- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #7979 üzenetére
Már csak most fogtam neki ismét
. Hát nem tudom. Volt olyan fájl az a beállítás meg egy jó kérdés.
Xampp-ot használtam, mert azt mondták máshol, használd azt, kezdőnek jó... De ahogy haladtam a könyvben is csak lestem, hogy na már megint mi a fene bajod van.
De amúgy érdekes, nekem is feltűnt pár dolog.
Letöröltem a Xampp-ot és terminálból felraktam az apache2, php5, myssql, és phpmyadmin-t is!
Furcsa mód, itt kérte telepítésnél a mysql, egy felhasználót, és egy jelszót! (úgyhogy így utólag értem már mire gondolsz, ha erre gondoltál)De most nincs Xampp... Vagy felrakjam?
Tudom, hogy a var/www-ben kell lenni a weboldalnak amit kezelni akarok.
De két kérdésem lenne:
1. HOgyan tudom ezekután a böngészőből elérni a phpmyadmin-t?
2. Miért csinálja azt, hogy ha például beírom a böngészőbe, hogy "file:///var/www/tshirtshop/index.php" És ebben az esetben inkább leakarja tölteni a php, fájlt, és nem pedig a böngészőbe betöltetni...
Ha meg csak: "file:///var/www/tshirtshop/" akkor betölti a könyvtár tartalmát a böngészőben.
Úgy vettem észre, csak a HTML fájlokat jeleníti meg normálisan, a többit inkább letöltésre ajánlja.Próbáltam így is: "http://localhost/tshirtshop/index.php"- azt tudom, hogy van hiba az oldalban, hiba üzenetet kell generálnia (Könyv példája alapján)
És amikor Xampp volt, akkor is ezt csinálta, de Xampp alatt, a többi html-taget is megjelenítette, és csak egy bekezdésben <p> tag-ben a hibaüzenetet, így volt a php fájl megcsinálva.
De most csak a hibaüzenet jelenik meg, a többi html tag, meg nem látható
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged