- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
válasz
wizzgeri #18518 üzenetére
persze, működik a műsorújság, csak lassú. a csatornák közötti váltás is 2mp kb. tehát nem valami villámgyors a tévé ebből a szempontból. de működik minden. meg tudod, jön az oreo, lehet, hogy sokkal jobban felgyorsul vele. majd kiderül.
megérni amúgy persze, hogy megéri a 266-os árat is. nálunk annyira nem, de EU-s oldalakon nézed, €1100 körül van az ára, és viszik annyiért. amazonon írta talán valaki, hogy valami baromi nagy akcióban vette €850-ért, szóval persze hogy megéri.
-
Tin
veterán
válasz
wizzgeri #18512 üzenetére
Philips 55PUS8503 tapasztalat (a leírtak a többi PUS8503-ra és PUS8303-ra is igazak, de utóbbinál a hangfal "gyengébb")
külső:
szép megjelenés, alu keret körben, hátlap műanyag, de jó minőségű, a talp tömör alumínium, viszont azért lehetne stabilabb, mert ha az ember megfogja, azért lehet előre-hátra mozgatni rajta a tévét. persze ez ilyen, felborulni ettől még nem fog. alul egy 2-3 centi magas "soundbar"-t kapott, a kijelző hátulján pedig egy mélynyomó van. a 8303 talpának csak a kerete alu, és nincs soundbar. ennyi a különbség. a készülék a talpon nem forgatható oldalirányban.kép:
- 120Hz-es LG IPS panel, és állat! az én példányom homogén, nincs sehol észrevehető bevilágítás, ips glow van, de ez a technológia ilyen. viszont az lg nanocell panel miatt oldalról nézve sem csúsznak szét a színek, ami előny, mivel nem forgatható.
- a színek baromi jók (azért nyilván nem oled), és fogalmam sincs hogyan, de baromi jó, kontrasztos a kép, még kikapcsolt dinamikus kontraszttal is. a "nem HDR" színeket egyébként ki tudja terjeszteni a tévé, és szerintem nem csinálja rosszul. még most, 2 hét után is meglepődöm néha, hogy mennyire királyak a színek.
- a "felbontás felkonverzió" teljesen jól működik, FHD-ból csinál mondjuk "3K"-t, 720p-ből meg simán FHD minőséget, persze a nézési távolságot betartva.
- a dinamikus kontraszt is jól működik (annak, aki szereti, én nem)
- a mozgásjavítás szintén jó, folyamatos képet csinál, de azért nem tökéletes, annak ellenére, hogy a tesztek szerint a piac egyik legjobbja. gyors mozgásnál a háttértől elkülönülő blokkoknál néha bekockásodik, amitől a kép természetellenesebb lesz, minthogy "remeg" (mivel ugye csak 25 fps a tévéadás)
- SD csatornákat nézni nem a legjobb. túl nagy ez a panelméret már ahhoz (vagy messziről kell nézni), és a mozgásjavítás itt már zavaró, ha hibázik. HD adásokra viszont teljesen rendben van, ott mindent szépen kezel, és a mozgás "blokkosodása" néhol szintén nem zavaró, mert kis területeket érint
- szerintem IPS panelben nagyjából ez a felső kategória, mindegy, minek nevezzük. biztos van "kicsit jobb", meg "kicsit szebb", de egyetlen véleményt sem olvastam, ahol a képét fikázták volna
- készülj fel, hogy 1-2 hétig el fog tartani, mire minden forrásodhoz beállítod a neked tetsző képet, színeket, mozgást, és így továbbhang:
- tévéhez képest jó
- külső hangrendszerhez képest szar
- én végül kézzel vettem feljebb a mélyet az 5 pontos EQ-n, mert túl cincogó volt. azóta meglepően jó lett. ez nyilván függ attól is, hogy milyen környezetben helyezed el, és mennyire van a faltól (a mélynyomója miatt)ambilight:
- 3 oldalas (alul nincs)
- király
- tud képet, hangot, követni, színt beállítaniszoftver:
- jön rá android 8 (oreo) még tavasz előtt
- a menüje lassú, de megszokható
- az epg (műsorújság) baromi lassú (megnyomod, és 5 mp, mire betöltötte a műsorokat), nekünk digin legalábbis, és kár, hogy nincs kint kicsiben mellette a tévécsatorna képe (magyarul csend van közben)
- a menüje több szempontból is átgondolatlan és vacakul struktúrált, de szintén megszokható
- a menüben ugrálás sem az igazi, a vissza gomb kilép, a balra gomb meg egyet felfelé a menüben. elég béna
- az android szoftverek közül van minden, hbogo, netflix, amazon, youtube, googleplay, vimeo, amit akarsz
- van kodi és vlc is
- szerencsére a képmód beállítása külön állítható, így ha mondjuk vlc-n filmezel, akkor ott mindig ugyanaz a képbeállítás jön elő (nem mondjuk a tévéadásé)
- saját lejátszója elvisz szinte mindent, de hálózaton csak ilyen simplyshare-es megoldást tud, nfs/samba olvasást nem. azt viszont tudja a vlc vagy a kodi
- oreoval állítólag valamivel gyorsabb lesz, amúgy így is használható, de nem egy csúcstelefon-élmény, és az oled csúcsmodellben is ugyanez a hardver
- csont nélkül lejátszik amúgy mindent 4K 60FPS HDR-ig bezárólag, szóval a lejátszó kapacitásával nincs problémakülső lejátszóval (hdmi):
- szintén külön képmód
- itt tud 24p-t is a kijelző, tehát aki kadencia-fétisiszta, az használjon külön lejátszót, tudja
- nekem viszont a hang néha picit csúszik hdmi-n a tévé hangszóróin, nem mentem nagyon utána, mert jó a belső lejátszó, és olyan, mintha csak akkor csinálná, ha beletekerek, és addig a pár másodpercig, amíg nem "szinkronizálja" a képet és a hangot. ez tesztelésfüggő. nagy gond biztos nincs, mert akkor tele lenne vele a nettávirányító:
- tök jó, a hátoldala egy mini billentyűzet
- nincs háttérvilágítás, ami szar
- vastag
- nekem hiányzik pár funkció külön gombra rakva, mint pl. a kép- és a hangmód
- a settings gomb nem infrás, hanem egyszerre küld Bluetooth jelet is, így nem lehet külső távirányítóra programozni. ezért szar, amit az előző pontban leírtam
- a négyirányú navigáció gombja nem a legjobb, rossz helyen van a nyomáspont
- egy párezer forintos lidl távirányítóval amúgy tökéletes a tévé, leszámítva a settings gombot. ahhoz sajnos kell az eredeti távna és amit most írok, az szigorúan szubjektív vélemény, és nincs összehasonlítási alapom, mert 7 éve vettem utoljára tévét, nem követtem a piacot, és fogalmam sincs, mit tud ez az árkategória más tévében.
3 kilóért nem vennék ilyen tévét. de mást sem, inkább megvenném 2K-ért az elérhető bestbuy "alapabb" 4K HDR tévét, aztán pár év múlva cserélném OLED/MicroLED-re, amikor azoknak lecsúszik az ára. mivel én Xbox-al együtt vettem ennyiért, így tévé BestBuy volt. nem bántam meg, és baromira tetszik, még a fenti hiányosságait/hibáit leszámítva is. gyönyörű a kép, igényes tévé, időtálló is az IPS miatt, és remélem ez is kiszolgál legalább 7 évet, amikor átmehet még "B" tévébe, ahol tovább szolgál.
-
-
törölt tag
válasz
wizzgeri #18351 üzenetére
wizzgeri Kiállított Philips készülékek bolti üzemmódban vannak, mely megnövelt fényerőt, közepes színhasználatot és mozgásszabályozást eredményez. Attól függően, hány bemutató felvétel van telepítve, képes jelentősen csökkenteni televízió teljesítő képességét. Befolyásolhatja továbbá operációs rendszer karbantartottsága, igénybevétele, beállítása. Érdemes volna szaktanácsadó, bolti eladó segítségét kérni, kapcsolja ki Demo módot, majd ismét próbálkozni menürendszere elemzésével, illetve bontatlan távvezérlő párosításával!
Predator2 Típustól függően 5 - 10 pixel hibában maximalizálják. Felsőbb árfekvésben 5 - nél több, alsóbban 8 és felette. OLED panelek küszöbértéke 15. Érdemes felvenni a kapcsolatot szakszervizzel, s kérelmezni kijelző cserét, s szakvéleményt megvárni. Pozitív bírálat esetén fenntartások nélkül elvégzik. Hasonló gyakorlatot tapasztalhatunk Samsung, LG, de Sony esetében is.
-
kew
senior tag
válasz
wizzgeri #18357 üzenetére
na, itt egy gyors menüben mászkálós videó. Bocs a minőségért, a telefonom ennyit tud
https://www.youtube.com/watch?v=-899-7HoctM
Egyébként a távkapocs szvsz tényleg nem a legideálisabb, egyrészt nem értem miért infrázik, mikor ott van benne a bluetooth is (pl a hang alapú keresés és a hátsó billentyűzet az úgy megy), így simán megcsinálhatták volna úgy, hogy a gombok is bt-n menjenek. Illetve a középső nagy gombját nem mindig találja el az ember pont arra, amerre nyomni akarja
Nekem a samu távirányítója jön be jobban, ami hasonló, mint a xiaomi boxé. -
Toth_Jani
őstag
válasz
wizzgeri #18362 üzenetére
Az én LG-men WebOs 2 volt, azon szinte csak a Youtube volt értékelhető alkalmazás, a MR távirányítóval és az egérmutatóval tény hogy haladós volt, és például egy film lejátszásánál elég volt a csuszkán a kívánt helyre mutatni ha tekerni akartam.
Persze ez most is müködik, van hozzá egy vezeték nélküli egerem, csak ez így 2 eszköz. -
lorinser
senior tag
válasz
wizzgeri #18353 üzenetére
Én sem tudok a menü lassúságáról beszámolni. Lehetséges, hogy a távirányítók nem voltak megfelelően párosítva az adott TV-vel vagy tényleg az elemekkel volt gond.
Én annyit vettem észre, hogy ha nem a TV felé fordítom a távirányítót vagy nagyon éles szögben tartom, akkor nem mindig vette a TV a kiadott utasítást.
-
kew
senior tag
válasz
wizzgeri #18355 üzenetére
ilyen:
https://images.philips.com/is/image/PhilipsConsumer/55PUS8303_12-RCP-global-001?$jpglarge$&hei=700majd próbálok csinálni egy videót, hogy hogy müxik
-
kew
senior tag
válasz
wizzgeri #18353 üzenetére
nekem rá van dugva usb-n egy wireless billentyűzet (touchpaddel), illetve van android tv app mobilra is, azzal is irányítható, de én 95%-ban a távkapcsolóját használom inkább. De mondom, nálam is döccenésmentesen működik, szerintem ott a boltban a távirányítóval lehetett valami.
Btw a xiaomi kis minimál távkapcsa azért kellemesebb, mint a philipsé
-
törölt tag
válasz
wizzgeri #18342 üzenetére
wizzgeri 8303 plexi üvegtalppal, készülékbe süllyesztett hangszórókkal, 2 x 12.5W, míg 8503 szál húzott alumínium talppal, előre sugárzókkal, 2 x 25W összteljesítménnyel érkezik. Mindkettőre 2019. januárjától várható szoftveres frissítés, míg Android Oreo február - március hónap folyamán tölthető le.
Ájfan Philips Remote App Google avagy iTunes alkalmazástárból letölthető. Használatával képek, hangok és videók oszthatók meg telefonról, számítógépről vagy távoli eszközről. Emellett készülék vezérlését is kezdeményezhetjük azáltal, hogy telefonunk (márkától függetlenül) kijelzőjét egérként, QWERTY billentyűzetét virtuális klaviatúraként alkalmazzuk.
gippazoid Erre a célra 32 hüvelykes méretben egyedül 32 PFS 6402 javasolnám
-
hedgehog
senior tag
válasz
wizzgeri #17257 üzenetére
nekem meg ugye saját tapasztalatom van, lassan 2 éve, és magában a rendszerben nálam nincs bug (appok szállnak el, de az nem a rendszer hibája, ha pl. a telenor szervereivel elveszíti az app a kapcsolatot).
Fagyni vagy újraindulni sose láttam, bekapcsolni random talán az elején, de már legalább egy éve azt sem. -
Szoke1982
senior tag
válasz
wizzgeri #17234 üzenetére
Szia!
Elég fényerős a panel? Tehát nappal is elég jól látható ? A széleknél nincs e blur, ha jól írom?
(Fényerő csökkenés a széleken)
Mozira (fhd és 4k) és sima tv adásokra használnák! 24hz tudja e ? Nincs akadás? Köszönöm szépen előre is!! Sajnos most tesómék az árat nézik elsőre, meg azt ,hogy 55' legyen és philips és 160-190e max! -
K_Gabor
tag
válasz
wizzgeri #16603 üzenetére
Biztos sok volt rajta a panaszkodás és az nem vet rájuk jó fényt
A múltkor nekem egy élmény volt a supportjuk...
Indiai online kolléga nemsok beszélni ángol, a magyarok meg annyit írtak vissza mailben 5 nap után, hogy ha nem javult meg azóta a probléma merthát azok csak úgy maguktól megszoktakhívjam őket telón. Na mondom grat.
-
-
mzso
veterán
válasz
wizzgeri #16560 üzenetére
Szerintem esélytelen. Nem véletlen más kódú a FW. Egyébként hogy lett neked 05-ös? Mintha az csak a Briteknél lenne.
Esetleg a kommenteknél megkérdezheted, hogy megvan-e a régi FW ehhez is.
-
szasza_1
senior tag
válasz
wizzgeri #16505 üzenetére
Most nincs előttem a TV, de a dinamikus kontrasztot állítottam kikapcsoltra (alapból valami tartalomhoz igazított, vagy mi volt), és a kontrasztot vittem lejjebb, azzal együtt csökkent a háttérvilágítás erőssége. Úgy vettem észre, hogy a kontraszt állítja a háttérvilágítást. (samsungál a kontrasztot és a háttérvilágítást külön lehetett állítani) A fényerő levételével csak a képi tartalmat lehet elrontani, de ugyan olyan fényes maradt.
-
lorinser
senior tag
-
válasz
wizzgeri #13496 üzenetére
Az 4K és igen 16-os. a sorozat középső tagja.
Maga a tv mах 400сd/m2fényerővel bír.
A bene lévő panelok nevei:
TPT550U2-EQLSHA.G S1B XM
TPT550U2-EQLSHA.G S1B XM
TPT490U2-EQLSHA.G SC2B XMPlusz információ még a panelról a gyárin kívül:
АЅ-ІРЅ, 10bіt,
120/100Нz Dіrесt Lеd
Glоbаl Dіmmіng 79% DСІ Р3
58% Rес.Csipszet ami benne dolgozik egy Меdіа Теk МТ5993-as ,QМ16.3Е LА szoftver és Аndrоіd 5.1 os van rajta.
-
-
Monya78
veterán
válasz
wizzgeri #13487 üzenetére
Nem android...
Régebbi 2010-es amibilight-os modell miatt szerettem meg a philipset, azzal semmi probléma nem volt...
Ez a 2013-as már szoftveresen gyengébb...persze hardverileg van fejlődés.Ambilight függésem miatt ezután is philipset veszek..csak megvárok egy bevált szériát.
-
Monya78
veterán
válasz
wizzgeri #13484 üzenetére
Ilyenem van nekem is...
Ez is szenved a szoftver hibáktól, kikapcsolás magától, csatorna váltás magától, nehezen indul be: kép bejön fél percig nem reagál semmire, majd resetel. havonta min. 1x elfelejti az összes kép, hang beállítást.
vezérlőpanel csere óta nem működik a DTS lejátszás és a automata kikapcsolás.Kép, hang, 3d szuper benne... Netre nincs kötve (gondolom ezzel is kilőttem néhány hibajelenséget)
-
válasz
wizzgeri #13478 üzenetére
Hű most így fejből meg nem tudom mondani hogy mik lehetnek a gondok. Az rémlik hogy valaki írta hogy a 3D nem csak a hang volt kép nem. Holnap utánna olvasók már én is. De jelenleg telefonról nem fogok.
Esetleg a fenti kis keresőben be íród hogy "6550" és a hozzá kapcsolódó hozzászólásokat megkapod. -
válasz
wizzgeri #13475 üzenetére
Ha tisztában vagy a hibáival akkor vágj bele ha így érzed.
Szoftveresen pedig kaphat javító csomagót, nem mondom hogy nem de én nem hiszem hogy kapna még.
Vagy csak tételezzük fel ha mégis az nem hiszem hogy segítene.
Ezt pedig az itteni tulajok leírása erősíti ezt meg.Esetleges annyit tudok számodra javasolni,hogy ha megveszed. Későbbiekben a rendszer nem lenne jó akkor hdmi csatlakozású mini androidot vagy wp futtató kütyüt vásárolsz hozzá és az ambilight, a kép nagyszerűsége megmarad.
-
-
-
válasz
wizzgeri #13331 üzenetére
Február 18 brüsszelben a Philips & Tpvision amikor az űzleti tervüket fejtették ki a jövőre nézve akkor pár újdonságot magukkal is vittek , pontosabban az alábbiakat:
Hetes széria:
7101,7181,7601,6561Hatos sorozat
6501,6101,6401, 6561,6401,6501Nyolcas széria
8601De ti is tudtok szemezgetni a TPvision oldalán lévő galéria csokorból. És a híreket, és a tv-k tulajdonságait is megtudjátok tekinteni >>>KATT<<<
-
dualcore
őstag
válasz
wizzgeri #13169 üzenetére
Mivel méretet nem írtál, mi az elvárás, így csak tippelek. A 7150 az ajánlott, igaz picit túl lépi a pénzkeretet. Én 6xxx széria alá nem mennék.
Pumma
Tényleg nehéz bármit is ajánlani, a "jobb" drága, az olcsó nem jó.
Panasz sok készülékre van,relatíve a magasabb kategóriában is van hiba, csak abból kevesebbet adnak el, így kevesebb a visszajelzés.
De ez igaz szinte minden gyártóra.
-
válasz
wizzgeri #13141 üzenetére
wizzgeri
Pontosan lemásolni az ambilight-t nem sok esély van, de nem lehetetlen , lehet venni is hozzá de nevetséges áron.
ambilight 1/2/3/4 kozott mik az elteresek?
1- Olyan nincs, ha csak nem a glóriára gondolunk de ez nem az a kategória , (középen futó ambilight oszlop)
2- A tv két oldalán helyezkedik el az ambilight
3- A tv két oldalán és a tetején helyezkedik el az ambilight
4- a Tv közepén helyezkedik el vízszintesen el az ambilight.
5-Ambilight hue külön megvásárolható kiegészítőkkel nagyobb ambilight hatást lehet elérni a térben , ezt applikációval is vezérelhető.
6-Ambilux az új generációs ambilght ami majd külön beleintegrált okosságok is lesznek zene és játék terén is ,de ezt már kifejtettem egy régebbi hsz-ben -
-
TIT
veterán
válasz
wizzgeri #13136 üzenetére
6309 2014-es,a 6510-es most futó,max.nyáron fut ki ha jönnek az újak.
6510-est vennék ha vennék,6309 50Hz-es ha jól rémlik.
Fogadjunk valami outlet csoda árulja,nehogy megvedd azoktól.
Nem hivatalos a gari,2 év helyett 1év,a gyári szám kiütve,sérült a tv,a szervíz nem is foglalkozik vele.
Állítólag ezek kukából megmentett darabok.
Ráadásul csak 20-30 ezerrel olcsóbbak.
Jobban jársz a jófogással
50-ért "50-es tv-ket adnak,de az is gyanús,biztos a kamionról esett le.
Mind vidéken van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged