Új hozzászólás Aktív témák

• fordfairlane

veterán

válasz csabyka666 #14789 üzenetére

Mivel a feltöltés külön entitás, ezért a feltöltés ideje a feltöltéshez kapcsolódik. Tehát a feltöltés ideje a kapcsolótáblába kerül.

További kérdés, hogy a MySQL-lel hogy tudom megértetni ezeket a táblákat? Konkrétan a kapcsolótáblára gondolok, hogy azt miként állítom be, hogy 2 kulcsból jön az elsődleges kulcs, ami csak a kapcsolótáblában elsődleges, mert amúgy idegen kulcs...plusz ugye ott van a feltöltés ideje is.

Most nincs sok időm részletesen elmagyarázni, érdemes utána nézni a neten a "mysql set foreign key constraints" szavakkal, hogy hogyan kell foreign key referenciákat beállítani. Röviden annyi, hogy innodb táblaformátumot kell használni, emlékeim szerint indexelni kell az idegen kulcs mezőket is:

[link]

A szintaktika le van írva a CREATE TABLE - ALTER TABLE oldalakon, de guglival gyorsan találsz példakódokat.

A kapcsolótáblában az elsődleges kulcs attól függően, hogy egy termék-felhasználó pároshoz egy- vagy több rekord tartozhat, ettől függően vagy a két idegen kulcs PRIMARY KEY ( felhasználóinév , vonalkód ) vagy pedig a PRIMARY KEY (felhasználóinév , vonalkód, időpont )

Utolsó kérdés: amikor például PHP-ből feltöltöm a táblákat adatokkal, akkor a kapcsolótáblával nekem kell foglalkoznom, vagy ezt majd megoldja a MySQL?

Nem értem a kérdést.

Új hozzászólás Aktív témák