-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Воланд
titán
Sziasztok!
Az eltűnő kurzorra van valami megoldás? Kerestem, de nem találtam konkrétumot.
Legfrissebb opera, flash player, kiegészítő csak a noads van. Ma gondolt egyet és ha nem mozgatom az egeret, akkor 2-3 másodperc után eltűnik a kurzor és csak akkor jön elő, ha újra megmozdítom (van amikor úgy sem), de ha a jobb gombos menüt használom, akkor például egyáltalán nincs kurzor."Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
gaben
aktív tag
Találkozott már valaki olyan problémával, hogy az operában a flash-es videók nem működnek. Mindig azt írja ,hgy telepítsem fel a flash playert,de már felraktam vag 5x, de ugyanaz a probléma. IE-ben mennek a videók. Mi lehet? Firefox meg mindig kiakad. Mi lehet?
-
Penge_4
veterán
"Ha toolbar van, akkor az szerencsés, mert kiszúrja a szemedet, hogy CSS-sel blokkolni kellene."
De ez nem megoldás. Van egyébként egy beépített globális CSS is Operában. Vagyis kettő. Az egyik Disable Background a másik pedig a Disable Positioning és elég egyszerű mindkettő.
Beírom, mivel már nem emlékszem, hogy melyik van meg gyárilag és melyik ami már nincs (nálam még van 8.x-ből Lynx emuláció és Visited Links is).
*, *::before, *::after {
position: static !important;
}A background pedig:
*, *::before, *::after {
background-attachment: scroll !important;
}Ezzel csak az a baj, hogy tönkretesz egy csomó oldalt, az első például a Gmailt is.
A toolbar pedig habár az esetek többségében baromság, van amikor jól jön. Épp a múltkor gondolkoztam rajta, hogy a My Operán is milyen hasznos lenne a felső eszköztár, amin keresztül mondjuk AJAX-os frissítéssel tudnám követni, hogy hol vannak új hozzászólások. Vagy itt a PH-n se lenne rossz a feliratkozott témáknál hasonló (az SG-n bevezetett megoldás ihletett).
Tehát nem rossz a fixed position, csak sokszor indokolatlanul használják.
-
benoce
tag
Kérdés, tapasztalt valaki olyat, hogy aktív Opera link engedélyezése mellett, az egyik gépen mégsem történik meg a könyvjelzők szinkronizálása? Ellenben minden más tökéletesen ok.
-
dqdb
nagyúr
válasz Penge_4 #12982 üzenetére
Abszolútat írtam, de végig fixre gondoltam Ha toolbar van, akkor az szerencsés, mert kiszúrja a szemedet, hogy CSS-sel blokkolni kellene. A fix pozíciós háttérkép észlelése már problémásabb tud lenni, eltarthat egy ideig, mire kiderül, hogy mi a probléma.
Egyébként az SG görgetése háttérkép nélkül is szaggat. Nem értettem, hogy milyen képről beszélsz, mert nekem szürkéskék a háttér, mire leesett, hogy valamikor valamiért blokkoltam azt a háttérképet Mondjuk az apropóra nem emlékszem, mert SG-t nem olvasok és a TDU2-vel sem játszom ...
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Telefunen
őstag
-
Laybee
őstag
Sziasztok! Miért nem tudom alapértelmezetté tenni az Operát? Minden induláskor tájékoztat, hogy nem az. Köszi előre is.
-
Telefunen
őstag
válasz audi100td #12972 üzenetére
Felhasználónév/appdata/roaming/opera/opera 1x.x/dictionaries mappát keresd (Feltéve, hogy Win7-et használsz).
@(#12974) audi100td: Rejtett mappa. Amennyiben nincs bekapcsolva a rejtett mappák megjelenítése, úgy a Vezérlőpult/Megjelenés és személyes beállítások/mappa beállításai/nézet fül alatt kapcsolhatod be.
[ Szerkesztve ]
-
Tosee
őstag
válasz audi100td #12969 üzenetére
Üdv!
