- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gábor984
tag
Akkor Te hogy mondanád meg egy laikusnak, hogy mi a haszna a 100 Hz-es panelnek??
Ismételten:
A 100 Hz-es panelnak a mozgás folyamatosságának a visszaadásában van jelentősége. Illetve szemkímélőbb.Szerintem nem írtam olyat, hogy a 100 Hz-es panelnél nem fordul elő utánhúzás.....
-
Gábor984
tag
válasz
Dani_kp #14682 üzenetére
A 100 Hz-es panelnak a mozgás folyamatosságának a visszaadásában van jelentősége. Illetve szemkímélőbb.
Itt van egy kis olvasnivaló, ha jobban érdekel a dolog:
[link]Gyors keresés az Edigital és MM honlapján nem hozott eredményt. A valós 100 Hz-el rendelkező tv-k már drágábbak, mint az általad megadott 140-150 k.
De azt javaslom, ha tudsz menj el egy műszaki boltba és nézz meg minél többet. Ott látszik a különbség az egymás mellett lévő tv-k között ha ugyanaz az adás van rajtuk. Az UHD-nak meg nem kell bedőlni, mert nagyon szeretik erőltetni az eladók...
-
Gábor984
tag
-
Gábor984
tag
válasz
superTibcsi #14673 üzenetére
A link, amit forrásként adott a kérdező 100 Hz-et tartalmaz. Nem néztem jobban utána, hogy ez valós-e vagy sem.
-
Gábor984
tag
válasz
Dani_kp #14671 üzenetére
Philips Tv tulajként most lehet, hogy az LG mellett tenném le a voksomat. Mégpedig azért, mert abban már alapból 100 Hz-es panel van, míg a Philipsben csak 60 Hz. Az Ambilight miatt lehet érdekes a dolog, mert az tényleg nagyon jó a Philipsnél. Nehéz döntés... Az LG-re egyetlen negatívumot tudok csak felhozni: a feketék nem teljesen feketék. De ezt csak akkor látod, ha a két TV egymás mellett van és ugyanaz az adás megy ugyanarról a forrásról. Az UHD-nak meg semmi értelme, hacsak nem olyan felbontásban van a forrásanyag. Illetve én úgy tudom, láttam, hogy negatív irányban befolyásolja a csekély felbontású (SD) tartalmak képminőségét. (személyes vélemény) Szóval én dobnék egy szavazatot az LG-re!
-
Gábor984
tag
válasz
#94529552 #14312 üzenetére
Manapság nem nagyon tesztelnek semmit. Minél gyorsabban dobjuk a piacra, hogy mi legyünk az elsők, aztán majd úgy járunk mint a Samsung a Note telefonjával. Nem hiszem el, ha normális körülmények között tesztelve lett volna, akkor ez az akku hiba nem derült volna ki. Na mindegy, ez nem is ide tartozik. De azért az elég gáz, hogy kikapcsolt wifivel, (szóval lebutítva) akadozik a csatornaváltás egy nem az alsó kategóriába tartozó 160.000 Ft-os tv-n. Ez pl minek a hibája, ha nem az op.rendszeré?
Félreértés ne essék, szeretem a tv-t, de ha mégegyszer kellene venni, tuti nem androidos lenne -
Gábor984
tag
válasz
#94529552 #14312 üzenetére
Van másik Philips tv a családban, ami régebbi, nem androidos (asszem 7-es szériás kb 4-5 éves) és azzal semmi gondom nincs. A másik meg, hogy még eddig egy olyan például mobiltelefont nem láttam, amin az android normálisan működött volna. Igen, ebből kiderül, hogy a másik táborhoz tartozom, de előtte nekem is andoidos telóm volt (LG G2) és bizony voltak problémák az op rendszerrel. Nem a telefonnal, hanem az op. rendszerrel. Szóval a saját tapasztalataim alapján az androidot teszem felelőssé. Persze hallottam már olyat, hogy pl. a Sony tévéken jól működik. Ez is lehet...
-
Gábor984
tag
válasz
lugomon #14306 üzenetére
Hát rakás szarnak azért nem nevezném, de tény, hogy vannak hibái. Én azt mondom, hogy ezekről a hibákról 99 %-ban az Android tehet, aminek ha nem használod ki a "lehetőségeit", akkor egész jól használható a tv. Én dolgoztam néhány évet az E-digitalnal, tudom, hogy vannak hiányosságok, de legalább nem fog eltűnni a szezon után, mint némelyik outlet. Ezirányú tapasztalatom mondatja azt velem, hogy bemutató darabot soha nem vennék...
-
Gábor984
tag
válasz
lugomon #14303 üzenetére
Szia!
Nekem a 6510 van, igaz nem 55, csak 40' méretben. Én is az Edigitaltól rendeltem, minden rendben volt a rendelés - kiszállítás folyamán.
A másik típust nem ismerem, de a típusából adódóan egy magasabb osztályba tartozó tv a 7109.
A 6510-ről röviden:
Pro:
- szép design
- én eddig csak 720p-ben néztem vele filmeket mobilvinyóról, de azoknak nagyon szép képe volt.
- az ingyen fogható HD adások képe sztem megfelelő, jó minőségben adja vissza a képet
- a kis hangszórók sztem meglepően jó hangot adnak egy kis állítgatás után, bár én házimozira kötve használom, így ez annyira nem mérvadó számomra
- praktikus és könnyen használható távirányító qwerty billentyűzettel a hátoldalán
- nagyon sok beállítási lehetőség
- ambilight fantasztikusan jó
- mikor vettem 5 év garanciát adtak rá...
Kontra:
- Android, ami egy halom szar.
- néha kikapcsolás után magától visszajön a hang pár másodpercre
- SD adások képe fátyolos, bárhogy állítgatom... (igaz nem erre találták ki, de ezt is szoktam nézni veleű)
- a beépített wifit inkább kikapcsolom, mert állandóan piszkál a tv, hogy frissítsem az androidot, amitől vagy behal a tv vagy nem
- kritikán aluli összeszerelési minőség (sorjás a távkapcsoló egyik oldala, az lcd panelhez a tv kávája alul hullámosan csatlakozik
- 3D állítólag gyárihibás (azért mondom, hogy állítólag, mert én még nem használtam, de itt a fórumon sokaknak meggyűlt már vele a baja)
- nem adnak hozzá 3D szemüveget (bár ez engem nem zavart, mert nem érdekel a 3D)A fentiektől függetlenül sztem együtt lehet élni a 6510-el, mert egész jó kis képe van, ha megfelelő a forrás. A smart funkciókat meg egyáltalán nem használom, így nem is nyaggat az android.
Ennyi röviden, ezek saját tapasztalatok voltak, amiket írtam. Én egyébként inkább az Edigitalt választanám, mert az ilyen-olyan elektro outletekről nem sok jót lehet hallani...
Remélem tudtam segíteni. -
Gábor984
tag
Szerintem a gyártóknak nem célja a tartósság... Nem véletlenül nem javíthatóak már ezek a tv-k. Üveglap sztem nagyon nehezen lenne kivitelezhető, a fólia meg... ha abból indulok ki, hogy a mobilokra mik vannak, akkor inkább hagyjuk.
Illetve az ilyen esetekre vannak a biztosítások, amiket már elég sok helyen lehet vásárolni a tv-hez.
-
-
Gábor984
tag
válasz
juvegamer #13934 üzenetére
A képminőség nem éri el a 4-5 évvel ezelőtti szériák színvonalát. Ez személyes tapasztalat. Az összeszerelési minőség silány, az android egy halom szar. UHD tv-t nem vennék, sztem nem sok értelme van, de ez a személyes véleményem.
Szóval a lényeg az, hogy amióta a TP Vision viszi a Philips tv-ket, egyértelmű a visszalépés, vagy minőségromlás nevezzük ahogy akarjuk. Szolgáltatáskínálata lehet, hogy több, de hiába, mert használhatatlanok, mivel lefagy, újraindul tőlük a tv. A frissítésekkel ugyanez a helyzet. -
Gábor984
tag
Azt szeretném megkérdezni, hogy az ilyen prémium koaxiális kábelek hozna-e valamit képminőségben?
Kültéri antennától lenne behúzva a tv-hez. A mostani gyárival is működik, csak ha lehetne jobb, akkor vennék. Csak az ingyen fogható csatornák miatt kellene.
Erre gondoltam:
[link] -
Gábor984
tag
válasz
Lacka89 #13714 üzenetére
Szia!
A tökéletes kép beállításhoz itt egy video:
[link]Kipróbáltam, nem rossz, de nekem a természetes mód vagy a fénykép mód jobban bejön. A videón lévő kalibrálás után nekem kicsit sárgás a fehér szín és kicsit életlen a kép. Bár azt mondják ez a jó és a többi van túlszínezve, túl élesítve. Próbáld ki, döntsd el neked melyik tetszik.
A hang beállításokat a képbeállítások alatt találod. Igazából ki kell próbálni, nyomogatni kell és fülelni. Bár az is lehet, hogy a forrás a rossz minőségű. Nekem is volt már olyan letöltött filmem, amin nem segített semmi és halk volt a beszéd. Rosszul lett konvertálva.
-
Gábor984
tag
válasz
Szatura #13634 üzenetére
Nekem olyan probléma jött elő, hogy a tv kikapcsolása után 1-2 perccel visszajön a hang. Kép nincs és a piros led is világít, hogy ki van kapcsolva a tv. Szól kb. 4-5 másodpercig és elhallgat.
Nem tudom van-e összefüggés, de amióta határozottabban és hosszabb ideig tartom lenyomva a kikapcs gombot a távon azóta nem csinálja. -
Gábor984
tag
válasz
Lacka89 #13629 üzenetére
Szia!
Köszi, de itt sincs! Nincs kosárba tesz lehetőség sem. Írtam nekik, de nem tudják beszerezni. Bukott ügy. De mondom, annyira nem érdekel, mert nem ezért vettem a tv-t. Csak ha már olyan rendesek, hogy egy darabot sem adnak hozzá, legalább vásárolni lehessen, de még azt sem lehet.
Samsung szemüveget meg nem akarok hozzá, mert már több hozzászólásban olvastam, hogy nem jó hozzá.
Köszi azért a segítséget!
Üdv!
-
Gábor984
tag
válasz
Luck Dragon #13625 üzenetére
Körüljártam már a témát elég rendesen, fejből tudom, hogy melyik szemüveg kell hozzá annyit szarakodtam vele. Minden létező helyen megnéztem már, de sehol nem volt se készleten, se megrendelésre nem tudták beszerezni. Ez volt kb 2-3 hónapja. Azóta nem foglalkoztam vele, mert nem érdekel a 3d, nem azért vettem a tv-t, csak szerettem volna kipróbálni ha már tudja. Viszont az elég szomorú, hogy a TP Vision-nak még egy ajándék szemüveg sem fér bele. Minden nagy gyártó adott legalább 1 szemüveget az egységcsomagba, ha már 3d tv-t vettél.
-
Gábor984
tag
válasz
#94529552 #13620 üzenetére
Igazából annyit vettem észre ami meglepett, hogy a 4-5 éves Philips tv-n az usb-ről lejátszott SD tartalmak sokkal élesebbek voltak, mint a 6510-en. Ha ez azt jelenti, hogy az újban szerepel a Blurry image, akkor azzal találkoztam, igen. De ez csak usb és sd tartalom esetében van így. Az m1 -nek (HD) pl tökéletes képe van. A többivel nem nagyon találkoztam még. A sharpness részt meg nem nagyon értem, hogy mit akar a narancs színnel.
-
Gábor984
tag
válasz
#94529552 #13616 üzenetére
De láttam már sajnos. Igazából a 3d nem érdekelt a vásárláskor. Volt több versenyző is, amikor megvettem ezt a Philipset és tisztán képminőség alapján döntöttem így. Több helyen megnéztem, volt szerencsém összehasonlítani a képét más tévékkel, ez tetszett. Ennyi. (illetve még az is ez mellett szólt, hogy mikor vettem 5 év garanciát adtak rá) Én jelenleg úgy használom, hogy a wifi ki van kapcsolva, és nem frissítettem még, az eredeti szoftver van rajta. CSak tévénézésre és usb-ről történő film lejátszásra használom, így egyelőre hibamentesen. Viszont ha most kellene tv-t vennem, nem vagyok benne biztos, hogy Philips lenne a következő, attól függetlenül, hogy képével meg vagyok elégedve.
-
Gábor984
tag
válasz
#94529552 #13451 üzenetére
Egyébként már akkoriban sem szerettem egy lapon említeni a két technológiát, de arra tökéletesen jó volt, hogy demonstráljam vele a két technológia közti különbséget. Így a vásárló el tudta dönteni, hogy neki melyik tetszik a legjobban. Természetesen a két tv egymás mellett, ugyanazon anyaggal... Így elkerülhető az a kérdés, hogy ön szerint melyiket vegyem...
-
Gábor984
tag
válasz
#94529552 #13451 üzenetére
Üdv!
Pana plazma tulajnak azért nem mondom, mert azzal nem tudtam összehasonlítani. Tudtommal 2016-ban már nem nagyon lehet kapni Pana plazmát, illetve az egy más kategória.
3 éve jöttem el az Extrem Digitaltól, ahol értékesítőként dolgoztam több évet. Akkor minden terméket ismertem (nem egy Pana plazmát adtam el), és hidd el soha nem hazudtam egy termékről csak azért, hogy megvegyék, még akkor sem, ha ezzel néha összetűzésbe keveredtem a főnökömmel. Azóta nem nagyon követtem a tv-k fejlődését. Mielőtt megvettem ezt a tv-t elolvastam minden tesztet róla, illetve össze tudtam hasonlítani hasonló led tv-kel. Mint írtam 3 tv maradt: Samsung UE40J6300, LG40UF695V és a Philips. Tisztán képminőség alapján döntöttem, nem pedig azért, mert az eladó azt mondta. -
Gábor984
tag
válasz
Luck Dragon #13449 üzenetére
Nekem az a véleményem, hogy ha tovább erőltetik ezt az ANDROID vonalat, akkor azok sem lesznek jobbak. Amikor a kosárnyi magos, 2-3-4 Gb ramos telefonokon akad az a szar, akkor egy TV-n soha nem lesz optimalizált. A külső design lehet jobb lesz, meg tök jó az ambilight, afterglow stb., meg a képminősége, de ha a szoftver miatt nem tud lejátszani egy filmet usb-ről, vagy teszem azt magát a tv-t sem lehet bekapcsolni, akkor megette a fene az egészet. Jómagam egy 40pfh6510 tulaja vagyok kb. 2 hónapja. Azért választottam, mert előtte is Philips led tv-m volt és meg voltam elégedve vele. Samsung és LG voltak még versenyben, de egyiknek sem tetszett annyira a képe. A philipsnek csak egy hátránya volt, az android rendszer. De az eladó is azt mondta, hogy nem lesz vele semmi baj. Így ezt választottam. Most biztos nem ezt venném, annak ellenére, hogy a képe magasan a legjobb a hasonló kategóriájú tv-k mellett.
-
Gábor984
tag
Egyébként kipróbálta valaki ezt a kalibrációt? Tényleg jelent valamit, vagy kár vele vesződni?
-
Gábor984
tag
Egy kis segítség képbeállításhoz:
[link] -
Gábor984
tag
Az ígért 40PFH6510/88 bemutató, akit érdekel:
4 nap tapasztalatát tudom megosztani veletek. Tudom, nem sok, de aki ilyet akar venni most akciós áron, annak lehet segítség.
Kívülről befelé....
A készülék doboza tetszetős, nagyon keskeny. Szép színes nyomatok vannak a doboz mindkét oldalán a tv képével kiemelve az Ambilight lehetőséget. Igényes kivitel.
Kibontva egy hungarocell elemmel találkozunk. Benne a távirányító becsomagolva illetve a tv nyaka. Ezt levéve láthatjuk a lényeget szépen biztonságban ülni a helyén. A dobozban egyébként minden rendben, egymástól elcsomagolva található. Itt jegyezném meg, hogy 3D tv lévén a Philips ehhez a készülékhez NEM AD egyetlen szemüveget sem. Ez azért elég gáz, mert mindegyik konkurens márka ad legalább egy darabot, hogy ki tudd próbálni a funkciót. A probléma azzal fokozódik, hogy jelenleg Magyarországon nem is lehet kapni a készülékhez passzoló típust. Így kipróbálni még nem tudtuk. Köszi Philips.
Ezek után szépen összeszereltem a tévét. Minden csavar szépen, akadás nélkül pontosan ment a helyére. Jó pont, hogy nem a divatos, flancos vacak talp jár a készülékhez, hanem egy darabból álló stabil tartást adó alu talpat kapunk.
A távirányítóhoz adnak saját márkás elemet is. A távkapcs egyébként nagyon szép darab, fehér színű, jó tapintású qwerty billentyűzettel a hátoldalán. A hátoldali gombok nyomáspontja szokatlan, de egy idő után már lehet rajta hiba mentesen is gépelni. Az összeszerelési minősége viszont silány. Az egyik oldala sokkal élesebb, mint a másik, az összeillesztéseknél van ahol 1mm hézag is van. Közelről megnézve nagyon gáz. Sajnos igaz ez a tv-re is. A káva elülső része ezüst, a tv hátoldala fehér. A készülék tetején és oldalán ahol ez a két rész összetalálkozik... hát nem jellemezném. Ilyen hanyag módon összerakott valamit régen láttam már. Arról már nem beszélek, hogy ahol a káva és a képernyő találkozik van ahol 3 mm hézag is van és olyan, mint amikor a tenger hullámzik... Nagyon dühítő, hogy ebben a kategóriában ez még megengedett. Itt fordult meg a fejemben az először, hogy visszacsomagolom és visszaviszem. De mivel vagy 2 hónapot szarakodtam azzal, hogy teszteket olvassak, utánanézzek, megnézzem élőben stb... úgy gondoltam adok neki egy esélyt.
A tv adásokat egy Philips SDV 6224 DVB-T beltéri antennával nézem rajta. A képe tökéletes és tűéles, pláne a HD adásoknál. Sztem ennél szebb képet az ember nem kívánhat magának, főleg ingyen :-) . A nem HD műsorok (RTL, TV2) is tökéletes, szerintem élvezhető. USB-ről a fájlokat gyorsan olvassa, képe attól függ milyen felbontású tartalmat nézünk vele. Az 1,5 gb méretű .mkv fájlok képei is jónak mondhatók. Azt vettem észre, hogy sokkal jobb a kép, ha ki vannak kapcsolva a digitális okosságok rajta. Pici finomhangolás után szinte tökéletes képe van. Felhősödés szinte észrevehetetlen, a készülék négy sarkában fellelhető, ha direkt azt figyeli az ember. Netre gyorsan csatlakozik, wifin keresztül akadásmentesen játszotta a HD klippeket. Kíváncsiságból megnéztem rajta 4k tartalmat is. Beszarás milyen jó képe van. Akit érdekel: Around in the world in 4K. Neten gyors és pontos. Ambilight fantasztikusan jó, de ezt látni kell, nem lehet leírni. Egy élmény vele a tv nézés.
Ez alatt a 4 nap alatt 2 hiba jött elő, ami nem is biztos, hogy hiba. Wifi kikapcsolásakor a készülék újraindult. Illetve USB-ről .mkv fájlt nézve megállítás után megkérdezte, hogy onnan folytassa-e, ahonnan abbahagyta válaszra igent adva újraindult a tv és elkezdte elölről játszani a filmet.
A hangja számomra meglepően jónak tűnt. Nem vártam tőle sokat, mert fizikai korlátokba ütközik a normális hang, de kellemesen csalódtam benne ebből a szempontból. Igazából egy Philips soundbar lesz majd előtte, szóval nem nagyon lesznek használva a gyári hangszórók. (HTL3142s)
Szóval:
Pro: szép design, qwerty billentyűzetes távirányító, nagyon szép kép, sok beállítási lehetőség, ambilight, lehetőségekhez képest jó, élvezhető hang
Kontra: kritikán aluli összeszerelési minőségRemélem tudtam segíteni...
-
Gábor984
tag
Üdv!
Az normális jelenség, ha egy 40PFH 6510-ben kikapcsolom a wifit, akkor újraindul a tv?
Illetve
Néztem egy filmet USB-ről .mkv formátumban. megállítottam a stop gombbal. Átváltottam tv-re, néztem azt, majd vissza usb-re. Megkérdezte, hogy onnan folytatja, ahol abbahagyta? Mondom igen, erre elsötétül minden és újraindul a tv. Gondolom nem szereti az mkv-t...
Tapasztalatok?
-
Gábor984
tag
válasz
#94529552 #13211 üzenetére
Piaci elsőségre nagyon nehéz lesz. Így meg pláne. Mondjuk más márka termékeiből is ki lehet fogni a rosszat. Az az igazság, hogy ma kicsiny hazánkban mindenki a Samsung és LG párosát veszi, mert mindenhonnan ez folyik, ezekkel a termékekkel vannak tele a boltokban a polcok, ezeknek van rendes promójuk. A másik meg az, hogy azt kell eladni, amit éppen nyomni kell a boltnak vagy több rajta a jutalék. Ezt tapasztalatból tudom. Még mielőtt bárki megszólna, jelenleg is Philips tv-m van és most vettem egy 40PFH6510/88 készüléket, amiről majd írok egy részletesebb tesztet is. A fenti sorok a 2 éves eladói múltam tapasztalata, nem nevezem meg, hogy melyik láncnál.
-
Gábor984
tag
2012-es, 2013-as Philips TV-k hangja azért volt jó, mert középen van egy pici "mélyhangszóró" és a tv alján két teljes sávú kis pity-puty. A mostaniakon a mély eltűnt és csak a 2 pity-puty van. Ezért olyan vacak. De igazából azért nem fejlesztenek, mert alapvetően az a cél, hogy hangprojektort, vagy házimozit kötsz rá. Úgy is fogalmazhatnék, hogy direkt szart tesznek bele, hogy vegyél projektort...
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Dolce Gusto
- További aktív témák...
- BONTATLAN Devialet Phantom II 95 db Iconic White - 2 év gari!
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió, 146 cm, 4K Ultra HD ,Android,Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Új xiaomi Buds 5 Pro Harman/kardon Bluetooth fülhallgató 3 meghajtóval Nem Redmi!!!!!
- Új csak kipróbált Beoplay Portal PC PS Bluetooth fejhallgató HiFi - Gammer használatra is!
- Új Google Pixel Buds Pro 2 bluetooth fülhallgató csak ki lett bontva 2026.09.04 ig gari
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló