Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Chosen: Intel Arc B580 játék kompatibilitás (2026.01)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: Okos?telefon
- sh4d0w: Nyitlocker
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nincs baj a XAMPP-pal, valóban jó kezdőknek, de mondjuk szerintem ez inkább Windows-nál igaz, mert Linux-disztribúciók esetén ahogy Tele von Zsinór említette, többnyire lehetőség van arra, hogy egyszerre lehúzd az összes függőséget pl. phpMyAdminhoz, ez ugyanúgy telepít is mindent, amire szükséged lehet. Windows-nál meg ez megoldandó kérdés, így ott EasyPHP, XAMPP, AppServ, amit általában elsők között említenek, mert ez egy csomagban felrak mindent, ami egy alapvető webszerverhez kellhet.
Mondjuk IIS-nél is van ilyen függőség-ellenőrzés, erre példa a Drupal vagy Joomla, ha rámész Web Platform Installer használatánál, hogy töltse le őket, akkor eleve függőségként lehúzza a PHP-t és MySQL-t is. (Amúgy érdekes, hogy úgy tűnik, a Microsoft nyit az opensource-dolgok felé is.)"Furcsa mód, itt kérte telepítésnél a mysql, egy felhasználót, és egy jelszót! (úgyhogy így utólag értem már mire gondolsz, ha erre gondoltál)"
Nem, nem erre gondoltam.
Amikor telepíted a MySQL-t, kell egy root felhasználó is, aki az egésznek az adminisztrátora, mindenféle joggal. A phpMyAdminnál van egy kontrollfelhasználó is, ami pl. "könyvjelzőzni" tud bizonyos query-ket, naplózni különböző szempontok alapján, stb., ennek nem szabad megadni a root-jogot (ne legyen már mindenhez joga, mi van, ha pl. biztonsági rés vagy egyéb hiba maradt a "rendszerben", akkor ne csinálhasson bármit). Kell a phpMyAdminnak egy külön tábla MySQL-ben (persze ez elvileg nem kötelező), ebbe írogathat, de ahhoz hozzá is kell férnie.
Amúgy egyáltalán nem fértél hozzá a MySQL-hez?"Tudom, hogy a var/www-ben kell lenni a weboldalnak amit kezelni akarok."
Nem, oda rakod, ahova akarod, csak legyen elérhető a webszerver számára, és konfigold úgy a webszervert, hogy az adott domain document rootja ide legyen irányítva."1. HOgyan tudom ezekután a böngészőből elérni a phpmyadmin-t?"
Nem értem a kérdést.
Húzd le az egész csomagot úgy, ahogy Tele von Zsinór mondta.2. kérdésre: a PHP futtatásához webszerver kell (vagy konzolon keresztül is tudod futtatni, de ezt most hagyjuk), különben nem fog futni a PHP interpretere, értelmezője/"fordítója", így a kódod nem fog "lefordulni".
A HTML-kódok megjelenítéséhez ez nem szükséges, azok kódját a böngésző értelmezi és megjeleníti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Battlefield 6
- Poco F8 Pro – titkos favorit lehet belőle
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- ASUS ROG Ally
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Új Mac Studio M4 Max 2025 14C CPU /32C GPU / 36GB RAM / 512GB
- Cooler Master V550 80+ Gold moduláris táp
- 3090Ti videokártyát keresek megvételre .
- Szép állapotban Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 /i5-1145G7/16 GB/256 SSD/FHD/IPS/Gari ÚJ fedlap és kijelző
- HP EliteBook 840 G11 Ultra 7 / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD+ IPS / Garancia 2027.11.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Vivobook S15 K3502ZA 15 notebook - i5 12500H 24GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe IGP
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 505+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4332
- Bomba ár! Dell Latitude 7410 - i7-10810U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Amikor telepíted a MySQL-t, kell egy root felhasználó is, aki az egésznek az adminisztrátora, mindenféle joggal. A phpMyAdminnál van egy kontrollfelhasználó is, ami pl. "könyvjelzőzni" tud bizonyos query-ket, naplózni különböző szempontok alapján, stb., ennek nem szabad megadni a root-jogot (ne legyen már mindenhez joga, mi van, ha pl. biztonsági rés vagy egyéb hiba maradt a "rendszerben", akkor ne csinálhasson bármit). Kell a phpMyAdminnak egy külön tábla MySQL-ben (persze ez elvileg nem kötelező), ebbe írogathat, de ahhoz hozzá is kell férnie.