Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz cucka #3952 üzenetére

Hali!
    Bocsi, hogy csak most tudok válaszolni, és köszi a válaszodat! :R

A táblakapcsolásokról a képet, amit betettél, milyen programmal generáltad? :)

"A parent_id mező a menü táblában saját magára mutat, így tudsz tetszőleges mélységű menüt létrehozni. "
    Hmm, hogy érted, hogy magára mutat? Mármint ezt MySQL-utasítások tekintetében hogy kellene elképzelni?

"A controller mezőben azt tárolom, hogy a menüponthoz milyen tartalom tartozik."
    Ez igazából csak egy felsorolás, vagy egyfajta leírás magadnak, hogy mi van benne? Vagy ez az oldalon konkrétan meg is jelenik? Ez számomra most nem teljesen egyértelmű. :B

"A menu_content táblában a menüponthoz tartozó szöveges tartalom található."
    Tehát ez mindenféle formázást nélkülöz? Mert én arra gondoltam, hogy magát a honlap tartalmát TinyMCE-vel (vagy más JS-es szövegszerkesztővel) lehetne szerkeszteni, és az kerülne bele az adatbázis megfelelő mezőjébe. Egyébként egy oldalamon így csináltam, és elég jól működik.
    Csak ott még nem túl elegánsan, kezdőként úgy oldottam meg, hogy a következő az adattábla szerkezete:
    tart_id | menupont | tartalma_hun | tartalma_eng | tartalma_pol | tartalma_rus | datum
    Ez meg ugye nem túl szép, akkor már jobb lenne, ha tart_id és tartalom elsődleges kulcsok lennének, és akkor aszerint lenne rendezve. Ettől függetlenül jól működik, csak szerintem át fogom variálni, mert így szerintem hosszabb a lekérdezés ideje, amiatt, hogy olyan információ is hozzátartozik a lekérdezéshez, ami abban az esetben teljesen érdektelen (nyilván egyszerre csak egy nyelv szerint kérdezek le).

Az az "url" mező mire kell? Hogy tudj a címre önhivatkozó linket készíteni?

A megoldásod, azonbelül a táblaszerkezet és a fa osztály is nagyon okos és rugalmas megoldás. Én egyelőre csak most fogom elkezdeni tanulni az OOP-t a C++-szal, szóval ez a megoldás még kicsit magas nekem, de majd ha eljutok odáig, biztosan így fogom csinálni. :K

Mellesleg az is eszembe jutott már, hogy simán csak fájlba kellene menteni a tartalmat, amit a felhasználó szerkeszt - vagyis a fájl tartalmát az admin felületen megnyitni, és bedobni egy textarea-ba majd módosításkor felülírni az eredeti tartalmat -, mert a tartalom várhatóan elég ritkán fog változni, így valószínűleg gyorsabb lenne a megjelenítés.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(#3949) Tele von Zsinór: neked is köszi a választ. :R
    Igen, a legutolsó módosítás adatai jelen esetben bőven elég. :K Verziókövetésre jelen esetben nincs szükség, mert viszonylag kevés tartalom lesz az oldalon, nővérem fotózik, és a képei megmutatására készül az oldal (szerencsére a kép feltöltése, akár több kategóriához rendelése, hozzátartozó címek megadása különböző nyelveken, módosítások, törlések, hozzátartozó kapcsolótáblák és egyéb, rendkívül időigényes mókákat már sikerült megírnom).
    Hát igen, a menü viszonylag statikus lenne.
    De gondoltam már arra is, hogy hozzád hasonlóan egyszerűen úgy töltögetem fel, hogy
    1 | en | tartalom | dátum
    1 | hu | tartalom | dátum
    és így tovább...
    De az is jó megoldás, amit cucka mutatott, hogy a nyelv tábla külön lenne, azok megfelelő azonosítóival, hiszen a nyelv tábla esetleg több helyen is kellhet.

Új hozzászólás Aktív témák