- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- hcl: MS Office365 Linuxon
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
netseft
aktív tag
válasz
barnam_ #4498 üzenetére
Ha a szerveren nem tudsz keresni, töltsd le a fájlokat a gépedre, és keress úgy. Unix/Linux alatt grep, Windows alatt findstr parancs, vagy pl. a Notepad++ tud keresni fájlokban.
Azt az ul taget kompletten ki kellene venni, amin belül nem li-k vannak, tehát a nyitó és a zárótaget is. Arra figyelj, hogy a megjelenésem változtat-e. -
barnam_
nagyúr
válasz
netseft #4497 üzenetére
Az a baj, hogy egy rakat php fájl van... ha csak 1-2 lenne, keresővel megkeresném
Az első kódrészlet valószínűleg a sidebar.php-ben van. Akkor az <ul> zárótagjét vegyem ki? Közte van <div>, <ul>, meg <li> is, az nem baj?A második a tárhelyszolgáltató kódrészlete lehet, azt nem tudom hol keressem.
-
netseft
aktív tag
-
netseft
aktív tag
válasz
barnam_ #4494 üzenetére
Problémás részek:
1. ul helytelen használata itt:
<div class="sidebar">
<ul>
<div class="sidebox"><h3 class="sidetitle">Kedvenc videóim</h3> <!-- Smart Youtube -->Ennek vedd ki a zárótagjét is (656. sor kimenetben, div-ek között van), ul-en belül csak li-t használj.
2. az eközötti rész:
<!-- www.000webhost.com Analytics Code -->
...
<!-- End Of Analytics Code -->Ha nincs rá szükséged töröld, vagy meg kell oldani máshogyan.
-
barnam_
nagyúr
Tudna valaki segíteni nekem, hogyan tudnám az oldalamat XHTML 1.0 valid-ra megcsinálni?
-
PowerBuldog
veterán
válasz
PowerBuldog #4492 üzenetére
Sikerült.
-
PowerBuldog
veterán
No, még ha fent van valaki, akkor még egy kérdés:
Évszámok 1900-2003-ig.
<?php
$i=1900;
while($i<=2003)
{
echo $i . "<br />";
$i++;
}
?>Hogy lehet megoldani, hogy egy "<select>lenyíló lista</select>" elemei legyenek az $i értékek?
Legalábbis én így értelmeztem ezt a mondatot a specifikációban:
"születési év választómezőből kiválasztva, melyben az évszámok 1900 és 2003 között vannak felsorolva (programban generálva); "Ez elvileg megoldható?
<?php
$i=1900;
while($i<=2003)
{
echo <option value="$i">$i</option>
$i++;
}
?> -
Gyuri16
senior tag
válasz
PowerBuldog #4488 üzenetére
ha az ifed elott nincs kiiratas akkor jo lesz. kiiratasnak az szamit amit a kliens fog latni, tehat tipikusan a html kod.
a linken amit adtam ilyen pelda van:
<html>
<?php
/* This will give an error. Note the output
* above, which is before the header() call */
header('Location: http://www.example.com/');
?>
ez nem megy, mert ott a <html> az elejen, igy menne:<?php
?>
<html> -
Coyot
őstag
válasz
PowerBuldog #4488 üzenetére
ne írass ki semmit header() előtt, naggyából és egyszerűen ennyit tesz
nah kicsit pontosabban: a header kell hogy legyen az első információ amit a szerver elküld a böngészőnek, tehát sem hibaüzi sem echo, print nem lehet előtte.
-
PowerBuldog
veterán
válasz
Gyuri16 #4486 üzenetére
Hmmm, átnézem ezt a headert.
Amúgy a feladat az lenne, hogy ha nem kap nevet és szöveget az űrlap, akkor átdob egy regisztrációs oldalra.Ez a "Semmi output nem volt" pontosan mit jelent? Csak nem rég kezdtem el a php-vel foglalkozni.
if ( trim($_POST['nev']) == "" ) {
} elseif ( trim($_POST['jelszo']) == "" ) {
} elseÍgy hibás lesz?
-
Coyot
őstag
válasz
PowerBuldog #4485 üzenetére
Ez lesz a te embered, de arra figyelj, hogy csak akkor ha még semmi output nem volt előtte.
Megelőztek
-
Gyuri16
senior tag
válasz
PowerBuldog #4485 üzenetére
header fuggveny kuld egy http headert amivel atiranyithatod a klienst. nem szabad elotte semmi outputnak lenni oldalra (nem lehet elotte semmi html kod)
masik megoldas hogy csak includolod a megfelelo oldalt, attol fugg mit akarsz elerni
-
PowerBuldog
veterán
Sziasztok!
PHP-vel kapcsolatban lenne olyan kérdésem, hogy milyen utasítással tudok egy adott oldalra ugrani, ha a kívánt feltételek nem teljesülnek?
Tehát:if ( trim($_POST['nev']) == "" ) {
UGORJ X OLDALRA;
} elseif ( trim($_POST['szoveg']) == "" ) {
UGORJ X OLDALRA;;
} else ...UGORJ X OLDALRA = erre van valami parancs, hogy a megadott oldalt töltse be?
-
1ed
csendes tag
válasz
raczger #4479 üzenetére
Szia!
http://ffmpeg-php.sourceforge.net/ ezzel elvileg lehet.
-
raczger
őstag
Lehetséges PHP (vagy js) segítségével egy videóból (pl wmv) kimenteni képbe egy képkockát? Neten nem találtam erről konkrét információt.
-
BM#2
csendes tag
Tudom, amatőr kérdés, de hogy kell egyel feljebbi könyvtárból fájlt beolvasni include-al?
Nem sikerül rájönnöm... -
barnam_
nagyúr
válasz
egyjotakaro2 #4474 üzenetére
Nem pont erre, de ez is megoldotta a problémát
szerk.: egy bejegyzés címében ezt hogyan adjam meg? Mert a "õ"-t (idézőjelek nélkül) nem alakítja át. -
barnam_
nagyúr
Üdv,
Nem tudom hogy mennyire kapcsolódik a PHP-hez, de weblap fejlesztés, szóval...
Adott ez az oldal. Az vele a gond, hogy címben nem jeleníti meg a ő/Ő betűt. Pl. Szerz: aggregator
Van egy olyan sejtésem hogy a betű típus tehet róla, mert minden máshol megjelenik az ő/Ő betű. Csak akkor kérdés hogy azt hogy lehet lecserélni? -
válasz
Gergello #4050 üzenetére
Szia!
Amennyiben, az adott adatbázis 'publikálva' van a net irányában, úgy ip cím alapján természetesen el tudod érni. IP alatt nem a 127.0.0.1-re gondolok, mert ugye az a localhost. Ha csak localhoston van hosztolva az adatbázis akkor sajnos nem tudod távolról elérni.
-
RootRulez
félisten
Sziasztok! HTML vagy PHP kérdésem lenne. Nem tudom, mert csak érintőlegesen vágom ezeket a dolgokat... Szóval azt szeretném, hogy az oldalnak ikonja legyen, mint itt PH-n:
Na szóval ezt htmlbe is meg lehet csinálni vagy php vagy mi kell hozzá? Éh hogyan?
Köszi: RR
-
daninet
veterán
válasz
DeltaPower #4468 üzenetére
leköteleztél... 15 perce próbálgattam mindenhova \n-t írni
ezembe se jutott, hogy esetleg a php-n kívülre kell
-
daninet
veterán
Üdv! gyors PHP segítség kellene.
Van egy, pontosabban két gomb egymás mellett. Az egyik a menyiséget szabályozza a másik pedig hozzáadja a terméket a bevásárló listához (webshop).
Namost nekem kilóg a gomb és a kettő közé kellene sortörés, mert jelenleg egymás mellett vannak.Így néz ki-e:
<div style="margin-left: 5px;float: left; vertical-align: middle;"> <?php
if ($children == "drop") {
echo $ps_product_attribute->show_quantity_box($product_id,$product_id);
}
if ($children == "radio") {
echo $ps_product_attribute->show_radio_quantity_box();
}
$button_lbl = $VM_LANG->_('PHPSHOP_CART_ADD_TO');
$button_cls = 'addtocart_button';
if( CHECK_STOCK == '1' && !$product_in_stock ) {
$button_lbl = $VM_LANG->_('VM_CART_NOTIFY');
$button_cls = 'notify_button';
}
?>
<input type="submit" class="<?php echo $button_cls ?>" value="<?php echo $button_lbl ?>" title="<?php echo $button_lbl ?>" />
</div>És így néz ki most ezen kellene változtatni
-
Gyuri16
senior tag
válasz
egyjotakaro2 #4464 üzenetére
nem tudom pontosan mit szeretnel, de pl igy lehet sql-ben lekerni egy tablabol a legnagyobb id-t (es az ahhoz tartozo nevet pl):
SELECT MAX(id) as id,name FROM usersezt meg mar kiirod ahogy akarod, ha nem megy akkor javaslom, hogy olvass el valami php konyvet
-
egyjotakaro2
tag
válasz
Sk8erPeter #4463 üzenetére
okés bocs
Nem tudnátok valami egyszerű program kóddal megvágni? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
egyjotakaro2 #4461 üzenetére
"Meg világost írtam nem vilagost...." Pff, ezt remélem nem gondoltad komolyan...
Segít neked, te meg így válaszolsz. Hallottál már olyanról, hogy valakinek nem magyar billentyűzete van?
-
Gyuri16
senior tag
válasz
egyjotakaro2 #4461 üzenetére
vagy atirod a regisztraciot, vagy ha az id-ket sorban osztod akkor a legnagyobb id a legujabb, ezt pedig szinten egyszeruen lekered.
-
Gyuri16
senior tag
válasz
egyjotakaro2 #4459 üzenetére
leirhattad volna hogy milyen oldalrol van szo es hogy konkretan mit nem tudsz ebbol megcsinalni, mert igy nem "vilagos".
ha sajat oldalad van (amit te irsz, es nem valami atvett, amit nem ertesz) akkor a regisztracional amikor mented az adatbazisba az adatokat elrakod a regisztracio idopontjat. ez alapjan aztan egy egyszeru lekeressel megtudod, hogy ki az utolso
-
egyjotakaro2
tag
Sziasztok. Hogyan tudom lekérni s ki írni php-ban, azt hogy ki regisztrált az oldalra útóljára?
Előre is kösz a választ(ha valami nem világos lehet pm-et írni
)
-
cucka
addikt
Az implode() függvény az a mysql_real_escape_string() függvény része, vagy használható önállóan is?
Nem létezik ez a fogalom, hogy egy függvény egy másiknak a része. Valószínűleg nem érted a strukturált programozás alapjait és nem tudod, hogy a korábban kapott programkódod mit csinál pontosan.
A mysql_real_escape_string arra való, hogy a paraméterében található string-ben lezárja a speciális karaktereket.
Az implode arra való, hogy egy tömb elemeit egy string-ben felsorolja.pl.
$tomb=array('alma', 'korte', 'barack');
print implode('/', $tomb);
Azt fogja kiírni, hogy "alma/korte/barack".Hogy neked mire van szükséged, azt nem tudom, mint ahogy azt sem, hogy a $_POST[termek1] micsoda.
-
radmin
csendes tag
Sziasztok!
Az implode() függvény az a mysql_real_escape_string() függvény része, vagy használható önállóan is?
Mert kipróbáltam önállóan, de nem ad vissza eredményt. a form POST-al adja át az űrlap adatait, s át is megy, mert kipróbáltam, csak az implode() marad csendben.
gy használom:
implode(", ", $_POST[termek1]);A form-ban pedig csücsül egy select-es űrlapelem multiple opcióval. Már korábban tettem fel egy hasonló esetet, de akkor az adatbázisba kellett berakni ebből a select-ből a kijelölt elemeket, s ott a mysql_real_escape_string() függvény részeként lett alkalmazva, s nagyon szépen működött.
De így önállóan nem szeretne működni.
Van különleges oka, vagy én néztem be valami nagyot?
Köszönettel:
-
8nemesis8
veterán
válasz
Tele von Zsinór #4454 üzenetére
Igen ezeket én is ismertem, de pont a <br> volt amit rosszul tudtam és azt hittem van záró tag-je is.
Most néztem validátorral meg és itt voltak hibáim rendesen. -
Tele von Zsinór
őstag
Igen, lehet. Ha van curl modulod, azzal csináld, valahogy így.
Ha mindenképp fsockopennel akarod, akkor a fejlécek elején GET helyett POST legyen, a küldendő változókat ugyanúgy rakd össze, mint ha get lenne, lehetőség szerint http_build_query()-vel, ez a többi fejléc után egy üres elválasztva írd, és valahová a többi fejléc közé kerüljön be ennek a hossza, mint Content-Length. -
sonar
addikt
2821 - Weblapszerkesztés - Tamper data
Kösz. Müxik is rendesen.
Annyit szeretnék kérdezni az megoldható-e, hogy (php)script segítségével, hogy saját magam által összeállított csomagot küldjek el? Get-es kérésre láttam fsockos mintát, gondolom akkor posttal is meg lehet oldani. Csak a hogyan a kérdés. -
netseft
aktív tag
válasz
egyjotakaro2 #4447 üzenetére
@egyjotakaro2: Szívesen. Formázást amúgy tényleg CSS-sel érdemes megadni, nem érdemes belekeverni a PHP kódba.
@8nemesis8: a <br>-nek nincsen <br></br> változata. XHTML-ben kötelező lezárni, ez a <br />, HTML-ben pedig nem kötelező, ez a <br>.
-
8nemesis8
veterán
válasz
egyjotakaro2 #4447 üzenetére
Nincs mit.
4448: Színt szerintem cssel adj meg.
Külön sorba pedig tényleg <br>-el tudsz de ugye két típusa van, 2tages- <br>és a </br>, illetve létezik egy 1tages változata is <br /> ezt fűzd hozzá a printhez.
Tehát:
print $_SESSION['nick']."<br />"; -
egyjotakaro2
tag
Még egy láma kérdés.
print "Bejelentkezve: ".$_SESSION['nick'];
print " <a href=\"logout.php\">Kijelentkezés</a>";
print "Tovább: <a href='xy.s......'>Katt!</a>";Hogy tudom meg csinálni, hogy a .$_SESSION['nick'] -pirosan íródjon és a 3 print-et szét választani, hogy külön sorban legyenek, a <br> -vel már próbálkoztam nem jó :S valakii valami ötlet?
-
8nemesis8
veterán
válasz
egyjotakaro2 #4441 üzenetére
Ezt a hibát az okozza, hogy a login,phpben biztosan van egy sor a header függvény előtt ami outputra akar írni. Én is most kaptam itt erre választ kicsit olvass vissza, érdemes
Ha visszaolvasol akkor láthatod, hogy ob_start() függvény használatával működésképessé teheted. -
netseft
aktív tag
válasz
egyjotakaro2 #4443 üzenetére
Még mindig nem értem, hova include-oltál, és miért.
Ha önmagában nem megy a login.php, akkor valamit elírhattál valahol. -
netseft
aktív tag
válasz
egyjotakaro2 #4441 üzenetére
Hova include-olni? Mikor írja ezt a hibaüzenetet? Az a kódrészlet jó, nálam futott.
-
egyjotakaro2
tag
válasz
netseft #4440 üzenetére
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /belepes.php:3) in /login/login.php on line 33
Most ezt írja ki, lehet nem kellene include-nom a login.php-t?
Nem tudom mi van most vele :S
Szerk: Meg ott pont ez van:
$sql.= " AND jelszo='".$pass."'";
$query = mysql_query($sql);
if (mysql_num_rows($query) !== 0)
{ //Helyes nick+pass
$user = mysql_fetch_assoc($query);
if ($user["active"] == 0)
{
print "Nem vagy még aktiválva!";
}
else
{
$_SESSION['nick'] = addslashes($_POST['nev']);
$_SESSION['belepett'] = true;
header("Location: ".$_SERVER['PHP_SELF']);
}
}
else
{//Hibás nick+pass
print "Hibás a Maffiozó neved, vagy hibás a Jelszavad!";
} -
netseft
aktív tag
válasz
egyjotakaro2 #4439 üzenetére
Nincs mit.
Ha ellenőrizni akarod a mező tartalmát, azt így teheted meg például:if (mysql_num_rows($query) !== 0)
{ //Helyes nick+pass
$user = mysql_fetch_assoc($query);
if ($user["active"] == 0)
{
print "nincs aktiválva";
}
else
{
$_SESSION['belepett'] = true;
header("Location: ".$_SERVER['PHP_SELF']);
}
}Persze ehhez az előzőleg beleírt AND active = '1' részt ki kell venni az $sql változóból.
-
netseft
aktív tag
válasz
egyjotakaro2 #4437 üzenetére
De ha int típusú meződ van, nem pedig enum, mint ahogy én írtam, akkor ugye active = '1' van írva a kódban active = 'yes' helyett (amennyiben az 1-es érték az aktivált felhasználót jelenti) ? Mert én kipróbáltam, és nálam működik.
-
netseft
aktív tag
válasz
egyjotakaro2 #4434 üzenetére
login.php, 18-20. sor a lekérdezés, ami neked kell.
20. sor mondjuk valahogy így nézzen ki:
$sql.= " AND jelszo='".$pass."' AND active = 'yes')";
Aktiválatlan usernél ekkor "hibás nick/pass" lesz az üzenet, ami ugye nem feltétlenül igaz, ezt az esetet is érdemes lenne lekezelni. -
DviDee
csendes tag
Azt még hozzáfűzném a problémámhoz, hogy ez írja ki:
Warning: SimpleXMLElement::__construct() [simplexmlelement.--construct]: Entity: line 1: parser error : Input is not proper UTF-8, indicate encoding ! Bytes: 0xE9 0x63 0x73 0x2C in /mnt/storage/virtual/domain.hu/htdocs/T/a/weather.php on line 6
Warning: SimpleXMLElement::__construct() [simplexmlelement.--construct]: w="0" mobile_zipped="1" row="0" section="0" ><forecast_information><city data="P in /mnt/storage/virtual/domain.hu/htdocs/T/a/weather.php on line 6
Warning: SimpleXMLElement::__construct() [simplexmlelement.--construct]: ^ in /mnt/storage/virtual/domain.hu/htdocs/T/a/weather.php on line 6
Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'String could not be parsed as XML' in /mnt/storage/virtual/domain.hu/htdocs/T/a/weather.php:6 Stack trace: #0 /mnt/storage/virtual/domain.hu/htdocs/T/a/weather.php(6): SimpleXMLElement->__construct('<?xml version="...') #1 /mnt/storage/virtual/domain.hu/htdocs/T/a/weather.php(31): getWeather() #2 {main} thrown in /mnt/storage/virtual/domain.hu/htdocs/T/a/weather.php on line 6
-
PazsitZ
addikt
válasz
egyjotakaro2 #4432 üzenetére
Elég ha a regtáblában létrehozol egy mezőt. Így ezen regfile-al alapból 0 lesz.
A beléptetésnél le kell kérned ezt a mezőt és ellenőrizned, hogy manuálisan átírtad-e 1-re vagy még 0. -
egyjotakaro2
tag
Sziasztok. Megint én
Itt vannak a php kódok : [Reg_check.php] [Register.php] Itt mit vagy hogy írjak át, hogy kézzel keljen aktiválnom a felhasználókat. Amikor beregisztráltak akkor ne tudjonak rögtön belépni, hanem nekem keljen aktiválni őket... Remélem értitek a lényeget. Előre is köszönöm üdv -
DviDee
csendes tag
Tud valaki valamit a Google Weather Api-ról? Hogyan tudnám beolvasni a weboldalamba az aktuális időjárást vele? Konkrétan ezt: [link]
-
Sk8erPeter
nagyúr
Esetedben mit jelent az, hogy "van-e megadva termék"? Hol? checkbox-szal kipipálva, radio buttont bejelölve, ... ? Az elég nyilvánvaló volt, hogy submit típusú gombbal küldöd el a formot, de igazából a lényeget nem mondtad el, hogy mit csinál a vegrehajt.php fájlod, meg hogyan kell megadva lennie a különböző termékeknek.
Ezenkívül az if(mysql_query(...)) sorral csak annyit csinálsz, hogy megnézed, hogy a lekérdezés sikeresen végrehajtódott-e, azt nem vizsgálod meg vele, hogy létezik-e ilyen elem az adatbázisban. A mysql_query() sikeres lekérdezés esetén mindenképp valamilyen eredményazonosítóval (vagy true-val) tér vissza, ez pedig azt jelenti, hogy akkor is a feltételvizsgálat igaz ága teljesül, ha a megadott lekérdezésre üres eredményhalmazt ad vissza a MySQL, hiszen szintaktikai és egyéb (táblanév, stb.) hibák nem fordultak elő, csak a megadott szempontok szerint nem létezik olyan elem az adatbázisban.
Érdemes lenne inkább azt vizsgálnod, létezik-e olyan elem az adatbázisban. Na meg azért azt is mondd el, mi a célod, úgy könnyebb segíteni. -
radmin
csendes tag
Sziasztok!
Lenne ismét egy kérdésem.
Jelenleg a vegrehajt.php-ban nézem meg, hogy van e megadva termék, ha nincs, akkor nem hajtódik végre az adatrögzítés az adatbázisban. A következőképpen:
if (mysql_query($sql5, $link)) {
echo "";
}
else{
echo 'HIBA' .mysql_error() . "<br />";
}
Tudom, hogy nem a legszebb megoldás, de legalább működik.Azt mivel lehet megoldani, hogy ha rákattintok a gombra, akkor nézze meg, hogy van e megadva termék, s ha nincs, akkor kiír egy üzenetet, hogy nem adott meg terméket, ha meg van adva termék, akkor továbbmegy a vegrehajt.php-ra.
Röviden: Ha nincs megadva termék, akkor ne másszon át a vegrehajt.php-ra.
Jelenleg így küldöm tovább a form-ot:
<input type='submit' value='Küldés' />Előre is köszönöm!
-
cucka
addikt
válasz
8nemesis8 #4427 üzenetére
Általában véve a php kódot úgy kell megírni, hogy először van az alkalmazáslogika (bármilyen művelet, amit a script-nek el kell végezni) és csak ezután jön a kiírás rész, amikor legyártod a html-t. Ez utóbbinál már semmiféle alkalmazáslogika nincs.
Ha valamilyen sablon rendszert használsz (pl. smarty), akkor gyakorlatilag nincs is más lehetőséged, rá vagy kényszerítve a fent említett két folyamat különválasztására. -
cucka
addikt
válasz
8nemesis8 #4425 üzenetére
A header-en kívül nincs valami amivel lehet frissíteni az oldalt!?
Nincs. Igazából a header-el sem tudod frissíteni az oldalt.
A folyamat úgy működik, hogy ha a felhasználó lekér egy oldalt, akkor a kérés eljut a szerverhez, a szerver pedig valamit csinál, majd visszaküld a felhasználónak valamilyen adatot http protokollon keresztül.Egy php oldal esetén a szerveren az elküldött adat a php kód kimenete lesz. A header() függvénnyel a http adatcsomagok fejlécét tudod módosítani, ezért is hívják header-nek
. A szerver oldalon a http fejléc akkor jön létre, amikor a script-ed először kiír valamit a kimenetre (ugyanis a http fejléc mindig meg kell előzze a http adatokat), ezért van az, hogy az első kiírás után a header-t már nem lehet használni. (És ugyanezért nem lehet használni a setcookie-t sem azután, hogy kiírtál valamit, mert a sütikkel kapcsolatos teendők is a http fejlécben találhatók. És ezért nem lehet általában session-t indítani kiírás után, mert az szintén egy cookie létrehozását jelenti)
-
8nemesis8
veterán
válasz
Tele von Zsinór #4415 üzenetére
Elkerülte a figyelmem köszi.
A header-en kívül nincs valami amivel lehet frissíteni az oldalt!?
-
egyjotakaro2
tag
Sziasztok. Megint én vagyok
Találtam a netten egy regisztrációs scriptet vagy mitna szóval, hozzá tettem egy sms-mezőt meg egy active mezőt...
Azt akarom elérni, hogy az adatbázisnál minden felhasználónak én aktiváljam a számláját...
Ezt hogy tudom elérni?
[Ezt] töltöttem le. Előre is köszönöm. -
radmin
csendes tag
Köszönöm, a $_GET[id] eszembe nem jutott volna.
-
válasz
Tele von Zsinór #4421 üzenetére
Thx!
-
Srácok!
Valaki foglalkozott-e már valaha PHP unit teszttel? Kiváncsi lennék, milyen eszközökkel, és hogyan lehet megvalósítani.
-
radmin
csendes tag
Ez tökéletesen működik:
<a href=\"JavaScript:newPopup('modosit.php?id=".$row['id']." ?>');\">A popup ablak címsorába gyönyörűen kiírja az adott sor id-jét.
Ha minden igaz, akkor a $row[] értékét meg bírom jeleníteni echo-val
echo "$row[0]"; mivel a tömb nulladik eleme lesz az elsődleges kulcs.
Elméletileg ki kellene írnia, hogy melyik elemről van szó.
Nekem csak az a bajom, hogy ez nem történik meg, tehát úgy tűnik, hogy nincs benne semmi. Vagy én szeretném minden áron rosszul kiíratni a row[] értékét?
Sorry a balga kérdésekért, de korábban jeleztem, hogy nemrég kezdtem a php-val foglalkozni.
-
1ed
csendes tag
Akkor elég átadni a modosit.php-nek az elsődleges kulcsot, és ott lekérdezni a rekordot. Valahogy így:
...<a href=\"JavaScript:newPopup('modosit.php?id=".$row['id']." ?>');\">...
A "korábban rögzítésre használt" űrlap teljesen jó, csak ha módosítunk valami akkor jó tudni hogy mi az, szóval nem árt ha egy már kitöltött űrlapot kap a felhasználó. -
8nemesis8
veterán
válasz
Tele von Zsinór #4411 üzenetére
Értem így már világos, akkor az ob_start() gondolom megnyitja aezt a puffert amibe átmenetileg tárolódik, majd a header lefut és csak ezután amit kimentett.
Bár érdekes, hogy nem használtam ob_end_flush() függvényt, mégis kiírja enélkül is az outputra.
-
Tele von Zsinór
őstag
-
radmin
csendes tag
Poup ablak esetében okoz valamilyen változást, ha ezt használom:
<a href="update.php?id=<?php echo $row['id'] ?>">Modosít</a> ?kiegészítettem az én kódomat, de nem igazán jött össze a dolog.
Mert én egy javascriptes popup ablakot szeretnék használni.
A következő kódot használom:
Ami a head tag-ek között van:
<head>
<script type=\"text/javascript\">
function newPopup(url) {
popupWindow = window.open(
url,'popUpWindow','height=700,width=900,left=10,top=10,resizable=no,scrollbars=yes,toolbar=no,menubar=no,location=no,directories=no,status=no')
}
</script>
</head>Ami pedig a táblázatban, már a body tag-ek között:
<td align=center><b><a href=\"JavaScript:newPopup('modosit.php ?>');\">Módosít</a></b></td>A modosit.php-ban létrehoztam ugyanazt az űrlapot, mint ami korábban a rögzítést végezte. S ezzel az új űrlappal szeretném megoldani a módosítást. Az a fajta mező, amiben szabadon írhatunk nem kell, mert itt is select-et használok, tehát kiválasztja, ami neki kell, s jóidő.
Ráadásul a html részeket echo-val hajtom végre, mert az egész kód <?php ?> között van.
-
8nemesis8
veterán
válasz
PazsitZ #4408 üzenetére
Hú köszi.
Bevallom őszintén, hogy nem olvastam vissza sajnos.
Illetve eddig is tudtam, hogy session-t legelöl kell meghívni a startot, de most már ezt is tudom.
ob_start(); -al kezdve a programot már jól is működik.
Egyébként pontosan mit csinál ez?Mert nem teljesen tiszta. -
PazsitZ
addikt
válasz
8nemesis8 #4407 üzenetére
print van a header előtt (plusz akkor html kód is). Ennyire egyszerű a dolog.
Pár hsz-el ezelőtt pont szó volt a dologról: [link]Tehát vagy az ob_ fgv-eket hesználhatod, vagy építsd fel a kimentet egy változóban és a végén egy if-el vagy header küldesz, vagy tartalmat íratsz ki, vagy mindkettőt, de ebben a sorrendben.
-
8nemesis8
veterán
Lenne még egy kérdésem:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\XAMPP\xampp\htdocs\adatb\belepes.php:21) in C:\XAMPP\xampp\htdocs\adatb\belepes.php on line 55Az oldalon felül html kód van, ami jelszó és nick adatok bevitelére alkalmas 21.sortól kezdődik a php kód.
Ez a hibás rész:
if ($sorok != 0){
print "Helyes nick+pass";
$_SESSION['belepett'] = 'OK';
$url=$_SERVER['PHP_SELF'];
$host = $_SERVER['HTTP_HOST'];
header("Location: http://$host$url");De nem értem mi a baja. Egyszerűen belépés után újra akarok tölteni ezt az oldalt, ahol már kiírom a sessionbe tárolt adatokat is.
A felül levő html kód formja a belepes.phpre visz és ugyanitt van ez a fentebb beszúrt hibás kód is. -
8nemesis8
veterán
Oracle és php amiben lenne a kérdésem:
<?php
include "kapcsolodas.php";
$res=oci_parse($c,"SELECT NICK FROM USERS WHERE NICK='Gabi'");
oci_execute($res);
echo oci_num_rows($res). "ennyi sor van.<br/>";
while($eredmeny=oci_fetch_array($res)){
print $eredmeny['NICK']."<br/>";
}
oci_close($c);
?>
Szépen kiírja hogy van 4ilyen nickel ellátott user, viszont a sorok számára meg 0át ír.
Miért lehet ez? -
Tele von Zsinór
őstag
Pedig ha rögtön a táblázatból akarod módosítani, akkor minden sornak külön formot kell csinálnod. Miért ne lehetne ezt autogenerálva?
Így a formba berakod az elsődleges kulcsot (akár a form actionjébe get paraméterben, akár rejtett mezővel), és csak az ahhoz a termékhez tartozó adatokat fogja elküldeni. -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
egyjotakaro2 #4398 üzenetére
Direkt erre letölthető script nem hiszem, hogy lesz (önmagában haszontalan), de rengeteg példakódot, tutorialt találni erre. Ne legyél lusta keresni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt vízhűtés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NiMH akkumulátor
- Sorra igazolja le az OpenAI szakembereit a Meta
- Változik az internet, pénzt csinálhatnak a weboldalak az AI miatt
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Battlefield 7
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Mobilinternet
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest