Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma

Hozzászólások

(#1997) bugylee


bugylee
tag

A laptopomon win 8 volt eddig bitlocker titkosítással, ami úgy nézett ki, hogy egy aprócska 1 centis USB 2.0 pendrive volt a kulcs azért, hogy otthoni használatkor ne kelljen mindig jelszót beírnom. USB pendrive hiányában jelszóval lehetett csak indítani a gépet. A laptopon csak USB 3.0 és Thunderbolt csatik vannak.

Aztán feltettem a win 8.1-t, átállítottam a portot teljesítmény fülre ami megbolondított mindent. A probléma a következő; rádugott pendrive-nál hideg boot után minden a régi, de reset vagy újraindítás után a gép nem látja a 2.0 pendrive-ot. Eszközkezelőben ott van, csak épp intézőben nem látni. Viszont ha kiveszem és újra rádugom már okés. Kipróbáltam másik három penemmel is és rájöttem, hogy nem csak ez a pendrive a gond hanem az összes USB 2.0 ezt produkálja.

Fel sem tűnt volna, ha nem akarom újra feltenni a titkosítást. Ugye a win lecsekkolná a drive-ot ezért újraindul a gép. De mikor betöltődik a 3.0 drivere már nem látja, ezért nem is titkosít hisz nem tudja kiolvasni a kulcsot. Próbálgattam pár dolgot, hogy megoldjam de belefáradtam. Lehet, hogy vmi energiaellátási beállítási izé kavar be, bár ezt is néztem. Szóval legegyszerűbbnek az látszik, hogy veszek egy aprócska 3.0 driveot kulcsnak. A mérete a fontos nekem, h ne lógjon ki.

A lényeg..., win 8.1 alatt valamit buheráltak és változott az USB kezelés. A többszöri ki-be dugdosásnál ki is írta a win, hogy nem kompatibilis a 3.0 szabvánnyal a nevezett drive. Gondoltam megosztom, esetleg vki tudna rá más megoldást mint az új vétel.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.