Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• urandom0

senior tag

válasz lanszelot #21688 üzenetére

Erre írtam, hogy az nem működik php-ban.

Jajj istenem, dehogynem működik, csak nem látod át!

Hiszen ti írtátok. Ti állítottátok, hogy így kell.

Aki ezt írta, nem egészen erre gondolt, itt félreértés történt.

Azt is elmondtam, hogy amit találtam, az jó, de kevés.
    Nincs benne se módosítás, se törlés.

Azért írod ezt, mert nem látod át ennek az egésznek a felépítését, elmagyarázni meg nagyon nehéz.

Ennyit bökdöstök, de ezalatt be tudtatok volna dobni egy linket, hogy tessék ez a php sqlite tutorial, itt szépen el van magyarázva úgy hogy a kezdők is megértik.

De hát találtál te tutorialt, az alapján, meg a W3C-s tutorial alapján azért már tudni kellene megcsinálni.
    Nade linkelek neked tutorialt, tessék:
    https://brainbell.com/php/sqlite.html
    https://riptutorial.com/php/example/27461/sqlite3-quickstart-tutorial
    https://www.scriptol.com/sql/sqlite-getting-started.php

De azt sem tudom, hogy igazából mi nem megy, mert nagyon ritkán írsz konkrétumot, így nehéz segíteni.

• biker

nagyúr

válasz lanszelot #21688 üzenetére

Fel akarsz bosszantani...
    Emlékeim szerint én mondtam meg, miért fut a youtube tutorialban a kód és miért nem nálad, de mindegy. Biztos magas ló vagyok.
    A phpini-s gondod meg annyi volt, hogy félre volt konfigolva az apache, ezt honnan találjuk ki?

A tutorialok mind tökéletesek, hidd el. És ha valaki azt mondja segítségkérésnek, hogy "nem megy szar az egész" azon NEM LEHET SEGÍTENI!

Mi nem megy? Mi a kód? Mi a hibaüzenet? Mik a kapcsolati adataid? stb stb stb
    Ha nem hagyod hogy segítsünk, akkor nem tudunk segíteni, akkor duzzogj magadban.

De ha azt szeretnéd, eskü belépek a gépedre Teamviewerrel, és megoldom. És végignézheted.

Szerintem hibák...

1: ha te ezt beírod a file elejére és minden alkalommal lefuttatod,
    <?php
    $servername = "localhost";
    $username = "username";
    $password = "password";

// Create connection
    $conn = new mysqli($servername, $username, $password);
    // Check connection
    if ($conn->connect_error) {
      die("Connection failed: " . $conn->connect_error);
    }

// Create database
    $sql = "CREATE DATABASE myDB";
    if ($conn->query($sql) === TRUE) {
      echo "Database created successfully";
    } else {
      echo "Error creating database: " . $conn->error;
    }

$conn->close();
    ?>

Na az lehet hiba, mert ez egyszer létrehozza a myDB nevű táblát.

2: már eleve megvan az adatbázis ha nem xampban használod, shared hostingon nincs is jogod adatbázist létrehozni, csak táblákat, így neked KELL a saját DB neved használn
    Ugyanígy EGYSZER kell a create table, hogy csinálj egy táblát, pl id, datum, recept
    Ekkor már tudsz bepakolászni recepteket, aminek van ID-je, dátuma, és leírása
    ezt ki tudod listázni, módosítani meg ID alapján tudod, UPDATE myDB set leiras = $_POST["ujleiras"] WHERE id=$_POST["id"];
    na ebben legalánbb hagytam egy nagy biztonsági rést is, hogy megtanuld azt is, hogyan hekkelik szarrá a táblád egy perc alatt.

De mégegyszer: minden eszközt megmutattunk, minden tutorial jó amit megtaláltál, el kell olvasni, meg kell érteni, és be kell helyettesíteni ezt a helyesre
    $sql = "CREATE TABLE MyGuests (
    id INT(6) UNSIGNED AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY,
    firstname VARCHAR(30) NOT NULL,
    lastname VARCHAR(30) NOT NULL,
    email VARCHAR(50),
    reg_date TIMESTAMP DEFAULT CURRENT_TIMESTAMP ON UPDATE CURRENT_TIMESTAMP
    )";

$sql = "CREATE TABLE receptek (
    id INT AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY,
    datum timestamp NOT NULL default CURRENT_TIMESTAMP on update CURRENT_TIMESTAMP,,
    recept LONGTEXT
    ) DEFAULT CHARSET=utf8";

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés