Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Linuxos topikok Összefoglalójának szerkesztése
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
cousin333
addikt
válasz Dictator^ #1714 üzenetére
Olvasd el ezt: [link] A 13-as pont foglalkozik a dologgal, de a többit is nézd meg.
Szerencsére azóta már kiadtak több javítást is (nem hivatalos jelleggel), amiket innen tudsz leszedni: [link]
Jelenleg a legfrissebb a b8533: [link] Ezt egyszerűen installáld rá a meglévő verzióra. Minden beállításod meg fog maradni. Ez már nem tartalmazza ezt a bugot."We spared no expense"
-
-
-
cousin333
addikt
válasz Dictator^ #1794 üzenetére
Hali!
Iwiw-en nekem sem működik a dolog .
Más oldalak esetében:
- Tools -> Preferences...
- Wand fül
- Passwords gomb
- megkeresed a kérdéses oldalt
- ha annak idején nyomtál egy olyat, hogy Ezen a kiszolgálón soha... (az URL mellett találod az ott alkalmazott felhasználónev(ek)et), akkor töröld ki azt a bejegyzést, éa legközelebb meg fogja kérdezni, ha a Wand engedélyezve van"We spared no expense"
-
Steelheart
senior tag
válasz Dictator^ #1902 üzenetére
mondjuk onnan, amit be is linkelt az adott hsz-ban...
XFire profile: http://profile.xfire.com/crystalheart ________>>--(O.o)-->________ http://www.youtube.com/watch?v=0NM45lYPb_A _________>>--(X.x)-->_________ http://crystalheart.extra.hu/e107_files/downloads/video/myvid/ggstart_f2_3kbps.avi
-
cousin333
addikt
válasz Dictator^ #1904 üzenetére
Mint már előttem írták: [link]
Ez a PC-s böngésző készítőinek hivatalos blogja. Itt jelennek meg a legújabb weekly-k, azaz a - jó esetben - hetente megjelenő buildek, amiket a türelmetlen Opera rajongók tesznek fel, részint tesztelési célzattal. A hivatalos oldalon a hivatalos verziókat találod meg, ha elkezded letölteni, a 9.01-et kapod, ami a legutolsó hivatalos. A következő verzió a 9.02-es lesz, de ez még nem végleges változat. Viszont:
Megjelent az Opera 9.02 RC1 (b8584): [link]
Többek közt az alábbiakat ígéri:
- kijavítja a Tulajdonságok menüpont eltűnésének hibáját a könyvjelzőknél
- javítások a GMail helyesírás ellenőrzőjéhez
- javítás egyes oldalak (pl YouTube) esetén a flash videók lejátszásához
- újra megjelenik a megerősítés t kérő párbeszédablak feedek hozzáadásakor
- Yahoo Mail javítások
- OpenSSL javítás a Secunia által felfedezett biztonsági réshez [link]
Egyébiránt ez (volt) az első biztonsági hiba az Opera legfrissebb, 9-es verziója esetén, és a mai(!) napon jelent meg a róla szóló bejegyzés. Bravó, Opera, ezt nevezem gyorsaságnak, csak így tovább!
[Szerkesztve]"We spared no expense"
-
neduddki
nagyúr
válasz Dictator^ #1976 üzenetére
HI!
KOszi, de probald vegig amit leirtam es latni fogod hogy Viktor megoldas ytnik egyeduli udvozitonek, de akkor is rohhat morcos vagyok minek kelelt ez???
udv
neduddkihttps://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
cousin333
addikt
válasz Dictator^ #2033 üzenetére
Amit ide belinkeltél az pontosan az Opera 9.02.
Mellesleg, ha valakinek már magyar nyelvű Operája van, vagy csak angolt használ, akkor annak célszerűbb a classic installert linkelni: [link], mert sokkal kisebb a mérete (3,9MB szemben a 6,3MB-os Internationallal). De akár szűz installernek is használható, mert az MSI installeren és a kb. 50 nyelven kívül mindent tud, amit a nagyok . (Innen érhető el: [link])
Újabb verzió még nincsen, vélhetőleg pénteken jön. Remélhetőleg ezzel együtt:[link]"We spared no expense"
-
karaj
csendes tag
válasz Dictator^ #2089 üzenetére
A Firefoxnak ismert memóriaproblémái vannak, amit nem javítottak a második verzióban sem, így ha sokáig használod, akkor megemelkedik a memóriaszükséglete. Az Opera alapesetben kb. 10% memóriát használ (1 Gb memória esetén kb 100 Mb-ot), de ezt állíthatod. Az Operában is vannak hibák, bizonyos flash reklámoktól 100%-ra ugrik a processzorhasználat időnként, de elég nehéz reprodukálni, valamint ha szűröd a reklámokat, akkor nem is jön elő.
Próbáld ki mindkettőt, aztán meglátodIsmerd meg az Operát! http://magyaropera.blog.hu/
-
karaj
csendes tag
válasz Dictator^ #2110 üzenetére
Az új update a 9.10 új előzetese? Mert az eléggé hibás, bizonyos elemeket nem tölt újra vagy hibásan jelenít meg újratöltéskor. Az ilyen előzetes verzió nem egy update, hanem arra való, hogy hibákat keress benne, és ezeket jelezd a fejlesztők felé.
Ismerd meg az Operát! http://magyaropera.blog.hu/
-
cousin333
addikt
válasz Dictator^ #2206 üzenetére
Ezzel a verzióval nálam nincs baj, de most mondjuk kicsit lassú az oldal (Youtube)
Ami a lassulást illeti, nem tudok semmi pontos okot mondani, de esélyes, hogy valamilyen reklám miatt lehet. Vagy programhiba, akkor viszont a legjobb amit tehetsz, hogy felteszed a legfrissebb verziót. Esetleg kissé ''szemetes'' az Opera installod, ekkor pedig: [link]
-
cousin333
addikt
válasz Dictator^ #2219 üzenetére
A letöltés listában benne van, hogy mit töltöttél már le .
Egy oldalon vannak a letöltésre mutató linkek, vagy minden link megnyit egy popupot, ahonnan csak azt az egy dolgot tudod letölteni? Ha az előbbi eset áll fenn, akkor kapcsold be a Hivatkozások panelt. Keresd meg a hivatkozáslistában a letöltést eredményező linket, és jelöld ki mindet, amit akarsz (gyorskereséssel szűrni is tudod őket), jobbclick az egyiken, majd Shift nyomvatartása mellett kattintgatsz a többin, ami kell, majd jobbclick, és mentés a letöltések mappába. Így egyszerre sokat le tudsz tölteni .
-
Senior tag
aktív tag
válasz Dictator^ #2229 üzenetére
Úgy fog működni a visszafelé ''frissítés'', hogy lemented a mostani wand.dat fájlodat, és ha visszatérsz a 9.02-re, akkor felülírod a lementettel az újat.
Ez a metacafe oldal nekem a 9.02 Portable változattal is majdnem jó, a Search gomb felirata van 2 sorban, amit rögtön kiszúrtam hibának.
A weekly build oldalán leírták, hogy mit javítottak. Ha később az asztali gépem elé kerülök, megnézem neked a 8660-as builddel is.Ugorgyunk!
-
cousin333
addikt
válasz Dictator^ #2232 üzenetére
''a Windows Media Player beépülője már megfelelően működik''
Ezt én írtam . Már pontosítottam erre: ''a Windows Media Player beépülője már megfelelően működik akkor is, ha a Java le van tiltva''. Eredeti: ''Windows media plugin now works even if java is disabled''. Ez, ugye annyit tesz, hogy jól működik (even if ~= akkor is, ha).
A problémádra: nekem az Opera az alapértelmezett, és előző böngészés folytatása módban van. Így pontosan azt csinálja amit szeretnél (ha jól sikerült dekódolnom az írásodat )."We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz Dictator^ #2245 üzenetére
Itt vagyok . Nem egészen tiszta, mi nem működik neked... .
Én ugyanazt a profilt használom Vista és XP alól is. Amikor a frisstíést feltettem Vista alatt, semmi gondom nem volt vele. Amikor XP alatt NEM tettem fel, akkor - gondolom az új wand.dat miatt nem akart elindulni, ellenben megevett isonyat sok memóriát, meg processzort. Azóta XP-n is frissítettem, és semmi szokatlant nem tapasztalok. Illetve Vista alatt néha kiakad és sok procit eszik, de ilyet korábban is csinált ."We spared no expense"
-
battisti
tag
válasz Dictator^ #2264 üzenetére
A miértet nem tudom, a másik gépen is elgondolkodik az opera lecsukásánál, ilyenkor taskmanból simán ki szoktam ütni. Talán egy frissítés (más verzió) segít? (a két gépen nem ua. fut, az enyémmel nincs ilyen prob.)
Eszközök/beállítások/haladó/history: amióta a cache méretét levettem 20 mb-ra, az opera max. 80 mega ramot eszik, addig ez átlag 130 volt, és progresszíve nőtt a nap folyamán. Ezt csak a saját gépemen próbáltam, tehát ez is lehet verziófüggő, de talán egy próbát megér.batt
-
Steelheart
senior tag
válasz Dictator^ #2267 üzenetére
Nem érdemes sztem törölni kikapcs után a cache-et, gyorsabb lesz legközelebb és gyorsabban lép ki. Az igazából akor jó, ha nem akarod, hogy esetleg mások túrkáljanak benne utánad kémkedve.
XFire profile: http://profile.xfire.com/crystalheart ________>>--(O.o)-->________ http://www.youtube.com/watch?v=0NM45lYPb_A _________>>--(X.x)-->_________ http://crystalheart.extra.hu/e107_files/downloads/video/myvid/ggstart_f2_3kbps.avi
-
Sil
senior tag
válasz Dictator^ #2270 üzenetére
Szerintem bőven elég neki egy olyan 4-8MB, de Operához nem értek annyira. De a Firefox pl ezt használja a gyors előre és vissza funkcióhoz is (hogyha úgy lépegetsz az oldalak közt, hogy ne renderelje újra), szóval ha ilyesmit szoktál használni, akkor annyira nem érdemes levenni.
-
cousin333
addikt
válasz Dictator^ #2272 üzenetére
A 9-es verzióban megváltozott a vissza gomb hatása, pontosabban az lap előzményeinek a kezelése, bizonyos szkriptek miatt:
''Traditionally, Opera has used fast history navigation, when navigating back and forward through history. This means that pages are preserved in the exact state that they were in when you left the page, and are able to display faster. Occasionally, some pages rely on scripts being able to detect when you load and unload pages using scripts, but these cannot detect fast history navigation.'' [link]
Ezt a beállítást itt tudod elérni:
opera:config#UserPrefs|HistoryNavigationMode
A jelenlegi alapbeállítás az 1-es, a régi működés a 3-as állásban érhető el.
-
cousin333
addikt
válasz Dictator^ #2267 üzenetére
Memória cache és disk cache más dolog. A javasolt beállítás az automatikus, kivéve, ha valamilyen okból le akarod szorítani a memóriahasználatot. Bár én úgy vagyok vele, hogy azért van a RAM, hogy használjuk. Ha ettől gyorsabb lesz (az lesz), akkor üsse kő. Mondjuk egy esetleges 400MB-os foglalást már én is túlzásnak tartanék .
Disk cache: a mérete a neted sebességétől függjön, pl. modem esetében, jó, ha nagy ez az érték (200-400MB). De, ha pl. egy vírusos oldalt nyitsz meg, a vírusos file is ide kerül, szóval néha (más okból is) érdemes lehet töröln, hogy ''tiszta lappal'' induljon.
Kikapcsoláskor törlés szerintem nem jó ötlet, főleg, ha nagy ez az érték, mert a törlés a sok kis fájl miatt sokáig tart. Én napjában többször is megnyitom és bezárom az Operát, tehát ezt nem tolerálnám . Néha kézzel törlöm, ennyi! De teljesen ki is kapcsolhatod, akkor nincs ilyen gond vele .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Milyen egeret válasszak?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Formula-1
- BestBuy topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest