- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Terek
tag
Csao.
Adott egy Kingston DataTravelerG4 32gb-os pendrive.
Hiba a következő.Gépben sosem volt,pár hónapos ha lehet.Egy formázást engedett,erről szerettem volna újrarakni a gépet.Másolás közben megállt,hogy kevés a hely.
Azóta írásvédett folyamatosan.
Kismillió dolgot megpróbáltam már.Mókoltam a cmd-ben,regeditben,különfajta programokkal de semmi.
Van némi esély,hogy életképes vagy mehet a szemétbe?Mert ha igen akkor elég szánalmas,hogy egy másolást sem bírt ki….. -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
King Unique #4416 üzenetére
Próbáltam a diskparttal... de sajnos még a listában sem jelent meg mint választható meghajtó.
Toltam rá diag progit, és ott mindenhol 0 kb tárhely, eszköz nem áll készen üzenetek.Valószínűleg hibás volt, még az usb 2.0 porton átmenő max sebességhez viszonyítva is nagyon lassú volt egy sima másolás. 3-4 mb/sec írás, az nagyon gyatra, ott már gyanakodtam...
Ebből gondoltam hogy tolok neki egy formázást, hát nem kellett volna xD
Doky586: elég jó a kapcsoltam a főnökömmel, egy pendrive miatt nem haragszik. Persze mondtam neki hogy nálam ment tönkre, szóval én hozok neki másikat, de nem fogadta el.
Illetve ezt valami MOL os pontgyűjtő akcióban szerezte, még 4 évvel ezelőtt...
-
petymeg
addikt
Üdv!
van egy 32 Gb-os adata pendrive, amit ha bedugok a gépbe érzékeli, hogy ott van, de ha rákattintok, homokórázik és eltűnik a meghajtó. Meg lehet valahogy menteni vagy kuka?
-
King Unique
titán
válasz
Ł-IceRocK-Ł #4414 üzenetére
Célszerű lenne megpróbálni parancssorban is törölni, majd újraparticionálni a pendrive-ot. ahol a formázásnál lehet a
format fs=fat32 quick
parancsot is használni, ha FAT32 fájlrendszer létrehozása és gyorsformázás a cél. Ha annyira NTFS-re akarod, akkor megfs=ntfs
paraméter kell. Vagy ott van még az exFAT fájlrendszer is, az is kezel 4 GB-nál nagyobb méretű fájlokat és flash-alapú tárolókra inkább az való.Ha nem megy az előbbi, hibaüzenettel rendre leáll, valamint másik gépen, másik operációs rendszerrel sem, akkor esélyes, hogy tönkrement a pendrive... Plusz ez esetben az is, hogy már azelőtt is szar volt, mielőtt hozzád került, hacsak nem a gépeden lévő USB-port volt hibás és az nem tette tönkre. De az utóbbi esetben akkor az más USB-s eszközöknél, más pendrive-oknál is gondot okozott volna, nem kizárólag csak ennél.
-
válasz
Ł-IceRocK-Ł #4414 üzenetére
"FAT32 -n volt eredetileg"
Mert úgy volt helyesen formázva..
Ha meg akarod tartani az állásod, vegyél neki egy újjat.. ~3eFt -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Sziasztok,
A Főnökömtől kaptam egy pendriveot, ami egy 16 Gb OS Sony, gyakorlatilag új. Pár éves azt hiszem, de még csak karc sincs rajta. Nagyon lassan másolt rá filmeket, megpróbáltam leformázni, mert FAT32 -n volt eredetileg, és most a gép nem ismeri fel. Formázni szeretné a meghajtót, de utána hibát dob a win, és nem tudok vele mit csináni. Több portban is próbáltam, ugyanaz. Másik gépen még nem tudtam megnézni.
Elég kínos az eset.
A check progi azt írja az eszköz nem áll készen.Tudtnátok pár tanácsot adni, hátha meg lehet még menteni?
-
King Unique
titán
A "fenti" tévével nem lehet megformázni, vagy egyáltalán nem is érzékeli? Meg ha több USB-port is van rajta, akkor meg lehetne próbálni másik porthoz csatlakoztatni a pendrive-ot, hátha csak csatlakozási (érintkezési) probléma miatt.
Egyébként meg annyira nem meglepő a leírt jelenség, hiába okostévék ezek, ellenben az USB-s tárolóeszközök kezelése terén van, hogy kőbuták... Meg ráadásul MBR | FAT32 alapon eleve kezelnie kellene a tévének a pendrive-ot, valamint ha parancssorban, DiskPart segítségével lett törölve és újraparticionálva, akkor rejtett partíció stb. sem lehet rajta, ami bekavarhatna. Ha PC-n eleve oké a pendrive és nincs gond a működésével, akkor meg pláne rejtély, hogy a tévé miért nem képes kezelni. Bár még olyan is előfordulhat, amikor egyes USB 3.X vezérlőket nem tud megfelelően kezelni a buta tévéje és az okozhat gondot... De itt ez elvileg kizárható, ha 2 ugyanolyan pendrive-ról van szó. Viszont másfelől meg pont ezért is abnormális ez az egész, mivel egyformák, ellenben az egyiket kezeli, a másikat meg nem...
-
Ramos_
tag
válasz
King Unique #4411 üzenetére
köszi a választ
először is a pc-n tökéletesen müködik a pen
kipróbáltam amit irtál és az uj pent átállitottam diskpart-al mbr-reugyanaz a végeredmény, a fenti tv nem érzékeli pedig mostmár fat32/mbr
az alsó okos tv se érzékelte először és azt írta formázás szükséges, megformázta a tv, és onnantól a lentin jó
hát ez van, pedig az egy évvel öregebb pennel hibátlanul ment a fenti tv
-
King Unique
titán
Itt első körben az a kérdés, hogy az újabb pendive pl. PC-n, Windowson megfelelően működik-e. Ugyanis az az elsődlegesen mérvadó és nem a tévék. Ha PC-n oké, az megfelelőn kezeli a pendrive-ot, akkor akár a (buta) tévé hibája, hiányossága is lehet, ha az meg nem. A FAT32 fájlrendszer egy dolog, azt kb. minden készülék tudja kezelni, ellenben a másik lényeges az MBR / GPT partíciós séma, ahol a GPT-t már korántsem mindegyik támogatja. Legutóbb egy másik fórumtagnak is emiatt volt problémája az autós lejátszónál.
-
Ramos_
tag
sziasztok
utolsó ötletként írok ide mielőtt elengedem a dolgot, elég sok dolgot kipróbáltam már
adott két LG tv és két ugyanolyan Datatraveler 100G3 64Gb
a lenti Lg tv okos 1 éves, azon mindkettő muködik
a fenti Lg tv nem okos kb 3éves és az ujabb pendrive-ot nem érzékelivolt particio törlés diskpart-al, formázás fat32-re, formáztam MartiUSBdisk fromatterrel is, de semmi
maradt még valami amit tehetek?vagy törödjek bele, hogy a fenti tv csak az egyik pendrive-ot érti
-
daver88
aktív tag
Üdv!
Maxell dupla particó (Secure és Public) eltüntetésére kerestük pár hete néhányan a ModeConverter programot, amit aztán égen földön nem lehetett megtalálni.
Sikerült egy külföldi fórumról még megszereznem, akinek szüksége van rá INNEN letöltheti.
-
RootRulez
félisten
válasz
King Unique #4407 üzenetére
Köszi, hazaérek és utánajárok a dolognak.
-
King Unique
titán
válasz
RootRulez #4406 üzenetére
Attól függ.
Először azt kellene tisztázni, hogy pontosan mit jelent ez a "nem észleli semmilyen gép". Ha pl. PC, amin Windows fut, akkor mit mutat az eszközkezelő és a lemezkezelő. Ha azoknál nem jelenik meg semmilyen formában a pendrive, meg más gépeken is ez a helyzet, akkor lehet az előbbi kijelentést tenni. De még ilyenkor is két eset lehetséges, vagy a pendrive ment tönkre, vagy csatlakozási (érintkezési) probléma van. Az előbbivel általában nem nagyon lehet mit kezdeni, viszont az utóbbinál célszerű lecsekkolni a csatlakozót, hogy nincs-e rajta szennyeződés, deformáció, stb. -
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Van egy Jópár éves 64 GB-os Kingston Rubber 3.0 Pendrive-om. Most azt csinálja, hogy folyamatosan világít a LED és nem észleli semmilyen gép. Elképzelhető, hogy végleg vége?
-
-
SpG
csendes tag
válasz
Yszapos #4402 üzenetére
Én is jártam már így. Azt szűrtem le az esetből, hogy a pendrive szigorúan csak átmeneti tároló. Ha lehet kerülni kell a nagyon sok apró fájl tárolását/mozgatását (inkább RAR használata), a rajta végrehajtott sűrű adminisztrációval járó fájlműveleteket... (pl. MP3 attributumok módosítgatása, tömeges fájl átnevezés) stb.
Az adminisztrációs terület megmakkanhatott.A leválasztás hiánya nem feltétlen kiváltó ok (a torrent valószínűleg igen).
-
King Unique
titán
válasz
Yszapos #4402 üzenetére
Ha tartósan írásvédett lett a pendrive és nem segítettek a különféle szoftveres praktikák, vagyis formázás, törlés stb., akkor az kuka... Vagy garanciális csere, ha még van rá garancia.
Az pedig köztudott, hogy az ilyen pendrive és társai flash-alapú tárolók kevésbé bírják a sok és intenzív írást. Vagyis ha folyamatos torrentezésnek volt kitéve, akkor az okozhatta a problémát. Ugyanis emiatt valószínűleg a memóriacellák kritikusan elhasználódtak és a vezérlő bekapcsolta az írásvédelmet, ezzel megakadályozva a további elhasználódást és az adatvesztést. -
Yszapos
tag
Sziasztok! 2010-11 körül vettem egy Kingston DataTraveler G2 4GB pendriveot, ami kb. 3-4 év után megadta magát. Egyszerűen írásvédett lett. A linuxos formázáson kívül már minden létező módon próbáltam formázni meg bűvészkedni vele. A
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control
módszerrel sikerült csak működésre bírni, de miután elkezdtem rá másolni egy pár perc múlva leállt a másolás...az eszköz írásvédett...akárhányszor újra próbáltam ide lyukadok ki vele. Nyilván kuka már. Meg sokmindenre nem is lenne jó, de odaadtam volna a nagyszülőknek a TV-be, családi fényképek fértek volna rá azért.
Az lehetséges, hogy azért halt meg a pendrive, mert egy időben folyamatos torrentezésnek volt kitéve, és sokszor volt olyan is, hogy csak lehúztam és vittem magammal? -
Henker2
addikt
válasz
King Unique #4400 üzenetére
Köszi a segítséget!
Valószínűleg a munkahelyi gépekről szedhettem össze!
Új hozzászólás Aktív témák
- Gigabyte 120GB SSD 10db egyben eladó átlag 90% felett
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- WD Red Pro 6TB 2027-ig garanciás!
- Crucial P3 Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- NVME ADATA 128Gb ASX800NP-128GM-C, hibátlan, irodai gépből
- Eladó 2db TOSHIBA PC P300 3,5" 3TB SATA HDD 100/100%
- IDE HDD-k eladók
- Western Digital WD Blue 3.5 2TB 7200rpm 256MB SATA3 merevlemez,hibátlan állapotban,HD Sentinel!
- 1TB-os hibátlan merevlemezek,WD Purple,WD Black,Toshiba P300,hibátlan állapotban,HD Sentinel!
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- Beszámítás! Dell Optiplex 3000 SFF asztali számítógép - i5 12500 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 770 IGP
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest