- bitpork: Ingatlan eladás
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
válasz
Sk8erPeter #3947 üzenetére
Mivel lenne olyan max. 6 menüpont, így nem tudom, érdemes-e egyáltalán azonosítószámot rendelni az egyes menüpontokhoz, vagy elég lenne, ha mondjuk lenne két összetartozó elsődleges kulcs, mondjuk PRIMARY KEY (oldal_rovid_neve, nyelv), vagy ez már gagyibb megoldás?
Amiről te beszélsz, azt kompozit kulcsnak hívjuk és jelen esetben igen, gagyibb lenne.Ha normálisan szeretnéd megcsinálni, akkor valamilyen újrafelhasználható megoldásban gondolkozz. Például itt egy táblaszerkezet olyan esetre, amikor 1 menü van az oldalon:
Van egy menü tábla, ahol a menüpontok vannak. A parent_id mező a menü táblában saját magára mutat, így tudsz tetszőleges mélységű menüt létrehozni. A controller mezőben azt tárolom, hogy a menüponthoz milyen tartalom tartozik. (Pl. sima szöveges oldal, kezdőlap, fórum, stb., amire szükség van). A menu_content táblában a menüponthoz tartozó szöveges tartalom található. Nyilván, ha a menüpont nem egyszerű szöveges tartalom, akkor a mezők lehetnek üresek (de pl. a címre szükség van). Ide kerülhet bármi, ami a menüpont függvényében változik az oldalon és nyelvfüggő (pl. fejléc cím, meta tag-ek, utolsó módosítás, vagy amit csak akarsz).Amúgy a menü kérdését én úgy oldottam meg, hogy írtam egy általános fa osztályt, aminek van hozzáadás, törlés művelete, le lehet kérdezni a fa csúcsainak tartalmát, stb.
Írtam hozzá egy serializer interface-t, aminek az a szerepe, hogy feltöltse a fát adatokkal és elmentse a változtatásokat. Írtam még hozzá egy visualizer interfészt, aminek a szerepe, hogy a fából html-t gyártson. Ezáltal van egy olyan fa struktúrám, amit bármire fel lehet használni, a tartalmát tetszőleges helyről tudja beszedni és ugyanoda el is tudja menteni saját magát és tetszőleges módon lehet kiiratni. (A serializer és visualizer osztályokat kell ehhez cserélgetni). Ebből a fából származtattam egy menü osztályt, aminek egyetlen plusz funkciója van, az aktuális url-ből meg tudja mondani, hogy mely menüpont van kiválasztva. Kb. ennyi, ezzel a struktúrával viszonylag egyszerűen bármilyen fa adatstruktúrát könnyen lehet kezelni. (pl. menü, webshop kategóriák, könyvtárstruktúra, stb.).
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elektromos autók - motorok
- Milyen széket vegyek?
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Hardcore café
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- LG LCD és LED TV-k
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Garanciális gamer notebook RÉSZLETRE bank és kamat nélkül, gyors szerződéssel! ASUS TUF Gaming F16
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest