Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
válasz pethYeti #7207 üzenetére
Helló!
A Helyesírás-ellenőrzéshez:
Azért húz mindent alá, mert alapállapotban a magyar szótár nincs az Opera10-ben, tehát nem is tudtad kijelölni, hogy magyar legyen a helyesírás-ellenőrzés. Tehát a teendő, hogy letöltöd a magyar szótárat és alapértelmezetté teszed.
De ha ezt már megtetted volna, akkor nem tudom mi a gond. Nálam működik b1703-al a magyar helyesírás-ellenőrzés
Mod: RSS-hez annyit tudnék csak hozzáfűzni, hogy a leveleket az Opera10 már nem mappákban tárolja, hanem címkézi, tehát gyűjtőcsoportokat lehet létrehozni. Emiatt van egy olyan alapértelmezett gyűjtő, ahol minden ki nem törölt megtalálható.
Gondolom RSS-nél is ugyanezt a megoldást használja. (RSS-t személy szerint nem használok)[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
dqdb
Topikgazda
válasz pethYeti #9171 üzenetére
Kapcsold be a 3rd party cookie-kat, valószínűleg az okozza a problémát: Ctrl-F12 > Haladó > Sütik > Elfogad minden sütit.
Ha már beállítottál valami oldalspecifikusat, akkor jobb klikk az oldal hátterén > Oldalbeállítások szerkesztése > Sütik > Elfogad minden sütit.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
Topikgazda
válasz pethYeti #9173 üzenetére
Egy teljes újratelepítés (profil törlésével) elképzelhető, hogy segít, de szerintem inkább várd meg egy olyasvalaki jelentkezését, aki használ ETR-t. Addig is tegyél egy próbát, és töröld az adott oldal sütijeit.
A problémát több helyen okozza, hogy megváltozott az alapértelmezett beállítás, és most már biztonsági okokból nem fogad el minden sütit, hanem csak azokat, amelyeket a meglátogatott oldaltól kaptál. Ez pedig több helyen (tipikus esete az index.hu/indanet.hu/blog.hu) problémát okozhat.
-
AtHoS
nagyúr
válasz pethYeti #9175 üzenetére
Ez a fájl operaprefs.ini tartalmazza az összes felhasználó specifikus beállítást.
Dobd át egy másik könyvtárba és nézd meg a frissen generálttal hogyan működik.
Ellenben egy portable kiszereléssel is megnézheted mit mutat.
A felhasználói könyvtárat meg nem írogatnám hol található, mert telepítéstől függően változó.
Viszont az opera:about segítségével szépen meg lehet tudni az aktuális helyét.[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
dqdb
Topikgazda
válasz pethYeti #9285 üzenetére
Menjél erre a címre. A második sorba (OR just write the action as plain text) írd be ezt:
Manage, "transfers",,,"Menu Transfers"
Ezután kattintsál a felül megjelenő Manage gombra, aminek hatására hozzáadódik a saját gombokhoz. A megjelenő felületen pedig oda mozgatod, ahová szeretnéd.
Ha nem a menüben megjelenő barnás ikonnal szeretnéd létrehozni, hanem a paneleknél láthatóval, akkor így néz ki a beírandó szöveg:
Manage, "transfers",,,"Panel Transfers"
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
válasz pethYeti #9345 üzenetére
Kellene nekik, már ha olvassák a bugreportokat.
Jelenleg e-penis növelés folyik mind a fejlesztők, mind az ott kommentelők 90%-a között.Apropó, most hogy megváltoztattam az alapértelmezett letöltési könyvtárat, mivel pár órája generáltam újra az operaprefs.ini-t, (lassan már a beállításokra sem menet közben jövök rá, hanem fejből fogom tudni, mint a korai UPC-s időkben a MAC címemet ), hát az okézás után akkorát crashelt, hogy öröm volt nézni. Azóta nem tudtam reprodukálni.
Pozitívum: Megtapasztaltam a Textarea Backup Localstorage nevű userJS-emet éles működésben.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
Topikgazda
válasz pethYeti #9348 üzenetére
A SetPoint ablakában a legalsó fülön baloldalt bekapcsoltam az alkalmazásfüggő beállításokat, majd felvettem az Operát a következő módon:
A 6-7 gombok szolgálnak a jobbra-balra döntésnek, azokat kell billentyűlenyomáshoz rendelni.
#9350: igen, írtam is, hogy SetPointban tudom átállítani.
[ Szerkesztve ]
-
ABnormal
őstag
válasz pethYeti #9376 üzenetére
ezeket már próbáltam a 10.50-nél is,nem hoznak javulást most sem,ráadásul most már a teljes képernyős videolejátszás sem megy (pl youtube), IE és firefox-nál működik...
tudjátok,hogy miként lehetne az operából a jelszavaimat kimenteni és átvinni pl a firefoxba? ( nem gondoltam,hogy valaha is ilyet fogok írni,amióta van netem csak az operát használtam,de ez a mostani újítás...elvette a kedvem )
-
19870820
senior tag
válasz pethYeti #9975 üzenetére
Nos most megprobáltam és nálam is csinálja. Gépen semmit nem változtattam.Eddig ilyet soha nem csinált,szóval ez így már inkább magának a youtube-nak a hibája lehet,szóval oldalhiba lesz.
Szerk.: Érdekes ha valakinek a neve alatt található videókat akarom nézni ott meg jó minden.
Így meg végképp az oldal hibája lesz.[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
válasz pethYeti #10462 üzenetére
Undo-val csak az utolsó blokkolt elemet tudod visszavonni. Először blokkolsz és utána ha véglegesíteni akarod, akkor "Apply changes and reload stylesheets" Enélkül nem menti el a változásokat, tehát egy sima újratöltésnél is visszajön. Az Undo akkor kell, ha már alkalmaztad a változásokat.
Nem JS-be menti és nem is cache-be, hanem a profilodban lévő adblock+ nevű css fájlba. Nem nehéz kiszedni belőle blokkolt elemeket, ha kikapcsolod a sortörést akkor egy sor egy blokkolt elem. Az első sorban mindjárt a domain van, ahol blokkolja az adott elemet.
Ha valamit blokkoltál, alkalmaztad és mégis visszajön érdemes elszórakozni az :nth-child-ekkel. Ez azért van benne, hogy védelmet nyújtson, ha több helyen előforduló DIV-eket blokkolsz, például ahol a class/id olyan nevű mint "main" vagy "article", akkor nem blokkol minden ilyen DIV-vel rendelkezőt, csak ahol a selectorok megegyeznek.
Viszont a zárójelben néhány helyen dinamikusan változik az adott szám, ezért a következő újratöltésnél már visszajön, nem az amit blokkoltál, de ugyanott egy ugyanolyan, ugyanazon class/id-vel rendelkező elem.
-
brd
nagyúr
válasz pethYeti #10768 üzenetére
Vagy átállítod még a futáskor a CTRL+F12 (ez a beállítások panelt hozza elő) General/Startup-nál, hogy hogyan induljon, és akkor legközelebb úgy fog, ahogyan szeretnéd (a megnyitott oldalakkal, vagy üresen), vagy ugyanitt azt állítod be, hogy indulásnál kérdezzen rá arra, hogy az előző megnyitott oldalakkal induljon, vagy üresen stb.
The only real valuable thing is intuition.
-
dqdb
Topikgazda
válasz pethYeti #10770 üzenetére
Kilépés előtt Ctrl-Alt-W billentyűkombináció, vagy rátenyerelsz a Ctrl-F4-re, és bezárja az összes fület.
Másik lehetőség: Ctrl-F12 > Haladó > Billentyűparancsok > Billentyűzetbeállítás > Szerkesztés > Új > F4 alt shift > Close all, Exit > Ok > Ok. Innentől kezdve, ha
1. Alt-F4-gyel, menüből vagy egérrel lépsz ki, akkor megmaradnak a fülek
2. Alt-Shift-F4-gyel lépsz ki, akkor bezáródnak a fülek[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
válasz pethYeti #11244 üzenetére
A Local Storage-t ürítsd ki.
szerk: Ctrl+F12->Haladó->Storage (még nincs lefordítva)
szerk2: Ha törölted az operaprefs.ini-t akkor pedig újra meg kell adnod a userjs könyvtárat, ugye nem felejtetted el? Ctrl+F12->Haladó->Tartalom->JavaScript beállítások.
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
válasz pethYeti #11249 üzenetére
Most megnéztem én is, mivel nálam le van tiltva a jobbklikk menü, mert utálom. Max oldalspecifikusan engedélyezem. Ez valószínűleg ugyanaz a bug, mint ami a Docs-ban is van, ott sem működik a jobbklikk menü. Majd javítják, remélhetőleg pár napon belül jön egy újabb snapshot. Ha így haladnak 10.64-re egész használható lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
válasz pethYeti #11392 üzenetére
Operában ilyen hülye módon működik. De van rá megoldás. Ctrl+F12->Haladó->Activate first tab opened from current tab.
Ha az új tab a jelenlegi mellett megnyitás aktív, akkor is ugyanúgy fordítva fogja pakolni, viszont a szülőtab bezárásakor, vagy ha a legelső általad megnyitottra ugrasz (ami a megnyitási sorban a legutolsó), akkor visszafele fog haladni, tehát megnyitási sorrendben. Amíg az utolsót be nem zárod, ami a szülőtabról nyílt, addig jobbról balra fog haladni, tehát ugyanazt a hatást kapod, mint Chrome esetében.
-
Penge_4
veterán
válasz pethYeti #11536 üzenetére
Na igen, nekem is ez lenne a tippem. Biztos, hogy valami szoftverkörnyezet által okozott probléma lehet, mert a Desktop Team-en is írták páran.
(Régi szép idők, mikor a 9.5-ös Opera nem volt hajlandó betölteni az atw-s oldalakat Vista alatt, de frissen telepített Vista alatt sem és XP alatt simán ment ugyanazzal a profillal is).
-
Penge_4
veterán
válasz pethYeti #11593 üzenetére
Itt a gomb forrása:
opera:/button/Go%20to%20page,%20%22javascript%3A(function()%7Bvar%20getValue=function(name)%7Bif(window.localStorage)%7Breturn%20window.localStorage.getItem(name)%7C%7C''%7Delse%7Bvar%20eq=name+'=',ca=document.cookie.split(';');for(var%20i=ca.length;i--;)%7Bvar%20c=ca%5Bi%5D;while(c.charAt(0)=='%20')c=c.slice(1);if(c.indexOf(eq)==0)return%20unescape(c.slice(eq.length))%7D;return''%7D%7D;var%20msg='ujs_flashblock_'+(getValue('ujs_flashblock')!='unblocked'%3F'disable':'enable');window.postMessage(msg,'%2A')%7D)()%22,,%22Disable/enable%20FlashBlock%22Ennek a végére kell vesszővel elválasztva idézőjelek (tehát kódolt formában %22) közé berakni az ikont. A szóköz %20
Tehát Panel Info ikonnal (kis i betű) így néz ki:
opera:/button/Go%20to%20page,%20%22javascript%3A(function()%7Bvar%20getValue=function(name)%7Bif(window.localStorage)%7Breturn%20window.localStorage.getItem(name)%7C%7C''%7Delse%7Bvar%20eq=name+'=',ca=document.cookie.split(';');for(var%20i=ca.length;i--;)%7Bvar%20c=ca%5Bi%5D;while(c.charAt(0)=='%20')c=c.slice(1);if(c.indexOf(eq)==0)return%20unescape(c.slice(eq.length))%7D;return''%7D%7D;var%20msg='ujs_flashblock_'+(getValue('ujs_flashblock')!='unblocked'%3F'disable':'enable');window.postMessage(msg,'*')%7D)()%22,,%22Disable/enable%20FlashBlock%22,%22Panel%20Info%22
Nem tudom pontosan milyen ikont akarsz neki adni, de ebből már remélem megérted a struktúrát.
Az ikont a skin.ini-ben definiált néven tudod meghívni ([Images] szekció alatt) és skinenként változhat.
ps: A forráskódnézet miatt, hogy ne kelljen vertikálisan görgetned a 9.2x kompatibilis billentyűparancsok esetén nyomj egy Ctrl+F11-et, az új billentyűparancsoknál pedig az állapotsávon Zoom gomb->Illeszkedés
[ Szerkesztve ]
-
pethYeti
addikt
válasz pethYeti #11595 üzenetére
Meglett ez kivételesen program files-ba volt
Szóval akkor ennek a helyére raknák majd saját ikont
Contact36 = contacts/special05.png
Az lenne a kérdésem, hogy ide egy flash ikont akarok rakni akkor annak mekkora legyen a mérete, hogy azonos legyen pl. a kezdőlap gombbal, és legyen körülötte keret?
Valamint mi lehet ennek a kódja?
-
Penge_4
veterán
válasz pethYeti #11595 üzenetére
A tömörítettbe kell belemenned Total Commanderrel és azon belül megnyitni a skin.ini-t.
Onnan másold át gyorsan, mert a Program Files tartalmát a következő telepített Opera felülírja.
Ha a standard skint akarod használni, akkor nyiss egy skin mappát a Roaming-os profilban és abba másold át, majd legfelül, ahol ott van, hogy Opera Standard a NAME mezőben ott változtasd meg valamire, hogy meg tudd különböztetni a Shift+F12-es skinválasztóban a kettőt egymástól.
A contacts ikonok 16x16-osak, a címsávon lévők pedig 22x23 pixel.
Szerintem adj hozzá inkább egy ikont, amit bemásolsz mondjuk a buttons könyvtárba (transzparens PNG legyen).
A keret nem kell köré, mivel az egy háttér a gombok körül, az automatikusan a gombokon lesz, amit oda húzol.
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
válasz pethYeti #11596 üzenetére
Nincs semmilyen kódja. Miután elkészítetted az ikont, vagy találtál egy megfelelőt a Google képkeresővel, ezt a sort tedd bele a skin.ini-ben az [Images] szekció alá valahova, ahol könnyen megtalálod:
Flashblock Icon = buttons/flashblock.png
A sor elején lévő névvel kell majd meghívnod a sajátgombbal az ikont az = után lévő pedig a relatív elérési útvonal az adott skinhez viszonyítva.
A sor elejére tett ; karakterrel tudod kikommentelni az adott sort, ha nem akarod használni.
Arra is jó, hogy új sorba rakod a saját ikonokat például
;Custom Icons
Flashblock Icon = buttons/flashblock.png
Example Icon 1 = buttons/example1.png
Example Icon 2 = icons/example2.pngA névnél arra figyelj, hogy olyan nevet adj neki, ami nem egyezik más ikon nevével. A Flashblock Icon ilyen, de bármilyen szabadon választott név lehet.
Az egyenlőségjel előtt és után legyen 1-1 szóköz, de tabulátorral és szóközökkel egy sorba hozhatod, hogy átláthatóbb legyen a fájlod.
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
válasz pethYeti #11601 üzenetére
opera:/button/Go%20to%20page,%20%22javascript%3A(function()%7Bvar%20getValue=function(name)%7Bif(window.localStorage)%7Breturn%20window.localStorage.getItem(name)%7C%7C''%7Delse%7Bvar%20eq=name+'=',ca=document.cookie.split(';');for(var%20i=ca.length;i--;)%7Bvar%20c=ca%5Bi%5D;while(c.charAt(0)=='%20')c=c.slice(1);if(c.indexOf(eq)==0)return%20unescape(c.slice(eq.length))%7D;return''%7D%7D;var%20msg='ujs_flashblock_'+(getValue('ujs_flashblock')!='unblocked'%3F'disable':'enable');window.postMessage(msg,'*')%7D)()%22,,%22Disable/enable%20FlashBlock%22,%22Flashblock%22
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
válasz pethYeti #11604 üzenetére
Igen, bemásolod a címsorba, Enter, hibát dob, ott rákattintasz újra az URL-re és telepíti a gombot.
Adhatsz neki külön gombot is ki/be kapcsolt állapotra, még akár hover effektre és kattintásra is a következőkkel (.hover, .pressed, .selected és ezen belül még olyanok, mint .selected.hover), de ahogy elnézem ehhez át kéne írni a JS kódot, mert a | karakterrel lehet két, vagy többállású Opera gombot gyártani, de itt ugyanaz a JS kód fut le megnyomáskor, ami a Local Storage-ben tárolt érték alapján dönti el, hogy ha létezik, akkor törli, ha nem létezik, akkor pedig létrehozza.
Ebben viszont max dqdb tud majd segíteni, hogy átalakítja a JS kódot két különbözőre. Plusz, hogy ne akadjon össze (mert mondjuk tabot váltasz egy olyanról, ahol ki van kapcsolva a Flashblock egy olyanra, ahol nincs kikapcsolva) a gombnak még le kell kérni a LS állapotát az adott oldalon, hasonlóan mint a Bookmark Indicator gomb esetében, ahol megváltozik az ikon, ha az adott oldal URL-je el van mentve a könyvjelzők között.
Az általad leírt ikonok egymás után nem működnek. Példaként az On Demand Plugin ki/be kapcsoló gombomat tudom mutatni:
Button1, "Set preference"="Set preference, "User Prefs|Enable On Demand Plugin=1", , "On Demand", "Checkbox skin" | Set preference, "User Prefs|Enable On Demand Plugin=0", , , "Checkbox skin.selected""
Tehát valami ilyesmi kell majd:
ButtonX, "Go to page"="javascriptfunction()...", , "Flashblock OFF", "FlashblockFALSE" | Go to page, "javascriptfunction()...", , "Flashblock ON", "FlashblockTRUE""
(#11603) 19870820: Ebből: DSK-287319 (Unable to accept self-signed certificate)
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
Topikgazda
válasz pethYeti #11615 üzenetére
A meglátogatott oldalak adatait indexeli itt az Opera, hogy a címsávos keresésnél ne csak az oldalak címeiben, hanem tartalmában is tudjon keresni (visited pages search).
Nem futó Opera mellett nyugodtan törölheted. Ha zavar, hogy a mérete megnő, akkor a Ctrl-F12 > Advanced > History > Remember content on visited pages opciót kapcsold ki.
Nálam csak 24 MB, de rákeresve más is panaszkodott hasonlóan óriásira nőtt mappa miatt.
-
Penge_4
veterán
válasz pethYeti #11824 üzenetére
Ha az urlfilter.ini-ből kigyomlálod a UniqueID-ket (Notepad++->RegExp Replace), nem szórakoztál túl sokat az új levelező panelen történő áthelyezgetésekkel és beépülőt sem tiltottál le az opera:plugins oldalon, akkor igen.
Ha ezeket megtetted, akkor kiszeded az operaprefs.ini-ből az erre vonatkozó részeket, az utolsó két előzetes esetén átállítod a Preferences Version-t 3-ról 2-re (vagy törlöd az egész fájlt, minden beállítást elveszítve), akkor igen.
De ahogy elnézem az oldalt, AJAX-os, lehet, hogy csak a Flasht kéne letiltanod és nem omlana össze.
szerk: A b9071-et használod?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz pethYeti #12184 üzenetére
Igen, ezeket már én is néztem, de megmondom őszintén, ilyen "buherához" semmi kedvem sincsen... Bevallom, Én nem vagyok Opera user, de sok user kéri hogy telepítsem, ezért kell "valamelyest" ismernem ezt a böngészőt is
(persze abszolút nem ismeretlen számomra, hisz amikor webre dolgozom, akkor folyamatosan legalább 5 browserrel tesztelem a készülő oldalt)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest