Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
válasz
[HUN]Dani #3597 üzenetére
Ne feledd, az automata az az olajos hidrodinamikus váltó (jelene setben), az MCP az robotizált kézi váltó. Nem vált túl szépen (hölgyek nagyját ez nem zavarja aki nem akar váltogatni) és nem tud csúsztatni, illetve emiatt a csúszós úton való elindulás is kihívás vele.
Még valami; árban már közel az új Picasso is, ami egy nagyságrenddel jobb autó, érdemes lehet kipróbálni. Sőt, a 92/100 lovas verzió is egész élhető, tudtommal nincs kettőstömegű, és nem változógeometriás a turbó, kisebb a befecskendezési nyomás is, azaz nem kell tőle félni hogy sok százezret kellene ráborítani.
Az ETG6 az újabban eggyel jobb mint az MCP6, de az EAT6 az Aisin féle olajos váltó.1.6 THP-nél figyelni kell arra hogy pontosan milyen olajjal volt használva, nagy eséllyel (főleg magyar autónál) nem azzal, amivel kellene, így kokszlerakódás közepes/nagyobb mértékben várható, aminek következményeképp a vezérműlánc is jó eséllyel már nyúlt valamennyit. Lehet takaríttatni, és vezérléscsere is megoldható, de számolj velük mindenképp.
Én vagy rövid változatot vennék a szívó (az szívócső befecskendezéses) 1.6os benzinessel, vagy 1.6HDi-,t hogy legyen esélye egy kicsit bemelegedni ezen a távon. Én nem szeretem az MCP6-ot, ahelyett inkább váltogatok (főleg 1.6 HDi-vel igényel megszokást, pl egy előzésnél).
Úgy rémlik volt rendes automata is: 2.0 HDi 138 ch FAP BVA6, 2.0 HDi 163 ch FAP BVA65. Megnézném pl ezt, és betáraznék egy pár hátsó légrugóra is (csak Exclusive felszereltséghez járt, de lehet hogy ez a váltó is csak ahhoz).
-
dj79
senior tag
válasz
[HUN]Dani #3597 üzenetére
Egy biztos: az 1.6thp a "híres" prince motor, hidd el, Te nem igazán akarsz olyat
Az mcp6 egy robotizált váltó, sokan nem szeretik a karakterét, mert kifinomultságában nagyon messze van a hagyományos automatáktól.
Egy ekkora dögbe a nagyobb dízel jobban illik, de szerintem inkább kéziváltóval a nyugalom megőrzése végett.
A fap a részecskeszűrő francia szavainak a rövidítése (filtre a particules). -
[HUN]Dani
őstag
Sziasztok. Nagyon meg tetszettek a 2008-2012 közötti grand picassok így mivel belátható időn belül autót cserélnék ez is látótérbe került. Jelenleg egy 98as 1.9tdi passatot hajtok már 4 éve. Kötelezőkön és kopó alkatrészeken kívül semmi baja nem volt, de már elég öreg szegény, így megérett a cserére. Minden nap használva lenne munkába járásra (17 oda 17 vissza ebből 3-3 város többi országút) plusz 2-3 havonta hosszú(300-300km) út is lenne. Benzines érdekel, mert félek a modern dízelek bajaitól, de benzines fronton meg nem nagy a felhozatal mivel mindenképpen automata autót szeretnék. Más hibrid Toyotát ajánlott de az drága(4m+), ennyit nem adnék érte, inkább olyan 2.5m max.
Kérdés. Ki mit javasol, melyiket érné meg jobban? 1.6thp, 1.6hdi, 2.0hdi. Mindet mcp6-al árulják, ez mennyire tartós, nyűgös? Sok dízelnél írják a fap-ot, ez egyenlő a dpf-el? FL előtti vagy utáni a jobb? FL utáni dízelek már euro ötösek.
Köszönöm előre is válaszokat.
-
MC Pite
veterán
válasz
csababarca #3595 üzenetére
Egyes Swifthez képest elől nem kisebb, sőt.
-
MC Pite
veterán
válasz
csababarca #3591 üzenetére
Ezt a másik trió tudja hasonló költségvetéssel abszolválni (C1/107/Aygo). Ha jól sejtem fiatalabb is befér a keretbe, ott nem akkora probléma még, de ha már 10év közeli/200k futás közeli, akkor magyart nem vennék, mert 95% hogy olcsó/silány 5/10W40-nel már oda juttatták a motort, ahonnan már drága visszahozni.
Picit magasabb üléshelyzettel C3 1,4 8V vagy Splash/Agila, de ezek átlagos komplexitású autók már. Meg nyilván a két csoportnak is van közös halmaza (pl Ampera). -
csababarca
őstag
válasz
molnarpeter #3592 üzenetére
nem opció az elektromos, akkor írom így
én tervezem majd 5-6 év múlva, de most még nem.
tehát benzines kell, ha feleannyit kiszolgálna mint a korábbi swift, az elég lenne.
superb-emnél sem reménykedem már olyanban, amit a 98-as passat adott, hogy több mint 1 millió km-t elment (végig nálunk volt).
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
MC Pite #3590 üzenetére
Az mondjuk teljesen jogos. Másik autó adott, több száz km-re meg nem indul el csak úgy az ember, zöld rendszámmal viszont lenne egy csomó kedvezmény, és a tankolás is töredéke (meg persze kútra sem kell menni). 2.5 körül topikhoz illően akár ott a "trió" 2010-'13 körül (vagy Fiat 500 Karabag, ha nagyon számít a kinézet, de ott a technika kevésbé kiforrott), bár jobbkormányos már 2m-ért is akad. Érdemes körülnézni a fb csoportban, sok tapasztalat van már, túlnyomórészt pozitívak
-
MC Pite
veterán
válasz
csababarca #3580 üzenetére
2,5 milláért használható elektromosok vannak, érdekes lehet 6-8évre kalkulálni hogy megérheti nemi hitel hozzá (ezzel az autógyilkos üzemmel mindennel lesz baj, a mértéke változik).
-
batai15
félisten
Köszönöm. Hát igazából lehetett volna többet is dobni rajta, de nem akartam hogy bántsa a váltót meg kuplungot, szóval a gyárihoz képest picit hamarabb jön meg az erő , de nem rugás szerűen.Lehetett volna 120 körülre is húzni,de nagyjából olyan 110 körül lehet.
Remélem hamar el is megy. -
batai15
félisten
[link]
egyébként ő az eladó sorba került autó -
batai15
félisten
válasz
Luck Dragon #3585 üzenetére
Köszi! családba ez az ötödik peugeot, (sógornak meg az enyéim) a kis 1.4hdibe amit eladtam 400ezer km van, a mostani 206ba ami hamarosan eladó lesz 250 , igazán nem volt vele gond.
Sikerült találni egy jó eséllyel ténylegesen keveset futott automata váltóval szereltet. (140 van benne jszp szerint is) Nyílván nem új, de eléggé jó autónak néz ki ,reméljük ez is sokáig hiba mentes lesz. -
-
Gigi01
őstag
Sziasztok!
Megbíztak XSARA ablak légterelő rendelésre.
Ezt találtam,rendelt,vásárolt már valaki innen? -
Vigneau
félisten
válasz
csababarca #3580 üzenetére
A Carnext-nél szereplő verziót sosem értettem. Digit klíma majdnem alap rádióval. Ide inkább a tolatókamerás multimédia illene...
Ebből az egykettes benzines kb. +300-400e HuF hasonló évjáratban. Szívem szerint arra cseréltem volna le én is az egynégy HDi-m, de nem jött össze. Aztán végül csak egy 1.0-ás turbós Swift lett belőle. Viszont azt nem bántam meg, egyedül az ára fáj még néha most is...
-
Vigneau
félisten
válasz
csababarca #3572 üzenetére
Én elvoltam vele, de a téli városi használat hatványozottabban bosszulja meg magát. 10 km - mire beértem a melóba - alatt melegedett be nagyjából. Egyszer kényszer regenerálásra is szükségem volt - bár azt inkább a rossz chiptuning rovására írnám (vissza is tértem a gyári szoftverhez, amúgy sem éreztem sok különbséget). De szerencsére nem hagyott az út szélén, hanem vészüzemmódba váltva tudtam még vele poroszkálni.
-
enginev3.0
félisten
Peugeot 206 hátsó ködlámpa burkolatot hogy kell leszedni?
-
Doki42
őstag
Sziasztok! Citroen c5 2008_tól nézegetem őket, ezek már nincs siemens? Bosch melyikekbe van?
Köszönöm -
Vigneau
félisten
válasz
csababarca #3565 üzenetére
DPF miatt szeret ellustulni egy idő után, így néha nem árt meghajtani. Nekem 208-ban dorombolt ilyen motor. 900-1000km-et el tudtam vele gurulgatni egy tankkal. A gyorsulása is elmegy, ha nem vagy Fittipaldi.
-
csababarca
őstag
Peugeot 1.4 hdi active motorrol mit tudni?
Gondolom városba szaladgálósnak nem ajánlott.
Találtam egy ilyet 2013ast jó áron carnextnél. -
orosziem81
tag
Sziasztok,
1.4HDI 207-es Peugeot-oknál mire kell figyelni ha használtan szeretnék venni?
-
dj79
senior tag
válasz
gainwardgs #3561 üzenetére
Ja igen, xsarába és 206-ba tettek 90 lovas Boscht, alapjában véve vehető bármennyi lóerővel. Ennyi
. Izzítógyertya szintén szeret belerohadni a blokkba, egr szeleppel érdemes foglalkozni.
-
gainwardgs
veterán
válasz
molnarpeter #3558 üzenetére
-
dj79
senior tag
válasz
gainwardgs #3557 üzenetére
Rhy emlékeim szerint siemens rendszer, részecskeszűrő nélkül, anno a 307-ben volt ilyen motor, hála az égnek gyárilag kettőstömegű sem volt (296 ezerrel adtuk el) . Az Rhs stabilabb szerkezet, illetve annál a bosch rendszer könnyebben javítható.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
gainwardgs #3557 üzenetére
Amennyi Boxer-Jumper 2.0 HDI-t látok vidéken épp csak életben tartva, szerintem common rail létére jól bírja a ridegtartást. Ha meg mégis baja lenne, bontottan fillérekért van minden, venném
Porlasztó tűzkarika jut eszembe, de íme egy korrekt cikk: [link]
-
gainwardgs
veterán
válasz
molnarpeter #3556 üzenetére
Dw10 90 lovas Rhy motorkod mennyire megbízható típus?
Gondolok Itt porlasztók, turbó, magasnyomású mikor szokott elhasalni?
Jelenleg 200 ezer van benne.
Persze olaj, szűrőcsere megvan mindig időben stb.
Vagy van valami specifikus hiba ennél típusnál amire figyelni kell? -
nesa
veterán
válasz
molnarpeter #3553 üzenetére
Nem tiszta nekem de a 2.0HDI az még mindig ugyan az a blokk mint ami 98 ba megjelent, tehát PL az én volvomba levő 2.0HDI RHR blokkra felmenne egy 98 as évjáratú hengerfej?
Azt értem hogy nem biztos hogy a motorvezérlő kezelni tudná azokat a porlasztókat, csak elméleti szinten érdekel...Pl a Citromba levő XUD9 be mikor sajnos búcsúzni kellet a gyári hengerfejtől (szerelési hiba) simán feltudtuk tenni a DW8 at ami egy szívó dízel volt, de szögre csavarra megegyezett a lefogatás, meg a kipufogó így a turbó is felment rá, az izzító gyertyák meg a porlasztok is teljesen mások, de a delpphi porlasztó se problémázik a bosch adagolótól egyedüli probléma hogy a sárga tengeralattjáró ikon világítana folyamat ha benne lenne az égő mert a delpphi jelét nem tudja venni, mondjuk már az adagolóét se
így értelme sincs mert a motor függetlenné vált a motorvezérlőtől az egyetlen elektromos rész a motoron a a leállító mágnesszelep, ja meg a gázpedál állás jeladót meg kellet hagyni mert az kell a digitklímához.
-
Értem, köszönöm szépen mindenkinek a segítséget.
Hétvégén Hahut elkezdem átnézni. :) -
molnarpeter
nagyúr
válasz
Luck Dragon #3547 üzenetére
508-at 2.0 HDI-vel vennék. Nagyobb benzin fronton 1.6 Prince helyett kiforrottabb technika, szerintem egyszerűbb az élet egy 20 éve futó motorral, fogyasztásban meg bejön, ha mégis hozzá kellene nyúlni. Szvsz
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
lorinczani62 #3548 üzenetére
Több dologgal összefügg a venti. Milyen motor van az autóban?
-
Nordik
őstag
válasz
Luck Dragon #3550 üzenetére
Tervszerű megelőző karbantartás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Azonnali fotós kérdések órája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Crypto Trade
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One mobilszolgáltatások
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest