- Adonimus: 1,5 hónapja dohányzás nélkül. E-cigi a megoldás!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- mefistofeles: A 15 centi nagyon rövid.........
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv mindenkinek!
A weblapkészítés topicban már feltettem a kérdésem, onnan irányítottak ide.
Szóval... Szeretnék kérdezni egy SQL-lel kapcsolatos dolgot - MySQL illetve PHP, amivel ezt meg szeretném oldani.
Adott az alábbi rész egy EK-diagramból:
Több-a-többhöz kapcsolat, tehát a szabály értelmében készítenem kell egy további kapcsolótáblát is, amibe bele kell tennem a kettő, már meglévő elsődleges kulcsot, és ezek együtt fogják alkotni a kapcsolótábla elsődleges kulcsát. Eddig tiszta, legalábbis azt hiszem.
Viszont esetemben magának a kapcsolatnak is van tulajdonsága, mégpedig az, hogy egy adott terméket mikor töltöttek fel (érzésem szerint ez nem a termék tulajdonsága, hanem a feltöltésé, azért nem a termékhez tettem). Ezt a tulajdonságot is a kapcsolótáblába kell tennem?További kérdés, hogy a MySQL-lel hogy tudom megértetni ezeket a táblákat? Konkrétan a kapcsolótáblára gondolok, hogy azt miként állítom be, hogy 2 kulcsból jön az elsődleges kulcs, ami csak a kapcsolótáblában elsődleges, mert amúgy idegen kulcs...plusz ugye ott van a feltöltés ideje is.
Utolsó kérdés: amikor például PHP-ből feltöltöm a táblákat adatokkal, akkor a kapcsolótáblával nekem kell foglalkoznom, vagy ezt majd megoldja a MySQL? (Azt már megtudtam, hogy nekem kell ezt lekezelni, de a kérdés továbbra is él: hogyan?)
Köszönöm a segítséget előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 1660Ti 6GB ZALMAN S3 FSP 500W
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- iKing.Hu - Vivo X200 FE Blue Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest