- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mezcal
addikt
válasz
Alien! #26014 üzenetére
Épp azt mondtam, hogy nekem is drága, de nem is nekem készült a tévé, hanem azoknak, akiknek nem számít a pénz, ők meg így a legjobb tévét kapják. Ha meg már van 8K képes telefon, akkor ez a tévé jó lehet azoknak visszanézni a családi nyaralást. Aki megveszi most, annak nem fog számítani, hogy mi lesz később, lecserélik egy újabbra.
anrab: nappal az OLED közel sincs olyan jó, mint egy LCD, sötétben hozza a maxot. Játszottam OLED-en, le kellett húzni a redőnyt...
-
Mezcal
addikt
válasz
blakey #25997 üzenetére
Én láttam a ZH8-at, de meg nem mondom, hogy hol, talán a Westendbe, de sok helyen voltam így nem biztos, és szerintem nem a 75"-ost hanem a 85"-ost, nem hagyott olyan mély nyomot így nem jegyeztem meg
Én is láttam egy Bugatti Chiron Sport versenyszemélygépjárművet, de nem tudom, hol, és nem is hagyott bennem olyan mély nyomot.
Semmilyen LCD nem tud jobb lenni egy OLED-nél
Csakhogy nem semmilyen LCD-ről van szó, hanem egy 2 milliósról. Még mindig a tesztelők szava áll szemben a tiéddel. De biztos neked van igazad!
-
Mezcal
addikt
válasz
blakey #25995 üzenetére
Mellébeszélsz. Nem a fekete miatt OLED gyilkos LCD, hanem összességében, de elég baj, hogy ezt mondani kell. A többi meg maszatolás, hogy mentsd az előbbi hszásodat. A tesztelők vs te, és vesztettél.
a fekete tökéletes, szinte olyan, mint egy OLED
Ez pont azt jelenti, hogy a feketében is OLED szint, viszont fehér színben agyonveri az OLED-et. Fényerőben, ami nagyon kell a HDR-hez meg megsemmisíti. Tökéletes képminőség az OLED hiányosságai nélkül, vagyis összességében ez a tévé jobb, de drágább is. Ami még lényeges, hogy ez a tévé nappal és este is tökéletes, míg az OLED inkább csak este. -
Mezcal
addikt
válasz
blakey #25990 üzenetére
Senki nem írta, hogy sz@r TV lenne, de az OLED-től még messze van.
Szerinted, de te nem láttad élőben, nem teszteltél róla, így a véleményed kb semmit nem jelent ebben a kérdésben
A Chip tesztelői (akik több tévét teszteltek, mint amennyi ajtókilincset te fogtál valaha is) ezt írták róla:
- a fekete tökéletes, szinte olyan, mint egy OLED
- a színhelyessége remek, az egyik legjobb, amit eddig láttunk
- nem csak a világos, hanem a sötét árnyalatoknál is pontos, részletes képet mutat
- kiváló képminősége révén könnyedén az első helyre kvalifikálta magátHa kíváncsi vagy, hogy milyen tévéket teszteltek eddig, akkor hosszú lesz a lista, és ugye eddig ez a legjobb, ami náluk járt.
Most nagy dilemma, hogy neked higgyek, aki sosem látta élőben, vagy azoknak, akik tesztelték?
-
Mezcal
addikt
válasz
blakey #25988 üzenetére
Nem haragszom, de jobban hiszek magamnak. Én kipróbálom és saját magam tesztelem.
Mit, a 2 milliós tévét? Mert azzal érveltél ellene, hogy több LCD tévét láttál. Tudod mit, ha majd a Lamborghini szapulásáról lesz szó, én azt fogom mondani, hogy sok zsigulival volt dolgom.
nappal is tökéletes az OLED képe, nem tudom te mit néztél.
Napfénynél nem olyan erős az OLED, a kisebb fényerő és a tiszta fehér hiánya akkor már szembetűnő.
aha, csak nem szutyok kategóriát nézek
A 2 milláshoz minden más az, mert nem hiszem, hogy olyan sok, millió feletti LCD lenne. Érted-e?
vicces, hogy te nem próbálod ki a drága TV-ket csak olvasol róla
Elolvasom a szakértők tesztjét. Vicces, hogy a Ferrarik tesztjét is csak olvasom?
Amúgy mi is a problémád, hogy van ez az LCD, ami lazán OLED szint? Inkább örülni kéne ennek...
-
Mezcal
addikt
válasz
blakey #25970 üzenetére
Nem haragszol meg, ha a tesztelőknek hiszek? Amiben veri az OLED-et, az a fényerő, fehér szín, mindezt a beégés legkisebb hajlama nélkül. Amiben még jobb is, az a színhelyesség, feketében meg minimális a különbség. Arról nem beszélve, hogy ez a tévé az OLED-del ellentében nappal is tökéletesen nézhető képminőséget produkál, és ami fontos, a fekete miatt este is. A fényerő nem csak itt, de HDR miatt is fontos. Az utolsó mondatod szimpla trollkodás, ugyanis ennél a tévénél nincs meg az LCD szokásos gyengesége, egyedül a VA-ra jellemző gyengébb betekintés. Ez bizony OLED gyilkos LCD, csak horror áron.
Elég sok felsőkaegóriás LCD-t néztem OLED mellett, kivilágított helyiségben nézhető de amint sötöt lesz a szobában máris elvérzik.
Az lényegtelen, hogy hány szutyok LCD-t néztél, ez nem az a kategória. Vicces, hogy ezzel érvelsz egy 2 miliós tévé ellen.
-
Mezcal
addikt
válasz
blakey #25959 üzenetére
A Chip tesztelte és ezt írták róla.
"A Sony megtöri a hagyományt, amely szerint a tökéletes képminőségre jelenleg az OLED-tévék képesek. A KD-75ZH8 kiváló képminősége révén könnyedén az első helyre kvalifikálta magát, a fényerőssége 2300 nit, amely messze a legjobb mért értéket jelenti az összes eddig, a tesztlaborban járt tévét is figyelembe véve. Ennek ellenére a fekete is tökéletes, szinte majdnem olyan jó, mint amit egy OLED-tévé fel tud mutatni. Ha ezt a két dolgot egymás mellé tesszük, máris kiváló, 234:1-es ANSI kontraszt adódik. És valóban, a gyakorlatban mindössze a betekintési szögben kell kompromisszumot kötnie annak, aki nem OLED-tévét vásárol, hanem a Sony 8K-s modelljére szavaz." Chip 2020 novemberi szám 43. oldal.
+ Extra nagy fényerő, kiváló felszereltség, remek képminőség
- a betekintési szög csak átlagos, a HDMI 2.1 támogatás pedig nem teljesVagyis OLED képminőség az OLED gyengeségei nélkül.
-
Mezcal
addikt
válasz
Piftuka #25902 üzenetére
De, pont annak mérvadó a véleménye betekintési szögben, aki oldalról nézi.
Ki másé lenne mérvadó?
Elmondtam már nem egyszer, hogy amikor átmegyünk Tekkenezni a VA-s samu tévére barátokkal, akkor oldalról már már gond van és mindenki középre akar ülni. Nálam IPS-en nincs gond.
És ami a lényeg, egy 2 millós tévének ne legyen már ilyen gondja. -
Mezcal
addikt
válasz
Piftuka #25899 üzenetére
Tisztázzunk valamit, nem rossznak mondott, hanem átlagosnak, és nem az én véleményem, hanem a tesztelőké. Bizonyára a teszt után ők okosabbak a témában, én nekik hiszek. A képen meg közel sem oldalról nézett pozi van, márpedig én sokszor nézem oldalról a tévét. Még az én alap IPS filimen sem torzul a kép oldalról, nem szürkésedik, simán jó.
-
-
Mezcal
addikt
A VA panel hypehoz.
Most olvastam egy tesztet a Sony 2 millás VA panales tévéjéről, ami képminőségben Oled szintet üt meg, de van egy gyenge pontja, amit én is sokszor elmondtam már, méghozzá a betekintési szög. A KD-75ZH8-ról van szó. A teszt végén a mínuszban: a betekintési szög csak átlagos.
Mindez egy 2 millás tévén, akkor milyen is az olcsó VA e téren? -
Mezcal
addikt
válasz
ghorinka86 #24621 üzenetére
nagyobb betekintésre számítottam, hamar szürkül, ezért is nem akartam IPS-t.
Pedig az IPS pont abban erősebb.
100 hz-es TV-t keresek, 100x többet ér mint bármelyik HDR
Almát körtével. -
Mezcal
addikt
válasz
Kroni1 #24538 üzenetére
hát nem láttam igazából semmivel jobbnak azon a Netflixen ugyanazt a filmet dolbyval, mint a 100Hz-es régebbi tévén.
Én láttam, és nekem csak egy 6504-es van. Dolby Vision alatt az Our Planet sorozatban, amikor a sziklákon elterül a Nap fénye, na az sehol nem volt a Vision-mentes tv-n. Az is butaság, hogy ez kamu Vision, meg kamu HDR, rakj mellé egy nem HDR képes tv-t aztán kiüti a szemed a különbség.
-
-
Mezcal
addikt
válasz
blakey #23986 üzenetére
Saját tapasztalataimat írom le én is, neked nem tudom, hogy honnan az info, hogy nem, d eezek szerint, te ezt is jobban tudod.
Leírtam már korábban, hogy sokat partyjátékozunk barátokkal, barátomnál és nálam, neki 300 ezres VA-s Samuja van, oldalról már nem élvezhető betekintési szöggel, ami miatt az oldalt ülők mindig beülnek a kanapé közepéreNekem nem kell a rizsa, hogy de mégsem, meg majd beállítás kérdése, ez saját tapasztalat, haver!
A másik, hogy VA-s monitorom volt, ami TN paneles színeket produkált, csak éppen magasabb válaszidővel, ami rohadtul nem volt vicces játék közben. Műszerász ismerősőm javasolta, hogy a VA kuka, ha játszani akarok, és megmutatta a saját felső kategóriás, akkor több százezerbe kerülő VA monitorát, irgalmatlan input laggal. Ő mondta, hogy képszerkesztésre, videózásra minden szakember IPS monitort vesz a színhelyesség miatt. VA kizárva.
Innen ered az én VA nem utálatom, hanem nem tetszésem, saját és műszerész tapasztalatokból. Majd ha veszed a fáradtságot és megnézel egy profi IPS monitort egy VA-s mellett, akkor beszélhetünk beállításokról. Én megnéztem! -
Mezcal
addikt
válasz
blakey #23972 üzenetére
Színvisszaadásban sincs különbség, mindennek a titka a kalibrálás.
Fenét, nézd meg a videot, két kalibrált készülékről van szó! A VA paneles tv-n önmagában nézve nem jön ki, hogy mekkora a lemardása az IPS színeihez képest, de egymás mellett már feltünő. A VA feketeje is szürke, aki mást állít, az hazudik. Tedd oda egy plazma vagy Oled mellé látni fogod. A VA feketéje nem fekete!
-
Mezcal
addikt
-
Mezcal
addikt
válasz
nightmare13 #23923 üzenetére
Nekem viszont ez a tapasztalatom. Össze szoktunk jönni barátokkal party játékozni PS4-en, vagy Tekkenezni, a kanapén hatan, a szélső kettő meg nem látja rendesen a samu VA panales tévén a gémet, mindig beülnek középre
Amikor meg nálunk vannak, nincs gond az IPS-en.
De engem a láthatóan gyengébb színek is zavarnak, az input lagrol nem is beszélve, ami tenisz játéknál rémálom.
-
Mezcal
addikt
válasz
Bogyi007 #23772 üzenetére
Nem tudsz cáfolni, illetve nem engem kell, mert ez technika-függő, és bizony a VA-nak az általam felsorolt hátrányai vannak. persze ennyi erővel, én is cáfolni tudom az IPS szürkéit, ha Netflixen 4K DV-t nézek minden tökéletes
Este vagy sötét szobában már elvérzik ez az IPS!
Ott egy VA is elvérzik OLED melett, ott jön ki hogy nem is fekete az a fekete.
LCD az is.
Próbálj ki teniszt VA-n, meglepetésben lesz részed, én amiatt hagytam abba az online Top Spint.
-
Mezcal
addikt
válasz
nightmare13 #23717 üzenetére
Én azt gondolom erről, hogy az FPS játékoknál (ahol tényleg lényeges a magas FPS) megfogják lépni a 120-at. A TP-nél meg elég a 60 FPS is.
-
Mezcal
addikt
válasz
nightmare13 #23712 üzenetére
X-en meglesz a 120 FPS, de PS5-ön is az exluzív címeknél elég valószínű.
-
Mezcal
addikt
6504-en hogy lehet kikapcsolni a távirányító kezelést? Bekapcsoláskor mindig bekapcsolja a PS4-et is.
-
Mezcal
addikt
válasz
Alien! #23408 üzenetére
USB-ről kiírja a dolbi visiont, hdr10+ vagy csak hdr film, de a
ezt a filmet: Alita.Battle.Angel.2019.UHD.BluRay.2160p.REMUX.Dolby.Vision.DL.DTS-HD.MA.7.1.HEVC.HUN pár perc megy, megáll, majd egy idő után nem is játssza tovább.Ezt meg simán játssza: Alien.1979.INTERNAL.DC.HDR10Plus.2160p.UHD.BluRay.X265.DD5.1-HuN
-
Mezcal
addikt
Dolby Vision filmeket 1 percig játssza, utána szünet, elindítom, megint. miért van ez?
-
Mezcal
addikt
43pus6504-re jött frissítés. Hol lehet megnézni, hogy mi volt a frissítésben?
-
Mezcal
addikt
válasz
kollbi #22986 üzenetére
Nekem ugyanez a tévém van 43-as átmérőben, de nálam nagyon rendben van a betekintési szög. Viszont ez IPS panellel van szerelve, azok jobbak ebben. Amit megfigyeltem, hogy SD adásoknál ezen is gyenge a betekintési szög, de HD alatt patent, oldalról nézve is nagyon jó. 4K alatt meg kifogástalan.
-
Mezcal
addikt
A 43PUS6504/12 10 bites panelja valós 10 bit?
-
Mezcal
addikt
válasz
evitiguF #22571 üzenetére
Nézd meg, hogy hányan használnak VA paneles monitort az esportban, nem sokan, pont az input lag miatt, mivel sokkal nagyobb, mint IPS-en, TN-ről nem is beszélve. Ez a legjobb játékos monitork VA panelesek, ezzel nem tudok mit kezdeni, egyszerűen nem igaz. A legtöbb játékos monitor TN paneles magas képfrissítéssel.
-
Mezcal
addikt
válasz
GordonSamway #22553 üzenetére
VA-val az a gond, hogy kontraszton kívül, jóval gyengébb színtelitettségben, betekintési szögben és fényerőben, mint az IPS. Én ezért nem vettem VA-s Philit.
-
Mezcal
addikt
Az 50-es VA paneles tudtommal, én inkább az IPS-t választottam.
-
Mezcal
addikt
válasz
Mezcal #22260 üzenetére
Megvettem a Philips 43pus6504/12-t Euronics-ban 104-ért. Szerintem ez a tévé ennyiért nagyon jó. PS4-gyel 4K HDR-ben baromi szép. HDR videoknál is. Ami zavaró, hogy a fekete szürkés, de ez a technológia sara. Digi HD 1080i-ben nagyon szép a felkonvertálás után is. SD is egész jó.
-
Mezcal
addikt
Philips 43pus6504/12-ről vélemény, tapasztalat?
Játékra kellene. Ami fontos, a HDR és a 4K!
-
Mezcal
addikt
válasz
lordmynher #3601 üzenetére
Ha első sorban SD adást akarsz nézni, és mindenképpen HD tévét akarsz, akkor arra inkább plazmát javaslok. A 3 és 4 ezeres készülékeken biztosan nem lesz túl szép az SD adás, még az 5606-on sem az igazi. de ez nemcsak a Philipsre igaz, hanem az összes LCD-re.
-
Mezcal
addikt
Eleve nem jó a szemnek, ha teljes sötétben tévézünk, ezért is jó megoldás az ambilight.
-
Mezcal
addikt
82-es 5606H-ra fel lehet tenni olyan sw-t, ami több formátumot támogat usb lejátsznásnál?
-
Mezcal
addikt
NTFS-re formázott külső vinyót melyik Philips medialejátszója ismeri fel?
-
Mezcal
addikt
Köszi srácok, akkor sima szoba antenna elég hozzá?
-
Mezcal
addikt
5606H Hogyan tudom fogni a mindig tv-és szabad HD adásokat, mert optikai kábelen keresztül megy a digitális inviteles műsorok, de hiába keresem, a hd-ét nem hozza be.
Új hozzászólás Aktív témák
- ZIDOO médialejátszók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Nintendo Switch 2
- OLED TV topic
- EAFC 25
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Arcam AVR550 Dirac Live
- BONTATLAN Devialet Phantom II 95 db Iconic White - 2 év gari!
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió, 146 cm, 4K Ultra HD ,Android,Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Új xiaomi Buds 5 Pro Harman/kardon Bluetooth fülhallgató 3 meghajtóval Nem Redmi!!!!!
- Új csak kipróbált Beoplay Portal PC PS Bluetooth fejhallgató HiFi - Gammer használatra is!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- ASUS 18W USB ADAPTER
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR