- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter Kiss
őstag
Nekem bűzlik ez a példa, mert ránézve hard code-olt az egész.
Maga a configuration injection is elég nehézkes, de itt főleg, gyakorlatilag tesztelhetetlen configfájl nélkül. Biztosan nem tenném bele a Settings::getInstance(); hívást, hagyni kell a getFactorynak (vagy másnak) egy olyan pontot, ahol kódból bele tudom tolni az aktuális lehetséges válaszokat. (Ez a Settings cucc azért nincs itt, mert a factory-k mellett nincs nagy jelentősége, minden látható, ami kell belőle.) A másik, ami problémás lehet, az a switch-case; ha valaki ilyet lát, akkor gondolkodjon el azon, hogy ezt biztosan lehet máshogyan is.
Például, ha én csinálnám, akkor valószínűleg egy Activator vagy valamilyen más osztályt írnék, ami a konfigurációban szereplő adatok alapján tudna létrehozni objektumokat, nem pedig így hard code-olva switch-case-zel, ezt nagyon nehéz módosítani.
Factory se static lenne szerintem, hanem egy DI container-től el tudnám kérni az összes elemet, ami kellene.
DB_Abstraction_AbstractFactory-nak private constructor-t rak, de ennek ellenére pár sorral lejjebb példányosítja, aha.
A require hívásokról ne is beszéljünk...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Google Pixel topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest