Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penge_4
veterán
válasz h_143570 #8552 üzenetére
Nekem meg semmilyen felesleges eszköztár nem tetszik. Mivel a címsáv nem felesleges (vagyis F2-vel helyettesíthető, de az azért nem ugyanaz), így volt idő, mikor 2-3 fontosabb gombot odahúztam, aztán mivel megszűnt a középső klikk, így értelmét vesztette mert így akár gyorshívót is nyithatok.
-
fatal`
titán
válasz Penge_4 #8553 üzenetére
A személyes sávot használom kedvencekre, mert ott még működik a görgőklikk. Sajnos a 10.5nél nem fogom tudni használni mert átlátszó lesz és baromi ronda. Nem bánnám ha visszahelyeznék a görgőklikket a többi panelra is, mondjuk a nézet panelra, és akkor oda át lehetne pakolni a kedvenceket (eredetileg is oda szerettem volna).
-
cousin333
addikt
1.
- kapcsold be a Fősávot (Main bar)
- "takarítsd le" róla a gombokat (jobbklikk, gomb eltávolítása)
- a címsáv tartalmát huzigáld át a fősávra (Shift-et is nyomva kell tartani)
- kapcsold ki a címsávotUgyanezt fő sáv helyett akár az állapotsávva lis el lehet játszani, de az gyakran másra szokott kelleni...
2. A linkify nevű userJS-t kell használni. A userJS-ek telepítéséről éppen most írtam egy másik topikban.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
AtHoS
nagyúr
válasz Sk8erPeter #8550 üzenetére
"Ez most akár reklámdumának is elment volna"
Valóban
Mivel gmail előttről már van 3 másik levélfiókom, így nem töröm magam irányába, de be kell valljam van gmail fiókom is , viszont egyáltalán nem használom Nem is adtam meg senkinek, de ha mégis szükségessé válna, akkor nem félnék használni
Online oldalról igencsak ritkán kell küldjek levelet (félévente egyszer), azt meg csak kibírom valahogy freemail-nél is
Még annyit hozzátennék: mindamellett, hogy senkire nem erőltetem rá a gmail-t, ugyanúgy le sem beszélek róla senkit. Akinek megfelel nyugodtan használja. Akinek meg esetleg nem az majd úgyis magától néz esetleg mást.
Mindenesetre talán kitűnik, hogy nincs sem ellenérzésem, sem pártolásom gmail irányába. Csak az a tapasztalat, amit említettem. Persze általánosítani nem lehet belőle, mindenesetre meglepődtem a tapasztaltakon.
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
h_143570
addikt
válasz Sk8erPeter #8559 üzenetére
Nem feltetlenul, ha jol mukodik es ki tudja elegiteni az igenyek nagyreszet, akkor minek valtsanak? Ettol fuggetlenul, lehet, hogy valoban csak kompatibilitasi okok miatt nem irtak meg at a kiterjesztest.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz h_143570 #8561 üzenetére
A PHP3-as változata 1998-ban jelent meg...azóta meg számos biztonsági és egyéb frissítés történt, javították a bugokat, stb. Szerinted helytálló lenne, hogy egy ilyen szinten elavult fostalicskát használjanak? Szerintem nem. Ez csak az oldaltulajdonosok igénytelenségét jelenti, ha valóban PHP3 zakatol a háttérben.
Sk8erPeter
-
j0k3r!
senior tag
hello mindenkinek!
epp a tegnapi nap pattintottam fel egy puppy linuxot a low-p3as gepemre (500 mhz, 384mb ram), aztan eleinte elvoltam a default bongeszovel (seamonkey), de aztan felraktam az ff-et. (mivel kb 5 eve ezt hasznalom)
ff szokatlanul lassu volt, ezer gondoltam felrakom az opera 10.10 et is, igy is lett.
azota nem hiszek a szememnek, az en kisgepem puppy+opera komboval siman alazza a lenti gepet (1ghz, 512mb ram), amin xp+ff van! -> kb. ilyen fejem van azota.
egyszomintszaz, egyatalan nem bantam meg a valtast!some men just wanna watch the world burn...
-
h_143570
addikt
válasz Sk8erPeter #8562 üzenetére
Uzleti rendszereknel a haramdik feltol szarmazo technologiai rendszerek fejlesztesenek a gyakorlata teljesen elter az otthoni felhasznalastol. Amig nincsen vele gondjuk (vagy direkt nagy merteku uzeleti hasznuk) vele addig nem lesz frisitve, foleg ha eredetileg szenne volt hekkelve.
Pl Europa egyik legnagyobb szaloda foglalo rendszere, ami Olaszorszagban szekel, meg mindig PHP4 *et hasznal azon belul is egy agyon hekkelt valtozatott. Mas PHP verziora ujrairas nelkul nem lehet atterni, naluk.
Szamos mobil szolgaltato van a piacon akik belso rendszerei mar a nagyon fejlet Java 1.4 el rohangalnak, de a 1.3 sot az 1.1 sem meglepo. A teljes Java 5 migracio egyenlore ott is eleg tavolinak tunik.Szoval ha valobban trukozniuk kellett, hogy anno PHP 3 alatt beuzemeljek anno, akkor jo esely van ra, hogy frissithetetlen, elfogadhato eroforras felhasznalas mellet.
A PHP verziok kozti atjarhatosagat paszolom, de elso tipre nem szamitok sok jora. Figyelembe veve, hogy C/C++ eseten egy sima fordito verzio frissites mivel jar. Meg Java eseten is maceras tud lenni egy verzio frissites.Valoszinubb visszont, hogy csak elfeljtettek attirni, vagy kompatbilitasi okokbol nem javitottak ki az elnevezest.
-
cousin333
addikt
Örülök, hogy tetszik.
Tulajdonképpen nem meglepő a dolog, mert az Operának évtizedes tapasztalata van a különböző eszközökre való fejlesztésben, és mind közül messze a PC a legerősebb. Így szinte minden komponens úgy készül, hogy minél jobban skálázódjon, hogy minden készüléken elfusson. Emiatt a lassú PC-ken is kiemelkedően szerepel.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
Sherman
tag
Hello!
Régóta Operát használok, most feltettem a 10.50 alpha verziót kipróbálni, külön telepítés egy másik könyvtárba. A problémám, hogy nem tudom a "rendes" 10.10-es példányomat alapértelmezetté tenni újra, minden böngészőn kívüli linket az alpha nyit meg, elég zavaró.
Próbáltam, hogy Firefoxot beállítottam alapértelmezettnek, majd a 10.10 elindítva az Operát adtam meg újra defaultnak. De ez sem javította meg.
Leszedni nem akarom az alphát, de még áttérni sem akarok rá teljesen, csak másodlagossá tenni. Van megoldás? -
Penge_4
veterán
válasz Sherman #8566 üzenetére
Nyomj egy reinstallt a 10.10-nek. Nem kell előtte leszedned, meg semmit, csak rátelepíteni a meglévő 10.10-re és telepítéskor bepipálni az alapértelmezett checkboxot.
Amúgy van már a 10.5-ből portable is, azt anélkül kipróbálhatod, hogy telepítenéd, csak kicsomagolod és ha nem kell tovább, akkor törlöd a mappát, nem turkál a registry-ben és nem települ sehova (Appdata, Local, Program Files), csak a saját mappából fut.
http://magyaropera.blog.hu/2010/01/12/hordozhato_opera_10_5_pre_alfa -
Sherman
tag
válasz Penge_4 #8567 üzenetére
Köszi a tippet, a portable alpha elkerülte a figyelmem, pedig olvasom a blogot.
Még vmi az alphaval kapcsolatban, ha vki kapcsolatban áll a fejlesztőkkel lenne egy user feedbackem. Jó lenne ha a fülekre a képernyő legtetejére vitt kurzorral is lehetne kattintani, mint a Chrome esetében. Nekem főleg tapipadon rááll az ujjam, hogy a képernyő tetején mozgatom az egérmutatót, apró kellemetlenség a plusz pozicionálás a fülre.
-
-
kw3v865
senior tag
Szerintetek az Opera Mini-t vagy az Opera Mobile-t telepítsem Asus A632N típusú PDA-mra? Mik a főbb különbségek a két böngésző között? A Mini mennyivel kevesebb RAM-ot igényel? A honlapján azt írják, hogy a Mobile jobb böngészési élményt nyújt. Ez mit takar pontosan?
[ Szerkesztve ]
-
h_143570
addikt
válasz kw3v865 #8570 üzenetére
A Mini egy Javas kliens aminek az Opera kozponti szerverei jutattjak ez az adatokat egy elore emesztett formaban. Ennek kovetkeztem az oldalakon levo JS futasi ideje limitalt.
A Mobil verzio egy teljes erteku bongeszo az asztali bongeszo megjelento es JS motorjaval.
Ha fel lehet ra tenni akkor egyertelmuen a Mobil. A jelenleg elerheto stabil Mobil mar eleg regi igy inkabb a 10 Beta 2 az ajanlott.
-
kw3v865
senior tag
válasz h_143570 #8573 üzenetére
Végülis a Mobile-t tettem fel. Azért elég sokat fogyaszt, bár csak 64 Mb RAM-om van amiből 35 szabad soft reset után. Azért arra elég hogy böngészés közben fusson az MSN meg a netrádió, de sajnos ez utóbbi néha megkad pár másodpercre, de gondolom ez inkább a proci miat van (416 Mhz, Xscale).
-
harley
őstag
üdv
segítség kéne.
ma egész nap ez jön fel a kaspersky-től ha megnyitok bármilyen lapot:2010.01.25. 13:58:29 Észlelve: Trojan.JS.Redirector.ar http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js Opera Internet Browser
mi a jó büdös túrót akar és mitő van ez?
"Olyan még nem volt, hogy ne lett volna valahogy" :)
-
vv5204
senior tag
Már az avast topikban is feltettem a kérdést, de hátha Operások közül is
használ valaki avast 5-ös antivírust.A Mail Shield-et nem tudom rávenni, hogy a bejövő leveleket ellenőrizze.
Az Opera mail kliensébe kikapcsoltam a titkosítást, ahogy a víruskergető
a súgójában olvastam.
Az avast automatikusan felismeri a kimenő SMTP és bejövő IMAP gmail
fiókot, paraméterivel együtt de csak a kimenő leveleket ellenőrzi.Mi lehet a baj?
-
steve24
aktív tag
sziasztok.
lenne egy olyan kérdésem ha operával böngészek videokat nem tudok megnyitni kikirja hogy adobe flash player kell. felrakom és utána ia azt irja tehát nem tudok videot nézni. ha sima win böngészöt használok azzal megtudom nézni. és vannak oldalak melyeknek van különféle opcioja a simanal ott van az operában meg nincs ott----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-
Predator2
addikt
üdv
állandó oldal szétesés problémáim vannak az Operával
a legfrissebb flash player van telepítve mellé
Opera turbó kivan kapcsolvaés ilyeneket csinál:
[link]HELP PLS
[ Szerkesztve ]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
frankie!
őstag
Azt hol lehet beállítani, hogy a könyvjelzők között ne keressen, amikor beírok a címsorba?
-
harley
őstag
üdv
olyan gondom van, hogy a freemail nem jön be az operán tegnap óta.
IE-en bejön...
ez jön be:
https://belepes.t-online.hu:443/auth.html?cmd=gettid&backurl=http://freemail.hu/szimpla/fmszimpla.php cím, melyet meg akart nyitni, jelenleg nem elérhető. Győződjön meg róla, hogy a webcímet (URL) helyesen írta be, majd próbálja meg újratölteni a lapot.Biztonságos kapcsolat: súlyos hiba (44)
https://belepes.t-online.hu:443/auth.html?cmd=gettid&backurl=http://freemail.hu/szimpla/fmszimpla.php
A tanúsítványt a kibocsátó visszavonta.
[ Szerkesztve ]
"Olyan még nem volt, hogy ne lett volna valahogy" :)
-
vv5204
senior tag
A gyorshívót nem tudom 9*5-nél nagyobbra állítani, mert utána már kilógnak
a képből a gyorsindító helyek. Van rá mód, hogy jobban összetömörödjenek? -
Dictator^
veterán
szintúgy, annyi, hogy nálam explorerrel sem jön be.
Error!
Unable to complete secure transactionYou tried to access the address https://belepes.t-online.hu:443/auth.html?cmd=gettid&backurl=http://freemail.hu/szimpla/fmszimpla.php, which is currently unavailable. Please make sure that the Web address (URL) is correctly spelled and punctuated, then try reloading the page.
Secure connection: fatal error (44)
https://belepes.t-online.hu:443/auth.html?cmd=gettid&backurl=http://freemail.hu/szimpla/fmszimpla.php
szerk: iwiw.hu se megy login után (másik gépen pöccre indul)
[ Szerkesztve ]
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Sweet Lou 6
addikt
Linuxosoknak: Nálam Xfce felületen érezhetően fürgébb az Opera 10.10, mint KDE-n. Érdekes.
sweetlou6.wordpress.com
-
Penge_4
veterán
válasz Sweet Lou 6 #8594 üzenetére
Xfce-en minden fürgébb.
-
Penge_4
veterán
Új build! (még nincs Desktop Team post sem)
http://snapshot.opera.com/windows/Opera_1050_3216_en.exe -
Penge_4
veterán
válasz h_143570 #8598 üzenetére
Igen, gondolom időzített post volt, ahogy már megszokhattuk.
Amikor belinkeltem még nem volt ott, ahogy a kommentekben is olvasható az eggyel előbbi post végén.Egyébként csináltam egy HTML fájlt, amibe be vannak linkelve a buildek linkjei, ahol mindig változik 1-el a buildszám, majd ezt megnyitom egyszerre snap-links userjs-el és ha nincs build, illetve amilyen néven nincs ott 404-es hibát dob, ahol viszont van, ott feldobja a letöltés ablakot még ha post nincs is.
-
Dave™
nagyúr
válasz Penge_4 #8597 üzenetére
Azt azért érdemes tudni, hogy ha pl. rákattintasz egy torrent file-ra, lefagy az egész (akár tiltva a belső kliens, akár nem). Szóval egyet előre, kettőt vissza, gyorsan vissza is raktam az előző buildet (állítólag kép mentésnél is ezt csinálja). Mondjuk upgrade volt az előzőről, szóval lehet clean installal nincs ilyen gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- PC játékok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest