitelnél manuálisan törlöm.
Úgy se fogja senki használni. Szerintem a párom lusta lesz bevinni a receptjeit. -
lanszelot
addikt
válasz
urandom0 #21675 üzenetére
Először is nagyon szépen köszönöm a választ.
tr és td -t valószínű véletlen töröltem ki.
De már nincs meg az a file, és nem tudom mit kavartam.
Az a gond, hogy rengeteg idő/energiám megy el az sql -re, ami mellett csinálnám az oldalt, de nem haladok az sql miatt, így sokszor kavarodom bele, hogy épp mit csinálok, hol tartok.
JS-nek át adtam az adatot, és magát a kiiratást azzal csinálom.
Sokkal egyszerűbb.php -val a login-t csináltam meg,
Illetve az adatbázison szerencsétlenkedem vele, de teljes a kudarc, sehol semmi hozzá
DB browser-el létre hoztam az adatbázist, és raktam bele 1 adatot.
Ezt be tudom olvasni, és kiíratni, de itt kifújt az sqlite+php
A vliágon sehol se találom hogy lehet adatot bele írni.
Millió leírást olvastam, és rengeteg videót néztem, de semmi. -
lanszelot
addikt
válasz
urandom0 #21672 üzenetére
Hello,
Jelenleg ezekkel csak azt nézem, hogy jól kérem e ki.
Természetesen nem print_r -t fogok használni, csak az megmutatja, ha hibásan kérem ki, hogy hol rontottam.
Ebben az esetben mindegy mivel kérem ki, mert egy string "Tojás" amit kiiratok.
De átítram echo -ra, és ugyanaz a probléma.
Kimászik a táblázatból H1 és a table közé.$data tartalma:
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 001 [name] => Kókusz kocka [hozzávalók] => stdClass Object ( [tészta] => Array ( [0] => stdClass Object ( [hozzávaló] => Tojás [mennyiség] => 2 [mértékegység] => db ) [1] => stdClass Object ( [hozzávaló] => Porcukor [mennyiség] => 30 [mértékegység] => dkg ) [2] => stdClass Object ( [hozzávaló] => Vaj [mennyiség] => 8 [mértékegység] => dkg ) [3] => stdClass Object ( [hozzávaló] => Méz [mennyiség] => 3 [mértékegység] => ek ) [4] => stdClass Object ( [hozzávaló] => Kakaó [mennyiség] => 1 [mértékegység] => ek ) [5] => stdClass Object ( [hozzávaló] => Tej [mennyiség] => 1.5 [mértékegység] => dl ) [6] => stdClass Object ( [hozzávaló] => Rétes liszt [mennyiség] => 38 [mértékegység] => dkg ) [7] => stdClass Object ( [hozzávaló] => Sütőpor [mennyiség] => 0.5 [mértékegység] => csomag ) ) [tötelék] => Array ( ) [öntet] => Array ( [0] => stdClass Object ( [hozzávaló] => Vaj [mennyiség] => 23 [mértékegység] => dkg ) [1] => stdClass Object ( [hozzávaló] => Cukor [mennyiség] => 38 [mértékegység] => dkg ) [2] => stdClass Object ( [hozzávaló] => Kakaó [mennyiség] => 5 [mértékegység] => dkg ) [3] => stdClass Object ( [hozzávaló] => Tej [mennyiség] => 6 [mértékegység] => ek ) ) [díszítés] => Array ( [0] => stdClass Object ( [hozzávaló] => Kókusz reszelék [mennyiség] => 1 [mértékegység] => csomag ) ) ) [elkészítés] => stdClass Object ( [előkészítés] => Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Odio nisi voluptatum quasi voluptatibus, ipsam consequuntur? [elkészítés] => Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Odio nisi voluptatum quasi voluptatibus, ipsam consequuntur? ) ) )
biker
Megnéztem nincs előtte semmi, és a php html között se. -
lanszelot
addikt
válasz
urandom0 #21669 üzenetére
Nagyon szepen köszönöm a segítséget
Nagyon jól esik.
Leszedtem most, és az első ami felugrik, mielőtt elindulna a telepítő...pont amit írtamKi van kommentelve, hogy írhatna ki bármit? Az csak komment.
A változóban ott a teljes json file.$data = file_get_contents('receptek.json');
$data = json_decode($data);
így csináltam[link]
Így dobtam fel , őt követtemDe előbb volt a php a gépen. Azt még a tanárommal raktuk fel, és terminalból indítottam. Az már rég volt. Nem emlékszem rá mit hogyan.
C:\php egy az egybe az amit leszedsz a php oldaláról, és kicsomagolod.
C:\Apache24 itt van
[link] az egész csak 12Mb így becsomagoltam, innen elérheted -
lanszelot
addikt
válasz
urandom0 #21667 üzenetére
Amiket ítál azoknál léteznie kell a file-nak, csak írsz bele, törölsz belőle, módosítod...stb.
De nem létező filet nem hoz létre.
Tehát a valami könyvtárban 1 file van: akarmi.php, semmi más.
php futtatása után 2 file-nak kellene lenni. akarmi.php és új.json.a kikomentezett semmit, azzal néztem meg, hogy elérem e a file-t. kitörölhetem
a változó a json file-ból jön
Értem, hogy az én hibám, de JS-nél id vagy class alapján pontosan oda rakom ahova akarom. $data változót egyszerűen átadom JS-nek.Nem akarok se wamp, se xamp se mást. Kezdődik azzal hogy biztonsági rést nyit.
Ki is írja telepítésnél.
Majd a hibák amiket dobál. Már elég oldalt kezdtem újra az elejétől, az ilyen programok miatt. -
lanszelot
addikt
válasz
urandom0 #21663 üzenetére
Php -vel nem lehet új file-t létrehozni. (pl: create empty file: 002.json)
Ezt python tudja, ezért kellene.<h1>Hozzávalók</h1>
<table class="tablazat">
<thead>
<th>Tészta</th>
</thead>
<tbody>
<?php
//print_r($data);
print_r($data[0]->hozzávalók->tészta[0]->hozzávaló);
?>
</tbody>Ez a kód miért fut rosszul?
sztem amit kellene produkálnia: Hozzávalók, Tészta, print_r
amit produkál: Hozzávalók, print_r, TésztaEzért kell a JS , azzal nincs ilyen gond.
c:\php\php.ini
Itt van a php könyvtáraban."Ugye nem valami php.ini-development vagy php.ini-production nevű fájlban dolgoztál egész eddig??" - de igen, de amikor a sqlite részek elől töröltem a pontosvesszőt reggel, akkor átíratm, és apache-t újra indítottam, gépet is.
Azt hittem onnantól él az ini. Ezt írta a php dokumentum.
De csak most vettem észre, hogy nem. -
lanszelot
addikt
válasz
urandom0 #21658 üzenetére
A hivatalos dokumentummal kezdtem, de egy árva szócskát se értettem
Így sqlite oldal hivatalos dokumentum, abból se értettem semmit,
ezért el kezdtem keresgélni"extension_dir" a php ini -ben:
1 -
; Directory in which the loadable extensions (modules) reside.
; https://php.net/extension-dir
;extension_dir = "./"
; On windows:
;extension_dir = "ext"2-
[sqlite3]
; Directory pointing to SQLite3 extensions
; https://php.net/sqlite3.extension-dir
;sqlite3.extension_dir =Nekem a php elerési útja: c:\php
sqlite elérési útja : C\:sqlite
pont úgy ahogy a hivatalos oldalon írják.
Gondolom nekem egy kiterjesztést se használ, mert ki van pontosvesszőzve.
Melyiket aktiváljam? -
-
-
lanszelot
addikt
válasz
urandom0 #21642 üzenetére
Ezek szerint az sql egyáltalán nem használható erre. Marad a json.
"1dkg cukor aztán kész.":
ez sok szempontból nem jó.
- nehéz vele számolni, mert ha 1 személyt át állítom 3 személyre, akkor szét szedni, számmá alakítani, művelet, össze rakni...
- mivel webes felületről lesz bevitel íy lenne:
cukor 1 dkg
1 deka cukor
stb
Bonyolult a honlap amit elgondoltam, de ilyenből lehet tanulni -
lanszelot
addikt
válasz
urandom0 #21638 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat.
Mivel ez már nem php így át mentem sql topikba [link]
"nem hiszem, hogy PHP-s SQL videotutorialból ne lenne annyi, mint égen a csillag"
Én egyet se találok. Mindegyik annyi, hogy username, pasword, registration. És itt megáll.
Ez nekem egyik se kell. Sokkal összetettebb database kell nekem, másik topikban leírtam.
Össze dobtam egy json -t, ezek kellenek bele, csak nem tudom hogy néz ez ki sql -ben
[link]Xampp - pont azért ami fentebb volt. Hiba hiba hátán, és félre tanulom/értelmezem, aztán tépem a hajam miért nem jó a szerveren, mikor a gépemen meg jó.
pch: "SQLite+hez nem kell terminálba turkálni."
akarhol nézem mindenhol csak terminal-ban turkálnak. Semmit se találok hogy kell telepíteni, mit kell telepíteni. Csak a terminálos pötyögések. Pedig sokkal jobbnak tűnik mint a mysql, az amit olvastam róla. -
lanszelot
addikt
válasz
urandom0 #21626 üzenetére
Nagyon szépem köszönöm a választ mindenkinek.
Én nem használok se live servert, se xampp -ot.
php és apache -t használok.
Többször megszivatott a live szerver, hogy teljesen előlről kellett kezdeni az egész oldalt /js/ és akkor elegem lett, és felraktam rendesen, és így sose volt gondom. Mint ahogy most is kidobja a hibákat.
Ennek nagyon örülök, mert rosszul tanulnám meg. Így pedig látom a hibákat is, ami extra tanulás.Azt nem értem ő miért a végére dobálja a php-t? Hogy jól látható legyen amikor magyaráz? Mert ahogy látom főleg fentre kell tenni, illetve oda ahol lefusson, pl egy kiiratás ne a submit elé írja ki.
Vagy rosszul gondolom?"minden ami kimenetként megjelenik" Ezt a kimenetet még mindig nem értem.
Mi az hogy kimenet? Hova megy ki? Mi küldi ki?
Biztos hatalams marhaságot kérdezek, de ha nem teszem nem fogom megérteni. -
biker
nagyúr
válasz
urandom0 #21624 üzenetére
"Én nem hiszem el, hogy be lenne kapcsolva nála az output buffering."
Ez nem hit kérdése, hanem xampp-ot használ a videóban, és ez az alap ott: XAMPP appears to set
output_buffering
to 4096 by default. (So content is served in 4K chunks - a possible performance benefit. Although this can lead to unexpected bugs (eg. "headers already sent" etc.) if deploying on a server where this is disabled, which incidentally is the PHP default.) -
lanszelot
addikt
válasz
urandom0 #21616 üzenetére
Köszönöm szépen a választ mindenkinek.
Ez egy oktató videó. Session-t magyarázza itt.
"amúgy annak mi értelme, hogy kiírja a username-t és a passwordöt, és azonnal átirányít?"
Az, hogy ha bejelentkezek a login oldalon, és el kezdek barangolni az oldalak között nem kell minden oldalon bejelentkezni.Ezt mutatja meg ebben a részben.
Azért íratja ki hogy lássuk, hogy oda átvitte."Te látsz olyan időpillanatot a videón, amikor kitöltetlen adatokkal küldi el a formot?"
Igen, amikor átmegy a másik oldalra ott jeleníti meg.
Nekem is átviszi, az jól működik.
Csak nem ugrik át az index06.php oldalról a home.php oldalra.
De ha manuálisan átmegyek a home,php oldalra, akkor nekem is ott a név és jelszó, amit az index06.php oldalon bevittem, csak nem ugrott át.
Neki átugrik, pedig nekem is minden úgy van mint neki."mert ott kimenet van" - mi a kimenet? Ezt nem értem mi az hogy kimenet.
pelyib:
12 perces, nem 4 órás. 3:04:57 től 3:16:47 ig tart.
Minden részt nulláról kezd. -
nevemfel
senior tag
-
lanszelot
addikt
válasz
urandom0 #21610 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkinek.
Így van értelme.
Azt kerestem mi pakolja be a tömbbe az elemeket, ha nincs kijelölve semmi.
Ezért nem szeretem, és nem is használok live server-t.
Nagyon oda kell rá figyelni, és sokszor nem úgy működik ahogy kellene. Több honlapot az elejéről kellett kezdenem a live server miatt. Akkor töröltem végleg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Xbox Series X|S
- Ford topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Netfone
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest