Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
A fejlécről el lehet tüntetni a ''Minialkalmazások'' menüt?
Nem használom, így teljesen fölösleges hogy ott díszelegjen. Már régóta szúrja szemem, de most hogy kicsit utánaolvasgattam az Operanak, látom, hogy elég rendesen személyre lehet szabni, így gondolom vmilyen módon erre is lehetőség van.
opera:config -ot próbáltam, ott nincs erre lehetőség.read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
Találtam megoldást:
''To remove ‘Widgets’ file menu option:
Do as above to enter into ‘about:config’ screen. Locate ‘User Prefs’ section and note down the filename stated for the sub-section titled ‘Menu Configuration’. My Opera setup had ‘C:\Program Files\Opera\defaults\standard_menu.ini’ for this sub-section’s value.
Open this file in your preferred text editor and using the find utility of your text editor, locate the text ‘Submenu, -235137047, Browser Widgets Menu’. Comment this line out by appending a semi-colon (’;') to the start of this line and save the file.
* Note: You may need to restart your Opera Web browser for these changes to take affect.''
Idézve innen: [link]
Remélem másnak is hasznára lesz.read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
válasz VladimirR #2940 üzenetére
Opera 9.21 b8776: 26-27sec újrarajzolással együtt. A Procit kimozditja CnQ-ból de olyan félgőzzel nyomja csak ill. a net aktivitás az enter leütésétől nézve 5-6 sec-múlva Full gázról (az Opera 200k körüli adatmennyiséget jelenít meg) visszaesik pár bájtos adatforgalomra.
Avant Browser 11.5 RC1: 8-9 sec. A proci itt is kimozdul CnQ-ból, de kisebb terhelést nyom rá, mint Opera esetén. Az 5-6 sec-es Full gázos net aktivitás itt is megvan, de ezután nemsokkal már kész is az oldal betöltődése.
Amúgy 1Mbit-es nettel néztem. 2600 MHz-re húzott X2-velread-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
Ki lehet kapcsolni a hibakonzol előugrását?
Valamiért a citromail-ről nemigazán lehet vagy 2-3 napja lekérdeztetni a leveleket.
Ilyenkor ugye hiba lesz és erre beugratja a hibakonzolt, amire nemigazán lennék kíváncsi.
Elegendő ha kinyomja nekem .log fájlba.
Sajna a kikapcsolását nemigen találom, a .log fájlt már beállítottam.read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
válasz cousin333 #3025 üzenetére
Aha köszi. Ez tényleg nemműködik a 9-es Opera-ban.
Megyek megvizslatom a citromail-es beállításokat. Bár nemtom mi lehet a gond, mert nem nyúltam a levélfiókok beállításaihoz. Freemail-es és Mailbox-os működik rendesen csak a hülye citromailes nem.read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
Hát sajna úgy néz ki, hogy a citromail levelezőszervere nem engedi a kliens-el történő csatlakozást. outlookkal is megnéztem és jelszóhibára panaszkodik az is.
Webes felületen meg működik ugyanaz a jelszó. Na ilyen az mikor savanyú a levelezés
Másnak megy amúgy citromail-ról klienssel lekérdezni a leveleket?read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
válasz cousin333 #3029 üzenetére
Kösz!
Azthittem ez a citros lenemkérés dolog az új Opera hibája, mivel közel azóta csinálja ezt a hülyeséget, mióta felraktam a 8776-os verziót, de rá kellett jönnöm, hogy az Operának ehhez semmi köze.
Amit idéztél én is megtaláltam, azért is írtam, hogy webes felületen be tudok lépni így törölve se igen lehet a fiókom A 90 napos belépés meg nálam nem gond, ugyanis nem töröltetem a lekérdezett leveleket, így azokat (igaz rendszertelenül de) webes felületen szoktam törölgetni ill. a fontosabbakat mappákba rendezni. Imap és pop3 beállítással is megpróbálkoztam, de úgy sem működik a lekérés.
Végülis egy huszárvágással megoldottam a dolgot, aminek nagy előnye még, hogy a minimális 15perces lekérdezési intervallum is megszűnt. Átirányítottam a freemail-es fiókomra a citrora érkező leveleket Bár most majd oda kell figyelnem a 90 napos korlátra, mert az átirányított leveleket automatikusan törli a rendszer.
Szerk.: ehh már a helyesírás se megy
[Szerkesztve]read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
Az elsőre Én csak a Control+N bill. kombinációt ismerem, de ahogy tudom akkor nem külön folyamatként fut.
A másodikra pedig az antivirnyák kergető lesz az OK. Mikor az Opera véglegesen lementi a töltött fájlt az antivirnyák ráugrik és egészen addig míg nem végez az Opera sem tud továbblépni. Ez ugyanúgy előforduló jelenség akkor is ha winyóra történik a letöltés csak a winyó sebességéből adódóan kicsit rövidebb ideig ''áll meg'' az Opera.read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
válasz ballington #3042 üzenetére
Linkeltem pár iwiw-es hozzászólást. Lehet lesz benne számodra ''megoldás'': [link]
read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
Hehe, tényleg előtérbe ugrik a háttérben megnyitott ablak.
Node seperc alatt meg is találtam a megoldást
Szóval ezt itt másold ki és illeszd egy oldal címlécébe:
opera:config#UserPrefs|Allowscripttoraisewindow
Namost a kapott oldal legelső sorából (hacsak el nem scrollozod) vedd ki a ''pipát'', majd ugorj le az oldal legaljára és az ott talált ''Mentés'' gombra nyomj majd rá.
Szól majd az Opera, hogy lehetséges csak az Opera újraindítása után lesz hatása a módosításnak.
Nosza akkor, lépj ki az Operából, majd indítsd újra
Szerk,: Ja igen. Kösz, hogy felhívtad erre a kényelmetlenségre a figyelmem. Nekem is jól jött
-
AtHoS
nagyúr
Nos a freemailt úgynéz ki gatyába rázták. Már rendesen megy az új freemail-es oldal 9.21 b8776 verzióval
-
AtHoS
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
válasz Steelheart #3075 üzenetére
Ha egy kicsit beleolvasol a progi forumába, akkor láthatod, hogy egy .in fájlban tárolja le a progi azokat a dolgokat, amiket kijelöl az ember mentésre. Írja a készítője, hogy ezt az .ini fájlt milyen módon kell szerkeszteni.
Namost az alapbeállításokat megcsinálod a GUI felülettel, majd a különböző felhasználók profilkönyvtárait pedig szépen beleszerkeszted az .ini-be és voálá kész is a profilos mentés.
De ha magad szeretnéd mégiscsak megcsinálni, akkor kiindulási alapnak talán tudod majd használni az infokat: [link]read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
válasz h_143570 #3158 üzenetére
Na ezt gondoltam én is kipróbálom, de kicsit meg kellett erőszakolni, mert az Istennek sem akarta telepíteni a MeadCo's neptune plugint.
Nem is jelent meg a Beépülők listáján. Aztán a telepítőcsomagból kimásoltam a npmeadax.dll fájlt az Opera\program\plugins\ könyvtárba és voálá működik.
Köszi szépen ezt a trükköt
Szerencsére nem kell sűrűn használni, de olykor jól jön majd
-
AtHoS
nagyúr
válasz ngabor2 #3172 üzenetére
opera:config#UserPrefs|EnableEditTripleClick
Na Win alatt ilyen bejegyzés nem található az operában (9.21)
Viszont megnéztem ezt a működést ill. utána is olvastam:
''- Kattintson kétszer egy szó kijelöléséhez
- Kattintson háromszor egy mondat kijelöléséhez
- Kattintson négyszer a teljes bekezdés kijelöléséhez''
Na ez tökéletesen működik is, de ha szerkesztési ablakban csinálom ezt (pl. most a hozzászólás írása közben), akkor a 3 klikkre tényleg a teljes szöveget kijelöli.
Szerintem ezt elszúrták a srácok. Lehet nekik küldeni a BUG report-ot
Szerk.: bár az egérmozdulatoknál lehet, hogy oda lehet varázsolni valahogy
Ill. a hivatalos oldalon a súgó alatt ezt írják a EnableEditTripleClick beállításra: UNIX only
-
AtHoS
nagyúr
Amúgy mit is szeretnél tulajdonképpen?
Én ugyan nem használtam még ezt a search with dolgot, de talán találtam a ''számozáshoz'' kiindulási alapot, lehet segítségedre lesz:
Ha megnézed az Opera főkönyvtárában található search.ini fájlt, akkor kitűnik, hogy minden keresőmotor bejegyzésnél található egy olyan bejegyzés, hogy Nameid.
Namost a Nameid-khez rendelt számokat ha összehasonlítod az Opera/defaults/standard_menu.ini fájl Search with menu szekciójában található értékekkel esetleg gyanús egyezéseket fogsz észrevenni. Viszont van olyan szám is amit nem találtam meg.
Nálam is ki van kommentezve ez a sor: Submenu, 291920, Search with menu
Megnéztem a profilkönyvtárban található search.ini-t is de ott mindössze csak 4 keresőmotor van paraméterezve (ebből egynél a törölve bejegyzés 1-es) viszont a jobbklikkes search with ill. a címsor mellett található keresőmezőnél is (ezek amúgy szemrevételezés alapján megegyeznek) jóval több keresőmotor választható. Ezek sorrendje amúgy megegyezik a főkönyvtárbeli search.ini keresőmotor bejegyzéseinek sorrendjével.
Ezt a sorrendet amúgy az Eszközök/Beállítások/Keresés fülön is lehet látni ill. szerkeszteni. Persze ez inkább csak módosítás, mert pl. sorrendváltoztatásra itt nincs lehetőség.read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
Szerintem cserélj egeret. Ha a gombja eltűnik, ahhoz semmi köze egyetlen alkalmazásnak sem.
Nade hogy ne csak OFF legyek. Anno mikor először bepróbálkoztam a 9-es Opera-val, szembetalálkoztam egy jelenséggel, hogy nem működött alatta az egérgörgő oldalgörgetési funkciója. Minden más alkalmazásban és Opera 8 alatt is rendben tette a dolgát, de a 9-es verzsönben valamiért megmakacsolta magát. Próbáltam több 9-es Opera verziót is, de nem hozott egyik sem felüdülést e tekintetben. Mígnem letakarítottam a gépről egy egérkezelő szoftvert, ami egy rádiós bill+egér működéséhez kellett egyszer, mikor kipróbálás erejéig a gépen lett tesztelve a fenti beviteli páros.
Lehet nem sok köze van a problémádhoz, de sose lehet tudniread-only mode on the forum
-
-
AtHoS
nagyúr
válasz Gabcsika #3277 üzenetére
Erre elfelejtettem reagálni
Pár hozzászólással ezelőtt linkelték a legújabb verziót, ami 9.22
Ha kicsit visszább olvasol, akkor megtalálod, hogy az elvétve található olyan oldalakat amik nem jelennek meg teljes pompájukban Opera alatt, hogyan lehet megjeleníteni az Opera-banread-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
Látod én anno (firefox majdhogynem még kacér gondolat sem volt) még a netscape/ie/opera időben az Opera-t próbáltam ki elsőként.
Aztán a többi böngésző kipróbálása elmaradt, annyira bevált ez a böngésző, ami az évek folyamán egyre csak jobb lett, jobb lesz (kopp, kopp, kopp)
Te legalább adsz egy esélyt más böngészőknek is FF mellett, hogy megmutassák magukat. Elégedetlen vagy az FF-el?read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
válasz Dictator^ #3318 üzenetére
Nem értettem félre, csak én máshogy valósítottam meg. Nálam megmarad a status sor és fölé kerül töltés közben a folyamtsáv:
Mivel nem tudom miért tűnik el kilépés után a kérdéses gomb, ezért amit írtam az alternatíva lehet helyette. Ez valószinűleg nem fog eltűnni
Szerk.: túl hosszú a kép így ami neked eltűnt az pont nem látható a képen, de jobbra ott van az is Ha lemented a képet láthatod
-
AtHoS
nagyúr
válasz Dictator^ #3321 üzenetére
Barátom, elsőre is teljesen felfogtam mi a problémád, nem kell leírni még 3 szor
Amit én javasoltam neked az másképp valósítja meg ugyanazt:
''Eszközök/Megjelenés/Eszköztárak
A Folyamatsáv lenyíló menüjéből kiválasztva, hogy: Megjelenítés a lap alján''
Ez a beállítás teljes egészében kiteszi a folyamatsávot (előre definiált kinézettel) az Opera legaljára. Ha a status sáv be van kapcsolva akkor fölötte lesz, ha nincs bekapcsolva akkor annak a helyén lesz megjelenítve. Csak akkor lesz látható ha szükség van rá, tehát oldaltöltésnél jelenik csak meg és ha végzett az Opera a töltéssel, akkor szépen eltűnik, teret engedve a betöltött oldalnak.
Ennek a megoldásnak az a nagy előnye, hogy nem kell gombokat huzigálni, ergo nem is tudnak eltűnni. Ráadásul tök ugyanaz az elrendezése mint ahogy behúzgáltad a gombokat. Nem is értem miért nem egyből ezt a módszert választottad
Én szeretem látni hogy a linkek hova mutatnak, ezért használom a status sort. Az előugró buborékos linkcím mutatás nekem túl lassú, így el is felejtettem gyorsan.read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
válasz Dictator^ #3324 üzenetére
Akkor mi nagyon elbeszélünk nagyon egymás mellett, mert e szerint ''véletlen kivettem a status barrol, a progress status-t'' amit Te csináltál az nem ugyanaz mint amit Én írtam neked.
Ha pontosan leírtad volna azt, hogy a progress bar-ról törölted ki a progress status gombot, akkor egy szót nem írtam volna a problémádra, mivel gőzőm sincs miért csinálja az Opera azt amit.
Eddig Én a legelső hozzászólásodból kiindulva abban a hitben voltam, hogy Te a status bar-ra huzogattad be az állapotjelző gombokat, majd onnan törölted ki véletlenül és azóta nem is működik. Azért is ajánlottam azt a megoldást.
De ez így merőben más felállás.read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
válasz Dictator^ #3324 üzenetére
Na szóval az új felállással nekiindulva a problémakeresésnek a következő eredményre jutottam
Nyisd meg lepkapcsolt Opera mellett egy szövegszerkesztővel az
Opera/Defaults/standard_toolbar.ini fájlt, majd ebben az 532. sortól kezdve a következő szekciót kellene látnod:
[Popup Progress Toolbar.content]
Progress, 0
Progress, 1
Progress, 2
Progress, 3
Progress, 4
Progress, 5
ebből az utolsó sor hiányzik nálad, tehát ezt kell neked oda beszerkeszteni.
Nem tudom melyik verziót nyüstölöd az Opera-ból, nekem a 9.22build8801 van most fent, így ha a fájlon belüli sorszám nem stimmel, akkor keresd meg a [Popup Progress Toolbar.content] részt
-
AtHoS
nagyúr
válasz Dictator^ #3327 üzenetére
No igen. Az a másik megoldási lehetőség.
A lényeg, hogy megoldódott a problémád
Amúgy nálam meg kitörölni nem engedett onnan ahova neked meg berakni nem Ez azért érdekes. Mindenesetre 1-2 .ini szerkesztéssel csak rájöttem hol kell babrálni a dolgokatread-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
Ez a cookie törlés nem a legjobban van leprogramozva.
Nekiálltam átalakítani a cookie kezelést az Opera-ban. Eddig mindenhonnan elfogadott minden sütit és semmit sem törölt, most meg szerettem volna beállítani, hogy az új sütiket törölje kilépéskor, de úgy, hogy régi sütiket csak pár oldalnál tartsa meg (kb. 10-15) Természetesen a hosszadalmasabb megoldást választottam és nekiálltam egyesével törölgetni a sütiket az Eszközök/Beállítások/Haladó/Sütik/Sütik karbantartása... részen. Rákellett jönnöm, hogy bizony jól megszivat az Opera, mert a törlés nincs rendesen megírva.
1. nem engedett minden sütit törölni
2. amely sütit nem engedte törölni annál, mikor rányomtam a törlés gombra a listából eltűnt pár süti
3. mikor már tele volt a hócipőm kb fél órás kínlódás után és bezártam a karbantartás ablakot és újra megnyitottam, egy rakat süti újra bennvolt a listában amit előzőleg elvileg már kitöröltem
Végülis megpróbálkoztam egyenkénti törléssel oly módon, hogy miután töröltem egy sütit, bezártam a karbantartás abakot. 1-2 másodperc múlva újra kinyitottam és csodák csodájára így már sikerült minden nem kívánatos sütit kitörölni.
1 feketepont az Opera-nak emiatt, mivel jól meszivatott a sütitörlésekkel
9.23b8805read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
Így sikerült megoldanom a problémát:
''Végülis megpróbálkoztam egyenkénti törléssel oly módon, hogy miután töröltem egy sütit, bezártam a karbantartás abakot. 1-2 másodperc múlva újra kinyitottam és csodák csodájára így már sikerült minden nem kívánatos sütit kitörölni.''
Amúgy oldalanként lehet más-más cookie beállítást használni. A kérdéses oldalon nyomj F12-t, majd alul az Oldal beállításainak szerkesztése...read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
Opera 9.23 Build 8807 for Windows - Final [link]
-
AtHoS
nagyúr
Opera 9.23 Build 8808 - Final [link]
-
AtHoS
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 2 ESZKÖZ 1 ÁRÁÉRT VASÁRNAP ÉJFÉLIG - NOD32, Internet Security, ESET termékek hivatalos forgalmazója
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest