Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Aktív témák
-
Ildika
tag
A szivárvány sem volt semmi, egy ismerős lefotozta...
-
mormota
senior tag
nem a völgybe kell lejönni, hanem körbe, egészen hátul a faluból
http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=Ismeretlen+%C3%BAt&daddr=Pet%C5%91fi+S%C3%A1ndor+utca+to:45.99887,18.204217+to:Ismeretlen+%C3%BAt&hl=hu&geocode=FeT2vQIdlukVAQ%3BFbnrvQIdW8oVAQ%3B%3BFSXuvQIdDL4VAQ&mra=dpe&mrcr=0&mrsp=2&sz=16&via=1,2&sll=46.001076,18.207071&sspn=0.007989,0.016201&ie=UTF8&t=h&z=16
A-ban van a parkoló, amit te mondasz, az útvonal meg amerre én jártam mindig.
-
Bandus99
őstag
Ebben a zarojeles mondatodban teljesen biztos vagy, netan tapasztalat?
Vagy csak te is olvastad a koremailt amiben ezt irjak?En spec azt hallottam, de persze nem 100%, hogy ezek a kamerak forgalom figyelesre vannak, de automatikusan nem figyeli oket a rendorseg, balesetek eseten kerik ki a kamerak kepet. Ettol fuggetlenul elofordul ezekbol a keresztezodesekbol erkezo csekk pl piroson athajtasert, de azoknal az eseteknel volt vhol egy kameras rendor a kozelben, aki rogzitette az esemenyt. No en igy tudom, de jo lenne ha vki megerositene vagy cafolna !!biztos!! infok alapjan es nem emailes korlevelek alapjan.
-
aneda
senior tag
A zúzalék olcsóbb mint a só, de azzal is ugyanaz a baj mint a sóval, ha jégre van szórva legurul az aszfaltról. Ennek elkerülésére sóoldatot permeteznek az útra és arra szórják a sót (egyazon gépből), így az már meg tud tapadni az aszfalton. Azt tudni kell hogy -5C alatt és kialakult jégréteg esetén már nem hatásos ez sem, ilyenkor előre kell sózni, és erre nincs meg a kapacitás, ha gyorsan fagy.
Északon azért szórnak zúzalékot mert ott nem cél és nem is lehet az hogy elovadjon a hó/jég, ott csak érdesítik az utat vele.
-
NoLF
veterán
természetesen a szalont csak alegritkább esetben fogyasztok, több jó sör van a világon

villányba bizony nem ártana elugrani, csak kocsival nehezen kivitelezhető a borolgatás
esetleg ha szerzek sofőrt...
a harkányi strand mindneképp szerepelni fog a tervek közt, meg ahogy most nézem, a mecsextrém park is érdekes lehet
-
Zewa
senior tag
Pécsett a "rendes" bringa boltok:
Fit-boys; pécsett a legolcsóbb, korektség viszont drágább dolgok nincsenek.
Pedál; elfogadható árak, korektség, Kona márkaképviselet
Pavlik; elfogadható árak, rendes boltosok..
Imperátor: normális eladók, drága viszont a probb cucck csak itt vannak a városban.Hauser-el nekem negative tapasztalataim vannak. Kertvárosi szervízben a hapek egy paraszt, a korháztéi boltot pedig nem ismerem.
Fit-Boyban kb 1, max 2k az centír ára. (nekem 3,2K-ért fűztek egy kereket és ők adtáka DT köllőket-36db)
-
legiaap
félisten
Hát nem hiszem, sajnos.
Az a helyzet, hogy hiába Pécsi cég, de nagyobb részt Pest körzetében kapnak melót így legtöbbet Pesten leszek, meg a csajom is ott van. Majd ha már megunom ezt a mászkálást és le akarok telepedni meg családot alapítani, akkor nagyon esélyes Pécs.

Ja és lehet kevesebb időm marad majd a PH-zára. Asszem kell kötnöm egy netet a telómra is.

-
legiaap
félisten
Barátnőmet szeretném meglepni egy kis kreatív ajándékkal. Arra gondoltam kap egy ilyen duncosüveget, ami tele lesz parafadugókkal. Gyűjti a dugókat amúgy is, meg van pár üvege, miben vannak ilyen kis magok vagy mik.
Ehhez kéne az üveg, no meg a dugók. Most szombaton lesz a szülinapja. Addig meg kéne oldanom.

-
legiaap
félisten
-
legiaap
félisten
Tulajdonképpen kellett rajzolnom egy parkoló kiosztást (két szintesre terveztem) és egy hossz-metszetet illetve egy kereszt-metszetet és le kellett írnom az építés menetét.
Ez arra jó volt,hogy nagyjából ebbe is betekintést nyerhettem,mert ilyet még nem csináltam.Én is függő vagyok nyugi.Nem vagy egyedül...

-
mormota
senior tag
aki át akar menni úgyis átmegy..
énse vagyok építész, nem tudom mi alapján csinálták... lehet a nagyok azt mondták. mert így többet tudnak földmunka címen elszámolni

ugye a magyar gyakorlat a kátyúzás... nyugatabbra ezt nem is ismerik, azaz ha ismerik is egész útpályás kátyúról, minimum 3x3 méteresről gondolkodnak.
-
mormota
senior tag
hogy kiemelkedjen a szobor

ahoz méretezrék az egészet.és különben se értesz te ehez

az aknafedelek ellen annyit lehetne tenni, hogy NORMÁLIS anyagból, NORMÁLIS alapozásra csinálják, nem úgy, mint pl a buszmegállókat. hiába próbálták megcsinálni ott is térkővel, azt is szétnyomják a buszok... nem értik egyszerűen, hogy alapozni kell normálisan, nem pemecselni.... érdekes hogy ausztriában nem látni ilyesmit, ott tudnak alapozni, igaz nem is ennyibe kerül. de legalább nem kell kicserélni 3 évenként.
szerk: utaink is lehetnének, ha nem nyúlnának annyit a keretösszegből akik csak tudnak

-
Gergolabs
csendes tag
-
mormota
senior tag
mégha modem lenne... azt lazán szerzünk... de itt az infrastruktúrát rongálták meg (ungarische: ellopták a kábelt a k****** lopósok)
tegnap már gányoltak valamit a pantelesek.... de még nem volt net (se telefon) reggel.ka, és üzletszabályzat alapján mind Comnál és mind Netnél kötbérezés....
ha 72 óráb belül nem tudják visszaállítani a szolgáltatást, akkor az egy napra fizetendő összeg 8 szorosát fizetik vissza...
mivel ez a 8. nap, már kb 2 havi összeggel jönnek nekünk.nemsokára hazmegyek fatertól (éljen a közeli munkahely) és megnézem sikerült a telefonos ígéretek szerint délelőttre visszaállítani a zsolgáltatást.
amint lejér a hűség, váltunk.. upc nagyon jó a 3 az egyben csomagjával.
-
skorBooT
tag
Nekem ekf nélkül is bejön a város hangulata, szval abból próbálok kiindulni, hogy ha csak a negyedéből lesz valami, már akkor csak jobb lehet.Csak kiábrándító, hogy egy ekkora lehetőséggel nem tudunk élni, nem hogy ugródeszkának nem lesz jó, de még csak az ugródeszka sem fog elkészülni teljesen.
-
skorBooT
tag
Hát igen gondoltam...
Mondjuk engem nem zavar mert nem autóval közlekedem, meg buszra sincs szükségem. Kár ,hogy nem tudnak odafigyelni ilyen dolgokra. Kiváncsi leszek az EKF-re is, vajon mit tudnak kihozni belőle, ha a hókotrást és a sószórást sem tudják megszervezni. Mondjuk még mindig itt tervezek letelepedni,de azért ez elszomorító.
-
legiaap
félisten
Akkor elmondok nektek valamit.
Én mindig minden jóból kimaradtam.
Mikor otthagytam az általános sulim,pont azután kedzték el felújítani és korszerűsíteni.Dettó így volt a középsulival és most a fősulimmal.
Nemsokára végzek a fősulimmal.Ha minden jól megy februárban államvizsga és utána majd kéne melót keresnem valahol. Itt Pécsen elég korlátozottak a lehetőségek,ezért valószínűleg Pest lesz majd belőle. És pont mikor itt hagyom kedvenc városom,akkor újítják fel.
Ez a sorsom úgylátszik.Kimaradni a jóból és élvezni azt.

-
legiaap
félisten
Én is úgy tudom a tanáromtól
Mivel mikor megadta a tanulmányom előtt,hogy kb. 9-10 m mély munkagödörre lesz ott szükség,ami rengeteg földunka ezért oda csak két szint fér el.Én is úgy készítettem a rajzaim
De nagyon jó ötletnek tartom ezt a mélygarázst...nagyon ki lesz majd használva és végre a felette lévő rész be lesz parkosítva igényesen.
Meg is érdemli az a környék -
-
aneda
senior tag
Sok bába között elvész a gyerek!
Párom orvos, pont a megyeiben, nem egyszerű ami ott (is) folyik!
Azt gondolná az ember pont az orvosoknak kellene a leghumánusabbaknak lenni, de még egymással szemben sem azok!
Tisztelet a kivételnek!
Komolyan mondom sokkal nagyobb összetartás van köztünk, gépészek között, akik az ország minden felén vagyunk szétszórva, mint az orvosok közt, akik egymás mellett dolgoznak... -
Ildika
tag
Én ugy jártam hogy baromira nyomott a mellkasom, alig kaptam levegőt. Lementünk a Lánc utcába, elvileg ott az ügyelet. Csengetünk, kopogunk senki nem jön ki. Akkor átmentünk a Megyei Kórházhoz, ott közölték hogy az ügyelet a Lánc utca. DE nem küldtek el hanem megvizsgálatak és még 1 órát ott kellett ülnöm hogy ellenőrizzenek. Szóval egy pont a jó oldalra, egy a rosszra.
És ha infarktusom lett volna??? (szerencsére nem az volt) -
mormota
senior tag
szabadidő tekintetében azt ne mert mondani, hogy nincs hétfőnként 1-2 órád este.
ugyanis 5, fél6tól vannak a foglalkozások, és teljesen autodidakta módon megy a dolog.
felvetünk valami témát levlistán, hogy mit kéne csinálni, és akkor azt csináljuk.
közben meg jönnek a lányok (1-2) és az egyik srác fixen őket fotózza, vagyis legalábbis ez érdekli őt.most hétfőn pl füstfotózást tervezek. de volt már tárgyfotózás (dobókockák üceglapon, falevelek) egyéb modellfotózás, tetőről városfotózás...
-
mormota
senior tag
sajnos a gép megléte alap, hogy gyere, mert különben csak pislogsz majd ki a fejedből.
az, hogy ki milyen szinten áll, az tök mindengy, mi is egy rakás amatőr vagyunk...

az hogy ki milyen szinten van, nem igazán befolyásoló. neked még hasznodra is válna a szakkör, te legalább sokat tudsz tanulni
-
mormota
senior tag
úgy, ahogy bandus mondta... amatőr, tanonc mindkettő.
a modellnek jó gyakorlás, szokja is gépeket, világítást, beállítást, a fotósnak meg jó alkalom gyakorolni egy "igazi" modellen, beállítani, tanulni a beállítást, a fényeket, dirigálni a modellt.autóverseny is jó gyakorlás, de a kettő egészen más kategória.
és modelleket szerintem ha hoz magával a fotós ember, akkor nincs semmi gond.
Aktív témák
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Kuponkunyeráló
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Spórolós topik
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Boya BY M1/AV Jefe TCM-100 lavalier mikrofonok
- Mantona Luis Retro kamera hátizsák fekete
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX B360 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB Zalman N5 ADATA 600W
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)