- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Louis1980 #42298 üzenetére
Nem. Amely országban regisztrálsz annak az országnak a fizetőeszköze az alapértelmezett, a számla nyitó egyenlege, ha magyar akkor forint, ha angol akkor font. A magyar fiókhoz még lehet csatolni $-os számlát, az Összefoglaló 5.b-nél látod a lehetőségeket.
Csak számlája nyitó pénznemében kérhet átutalást PayPal-egyenlegéről, kivéve ha a PayPal egyéb módon rendelkezik.
A számla megnyitásakor a számla a nyitó pénznem használatára van beállítva.
Számlájának nyitó pénzneme az euró (EUR), kivéve ha az alábbi országok állandó lakosaként regisztrált nálunk:
Cseh Köztársaság: cseh korona (CZK). Magyarország: magyar forint (HUF). -
válasz
Palesztin994 #42297 üzenetére
Az nincs ebben az üzenetben benne ha nem találtál választ akkor erre az üzenetre válaszként írd meg?
-
válasz
Louis1980 #42294 üzenetére
Sehogy. Forint számlára és USA bankos a PayPal által nem virtuálisnak tekintett bankszámlára lehet kiküldetni. A forintos számlára bármely devizát általuk forintra konvertálva utalják ki, az USA $-os számlára az egyenlegen átváltva a más devizát $-ként lehet kiutaltatni.
-
Louis1980
újonc
Sziasztok! Paypalon van egy komolyabb osszegnyi angol fontom. Hogyan tudom kiutalni fontként Revolut szamlamra? Amiatt szeretném fontkent utalni, mert a revoluttal majd reális árfolyamon tudom átváltani forintra.
a segítségeket köszönöm előre is! -
pictigjis
őstag
angolra van allitva, es sehol a regi link, hogy erositsem meg. email jott, hogy hozzaadtam uj kartyat, de abban sem irtak arrol, hogy lenne tovabbi teendo. fura, de az meg furabb, hogy nagy nehezen eljutottam addig a bizonyos konverzios feluletig, es alapbol arra volt allitva, hogy ne a paypal valtson
meg is lepodtem
-
válasz
pictigjis #42290 üzenetére
Ott kell lenni egy linknek, ha kártya képre rákattintasz, a megerősítő e-mailt az megkaptad már? Egyébként is a pénzkiküldési limit törlése miatt van rá szükség, használható ettől függetlenül vásárlásra. Ha magyar nyelvű a felület akkor hajlamos eltűnni, de a múlt héten még lehetett használni.
Viszont a nem PayPal deviza váltást azt ehhez a kártyához is be kell állítani, ha nem javították meg a szükséges oldalt, akkor az Összefoglaló 4. pontja szerinti leírásnál a direkt linkes útvonal az ajánlott. -
pictigjis
őstag
most adtam hozzá egy új kártyát a paypal számlámhoz, és teljesen úgy tűnik nekem, hogy nem kell megerősítenem a kártyát, egyszerűen nincs (már?) ilyen gomb. volt ilyen változás, lemaradtam valamiről? persze kevesebb macera, szóval francnak se hiányzik néhány plusz gombnyomás
-
válasz
Palesztin994 #42288 üzenetére
Van ez a lehetőség. Sajnos a telefonos elérhetőség most nem megy.
-
Palesztin994
aktív tag
Sziasztok. Par honapja csatoltam az otp számlámat paypalhoz. Utána valamiért kitöröltem, azóta egyik számlámat sem tudom csatolni (2 otp van)... Most kaptam szállítás visszatérítést, amit csak utalva tudok kivenni, csakhogy nem lehet számlát társítani... Mit kéne csináljak?
-
-
válasz
PROTRON #42284 üzenetére
Az Amazonon nem lehet PayPal-al fizetni és korrekt a vásárlási védelmük, nem is kell oda PayPal teljesen értelmetlen.
Amire kérdezel annál egy bökkenő van: Shop at any U.S. and non-U.S. merchant that accepts Mastercard. Ahol Visát fogadnak el ott nem használható. És ezt is írják:
PayPal Key is a new product and will be available to more customers in the near future.
Magyar fiókhoz nem biztos hogy használható, bár nekem most nincs MC csatolva és lehet hogy ezért nem látom. -
válasz
robi1979 #42283 üzenetére
Ha felvetted volna az €-os egyenleget akkor most semmiféle váltás nem merülne fel, azt gondoltam hogy ez egyértelmű. Akkor váltja át megérkezéskor forinttra ha nincs egyenleg abban a devizában.
Biztos kevesebb mint a bankod deviza vételi árfolyama, mert csak ahhoz tudod hasonlítani.
De egyik banknál sincs 365 Ft, az OTP-nél a deviza vételi 358,61, az Erste 351,46 Ft, K&H 354,24 Ft, Budapest Bank 358,42 Ft.
Ha tudnak neked utalni Revolut vagy Transferwise €-os számlára ott a piaci árfolyam (nincs vételi és eladási) az persze jobb a bankoknál és a PayPal-nál is, de azért nem 365 Ft ott sem, pontosan 362,094 Ft a piaci árfolyamon most.Nekem az Erste bank az 351,46 Ft-ad érte ha €-ban érkezne pénz, de nálam még van 2100 Ft fix devizaváltási díj így valójában a 82,22 €-ért 28897-2100=26797 Ft-ot lenne a számlámon ami 325,92 Ft-os árfolyam.
A kártyás fizetés visszatérítése, a refund itt is a megy vissza bankkártya mögötti számlára, nem kell bankszámlát ezért hozzáadni.
A bankszámlaszám csak akkor kell ha az egyenlegre érkező pénzt akarod kiutaltatni, de a hozzárendelés az csak annyi hogy előre megadod a bankszámla adatokat, nem kell minden utalásnál beírnod, ez egy teljesen normális dolog. A bankodból sem tudsz utalni ha nem adod meg annak a bankszámlaszámát akinek utalni akarsz. ( A másodlagos azonosítót azt most nem keverném ide, de azt is meg kell adni, aztán ha sablonként elmented a eredményes ugyanaz mint a PayPal bankszámlacsatolása.
Szóval nem egészen az van amire gondolsz. -
PROTRON
addikt
Hali ismét,
Ezúttal másik webes felületen történő vásárlás érdekel.
Jól értem hogy amazon.de-n csak paypal key-el lehet vásárolni ha szeretném élvezni a paypal biztonságát?
Ebben a paypal key-ben mennyi buktató van magyar regisztrációval? Van ennek extra díja?
Köszi. -
robi1979
aktív tag
Szia!
Köszönöm a választ, azt hiszem ez volt az első és utolsó eladásom PayPallal. Az hogy 21 napig ülnek a pénzemen csak egy dolog, ma meg is jött hogy elérhető.
Eladás részletei:
XY termék: 72,22 EUR
Szállítás10,00 EUR
Vásárlás végösszege: 82,22 EUR
PayPal jutalék: 3,15 EUR
Végösszeg79,07 EUR
Amleyből eléhető: 27 139 HUFAz egy dolog hogy ül a pénzemen 21 napot és levonja magának a 3% jutalékot, de hogy 1 euro 343ft amin beváltja bicskanyitogató a mai 365-tel szemben.
Kérdésem:
Ehhez a paypal számlámhoz a magyar kártyám van társítva. Van osztrák bankszámlám, paypalom, Ausztriában élek - hogyan tudom ezt a 79,07 euro összeget leírni az osztrák számlámra a paypal egyenlegemről hogy a teljes összeg megmaradjon? Vagy ezért is még külön jutalékot számol föl a paypal?
Ebayen hogyan tudom átregisztrálni a magyar paypalt az osztrákra? Sajnos még a magyar volt csatolva.
Most nézem hogy a "pénzátutalás" alatt valami bakszámlát kell csatolnom a kártyám mellé. Azért félelmetes hogy ha Aliról vásárlok és van egy jogos disputom, az Ali kérdés nélkül vissza rakja a vissza járót a regisztrált kártyámra, nem kér semmilyen bankszámlát plusszban. Ez az Istenverése meg 3%-ért ezt az alap műveletet sem tudja hogy az általa megsápolt összeget leírhatóvá tegye a kártyámra kérdés nélkül ami ugye a számlámhoz van csatolva.
-
Hát nem igazán van ötletem, a két kártya két különböző számlához tartozik ha mindkettőn volt pénz menni kellett volna úgy ahogy te gondoltad.
Régebben volt a Maestro kártyáknak valami hitelesítési időzítési gondja, de mostanában nem halottam ilyet, az volt a lényeg röviden hogy a bankból a kártya érvényes, használható fizetésre jelzés lassan érkezett meg és meg lett tagadva a fizetés, mert az erre szolgáló idő letelt. Ekkor az adott helyen egy jó darabig nem lehetett fizetni, míg máshol simán ment a fizetés. -
Cetli
tag
Hello. Közben sikerült egy kicsit utána járnom a dolgoknak, supportal beszéltem.
“Also die -9,99€ sind vom 9.12.2020, da wurde eine Abbuchungsvereinbarung an Lebara Limited veranlasst, zeitgleich erfolgte eine Stornierung. Die Lastschrift ging aber schon raus, PayPal hat versucht von Ihrem Bankkonto mit der Endziffer *-*-*-* abzubuchen, das ist aber fehlgeschlagen, deswegen kam es zu einem negativen Betrag auf Ihrem PayPal Konto. Ihre Einzahlung vom 28.11.2020&09.12.2020 wurden abgelehnt, deswegen ist Ihr Konto immer noch im Minus.Warum Sie kein Guthaben aufladen können, muss ich mir noch einmal genauer ansehen, deswegen bitte ich Sie um einen Moment geduld.”
Lényegében:. “2020.11.28-tól2020.12.9-ig történő befizetését elutasítottuk, így fiókja továbbra is piros színben van.
Alaposabban meg kell vizsgálnom, miért nem töltheti fel a hitelt, ezért kérem, legyen türelmes.”
Ugye ez a régi ( Postbank-os) kártyám volt. De ez akkor is furcsa, hogy a másikról miért nem vette le ahogy hozzá adtam. -
válasz
axioma #42277 üzenetére
Az a gond hogy ezt írják:
Ha Ön egy gondokság alá helyezett vagy elhunyt számlatulajdonos jogi képviselője, segítségért lépjen kapcsolatba velünk.
Ott viszont nincs ilyen témakör.
Ha nagyon hivatalos akar lenni a nem magyar nyelvű felületen azt írják hogy levélben vagy faxon kell elküldeni a szükséges okmányokat.
How do I close a deceased person's PayPal account?
We’re very sorry to hear of your loss. Please note that we are only able to take instructions from the authorized executor or administrator of the deceased estate to close a PayPal account previously held by a deceased person. If you wish to close the account of a loved one, please contact the relevant executor or administrator.If you are an Executor or administrator of a deceased estate, please follow the guidance below and we can assist with your request.
The following documents will need to be collected and sent to PayPal for review:
- Cover sheet which states Account Holder is deceased
.........- Executor or administrator's contact details (i.e. email address, phone number)
.........- Confirmation that executor/administrator wants to close account
..........- Details to help locate relevant account (e.g. email address, phone number, home address)
- Death certificate of Account Holder
- Legal documentation or copy of Will which identifies the trustee
- Photo ID of trustee, issued by public authorities
- Letter which specifies what to do with any money that remains in account
Please mail or fax the documentation to our Bereavement Department to review for account closure.
Mail:
PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A.
22-24 Boulevard Royal
L-2449 Luxembourg
Fax: 070 359912
Upon receipt, the documentation and account will be reviewed. Any mailed documentation will be destroyed once reviewed. We cannot return mailed documents.
We can disburse any money that remains in the account in one of the following ways: Trans0fer the balance to the bank account linked to the PayPal account.
Transfer the balance to a PayPal account in the executor's name.
A wire transfer to a bank account -
axioma
veterán
Hat ez az. Az elhalalozott fiokjaba nyilvan o tudott belepni, se en se a torvenyes kepviselo (ozvegy) nem - arrol nem is beszelve, hogy me'g ha meg is oldhato pl. bongeszo elozmenybol, akkor se mernem azt felhasznalni, jogilag problemas (de amugy en nem is tudom). Az a kerdes, hogy ebben az esetben hgoyan lehet megszuntetest kezdemenyezni. Vagy tud-e valaki nem belepesre epulo (angol nyelv nem gond) kommunikaciot a support fele, hogy a jogosult ezt megtehesse. Koszonom!
-
axioma
veterán
Azt tudja valaki esetleg, hogy mit ke'r a paypal, ha elhalalozott szamlajat kellene zarni? Nem tudom teljesen biztosan de nagyon nagy valoszinuseg szerint penz nincs rajta (hogy oroklesi kerdes legyen), de folyamatos, jelenleg is elo fizetesi megbizasok biztosan. [Nem en vagyok a torvenyes kepviselo, neki segitenek mert o nincs kepben, de amig be nem lepek kb. uzenetet se tudok kuldeni a supportnak. Van sajat fiokom de ha nem muszaj, nem kevernem bele.]
-
Kaphatsz, de ha az nem felel meg a NAV számlára vonatkozó előírásainak akkor probléma lehet belőle, de a nevedre és címedre kell szólni hiszen nem tudod máshogy lekönyveltetni.
Más nevére címére szóló számlát sehol nem fogadnak el.
Akkor a PP számlát nem te állítod ki, hanem neked álltja ki valaki. Az hogy leygen számlás és olyan amit szeretnél a vásárlás előtt le kell beszélned az eladóvval ha más adatokkal kérnéd.
Mivel lehet több címet megadni beírhatsz másik címet és akitől megvettél valamit annak ezt a címet adod meg, a neved az nem fog változni, az az lesz amit regisztrációkor megadtál így cégre vagy más névre nem megy, hacsak nem győzöd meg az eladót, azért javasoltam hogy nézd meg a számla sablont mert akkor látható hogy mit lehet megadni és miként. Le kell beszélni az eladóval hogy az általad megadott adatokat írja be.
Ezután ezt számlát mivel a te e-mail címed lett megadva te kapod meg és te fizeted ki, a számla meg a megadott adatokat fogja tartalmazni.
Ahhoz hogy a fizetés működjön az e-mail cím mezőben a te e-mail címednek kell lenni a többibe lehet mást is írni.
Beírtam hogy Kőfaragó Kft, a Számla ide::Szerkesztés-nél a te e-mail címedet ha beírja akkor arra fog menni számla, más adat cím ide is írható de át is veheti az utólag megadott címet, de csak a További információ-hoz írható be az adószáma a cégnek akinek nevére menne a számla és ez könyvelésileg nem igazán biztos hogy jó.Ezt az oldalt Küldés és Kérelem, Számla küldése menüben éred el.
-
PROTRON
addikt
Szerintem a fenti kolléga kérdése inkább arra irányult hogy teszem azt USA-ból szeretne vásárolni valamilyen eszközt a cég számára és emiatt, tehát hogy hogy lehet úgy vásárolni hogy a cég le tudja könyvelni kért segitséget.
Nálunk az irodában a céges gépbe én se tudom hogyan tudnánk 2242-es méretű M.2 SSD-t venni, mert a hazai boltokban nem kapni olyan tipust amiben megbiznánk, amit kapni azt nem raknánk bele céges gépbe...2280-as méretből roskadásig vannak, de 2242-esekből kifutottak a megbizható termékek.
Igy csak a határon átnyúlva vásárlás marad, de ott meg a határon történő áfázás-vám fizetés, vásárlói védelem biztositása meg főként a fizetési mód azért megbonyolitja a helyzetet.
Ha meg magánszemélyként mondjuk én berendelem azt a főnököm nem tudja kifizetni nekem, hisz nem céges bankolási formákon keresztül történt a vásárlás hiába adom meg számlázási és szállitasi cimnek az irodát. -
Czimby
addikt
Ha egy Aliexpress eladó PayPal-en térítené vissza a pénzem elég elküldeni neki a PayPal fiókom(email cím), vagy szükséges megcsinálnom a PayPal.me-t és azt megosztani vele?
-
A számlakészítő sablont lehet paraméterezni, rálehet vinni a szükséges információkat, logót, fejlécet, az üzleti fióknál ezek az adatok egyértelműbbek.
De itt az gond hogy nem lesz a NAV-hoz bejelentve az elektronikus számlatömböd., így adsz számlát ugyan, de azzal nem igazán tudnak mit elszámolni ha vállalkozás kérné és te sem leszel lefedve NAV ügyileg. -
r4z
nagyúr
Sziasztok!
Van lehetoseg ceg nevere kiallitani paypal szamlat, mint afas szamlat boltban? Ahogy neztem, mindenkeppen az en nevemen jelenik meg a tranzakcio, de ti talan tudtok ra megoldast.
-
-
KujbusI
újonc
Sziasztok!
A problémám az lenne, hogy a paypal-ra regisztrált email címem a szolgáltató miatt megszűnik. UPC-s volt. Elsődlegesnek a Gmail-ost adtam meg már, de bejelentkezésnél mint user név, a UPC-s email címet kéri, mint nevet. Ezt szeretném megváltoztatni, de nem tudom, hol kell? Tud valaki segíteni? -
Oliverda információja alapján, köszönet a megosztásért
újból van lehetőség a Transferwise USA $-os bankszámláját a magyar fiókhoz hozzárendelni, így bővült az Összefoglaló ezzel a leírással: 15. PayPal $ egyenlegről TransferWise $-os bankszámlára pénz kiutalás kezdeti lépései amelyben megnézhetőek a lépések.
Változott viszont a díjszabás, a forintos saját számlára továbbra is ingyenes a kiutaltatás, de 2020.decembertől díja van az USA $-os számlára való kiküldésnek!
Díjszabás A3.2.1. Átutalás közvetlenül Egyesült Államokbeli bankszámlára 3,00%
Tehát ezzel a költséggel számoljon mindenki. -
válasz
robi1979 #42262 üzenetére
Van egy 21 napos visszatartási idő ha valaki kezdő eladó vagy a szintje visszaállt erre a vásárlói védelem biztosítása miatt. Erre utalni szoktak a felfüggesztésnél, illetve a pénz megérkezését visszaigazoló e-mailben. A szerződési feltéleke is említik. Az eBay help szövege nem egészen pontos arról hogy mikor férhetsz hozzá.
Lehet más oka is, azt pedig ha ilyen lenne, a PayPal fiókodba belépve az üzenteknél jelzik. -
robi1979
aktív tag
Sziasztok! Az alábbi problémába futottam bele a PayPallal:
12.03-án ebayen eladtam, elpostáztam egy tárgyat a vevőnek amit 8.-án meg is kapott. A termék árát természetesen kifizette paypallal, a paypalban a szállítási adatokat frissítettem "kiszállítottra" miután a terméket 8.-án meg is kapta. Ebayen kaptam a vevőtől egy pozitív értékelést, a paypal mégsem enged hozzá férni a pénzemhez. Az egyenlegem 0, a kifiztetés "felfüggesztett" státuszban van, 79 euroról van szó:
"Sikeresen frissítette a kiszállítási információt. A kiszállítástól számított egy napon belül hozzájut pénzéhez." - ez van kb 1 hete, azóta semmi. Disputot nem tudok nyitni, mivel a pénzt a vevő fizette a paypalnak.
Ilyenkor mi a teendő?
Mi az hogy nem enged hozzá férni a pénzemhez, felfüggeszti, úgy hogy a vevőm megkapta a terméket és ebayen pozitívra értékelt?
-
válasz
Oliverda #42260 üzenetére
Nem védek senkit, tehát ezt nem foglalta tökéletesen össze.
Kértem tőled segítséget de egyenlőre nem válaszoltál, így újból megkérdezem az általad itt megosztott #42241 új információ alapján: Akkor most már visszatehetem az Összefoglalóba hogy miként kell a Transferwise számlát hozzáadni a PayPal fiókhoz? #42242 -
Oliverda
félisten
válasz
germinator66 #42258 üzenetére
Tökéletesen összefoglaltad!
Az ausztrálok is háborognak a pofátlanul magas 3%-os átutalási díj miatt.
Az eBay jövőre kezdi bevezetni szélesebb körben az Adyent, a PP-t pedig 2023-ban kukázzák jelen állás szerint, tehát legfeljebb 2-3 év és eltűnnek az irreálisan magas sápok.
-
válasz
germinator66 #42258 üzenetére
Nem védelmezek senkit, én meg azt nem értem ha leírom a tényeket és abból levont következtetéseimet az miért lenne a PayPal védeleme? Nem tettem ilyen jellegű utalást, szerintem téves a következtetés.
Ebből a szövegből nem lehet azt a következtetést levonni hogy védem őket, vissza is utasítom ezt afeltételezésti:
Az eladásnál a díj 3,4%+90 Ft az alap díja ere megy 0,5 % vagy 2% a vevő országától függően.
Ha van Transferwise regisztrációd akkor igényeld az összes számlaszámos deviza egyenleget és utalással tudnak fizetni a $ ,€, £ és HUF elegendő és kiválthatod a drágának tartott PayPal-t, nem kell ragaszkodni hozzájuk ha neked nem éri meg.
Én egyenlőre használom ilyen feltételekkel is, mert nincs más és ha ennyit kérnek akkor ennyit fizet a vevőm, mert a költségeket az eladási árba beépítem ezért nem különösebben zavar.
Piaci árat kérnek a tevékenységükért.Te is azt erősíted most amit írtam, az hogy nincs más a piacon aki ilyet biztosít az részemről nem az ő védelmük, ez egy egyszerű tény, az is hogy úgy állapítják meg a díjaikat ahogy akarják, mert nincs más, nincs konkurencia ez is egy tény.
De kritizálhatod persze, az árképzésüket, a működésüket, de mivel nincs alternatíva mi értelme? Ez lenne a mondanivalóm lényege.
Az eBay is bontotta a szerződést és ők sem a PayPal-t fogják "erősíteni"
Lehet bankkártyás fizetési lehetőség és van bankszámlára utalási lehetőség is, így én azért nem állíthatom 100%-al hogy csak a PayPal-t kell használni mindenhol. Van választási lehetőség, csak más szolgáltatón keresztül kell és mást biztosítani.
Az eBay-nek is van vásárlói védeleme, a sokat kritizált PayPal védelme nélkül is van lehetőség a pénz visszakapni.A magyar adózás meg én nem említettem, a KATA nem biztos hogy web-es eladási tevékenységhez jó megoldás, de ez megint szubjektív megítélés. Ahol nem számolhatom el a vállalkozás költségeit az számomra nem opció, más meg jónak tartja a KATA féle dolgot.
Nem tudom értelmezni hogy miben nincs igazam, mert nem írtam olyat ami nem lenne igaz, de az én igazságom lényegtelen.
-
germinator66
aktív tag
"...és kiválthatod a drágának tartott PayPal-t, nem kell ragaszkodni hozzájuk ha neked nem éri meg."
Te is tudod, hogy a vevők szoktak ehhez ragaszkodni a védelem miatt, nomeg eBay-en sincs választásod... Monopólium.
"Piaci árat kérnek a tevékenységükért."
Persze, mivel jelenleg egyeduralkodók, így annyit kérnek el, amennyit akarnak. A (hajmeresztő) vásárlói védelem tartja csak őket életben.Maradjunk annyiban, hogy tényleg vicc, hogy:
- igazából ők is virtuális bank, de mást nem engednek csatolni erre hivatkozva
- leszedik a sápot a kifizetés fogadásánál, majd utána egy kellemes sz@r árfolyamon váltanak. Holott virtuálisan ott van mindenféle deviza a rendszerükben, simán működhetnének TW-szerűenMondhatod, hogy "beépíted" az árba, de igazából a vevő a termékért fizet összességében, ami azt jelenti, hogy akár maradhatna nálad több is, arról nem is beszélve, hogy ha KATA-zol pl., akkor ugye ennyivel csökkenti a számlázható mennyiséget...
Számomra mindig meglepő, mennyire véded őket, és nem tudok elmenni szó nélkül mellette...
Nincs igazad, többségében nincs választása az eladónak, ez a legnagyobb baj.
-
Lehet ilyen átverés, sajnos. Az ismerősődnek elküldhetnéd annak az oldalnak a linkjét ahol lehet választani a PayPal fizetést és nézze már meg a tárhelyén hogy milyen átirányítás van, mert gondjai lesznek ha valaki feljelenti hogy nem teljesíti a megrendelést.
Célszerű lehet hogy ellenőrizni a tárhelyéhez való hozzáférési jogosultságokat és változtatni legalább jelszót annak aki kezelheti azt. -
|AP|
veterán
elég érdekes és nyugtalanító sztoriba futottam bele.
Egy közeli ismerősömnek van egy webshopja, egyedi készítésű ékszereket árul. Vettem ott egy terméket, volt Paypal fizetési lehetőség, ezért azt választottam, mert ha van, akkor mindig azzal fizetek a biztonság miatt.
Nem is volt semmi furcsaság, jött a nyugta, stb. Kicsit furcsa volt benne a név ("Nouhayla Moumen"), de még itt sem fogtam gyanút.Aztán valamivel később rámírt az ismerős messengeren, hogy látja a rendelést és köszöni, de náluk nincs Paypal-es fizetési lehetőség
Na ilyenkor mi van? Szerencsére nem volt hatalmas érték (10k) és remélhetőleg fel is lehet göngyölíteni az ügyet Paypalon keresztül, de ez ilyenkor mi? Valaki feltöri a weboldalt és beágyaz egy Paypal fizetési lehetőséget a saját adataival? Vagy valami tévedés? (azt nem hiszem)Valaki futott már hasonlóba?
-
Rick4
félisten
Magán bankszámlám nincs vagy 10 éve. Cégesre megint nem mehet, marad az ebay-en elköltés. Majd jó lesz valamire.
Elszúrtam amúgy, szerintem mindenkinek jó tipp, amennyiben nem sok vásárolni való dolog van ebay-en, célszerűbb más országból transferwise-ra kérni a pénzt, egyrészt a (forintra) váltási árfolyam is sokkal jobb, ráadásul mivel ahhoz van bankkártya, rögtön költhetsz az egyenlegedről bankkártyával, másrészt tényleg minimális a tranzakciós költség. Paypal az én véleményem szerint inkább csak ebay-es vásárláshoz alkalmas, plusz itt- ott nem tudják meg a kártyaadataidat, más előnyét nem nagyon látom tizenév után, a fintech cégek elég jól feljöttek, több szempontból el is húztak mellette. Két ügyfél közt sok a költség, plusz euróról, usd-ről is elég rosszul váltja forintra, erre gyakorlatilag a legrosszabb megoldás...
Az meg, hogy milyen nehézkes lépkedni a paypal új felületén, háát.. A régit sokkal jobban szerettem, de ez már csak kötözködés.
Majd legközelebb TW-ra kérem, ez meg jó lesz valamire az ebay-en.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- OLED monitor topic
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- általános iskolai rendszergazda
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Politika
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- NZXT H510 White
- Dexnor mágneses billentyűzet tok, Samsung Galaxy Tab S7 FE/ S7 Plus / S8 Plus / S9 Plus / S9 FE Plus
- Keychron V6 QMK Custom Mechanical Keyboard
- Samsung Galaxy S20+ (8/128) okostelefon (2025.05.04-ig FIX 45K)
- Eladó Intel i5-3570K 3,4 GHz processzor dobozával, valamint soha nem használt gyári hűtőjével!
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest