- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bambano: Bambanő háza tája
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fordfairlane
veterán
Értem. Az MVC-t szerintem nehéz megtanulni könyvből, és szerintem túlmisztifikált a dolog a legtöbb leírásban. Többre mész azzal, ha egy meglevő framework-öt kezdesz el próbálni használni, rengeteg ötletet lehet begyűjteni az ilyenből viszonylag rövid idő alatt, és sokkal gyakorlatorientáltabb megközelítés, mint ami a legtöbb könyvben példakód szinten megtalálható. És ha már látod, hogyan megy ez a gyakorlatban a dolog, utána már az elv egyszerű.
Az elv lényege, hogy a kódot nagyjából három részre bontod. Egyszer van egy logikai egység, vagyis fájl, osztály, akármi, amelyik kezelni az adatokat, azok perzisztenciáját (adatbázis), validálás, stb, ez a modell. Egyszer van egy megjelenítési kódblokk, ez a nézet, vagyis view, és van egy harmadik, a vezérlő, vagy kontroller, amelyik a vezérlési szerkezetet implementálja, a nézetet és a modellt összekapcsolja.
Szerintem első körben érdemes úgy felépíteni a programot, ha nem framework-öt használsz, hogy csinálsz egy olyan fájlt, amelyik az összes adatbázis műveletet tartalmazza. Aztán csinálsz egy másikat, amiben, és csakis kizárólag ebben van a html, illetve a html-be beágyazás rész, valamint egy harmadik fájl az, amelyik a kettőt összerakja. A nézetben nem lehet adatbázisművelet. A modellben nem lehet html, vagy html formázásra utaló művelet. A kontrollerben egyik sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen routert?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Hálózati / IP kamera
- BestBuy topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- Villanyszerelés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Ideapad 3 15IMH05 15.6" FHD IPS i5-10300H GTX 1650Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Samsung HW-Q64GC Soundbar 3.1ch, Dolby Atmos, Vezeték nélküli mélynyomó
- KARCHER Akkumulátoros magasnyomású mosó kiegészítőkkel
- Asrock Mini ITX PC
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest