Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok,
206os SW 2005ös 1.4 benzines pugról lenne szó. Mostanában 5dikben elkezdett fütyülni az autó. Gázadásra hangosodik. Nekem váltó gyanusnak tűnik. Valakinek ilyen iranyu tapasztalata?
-
Vigneau
félisten
Tud valaki esetleg forrást faceliftes Pug 208 hátsó lámpához?
-
Emu
őstag
válasz
kalmanchris #2526 üzenetére
Xsara Picasso, 1.6, vagy 1.8 benzin.
Évjárat nem érdekel, műszakilag legyen ok, minden extra működjön rajta, és ne rohadjon. Ja meg ha nem lenne benne a föld hold távolság kétszer, az nagy plusz-t jelentene.
Keret: max. 650e Ft, de akkor költségmentesnek kell lennie mert csak átírásra marad pénz (még szíjcserére sem), úgyhogy 500-550 körül keresgélek. -
Emu
őstag
válasz
kalmanchris #2524 üzenetére
Igazából benzinest keresek, a sok város miatt, ez utóbbi csak a véletlen miatt akadt fenn a rostán. De eddig csak 1 volt amivel elindultam próbaútra, többit megtekintés után megköszöntem, és elmentünk.
Ezen az utolsón látszott, hogy eladásra balekoknak rakták össze, kintről csilli-villi, miután megemeltük jött a fekete leves.
-
Emu
őstag
válasz
addamka #2522 üzenetére
4 féktárcsa, 4 fékbetét, komplett hátsó futómű felújítás lengéscsillapítókkal együtt, lendkerék+kuplung, klímahűtő+klímakompresszor, voltak a fő tételek de ezen kívül volt még sok apró dolog, hogy egyáltalán KPM vizsga képes legyen a jármű.
Egy olyan autón amin ha minden jó kb. 600-750e Ft-t ér, ez elég sok... -
Emu
őstag
Köszönöm mindenkinek! Sajnos ismét sikerült egy eladásra felkészített roncsba belefutnom. Kívülről minden szép, belülről az egész rohad. Alig volt az autón olyan kopó alkatrész amit ne kellett volna a KPM vizsgára cserélni.
Klíma is több sebből vérzett valaki házilag próbálta már sikertelenül javítani...@addamka: grat az új szerzeményhez, sok balesetmentes utat!
-
Tavaly vettem a C4-et, kapásból klímahűtő csere volt. Kb. 70 ezer feltöltéssel együtt. Márkaszervizbe addig jutottak, hogy megöltötték, mert tuti az kell csak. Aha
Más:
Ő jön a C4 helyett 1 hét múlva:2013.12 havi, 2.2 HDi 204 paci, Exclusive- felszereltség, sok km, Dániában lízinges céges autó volt. Árba ez tükröződik szerencsére, esélyesen meghajtom vele azt a bizonyos rollert, de most a szívemre hallgattam (megint)
Eleje volt javítva, meg az anyós ajtó. Motor, váltó szépen megy, amit a hydractive-ból láttam az is oké. De ha felmegy Pestig majd már nekem az is öröm elsőre
(nem neked akart válasz lenni az egész, sorry)
-
Vigneau
félisten
válasz
molnarpeter #2518 üzenetére
Igen, attól óva intettek, de azzal nem volt gond - szerencsére. Bár a C4 már vagy 4 éve nincs már nálam, nem tudom, működik-e benne minden rendesen.
Most 6k km / 7 hónap alatt ment tönkre a vízpumpa az 1.4 HDi 208-asomban. Hát, így sem jártam még, de hiba kijavítva.
-
Emu
őstag
Kollégák!
Szükségem lenne gyors segítségre. Találtam egy 9HY motorkódú 1.6Hdi-t okmányok és állapot alapján valósnak tűnő 137e km-el. Az autó nagyon szép, a küszöb már volt javítva, alul nem láttam rozsdát. Holnap próbálom beprotezsálni egy átnézésre, mert holnap estig tartja nekem az ember az autót. DE ha nem sikerülne, két apró dolog volt ami zavart:
1. alapjáraton minimálisan ingadozott a fordulatszám (úgy néz ki elég sokat ment városban - le lehet kokszolódva valami?), illetve mintha induláskor valami fémesen nyikorgott volna. Fordulaton (1200+) már semmi nem volt, ment mint a golyó. Eladó szerint csak az ékszíj, de ugye nem feltétlenül kell elhinni mindent, amit az autóról mondanak.
2. klíma nem működött, a fedélzeti egyből kiírta, hogy a gáz szint alacsony...van valami típushiba ami ki szokott lyukadni, szét szokott repedni, vagy bármi lehet? -
von toth
tag
lehet, hogy volt már, de a három hengeres vti psa motorról tudna valaki annak fényében írni; hogy
1. miféle olaj való bele
2. gyertya (pl irídiumos mehet bele
3. láncos vagy szíjas, melyiket mikor kell cserélni
4. van-e valami speckó alkatrész amit kell bene időszakosan cserélni?kösszencs
-
Most vagyok ott, hogy ha már C5, akkor legyen az erősebbek közül
V6tól fázok picit, de akkor 2.2 HDi oké lehet, holnap megnézek párat. Olajcsere természetes, 1.6 HDi-ben is 12 ezrenként ledobatom, 90%ban OMV maxmotiont eszik, nem is volt gond vele eddig.Fogyasztás kevésbé zavar, sajnos nehéz a lábam ehhez is, de még így is 6 alatt eszik, magamhoz képest jó. C5nél felőlem lehet 10 liter is
-
hdanesz
őstag
Nekem 2.0 HDi van, a 136LE-s. 2009-es Citroen C5-ben. Amin le vagyok döbbenve..az a fogyasztás.
180km-t tettem meg egy nyolcadnyi tankkal. Legalábbis a műszer szerint. Majd kíváncsi leszek visszatankoláskor mennyi az annyi.
Igaz, még egy hete sincs nálam az autó...így sok tapasztalat nincs mögöttem.Viszont az tény, hogy ez a motor menet közben nagyon csendes és nincs semmi dízeles rezonancia. Alapjáraton is kulturáltabbnak érződik mint a többi dízel.
-
Tigi
őstag
válasz
Feketelaszlo #2508 üzenetére
Köszi a választ.
A nívócsőbe beletört nívópálca miatt szedtem le, hogy ki tudjam piszkálni.
Szerintem volt már leszedve, mert fehér tömítő pasztával volt összerakva, az autóboltos meg azt mondja, hogy amelyik autóhoz van gyárilag tömítés, ahhoz nem kell paszta.
Egyébként a teknőben is volt még egy nívópálca vég.
Akkor szerintem mind a két tömítést használni fogom. -
Feketelaszlo
senior tag
Ha gyárilag nem volt benne semmilyen plusz tömítő-ragasztó, akkor utólag sem kell normál összeszerelésnél. De ha valamilyen olajfolyás probléma miatt szedted szét, akkor ajánlott a tömítés cseréjével ezt is alkalmazni a tömítés és az olajteknő között. Természetesen 1 óra/nap/hét múlva ellenőrizni kell a tömítést, hogy nem-e folyik. A leggyakoribb hibák, hogy valami szennyeződés kerül a felületek közé vagy rossz nyomatékkal húzzák meg a csavarokat (igazság szerint azokat is cserélni kéne, de elnézhető hanyagság, ha ezt valaki elmulasztja).
-
von toth
tag
válasz
Feketelaszlo #2505 üzenetére
Köszi
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
von toth #2504 üzenetére
Nincs vele még sok üzemeltetési tapasztalat, de mivel az alapjai megegyeznek a 208-al és 301-el, valószínűleg hosszabb távon is olcsón üzemeltethető és strapabíró típus. Az elektromos kézifék az egyik rákfenéje, illetve az első futóműre volt egy visszahívás, egyebet nem tudok róla mondani.
-
von toth
tag
Bort búzát békességet!
Véleményetek mi a 2008 Peugeotról? Ez még az első 2013 -as. Használtan 1.2-es motorral egész baráti. Van esetleg tapasztalatotok? Köszi
-
Tigi
őstag
Sziasztok
Valaki szedte már le az olajteknőt 206 1.1-ről?
Most próbáltam meg, de a kipufogó miatt nem tudom kibillenteni a helyéről, így a kipufogó elejét le kellene szednem, de nincs hozzá dugókulcsom, hogy a leömlőről leszedjem a katalizátort mert hosszúak a csavarok amikről az anyákat le kellene csavarnom.
Valakinek ötlet -
2.2 biturbo hdi mennyire beteg motor? Van valakinek tapasztalata vele?
2013-as C5-be lenne csomagolva. 3.0 V6 hdi-hez gyáva vagyok -
98bja
senior tag
válasz
molnarpeter #2500 üzenetére
Őszintén megmondom nem tudom megéri e vele vacakolni. Lassan úgyis eladásra kerül az autó, csak kíváncsi lettem volna hogy milyen sebességnél milyen fordulaton pörög a motor
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest