-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
pethYeti
addikt
11.60 beta alatt nem működik a keresés javaslat a címsorban? Pl: "g oper" és semmi
-
MC Pite
veterán
Üdv!
Frissen telepített Brazos platformos noti, flash
-opera alatt 360as videó folyamatos, teljes képernyőn darabos
-ff darabos 360ban, teljes képernyőm szaggat keményen
-ie alatt teljesen jó még a full hd is11-es friss flash van fenn (operán legalábbis), de a 10.3al sem kellene hogy legyen baj. W7 32bit, friss ati driver.
Tippetek van?
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
.:LoMAX:.
aktív tag
válasz Dictator^ #14994 üzenetére
Értelek
Én is jártam már így
De nehéz tényleg megtalálni ilyen fordításoknak az arany középutat. Ilyenkor van az, hogy döntsön a "közönség", illetve a fordító dönt, hogy ő hogy szeretné "látni".
Karbonade tényleg nagyon jól próbál megfelelni, és próbálja a logikusat is meglelni, ha fordít, mert vannak olyan silány fordítások is, hogy az már fáj, és tényleg akkor 1000* az angol mint azLényeg a lényeg, hogy nem lehet mindenkinek megfelelni, nem egyszerű.
Ami fontos, hogy Magyar Opera részről egy nagyon jó kis közösség van én csak olvasok, ritkán írok, de nagyon jó látni, hogy "kicsi" társaság van, de összetartó
Most viszont léptem, további szép napot akarom mondani estét mindenkinek
Samsung Galaxy Note 3 || OnePlus 2 ||
-
Dictator^
veterán
válasz .:LoMAX:. #14993 üzenetére
Nekem nincs bajom a magyarral, akinek tetszik használja, nekem nem jön be. Angolnál a fit to width számomra egyértelmübb, még úgy is, hogy nem perfekt az angolom..
Vannak olyan angol kifejezések, szavak, amit magam se tudok elmagyaráznii jól. de a jelentését tudom, csak szépen nem tudom megfogalmazni ezt másnak.Hasonló volt a bajom a windowssal is, azt is angolul használom, és amikor kell a technikai segítség, ott is van, amikor valaki magyar szakszavakkal válaszol, lefordítom, még sincs ott ahol kéne.. aztán kiderül, teljesen más a fordítás mint ami igazából ott van.
Tehát nem a munkáját szapulom, főleg, hogy "ingyen" csinálja, csak egyszerűen nekem nem tetszik. Szó szerint respect neki, hogy csinálja!
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
.:LoMAX:.
aktív tag
válasz Dictator^ #14991 üzenetére
Igen szokott olyan lenn, hogy dolgokat szinte nem lehet lefordítani.
De emléxem, mikor a Magyar Opera blogot olvastam, volt is vita, hogy fordítva legyenek-e olyan kifejezések vagy sem, de leginkább szavazásra volt bocsájtva, hogy egyes szavak miként jelenjenek meg magyarul. A fordítás azoknak készül, akik abszolút nem tudnak angolul, és legyen valamilyen magyar jelentése, amit azért jobban megérthet, vagy értelmezni tud (és így talán jobban le is ragad az Operánál, mintha nem érteni az egyes részek jelentését). Olyanok maradnak fordítatlanul, amiket sehogy sem lehet, vagy még nem lett magyar megfelelő találva nekiEz az én meglátásom, ill. amit akkor olvastam, hogy mik minek legyenek fordítva, és arról vita/szavazás.
Összegezve, vagy magyarul használja az ember, vagy angolul, ill. 3dik lehetőség, hogy a fordítást picit személyre szabja
Samsung Galaxy Note 3 || OnePlus 2 ||
-
cousin333
addikt
válasz Dictator^ #14991 üzenetére
Nem "munka" a szó fizetős értelmében: Szökőcs Csaba (alias Karbonade) végzi évek óta ezt a cseppet sem egyszerű feladatot, méghozzá önkéntes alapon.
Egyetértek azzal, hogy bizonyos esetben a magyar fordítások hülyén hangzanak. Ugyanakkor az nem opció, hogy akkor nem adunk ki magyar verziót, mert az nem tenne jót az amúgy sem komoly hazai részesedésnek, meg különben is magyarok vagyunk, nem igaz? Aki meg mindenképp angolt akar, az majd telepíti azt. Olyan meg nincs, hogy fele magyar, fele angol...
Egyébként az illeszkedés egy a jobban sikerült fordítások közül, mert jól összefoglalja a lényeget, miközben megfelel a többi követelménynek is (rövid, frappáns, nem túl általános).
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
Dictator^
veterán
-
daninet
veterán
Helló!
Nem látom a vimeo-n a videókat operában. Csak fehérség van a helyén. Viszont az embedd videók látszanak ha máshova van beágyazva, csak a saját oldalán nem látom a videókat.
A letiltott elemeknél nincs semmi. Valami ötlet?Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
vv5204
senior tag
Hali!
1-2 napja bizonyos oldalakon elképesztő lassan tölt be az Opera.
Ilyen már volt régebben is egyszer aztán 1 idő után megoldódott. De miért
van ez? A többi böngészővel nincs baj.
A kiegek/reklám blokkoló kikapcsolása után sem változik a helyzet.Itt egy ami kábé fél perc alatt jön be, normál esetben 3 sec.
[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
válasz fatal` #14967 üzenetére
ja az egész mappát? pl a cache nem kellene, azért örülnék, ha lenne valami ami nem ment át mindent.
mellesleg megnéznéd, hogy ez az oldal: crx normálisan töltődik be? nálam mindenhol a topic képei vannak, minden sarokban..
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
fatal`
titán
válasz Dictator^ #14966 üzenetére
Vista/win7:
C:\users\felhasználónév\appdata\local\opera
C:\users\felhasználónév\appdata\roaming\operaXP
C:\documents and settings\felhasználónév\local settings\application data\opera
C:\documents and settings\felhasználónév\application data\operaKimented őket, újratelepíted és visszarakod az egészet akkor mintha semmi nem történt volna. Ugyanígy működik az FF, Chrome is, simán kimenthetők a beállítások.
-
Dictator^
veterán
válasz Sir Psycho #14961 üzenetére
Köszi!
És még annyi, hogy ez a beállítás melyik ini fileban tárolódik?És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
brd
nagyúr
válasz Sir Psycho #14962 üzenetére
A ph-s, gamepod-os, itcafe-s stb. (amelyikeket használod) cookiek törlése is szükséges lehet, mielőtt belépsz, ha korábban nem így volt beállítva az Opera, és úgy léptél be.
The only real valuable thing is intuition.
-
Dictator^
veterán
Elvileg újratelepítésnél mindent kimentettem, de a config beállításba nem kaptam vissza a címsor melletti kis háromszöget, amivel le tudom görgetni a beírt oldalakat..
És persze a kommentemet se találom, amelyikbe azt kérdeztem, hogy , hogy kell bekapcsolni...
Szóval valaki eltudná mondani, hogy a címsor mellé, hogy rakom oda a fejjel lefele fordított háromszöget, amivel legördithető a beírt weboldalak listája.. (és , hogy ezt melyik config fileban tárolja az opera.. mert elvileg mindent visszaraktam az új windowsomba, de ezt mégse jegyezte meg. Pedig a vissza gomb mellé lévő legörditős menüt meg megjegyezte.)És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
hekkerman
tag
Csáó
biztos feltették már a kérdést előttem, de nem tudja valaki, hogy hogyan lehet a görgetés sebességét átállítani, mert notebookon touchpadhez épphogy hozzáérek, és egy oldalt elgörgetett, driverben minimumon van a görgetés, az egész windózba az összes programban jó a görgetés, csak operában nem nincs valami config file, vagy valami, ahol át lehetne ezt állítani? mert nem szeretnék más böngészőre áttérni, de ha nem javul, muszáj lesz.
-
fatal`
titán
Használ valaki Opera Mobilet?
Az opera:config résznél láttam, hogy van egy bool változó: enablecontentblocking.
Kérdés: Hogy lehet vele tartalmat szűrni?
-
brd
nagyúr
válasz Sir Psycho #14955 üzenetére
Az opera:config#UserPrefs|EnableCookies 14-re van állítva? Ha nem, próbáld ki úgy. (Az Opera címsorába kell beírni a vastagbetűs szöveget.)
-
Sir Psycho
aktív tag
Hello!
Egy probléma, ami a mai napon kezdődött.
Ha belépek a PH-re (fórum) és kipipálok mindent akkor a többi PH családról (logout,apró) kiléptet és fordítva is igaz.Ötlet valakinek??
-
brd
nagyúr
válasz sghc_toma #14953 üzenetére
Igen, valami ilyesmi lenne a normális, bár kérdés lenne pl., hogy oda ki/mi tehet be tanúsítványt, mert ha a nem megfelelően hozzáértő tesz be oda, csak azért, hogy valami (jól) működjön, az nem feltétlen jó. Mindegy, ez itt erősen off már.
-
sghc_toma
senior tag
hu, koszi, reggel mar felkeszultem lelekben, hogy irok egy kisregenyt valaszkent, de megtetted helyettem
FreeBSD-t hasznalok, de gondolom Linux-on is hasonloan mukodik: az SSL-t hasznalo programoknak altalaban meg lehet mondani a certificate bundle eleresi utvonalat, es az abban levo certeket hasznalja a program.. egy ilyen cert bundle a Mozilla NSS projectjenek a listaja, ehhez van port a portfaban, onnan egyszeruen fel lehet telepiteni (Linux alapu rendszereknel gondolom szinten repobol telepitheto a csomag)
amugy van a temaban egy jo kis magyar nyelvu, ingyenes konyv: Nagy e-szigno konyv..
in asm we trust
-
brd
nagyúr
válasz Sk8erPeter #14951 üzenetére
Nagyjából arról van szó, hogy van az ún. megbízható tanúsítványkibocsátó(és/vagy hitelesítésszolgáltató és/vagy a megbízható hitelesítésszolgáltató tanúsítványláncban szereplő, de szerintem most ne bonyolítsuk), amely által aláírt és nem visszahívott (érvénytelenített) tanúsítványok biztonságosnak tekintendők (ill. van még egy lejárati idejük is a tanúsítványoknak). Amikor egy böngésző azt írja egy tanúsítványra, hogy probléma van, akkor alapvetően ez a 3 dolog lehet problémás. Tehát vagy nem megbízható tanúsítványkibocsátó által lett aláírva, vagy nem kérdezhető le a tanúsítványkibocsátó által érvénytelenített állapot, vagy lejárt. Vannak még finomságok, bizonyos RFC-kel kapcsolatban, olyasmik, mint amit pl. sghc_toma is írt, de azokat most hagyjuk.
Megbízható tanúsítványkibocsátó attól lesz valami, hogy benne van az adott OS (vagy böngésző) tanúsítványtár ezen konténerében az adott CA megfelelő tanúsítványa (az IE frissítések alatt letöltődő tanúsítványok ezt jelentik). (Vagy a hitelesítésszolgáltató megfelelő tanúsítványa egy ún. legfelső szintű által van hitelesítve, de megint csak ne bonyolítsuk.) Az Opera, ahogy látom, ezt a tanúsítványtárat (konténert?) nem tudja/akarja használni (ill. pl. a Firefox sem, de azt túl sokat nem használok, ezért nem akarok hülyeséget állítani, tessék fenntartással kezelni), gondolom, azért, mert a M$ irreális árat kérne érte (csak hogy trollkodjak is kicsit, ha talán nem is így van , tényleg, sghc_toma, Linuxon ez hogyan működik? ), ezért nála csak azok a megbízható tanúsítványkibocsátók lesznek azok, amelyek a saját tanúsítványtár, megfelelő konténerében megtalálhatóak. Gyanítom, ez kevésbé lelkesen frissül, mint az OS-é (az IE pl. ez utóbbit használja). Továbbá, az Opera, ahogy már írták, a tanúsítvány érvénytelenített állapotát (ill. annak ellenőrizhetőségét) is szigorúan veszi (ami egyébként alapvető lenne, ha már biztonságról beszélünk...). A linkelt e-szignó azért nem biztonságos az Opera számára, mert a tanúsítványt aláíró CA megfelelő tanúsítványa nem szerepel az Opera tanúsítványtárának megbízható konténerében (ez egyébként szerintem nem feltétlen baj, mert úgy gondolom, valamennyire a CA "komolyságát" is jellemzi, hogy egy több millió ember által használt böngésző - de egyébként nem csak az Operáéban nincsen benne - tanúsítványtárába nem tudott/akart bekerülni semmilyen módon).
Ezzel az egész tanúsítványos mókával egyébként egyrészt a szokásos emberi baromság a probléma: sokszor idióták üzemeltetik az infrastruktúrát: ott van pl. a Diginotar-os probléma. Az a cég egy megbízható hitelesítésszolgáltató (is) volt, nála lehetett ellenőrizni, hogy egy tanúsítvány (nem mind, csak amihez köze volt) megbízható-e. Amikor kiderült, hogy a cég már nem az, sokáig az idióták még akkor sem tettek annak érdekében semmit, hogy a nála ellenőrzött (sőt, általa kibocsátott) tanúsítványok érvénytelennek számítsanak. A másik (bár az oka hasonló) rész pedig az, hogy részben a különböző problémák miatt, a legtöbb felhasználót nem érdekli a tanúsítványprobléma, ezért simán OK-t nyom (/hozzáad kivételt), amikor a böngésző megkérdezi tőle, hogy ez probléma-e.[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz sghc_toma #14939 üzenetére
Nem akarok hülyeségeket beszélni, de asszem e-szignónál (Microsec) mondták telefonon, hogy sok tanúsítvány úgy kerül elfogadásra pl. Windows-nál, hogy azok belekerülnek a Windows-frissítések közé, vagy pl. Internet Explorer frissebb verziói telepítésekor is behúz plusz tanúsítványokat. Ha frissítéskor húzza le, elvileg IE korábbi verzióira is érvényes kéne, hogy legyen jópár plusz tanúsítvány. Ettől függetlenül nálunk melóhelyen pl. volt egy oldal, ami semmiféle külső, nem biztonságos tartalmat nem húzott be, és volt egy teljesen jól beállított szerver, mégis e-szignós tanúsítvánnyal pampogott még IE8 alatt is, hogy van valami külső, nem biztonságos tartalom. Nem volt, nem értettük. IE9 alatt már nem csinálta. Még mindig nem értjük.
Opera amúgy ez e-szignó saját oldalának tanúsítványát sem ismeri: [link] - ez mondjuk lehet az e-szignós tanúsítvány hibája, nyilván az, de nem vágom egész pontosan a hátterét.
Gondolom böngészőfüggő is a dolog - most ez nem tudom, függ-e a böngésző ellenőrzésre vonatkozó "szigorúságától", vagy a böngészőbeli saját tanúsítványtártól. Mindenesetre az Opera tutira nemzetközileg elismert, és külső, nem biztonságos tartalmat NEM behúzó oldalak tanúsítványát sem fogadja el nagyon sokszor; jól beállított szerveren sem. Most akartam volna példákat linkelni, de az istenért sem jut eszembe egy sem...
Egyébként érdekes, amit később mondtál, hogy egy plugin injektált kódja is okozhat ilyen parát... tehát magyarul bármilyen külső kiegészítő szarakodása is problémákat jelenthet, és akkor a felhasználó meg néz könnyes szemekkel, hogy úristen, mi lesz, az általa látogatott oldal nem biztonságos....Ez a tanúsítványos para még mindig eléggé homályos számomra, pedig én is konfigoltam már Apache-szervert tanúsítvánnyal - nem nagy dolog mondjuk, mivel elég sok tutorial van hozzá, ami alapján jó nagy túlzással egy óvodás is megcsinálja. De a lényeg, hogy akkor sem egyértelmű, hogy van ez pontosan.
Sk8erPeter
-
BigManus
addikt
Szia!
Egyenlőre találtam egy átmeneti megoldást, próbáld ki.
Töltsd le ezt a scriptet.
Csinálj egy js vagy akármilyen nevű mappát az opera mappán belül és tedd bele.Az Operában a beállításoknál a Haladó/Tartalom fülön a Java script beállítások gombra katt, majd alul tallózd be a létrehozott mappát.
Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
sghc_toma
senior tag
válasz blint63 #14940 üzenetére
a www.mkbnetbankar.hu-n a bejelentkezesi oldalt valoszinuleg azert mondja nem titkositottnak, mert a szerver nem tudja a TLS renegotiation extension-t (RFC5746)
raneztem az otp.hu-ra is, es kiderult, hogy nem a CRL/OCSP dolog miatt nem kapja meg a biztonsagos jelzot az oldal, a CA-val semmi gond nincs.. ha https site-on van kulso, nem titkositott tartalom, akkor az oldalt nem biztonsagosnak jeloli az Opera.. ez OK, de milyen nem megbizhato helyrol szarmazo tartalom van az OTP oldalan? a fooldal forrasaban semmi ilyesmit nem talaltam.. aztan leesett, hogy valoban van az oldalon olyan tartalom, ami nem https-en jott: az On-Demand Plugin placeholder kepei.. nem tudom, hogy ezeket pontosan mikor, hogyan pakolja bele az oldalba, es most nincs is erom kibogaraszni, de ha kikapcsolom az On-Demand Plugin opciot, rogton megkapja az otp.hu a zold lakatot
in asm we trust
-
BigManus
addikt
Sziasztok!
Jó régen használtam utoljára Operát, most próbálgatom újra...
Volt egy olyan kiegészítő anno, ha már beléptem valahova egyszer és újra be akartam, akkor kattintottam a név mezőbe és kilistázta milyen nevekkel tettem. Firefoxban így van.Előre is köszi!
Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
blint63
tag
Bug lesz, Mobile-on ott van a lakat, mi több, az egész netbank (ua. mint az asztali) működik, pedig korábban jó ideig még az asztali operával is trükközni kellett.
[ Szerkesztve ]
-
blint63
tag
válasz sghc_toma #14939 üzenetére
Köszi az infót, szóval akkor a halálfej azért van, mert nem ismeri a Netlockot. Ez így rendben van, akkor már csak az a kérdés, miért írja azt, hogy nincs titkosítva a bejelentkezési oldal?
edit: kipróbáltam újra -másik gépen-, amikor a bejelentkezési oldal linkjére kattintok, feldobja a CA-s kérdést, leok-zom utána megjelenik a login, és így is azt írja, hogy titkosítatlan a kapcsolat, pedig https az oldal... Bug lehet?
[ Szerkesztve ]
-
sghc_toma
senior tag
válasz Sk8erPeter #14936 üzenetére
ha jol tudom, az Opera az egyetlen bongeszo, ami nagyjabol jol csinalja ezt a dolgot: ha nem tudja ellenorizni, hogy a tanusitvanyt nem vontak-e vissza (nem eri el a CA CRL-jet, vagy az OCSP responder nem valaszol), akkor nem biztonsagosnak jeloli a kapcsolatot..
in asm we trust
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Solar_Wind #14937 üzenetére
Jó.
Nálam is 11.52 van, korábban én is úgy emlékszem, hogy nem volt para Operánál. De az idő megszépíti a dolgokatSk8erPeter
-
Solar_Wind
senior tag
válasz Sk8erPeter #14936 üzenetére
Nekem nem csinál ilyet OTP-nél (11.52)
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz blint63 #14935 üzenetére
Őszintén szólva ugyanezt az OTP honlapján sem értem.
Az oldal alapból https-protokollon keresztül elérhető, és betöltés KÖZBEN látszik is szépen a zöld lakat, és az üzenet, hogy "Securely connected", kép: [link]. DE miután betöltődött az oldal, immár az "Insecure connection" felirat látszik az általad is említett halálfejjel: [link].
Aztán ami még nagyobb "biztonságérzetet" kelt az emberben (még ha nem is kellene parázni), az az, hogy belépést követően is ugyanez a helyzet:Chrome-nál semmi ilyen jellegű gond nincs az OTP-felületen.
Opera sok tanúsítványt ismeretlennek jelöl, vagy gond van vele, de ennél az a furcsa, hogy bár ismertnek tekinti a tanúsítványt, és elvileg be is töltődik, mégis nem biztonságosnak minősíti a kapcsolatot, mintha lenne valami elem az oldalon, ami ezt okozza. Vagy csak szimplán az Opera hülyesége.Sk8erPeter
-
blint63
tag
Sziasztok, ma kicsit rámijesztett az Opera, talán nem komoly, de az MKB-nál volt már pár csúnya támadás. A netbankot náluk nem nagyon használom, de úgy rémlett, hogy a régebbi felületen nem kellett elfogadnom külön a tanúsítványt. Pár hónapja már új a felület, és ma azért feltűnt valami:
Úgy rémlett, hogy korábban a gmailhez, fbhoz hasonlóan aranyszínű a biztonságot is jelző terület, most szürke volt, így rákattintottam: egy halálfej fogadott azzal, hogy nem biztonságos a kapcsolat! Gyorsan betárcsáztam és úgy kezdtem elölről. A bejelentkezési oldal meg mintha nem is lett volna titkosítva/hitelesítve... Az meg mégis hogyan lehet? Nem kéne a felhnév/jelszó megadásakor már titoksítottnak/hitelesítettnek lennie az oldalnak?
Csatoltam a bejelntkezési oldalt és amit írt bejelentkezve:
[link]Vszeg én vok a hülye, de azért érdekelne a válasz...
[ Módosította: dabadab ]
-
S. Szabi
őstag
Másnál is tök lassú az új Gmail? :S Többfajta operával, és gépen próbáltam, szóval...
Van rá valami megoldás, vagy meg kell várni a hardveres gyorsítás vagy hasonló támogatását?
-
arnyekxxx
veterán
Arra van valami megoldás, hogy tetszőleges blog.hu oldalon ne egye az egyik magot 100%-on az opera?
[ Szerkesztve ]
-
Ayg0
senior tag
megoldódott, kösz! az urlfilter volt a ludas. bár nem tudom melyik reklám miatt nem jött be rendesen az oldal, ha a szóban forgó lapon nincs és nem is volt semmilyen zavaró tartalom, amit tiltanom kellett volna. mindegy, opera rejtély...
más... valaki aki tudja a választ: egy sokat látogatott oldalon a következő reklámot sehogy nem tudom tiltani: a feketebárány
A Tartalom letiltása... menüben már mindent próbáltam, de magától be sem rakja az urlfilter.ini-be. ha total commanderes szerkesztéssel hozzáadom a szűrő listájához megmarad benne, de a weblapon továbbra ott díszeleg. ötlet, hogyan tüntethetem el végérvényesen?[ Szerkesztve ]
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
-
nagyúr
válasz Rotor82 #14925 üzenetére
Ugrás az oldalra http://www.squarefree.com/bookmarklets/forms.html, jobb klikk a view passwords gombra, válaszd a Könyvjelző a hivatkozáshoz... és adjad hozzá a könyvjelzőkhőz.
Nyisd meg a bejelentkezési oldalt ahol megszeretnéd nézni a jelszót (űrlapmező sárga). Nyomd meg a Ctrl + Enter-t (vagy kattints kulcs gombra), majd gyorsan az Esc billentyűt.
View passwords könyvjelzőre kattintasz és látod a jelszót."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Rotor82
aktív tag
Köszönöm a gyors választ, megnézem.
Más: Olyan kiegészítő van operára, ami ha megnyitok egy külföldi oldalt, akkor azt automatikusan lefordítja magyarra?
-
Rotor82
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Amikor elmentetem a jelszavaimat az operával, azt a jelszókezelőben nem látom, csak a felhasználónevet... Hogyan tudom láthatóvá tenni, az elmentett jelszavamat??
-
G4bi89
senior tag
Közben megnéztem egy szűz operával (portable 11.52 ... ) és azzal tökéletes, de akkor mégse egyedi hiba mégse ha nálad is ezt csinálja.
"egyenlőre muszály biciglizni külömben..."
-
fatal`
titán
válasz Sk8erPeter #14916 üzenetére
Igen tudom, hogy macera lista éle, nem értem miért nem implementálják.
Elég sok keresőm van letárolva, a többibe meg begépelem
De sok bugot nem javítanak, ami érthetetlen:
Számomra a legidegesítőbbek most:
- A könyvjelzősávon eltűnő / piros csillaggal helyettesített faviconok, amiket csak reload után tölt le újra.
- Szaggató simított görgetés elég sok helyen. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz fatal` #14915 üzenetére
Mondjuk most nem csak pl. Google-keresésre gondoltam, hanem olyan oldalak keresőmezőjére, amit nem tároltál a címsorból pár karakterrel elérhető keresőmotorok közé, de azért többször meglátogatsz, és írsz be olyan sztringet, amire többször is szükséged volt már. Mondjuk a többször használt keresőűrlapokat érdemes címsorból elérhetővé tenni (már ahol GET metódussal várja a szerver az adatot, vagy pl. PHP-nál $_REQUEST tömbből szedik ki az adatot), de nem mindig teszem. Na mindegy, értem én, ha nem szereted ezt a funkciót. De ettől függetlenül ez tényleg az Opera-macera-lista élén áll sok felhasználó számára.
Sk8erPeter
-
fatal`
titán
válasz Sk8erPeter #14914 üzenetére
Felhasználónév nem érdekel, amúgy meg címsorból keresek szinte mindenütt. Amúgyis hamarabb begépelem, mint a listából kiválasztom. Nem rossz funkció, én sem értem miért nem implementálják (persze kikapcsolhatóan), de én személy szerint világ életemben utáltam.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz fatal` #14911 üzenetére
De mé', nem fordult még elő, hogy többször használt stringre szerettél volna rákeresni ismétlődően, és jól jött, hogy csak kiválasztod a korábban beírt(ak)ból? (keresőben vagy felhasználónév vagy más esetén)
(#14913) sekli : mondjuk azért az hozzátartozik az igazsághoz, hogy ez olyan funkció, ami valóban rengeteg felhasználónak hiányzik, az összes többi böngészőben régóta alapfunkció, nem kell hozzá kiegészítő, és pontosan az ilyenek miatt lehet nem is kis felhasználói kört veszíteni, azzal együtt, hogy ezt a fícsört egy kicsit gyakorlottabb programozó tényleg pár munkaóra alatt elkészíti - plusz pár óra, hogy az emiatt létrejövő esetleges biztonsági kockázatokat elhárítsa. Ezt is lehetne opcionálissá tenni (egy checkbox, és a háttérben egy funkció letiltása).
Többek közt én is pampogtam már emiatt, mert nekem is hiányzik, és felfoghatatlan, hogy miért nem gondolkoznak kicsit úgy, hogy "inkább ilyen alapdolgokban ne maradjunk le a többi böngészőtől, ne egy ilyen primitívnek tűnő dolog miatt veszítsünk már potenciális felhasználókat". Sok van ilyenből. Ettől függetlenül én Opera-felhasználó maradok, de mint látható, nagyon sokaknak viszont elmegy a kedve tőle.Sk8erPeter
-
megema
őstag
válasz fatal` #14911 üzenetére
Na ez jó lesz, mert ha ezt nem fogom tudni megoldani, akkor rövid időn belül búcsút mondok az Operának. Nem éri meg a fáradtságot az, hogy gyorsabb. Ilyet alapban miért nem képesek belerakni?! Amúgy egy szimpatikus böngésző lenne.
Körülnézek, hátha találok valamit...
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz Sk8erPeter #14910 üzenetére
Na ezt nem tudtam, nem használom, többi böngészőben is utálom ezt a funkciót.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz fatal` #14909 üzenetére
Én is be akartam linkelni korábban, de aztán Opera hivatalos kiegészítő-oldalán azt láttam, hogy: "AutoComplete has been removed by the developer or the moderators."
Érdekes. Valami oka csak volt... Pedig én is használom.
BusComplete meg állítólag túl könnyen hozzáférhető módon tárol adatokat, nem a legbiztonságosabb, konkrét infókat erről, az állítás hitelességéről nem tudok, nem ismerem.Sk8erPeter
-
megema
őstag
Hogy lehet elérni, hogy az Opera elmentse az űrlap előzményeket? Nem felhasználónév/jelszó-ra, hanem weblapokon belüli keresési előzményekre gondolok.
-
Ayg0
senior tag
az elsőt próbáltam egyelőre, de azután nincs változás, így perpill nem is eröltetem tovább. újrarakom az egész hóbelevancot és ha akkor se lesz jó, megpróbálom mégegyszer.
addig egy kérdés: ha el akarom menteni a levelezést és a hírcsatornákat is, akkor a teljes "mail" mappát ki kell másolni?
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
-
dqdb
nagyúr
Nagyon általános helyett az oldal struktúrájára építő specifikus szabályok alkalmazásával. Tudom, ez így "köszi" típusú segítség volt, ezért íme egy konkrétum
#entries.list .entry .collapsed { height: 2ex !important; }
Ezzel a sorral eltüntetem a lista típusú megjelenítésnél a sorok alján megjelenő 1-2 pixelnyi szemetet, előtte és utána kép:
Másik lehetőség, hogy nem direktben user CSS-t gyártasz, hanem user JS-t, ami az aktuális oldal címe alapján fejbe vág pár CSS-t szabályt, vagy sem.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
sekli
addikt
Erről jut eszembe, azt hogy lehet megcsinálni, hogy egy usercss-t alkalmazzon a google.com/reader-re, de ne alkalmazza a google.com-ra?
-
dqdb
nagyúr
Ez három esetben szokott előfordulni. Az egyiket, azaz elállítottál valamit, említette sekli, a másik az, amikor egy style sheet nem töltődött le rendesen hálózati probléma miatt. Ilyenkor vagy üríted a cache-t és újratöltöd az oldalt (Opera menü > Beállítások > Személyes adatok törlése > lenyitod a részletes listát, ott A gyorsítótár teljes kiürítése opciót bekapcsolod, a többit ki > Törlés.
Alternatív megoldás, ami bonyolultabbnak tűnik, de mégis egyszerűbb szerintem mint az előző, hogy az F4-re megjelenő panelek közül kiválasztod az információt (kis i betű az ikonja, ha nem látszik, akkor a plusz jelre kattintva lehet hozzáadni a listához). Az információs oldalon görgetve megkeresed a stíluslapok blokkot, ott Ctrl-Shift-klikk az összes elemre, végiglépkedsz az összes imént megnyitott fülön, és újratöltöd őket F5-tel. Ha hálózati probléma volt, akkor az egyiknél látni fogod, hogy megváltozik a tartalma újratöltés miatt. Elképzelhető, hogy valamelyik szkripttel volt probléma, a megoldás ugyanez.
A harmadik lehetőség az, hogy telepített reklámszűrő (vagy Operában, vagy tartalomszűrést is végző tűzfalban) a bűnös.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Ayg0
senior tag
köszönöm!
mégvalami: a szinonímaszótár neked/nektek is rosszul jelenik meg? nekem ilyen:
ősöm gépén mozillaval rendesen jelenik meg. operával a webhely beállításoknál próbáltam már más böngészőként is azonosítani, de semmi változás.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Egy hét múlva startol a Redmi Note 14
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest