Hirdetés
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
MadMancs
veterán
-
Toth_Jani
őstag
válasz
hedgehog
üzenetére
Ha szemben állsz vele akkor a jobb oldalon lent a saroktól pár centire, hátul egy pici kis gomb, a tenyerét ha valaki alárakja akkor kb: behajtott ujjakkal eltalálja a gombot.
Ez egyébként egy joystick amivel lehet csatornát váltani és hangerőt szabályozni.
Nagyjából úgy néz ki a gomb mintha az optikai kimenet koszvédő dugója lenne. -
Tin
veterán
válasz
hedgehog
üzenetére
sztem sehogy. vlc-ben és kodiban le van maszkolva az "i" gomb, ahol kiiírja a bemenetek esetén, hogy milyen a felbontás, frissítés, hang, és így tovább. "sima" menüben pedig nincs benne. a lejátszott képen mondjuk látszik, hogy "élesebb" belső lejátszóval, de nem tudom, hogy ez igazából probléma-e.
úgy értem, "sima" fhd tartalom esetén jobb a kép felkonvertálással és minimális élesítéssel, mint "mindent kikapcsolva", 4K tartalmat meg a tévén kívül nem játszik le nálam semmi, és az szintén jó képet ad.
külső lejátszónál meg tuti jó a 24p.ha valaki meg tudja mondani, hogyan lehet megnézni androidos app esetén az aktuális üzemmódot, írja már meg légyszi nekem is (vagy ide).
amúgy az nekem tök érdekes volt, hogy a belső lejátszóját képes voltam "film" üzemmódra váltani, miközben a tévé maradt "standard". és 4K filmnél pedig "hdr film" az üzemmód. szóval mintha tudná külön kezelni ezeket, és nem csak bemenetenként.
-
BenceShearer
aktív tag
-
Kroni1
veterán
válasz
hedgehog
üzenetére
KÖszi! Tesóm se tapasztalt még gondot az övével, igaz neki is komolyabb van, és ahogy látom neked is 7-es sorozatú.. Talán csak a gyengébb hardverrel szerelt tipusok érintettek itt is..?
(Az LG-nél is sokan panaszkodtak a WebOS-re a 2magos procival, h lassu, a 4magosokhoz képest amikkel nyilván jóval fürgébb, kevesebb a bug és lag, vagy egyéb problémák..) -
wwenigma
Jómunkásember
-
csozsi
tag
válasz
hedgehog
üzenetére
Na ez az. Adott műsort szeretnék nézni. (Nem egy másikat, amin a felirat díszeleg)
Napi szinten reggeli híreket, ha épp olyanom van, mint az arra alkalmas rádión is lehet. Vagy épp egy sportműsor, aminek a kezdetéig nézek valami mást.
A képe gyönyörű, Kodival hálózatról mindent lejátszik ( a sajátja nem ismeri az srt-t, csak a beégetett nyelveket olvassa ki a mkv-ból). De attól ez még egy televízió. Akkor lehessn annak is használni. Úgy, ahogy a normális tévéket. -
törölt tag
válasz
hedgehog
üzenetére
Oké.
Itt van egy állomány, ezt kellene letölteni, majd lejátszani a tv-n a tv Androidján futó Kodival. Az állomány kettő hangsávot is tartalmaz, nagyon örülnék neki, ha mindkettőt meghallgatnád, valamint megnéznéd, hogy megjeleníthető-e mindkét felirat, illetve megírnád, hogy volt-e valami gond a lejátszás során.
Előre is köszönöm!

-
-
enisz
csendes tag
válasz
hedgehog
üzenetére
Akárhogy játszom a beállításaival egyszerűen zavarja a szememet. Ha kikapcsolom a natural motiont akkor még rosszabb, mintha 20 fps körül menne a film.
Nekem gyanús, hogy a tv-vel van valami. Nem hiszem el, hogy ennyi pénzért csak egy ilyen tv-t kapok. Felhívom az ügyfélszolgálatot szerintem.
-
Aethel
aktív tag
válasz
hedgehog
üzenetére
Megérkezett az 55PUS6561/12. Most este volt az első éles próbája, jelentem nem bántam meg és baromi sokat ad ez az ambilight. Videókon nem értettem mire jó ez, de így hogy leültem elé és végignéztem rajta egy dokumentumfilmet, azt hiszem nem fogok soha többé más jellegű TV-t venni. Baromi nyugtató érzést ad és valóban feketébbnek tűnik a fekete mint nélküle.

Köszönöm a segítségetek, remélem pár évig kiszolgál.
Még ismerkedem a szoftveres részével, de első körben járt a plusz pont hogy a fejhallgatókimenet hangerejét külön szabályozhatom. Sony erre nem volt képes

Telekomos SatTV kártyáját egy CI modullal megtoldva tudom használni a TVben, vagy az kizárólag a saját szutyok settopboxukkal megy?
-
mzso
veterán
válasz
hedgehog
üzenetére
Hát igen. Ezért akarnám letiltani a felvétel funkciót. Így igen könnyen meg lehet szopni... Főleg ha a szüleimnek akarom otthagyni hogy nézzenek egy-két filmet.
De hogy mi a halálért akar formázni alapból ez a rohadék... Ott van rajta támogatott partíció írja oda a felvételt...
-
Greg Vinous
tag
válasz
hedgehog
üzenetére
Sikerült a hétvégén összeraknom a rendszert, megkaptam Digitől a gigabites netet, vettem hozzá egy D-Link routert, amibe USB 3.0-n lehet vinyót csatlakoztatni.
Nagyon szépen látja is a TV SMB-n keresztük a routerre dugott vinyót, akár a beépített lejátszója, akár a Kodi is látja és le is játsza a videókat.
Egy gondom van, sajnos a 4K-s videók szaggatnak így. A TV wifin éri el a routert és úgy játszódik át a kép és hang a TV-re, próbáltam 2.4 GHz-es és 5GHz-es wifi hálózaton is, de sajnos így is szaggat, vagy el se indul rendesen.
Ha pendrive-on közvetlen a TV-re teszem ugyanazt a 4K-s filmet, természetesen hiba nélkül lejátssza.Van esetleg tipp, hogy mi lehet a gond?

-
Greg Vinous
tag
válasz
hedgehog
üzenetére
Köszönöm az infókat, ezzel a Samba-val fogok próbálkozni, ha majd esetleg felmerül kérdés, lehet még kereslek és írok.

A Kodi-t már feltettem, de alap beállításokkal azzal is voltak gondjaim, nem kezelte olyan szépen a videókat, mint a TV gyári lejátszója.
4K-s tartalmaknál kissé szaggatott, de olvastam már a Kodi-ról, hogy jelentősen szét lehet konfigolni, majd bele vetem magam az ünnepek között, és akkor biztosan jó alternatíva lehet.
-
Greg Vinous
tag
válasz
hedgehog
üzenetére
Igen a célom az lenne, hogy hálózaton a routeren lenne egy külső vinyó, ahol a videós és képes tartalmak vannak. Ha pedig lejátszanék, akkor onnan szeretném a TV-ben keresni, de a DLNA nagyon korlátolt ehhez. Pl. felirat fájlokat nem lát.
Így ha lenne egy lejátszó, vagy fájlböngésző, ami FTP-n látja a hálózatot, és onnan elindítok egy videót, akkor a TV már könnyen le tudná játszani, mintha egy USB-s külső vinyót közvetlen a TV-be dugnék.
Hálás lennék ha megnéznéd majd otthon hogy melyik lejátszó FTP képes.

Az SMB az a Samba protokoll? Az is jó lehet nekem a fenti témához? -
-
oszy
veterán
válasz
hedgehog
üzenetére
Én sosem frissítem azonnal. Amivel megvettem, abban nem tetszett pl. az, hogy a képernyő kikapcsolásakor világított az ambilight. Aztán frissítettem. És nagyon örültem, hogy az új fw-ben már kikapcsolja a ledeket.
Jelenleg nem nagyon "merem" frissíteni, nehogy eltűnjön ez a funkció belőle.
-
-
N.N
csendes tag
válasz
hedgehog
üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen, remekül működik, sőt mivel van előfizetésem automatán fel is ismerte és bejelentkezett!
A kép és a távirányító is jól működik
A kép-hang késésre is rájöttem, csak akkor van ha bluetooth-os hangeszközről megy a hang, erre esetleg valami megoldás vagy javaslat? Mitől lehet? Már minden hangbeállítási lehetőséget kipróbáltam :/
-
csati91
újonc
válasz
hedgehog
üzenetére
Philips szervizzel való mindenre kitérő egyeztetés után már teljesen biztos vagyok benne, hogy a legújabb frissítés is települt. Úgyhogy ez sajnos nem jött, be. Ma végül arra jutottam, hogy kerül, amibe kerül megnézetem a UPC-sekkel is.. Meg lettem fenyegetve, hogy ha nincs igazam, akkor 1500 Ft a kiszállási díj. Kár, hogy ha igazam van ők nem fizetnek.
-
-
ngyjns
tag
válasz
hedgehog
üzenetére
Na belekerestem a net bugyraiba és ezt találtam: https://forum.setcombg.com/philips-%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B8/56800-philips-%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B8-2016-a.html Tényleg 8bit+frc, de talán nem LG szerinti wrgb, hanem 3840 x 2160 teljes felbontású RGB és nem hozzáadott fehér + 2880 x 2160 RGB-s, vagyis WRGB-s. Azonban missing hardware for playback HDR-t ír, tehát csak imitálja, vagyis felismeri, de nem képes megjeleníteni a HDR-t. Jól átvág minket minden TV gyártó, vagy 500eFt körül nincs teljes lefedés, ja tudom nem sok anyag van még hozzá.
-
ngyjns
tag
válasz
hedgehog
üzenetére
Szia hedgehog!
Érdeklődnék a 7181-es tvdről, próbáltad már uhd hevc hdr10 mkv filokkal usbről, lejátsza? Más láttam, hogy android 6 van már rajta, engem az UPC horizon go érdekelne, hogy azt rá lehet tölteni, elindul? Ténylegesen uhd felbontása van, nem csak lg szerinti wrgb? Tényleg 10 bites vagy 8 bites+frc-s mint a jobb LG-k? Köszi a válaszod. Másnak ezekkel mi a tapasztalata, esetleg 6507, vagy 6561 tvknél? Alig találok rtingshez hasonló teszteket, Philipsről meg szinte semmit, hogy pontosan milyen a HDR(van kódolója, vagy csak ready), Dolby Vision? -
TIT
veterán
válasz
hedgehog
üzenetére
A ramot nem írják és a panel se hiszem,hogy ua.lenne.
JokerMaffia: Nem ismerem azt a playert de nem hiszem,hogy 3d-t játszana,mert azt csak a total media theatre és a powerdvd játszik le.
A halfos és sbs-es filmet elvileg viszi 3d-be,de a bd3d-t nem.
A tv-n kapcsold be,hogy auton váltson át 3d-re és a lejátszó progiba is,hogy mindig 3d-be játsza le.
Kábeled 1.4-es hdmi és a vidikari is támogatja a 3d-t? -
Sholom
tag
válasz
hedgehog
üzenetére
Szia, ismerem a jelenséget. Samsungon, LG-n ki tudtam kapcsolni ha a képjavítókat levettem. Azok lényegesen olcsóbb készülékek (2014-es 6-os széria alja mindkettő), de igen van 24p ha jól látom.
Ezek szerint 600k-s Philipsben nincsen és így jártam? Nem tudom kikapcsolni a szappanoperát összefüggő, akadásmentes kép mellett?Létezik hogy amiatt van hogy Plex, Kodi, Emby a lejátszó? Kiépített rendszerem van erős géppel, digi 1000-el. Az LG-nél,
Samsungnál visz is mindent gond nélkül. Arra gondolok, elképzelhető hogy a Philips alkalmazáson belül nem tudja a valós 100Hz-es megjelenítést csak a gyári lejátszóval, blu-ray lejátszóval? Erre gondolok még -
allein
addikt
válasz
hedgehog
üzenetére
Szia. Köszi szépen az infókat. Nekem nagyon bejön az ambilight. Volt nekem korábban egy másik Philips készülékem is. Vásárlás után kb. 2-3 hét múlva frissítettem szoftvert, ezután kezdődtek a problémák. TV készülék kikapcsolt magától több alkalommal is. Kijött egy szaki a Philips-től, mármint a hivatalos szervíztől és próbálta visszrakni az előző szoftvert, nem sikerült neki. Végül a készülék, mondhatni madjnem zsír újonnan szervízbe került ahol mindössze másfél hónapig csücsült
Többszöri felkeresés volt részemről, email, telefon, személyesen is voltam több alkalommal a szervízben - BP - Móricz Zsigmond tér közelében találtható, közöltem velük, hogy ennyi idő után már nem kérem vissza a készüléket. Kaptam cserébe ajándék utalványt, dobtam egy kis pénzt mellé és lett helyette egy Samu - UE46F7000. Ezt leváltottam egy éve LG OLED-re
nem bántam meg. Ezen szoktam filmezni, erre a TV készülékre van rákötve a házimozim is. Mostani Philips-et akarom lecserélni valami másra, ambilight miatt csakis Philips jöhet szóba. Szerintem sokat dob az ambilight a televíziózás élményen. Annyi van, hogy most már Android rendszerrel vannak ellátva az új Philips-ek, elég sok problémát olvasni és sok panaszról hallani is ami az Android rendszert illeti. Nálad minden ok ezen a téren? -
viperabácsi
addikt
válasz
hedgehog
üzenetére
semmi app nem lett telapítve. November közepén lett véve, csak tv volt nézve t-komos box - al. December közepén kezdte a szarakodást , mostmár naponta többször csinálja. most tudtam szoftvert frissíteni azöta ( lekoopogom ) mintha nem csinálná. Nagyon gyakoriak ezek a problémák ?
-
-
PiEm-14B
csendes tag
válasz
hedgehog
üzenetére
Ha beírod a végére a gúgliban, hogy site:hu, akkor csak itthon keres, de ahogy nézem jelenleg nem igazán kapható. Én nagyon szeretem, szerintem megéri külföldről megrendelni. Amúgy is kb. az áfa határérték alatt van, ráadásul most ugyanannyiért van eu raktáron is gearbesten.
Szóval TV-be dugva: Érdekes, mert USB módban hangerő, némítás, négy irányú gombok, power, option vissza mennek, de pl. a home nem, ami elég gáz. Egér szintén megy. Ha viszont megtanítjuk infrázni, akkor infrán megy a home, és ha megfordítjuk, akkor a qwerty billentyűzettel anélkül is lehet gépelni, hogy visszaváltanánk a távot USB módba (My Box gombbal). Szóval pici kompromisszummal elég jól kezelhető, pl. youtube appba és egyéb helyekre is lehet gépelni vele.
Ja, és legjobb tudomásom szerint az F10 Pro (kék-fekete színű) a jobb és drágább változat, amivel telefonálni is lehet, de az infrán nem tanítható, csak a "butább" F10 Deluxe (narancs-fekete színű) változat. Egyébként az még jó benne, hogy akkus és én kb. egy év alatt kétszer töltöttem, olyan jól bírja. Bár tény, hogy nem használom olyan rengeteget.
-
prtvlogan
aktív tag
válasz
hedgehog
üzenetére
Jah, köszi! Így akkor meg fogom tudni oldani, úgy néz ki szükségem is lesz rá. Nem tudom miért, de nálam továbbra is csak akkor játssza le a feliratot a filmekhez, ha usb meghajtóba van bedugva egy usb, vagy külső meghajtó. Ha megosztott mappába teszek be egy tetszőleges filmet, és egy hozzá passzoló feliratot, (amit a számítógép gond nélkül megnyit, és lejátszik) nem játsza le egy lejátszó sem eddig (gyári, mxplayer, Kodi sem)
Kipróbáltam azt is, hogy az usb- ből kivettem a pendriv-ot, amiről lejátszotta a feliratot, majd az egészet bemásoltam a megosztott mappába, és ...nincs felirat..
Kodi egyedüliként kiírja, hogy "helyi felirat elérhető", de nem tudom kiválasztani, csak valami feliratletöltő helyet tudnék megadni neki..
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Battlefield 6
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Napelem
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Megjelent a Geekbenchen a Samsung Galaxy A37
- További aktív témák...
- Samsung UE55TU7102KXXH 139 cm / 55 4K UHD Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- Hibátlan, 32" (81 cm) méretű Panasonic Viera LCD tv eladó
- ÚJ Samsung 65" Neo QLED 4K QN90F Vision AI Smart TV (2025) QN70F QN80F QN85F 3év Gar
- Philips 20PF4110/01 LCD TV monitor 20"
- LG 55" 4K UHD AI Smart tv GARANCIÁVAL
- Új és régi konzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - MÁR 12.52 FW-s PS4-ek IS !
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- BESZÁMÍTÁS! Huawei Watch 4 Pro eSIM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

(Az LG-nél is sokan panaszkodtak a WebOS-re a 2magos procival, h lassu, a 4magosokhoz képest amikkel nyilván jóval fürgébb, kevesebb a bug és lag, vagy egyéb problémák..)

Pedig jó anyag lehet!!!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)