Idézet az első hozzászólásból:
"Hogyan kapcsolhatom be a magyar helyesírás-ellenőrzőt?Az Opera alapesetben csak az angol nyelvű helyesírás-ellenőrzőt tartalmazza. A magyar szótár telepítéséhez kattints jobb gombbal egy szövegmezőben, és válaszd a Szótárak > Szótárak hozzáadása és törlése pontot. A megjelenő ablakban keresd meg és jelöld ki a Magyar szótárt, majd nyomd meg a Tovább gombot.
Fogadd a licencfeltételeket, majd a következő ablakon válaszd ki, hogy melyik szótár legyen az alapértelmezett. A Befejezés gomb megnyomásával véget ér a telepítés, és már azonnal működik is az ellenőrzés."
Ha esetleg így sem menne, akkor zárd be az operát, majd menj arra a helyre ahová telepítetted... profile -> dictionaries
Ha a dictionaries fájl mérete 0 kbyte, akkor töröld a fájlt, majd indítsd el az operát!
Súgó -> frissítések keresése
Futtasd le, majd újra le fogja tölteni az előbb törölt fájl-t és próbálkozz újra az idézett szövegben leírtakkal!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
audi100td
nagyúr
Üdv,
tegnap ujrahuztam a gepem es az operat is frissen telepitettem, csak a könyvjelzöket allitottam vissza a regi rendszerböl, viszont szeretnek több szotart hozza adni, de teljesen üres a lista, valami a telepitesnel sikerült felre vagy nalatok is ilyen?
-
F34R
nagyúr
Aha , az én megszokott oldalaimnál + 100 nál is több könyvjelző között sem akadt nagyon olyan , csak kivételes esetekben
(#12965) hunfatal
tudom a tdu2 topic-t néztem direkt azért írtam , hogy egy kicsit
Opera tudom hogy nem használ de ff-t kérdeztem mert korábban nem volt benne smooth és én bekapcsolva se vettem észre semmit.[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
Nem az egész sgről beszéltem.
Nézd meg ezt a topicot.
Tudtommal nem, főleg nem Opera alatt, mivel ott nincs hardveres gyorsítás, csak valamelyik 10.7 buildben.
Nem értem miért nem írják át az algoritmust a smooth scrollhoz. Lopják el az FF smooth scroll kieg kódját, az sem érdekel. (Nyílván nem ilyen egyszerű a történet).
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Ha van az oldalon abszolút pozícióval megadott elem, akkor nagyon lassú a görgetés. Rengeteg oldalnál van beállítva nálam CSS blokkolás, mert egy oldalról/alulról beúszó toolbar tönkreteszi a görgetési sebességet. Bonyolult, CSS alapú layoutot, de abszolút pozícionálást nem használó oldalakon is be tud néha lassulni a görgetés, de korántsem olyan mértékben, és ott nem konstans lassú, csak néha lehet észrevenni megugrásokat (amik mondjuk pont a smooth scrolling értelmét nyírják ki).
-
dqdb
nagyúr
El sem hiszem, a 2076-os buildben végre javították azt a régi hibát, hogy néha felesleges vízszintesen görgetősáv jelent meg a PH hozzászólásokban, ha szerencsétlenül jött ki a szöveg és beszúrt smiley-k együttállása, mint itt. És mintha javult volna az állatorvosi fix pozíciós ló görgetési sebessége is
CORE-33349 (Incorrect (bounding_box based) calculation of content size causes problems with scrollbars)
-
Telefunen
őstag
válasz Penge_4 #12956 üzenetére
"Szerintem ráér, mikor lesz majd 64 bites Opera. Addig úgysem használhat 2 gigától többet, ahogy egyetlen 32 bites processz sem."
A Win7x64 alapból elfoglal 2Gb-ból kb. 700-at (egy belakott rendszer többet, 4Gb-ból pedig 1Gb-ról indul). Szóval nem árt a RAM 32 bites böngészővel sem.
Mondjuk egy haverom gépén, agyoncsupaszított XP-vel (90Mb körül fogyaszt az OS), 2GHz-es P4-el és 1Gb RAM-al, az Opera 11.01 mindössze 11Mb-ot kért 4 füllel. Már bánom hogy nem lőttem a dologról egy screenshot-ot, remélhetőleg lesz még rá alkalmam. Mindenesetre mostmár elhiszem hogy az Opera remekül bánik a memóriával.
-
dqdb
nagyúr
válasz Penge_4 #12956 üzenetére
Ha csak nem módosította a billentyűparancsokat, illetve nem a 9.2x kompatibilist használja (vagy mindkettő, mint én ), mert utóbbit elfelejtették frissíteni.
A 9.2x kompatibilis is tartalmazza, mert én is azt használom, azonban a módosítás tényleg okozhatott ilyen hatást.Mi a helyzet azzal a userJS-sel, amit még korábban mondtál, mikor a PH-s billentyűparancsosat írtad, hogy tervezel egy globális megoldást is, ami bizonyos billentyűparancsokra BBCode-os formázásokat tesz a kijelölt szöveg elejére és végére (és nem csak a PH-n működik, hanem minden szövegdobozban)?
Szerinted? Már nem is emlékszem, hogy valaha ilyet írtam. Tessék időnként figyelmeztetni, és előbb-utóbb lesz. A PH-s scriptet múlt hétvégén sikerült olyan formára hozni, hogy minden böngészőn egyformán megy, és csak egy minimális Chrome miatti gányolástól eltekintve nincsen benne böngészőfüggő kód.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Penge_4
veterán
Először be kell állítanod egy IRC fiókot hozzá.
(#12952) Sk8erPeter: "Ezt most nem értettem, hogy jön igazából ahhoz, hogy a cache törlésétől vagy nem törlésétől bizonyos oldalak betöltenek-e vagy sem?"
Mert nem azzal van a probléma, hanem hogy az idők során teleszemetelődött az operaprefs.ini, override.ini és társai.
Emlékszel, mikor nálad is és nálam is a History Navigation Mode=3 beállítás ellentétes eredményt okozott, mint a többieknél, aztán egy operaprefs.ini törlés után megjavult?
Én azóta beleástam magam ezekbe a fájlokba és rájöttem, hogy eltárolnak egy csomó felesleges, értelmetlen hülyeséget amik jobb esetben csak a méretét növelik, rosszabb esetben problémákat is okoznak, főleg frissítéseknél.
Azt is megfigyeltem, hogy ezek a problémák exponenciálisan nőnek, minél több beállítást változtatsz meg és módosítasz, ugyanis visszaváltoztatáskor már csak az alapérték (ami lehet, hogy a következő verzióban változni fog) áll vissza, nem törlődik ki a fájlból, pedig ha default, akkor úgy kéne.
Ilyen volt például legutóbb a Security Prefs:
[Security Prefs]
Enable SSL v3=1
Enable TLS v1.0=1
Enable TLS v1.1=0
Enable TLS v1.2=0A régiben pedig a TLS 1.1 és 1.2 engedélyezve volt. A baj ott kezdődött, hogy az Opera első indításánál ez eltárolódott az operaprefs.ini-ben.
Védekezni úgy lehet ellene, hogy opera:config-ot használsz, ahol csak lehet ott ugyanis csak a módosított értékek tárolódnak el az operaprefs.ini-ben, ha Ctrl+F12-ben módosítasz, akkor az adott lapon lévő összes beállítás.
Tehát ha letiltod a beépített torrentklienst, akkor az egész MIME type és file types szekció eltárolódik, ezzel problémát okozva, mikor a Silverlight (ahol az elérési útvonalban benne van az aktuális verziószám) legközelebb frissül.
"Tényleg ideje lesz beruházni egy kis RAM-ra."
Szerintem ráér, mikor lesz majd 64 bites Opera. Addig úgysem használhat 2 gigától többet, ahogy egyetlen 32 bites processz sem.
A Facebookot állandóan javítják, próbáld frissíteni a browser.js-t. Én nem tudom megnézni, mivel nálam domainszinten blokkolva van.
Gmailt pedig M2-ből használom.
(#12954) dqdb: "a Ctrl+Shift+E billentyűkombinációnak ennek ellenére mennie kellene"
Ha csak nem módosította a billentyűparancsokat, illetve nem a 9.2x kompatibilist használja (vagy mindkettő, mint én ), mert utóbbit elfelejtették frissíteni. Például a Ctrl+Shift+Q (összes privát fül bezárása) is lemaradt.
Ugyanis a gyári standard_keyboard.ini frissül egészen addig, amíg a Program Files-ból hívja be. Amint a saját profilodból hívja be, mert hozzáadtál a múltban 1-2 billentyűparancsot, illetve töröltél belőle már nem módosul.
ps: Mi a helyzet azzal a userJS-sel, amit még korábban mondtál, mikor a PH-s billentyűparancsosat írtad, hogy tervezel egy globális megoldást is, ami bizonyos billentyűparancsokra BBCode-os formázásokat tesz a kijelölt szöveg elejére és végére (és nem csak a PH-n működik, hanem minden szövegdobozban)?
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Sk8erPeter #12951 üzenetére
Igen, mert nálad be van kapcsolva a teljes menüsáv, ott Eszközök > Kiterjesztések > Kiterjesztések kezelése alatt tudod elérni (a Ctrl+Shift+E billentyűkombinációnak ennek ellenére mennie kellene). Ha eltünteted a menüsávot, és helyette az Opera gombot hagyod meg (Fájl > Menüsáv megjelenítése), akkor onnantól kezdve lesz érvényes hunfatal leírása.
hunfatal: 11-es Opera biztosan, a screenshoton látszik a NoAds és egy másik add-on ikonja.
-
fatal`
titán
válasz Sk8erPeter #12951 üzenetére
Ez melyik verzió? 11.xx? Mert csak azóta vannak kiterjesztések.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Penge_4 #12919 üzenetére
"A Chrome annyival van előrébb, hogy kevés a beállítási lehetőség."
Ezt most nem értettem, hogy jön igazából ahhoz, hogy a cache törlésétől vagy nem törlésétől bizonyos oldalak betöltenek-e vagy sem?"Az operaprefs.ini-t és az override.ini-t nézd meg és takarítsd ki a felesleges bejegyzéseket."
Na mondjuk jó kérdés, mi a felesleges. Na de majd átnézegetem tényleg, biztos nem árt."LastPass-t nem tudom, nem használom. Elvileg megoldható lenne, mivel sajátmenü gyártható, gyakorlatilag viszont nem tudom, hogy konkrétan az Extensions API képes-e rá, hogy módosítsa a menu.ini-t. Ha nem, akkor a JavaScript önmagában HTML5 FileAPI nélkül nem igazán."
Na várj, de én úgy értettem, hogy a LastPass van kint egy ikonnal, mint látható kiegészítő, ennek a menüjébe gondolom simán beépíthető a kiegészítők menüpontjának elérése, vagy az is lehet, hogy ez default, hogy benne van. Még nem tanulmányoztam a kiegészítők API-ját, úgyhogy még nem vágom, melyik az igaz.Hmm, úgy tűnik, a JavaScript tényleg zabál, ha ettől nem töltenek be oldalak, amikor már közel tele van a memória... Meglepő mindenesetre, hogy ennyire, bár őszintén szólva ezt más böngészőnél nem tapasztaltam, pedig ki tudom akasztani rendesen a RAM-ot (mármint betelíteni) a hatmillió programommal. Tényleg ideje lesz beruházni egy kis RAM-ra.
"Ha legalább valami block-externalt használsz (NoAds tartalmazza) már azzal sokat érsz el"
Azóta telepítettem, csak azért nem volt fent, mert mostanában nem sokszor használtam.
Idegesítenek a bugjai, pl. a Gmailes bug rohadt zavaró, na meg az, hogy Facebook chatnél meg azt csinálja, hogy csetelés közben a kurzor felugrik a csetablak tetejére, mintha visszagörgettem volna a kisablakban, így ott a legelső hozzászólást látom. Ezt akkor csinálja, amikor megjelenik alul a pici ikon, hogy a másik éppen gépel. Ettől is kimegyek a fazonomból. És akkor nem az a megoldás, hogy ne cseteljek Fácsén, hanem inkább használok más böngészőt.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz fatal` #12917 üzenetére
és Ctrl+Shift+E-re sem jön elő semmi.
(#12918) Freddycom : honlapszerkesztésnél, tanulásnál, fejlesztésnél, vagy csak sima olvasgatásnál is sokszor előfordul, hogy egy adott fülön lévő érdekes információt nem tudok teljes mértékben elolvasni, és elrakom későbbi olvasásra, ezért nem zárok be adott füleket.
De az is előfordul, hogy sok-sok helyről akarok infót szedni, mindegyiknél van valami érdekes, és váltogatok a fülek között, mint egy őrült, ki letépte láncát.Sk8erPeter
-
Dot
őstag
Hali!
Valamiért inaktív nálam a csevegő funkció (irc) a paneleknél, illetve nincs ott! A testreszabásnál inaktív, nem tudok pipát rakni! Hogy tudom használni?Frissen telepített xp, eddig w7 is van a gépen ott tökéletesen megy!
élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
-
Ayg0
senior tag
sziasztok!
a webgl-t nem támogatja 11.01 1190-es (alap) kiadás? tényleg csak ezzel varázsolható fel? :s
*mod: illetve találkozott már valaki azzal a hibával, hogy gmail betöltése közben 99%-ban "lefagy" a folyamat () és csak az 'Alap HTML nézet betöltése'-re kattintva férhetek hozzá a levekhez?
[ Szerkesztve ]
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
-
pilsner
aktív tag
Operát ff-nek maszkolva működnek a google szolgáltatásai (instant, weboldalak előnézetei, képek új rendezése, stb.), de nálam a visszalépés egy találati oldalról a kiindulási oldalra nem működik. Van erre valami megoldás?
www.sakertour.com - The carpathian birdwatching and hide photography company
-
fatal`
titán
Frissítsétek a browser.js-t (Menüben frissítések keresése, kiírja, hogy nincs új verzió, de a js-t lefrissíti a háttérben) és próbáljátok utána.
-
kovaax
őstag
Hello! Pár napja nem tudom föl-le mozgati a térképet a kugli maps-on, csak jobbra-balra. Van valakinek ilyen problémája? Frissült a flashplayerem, kb az lehet az oka, vagy nem tudom mi. VindózXP, meg legfrissebb stabil opera.
-=- There's no place like /home -=-
-
arnyekxxx
veterán
Köszi mindenkinek a választ!
-
Penge_4
veterán
válasz vemalsar #12935 üzenetére
Nem tudom milyen Flashblock plugint tettél fel, de ilyen nem létezik.
Van viszont userJS (több is) és beépített megoldás is (Ctrl+F12->Haladó->Tartalom) erre a célra.
Ezek viszont nem okozhatják a Flash eltűnését, akkor ott komoly problémák vannak, ha ilyesmi előfordulhat.
"Néha csak egy popup-tól crash-el be vagy iszonyúan belassul valamitől..."
Ezeket jó lenne valahogy behatárolni, mert az orvoshoz sem úgy megy el az ember, hogy "De szarul érzem magam."
"bezárás után a process beragad és kézzel kell kilőnöm, hogy eltűnjön végre."
Nem használsz véletlenül olyan szoftvert, amiben van olyan opció, ami "meggyorsítja" a Windows leállítását?
Esetleg valamilyen Registry takarító segédprogramot?Mert ezek szinte kivétel nélkül képesek a lehető legkülönfélébb tüneteket produkálni, de a beragadó processzek és a reprodukálhatatlan összeomlások többnyire ezekre vezethető vissza.
"A blogomon a címkefelhő szépen kiúszik jobb oldalt a semmibe...hogy csak azt mondjam ami hirtelen eszembe jut."
Valóban. Ezen felül a blogodon 150+ validációs hiba van ráadásul fixed pozíciós hátteret használsz, ami kinyírja a smooth scroll-t. (Chrome-ban még a darabos görgetés is akad tőle kicsit).
-
doddencs
senior tag
sziasztok
van olyan addon operához, mely színekkel csoportosítaná a füleket? IE-hez hasonlóan.
üdv,
doddencs -
vemalsar
csendes tag
Korábban említettétek, és sajnos én is azt tapasztalom, hogy bár nagyon szeretem az Operát, sok dolog miatt egyre inkább kiábrándul belőle az ember.
Megmagyarázhatjuk netes szabványokkal, csúf IE-vel és MS-sel meg mindenfélével, de egy user azt várja, hogy leül a gépe elé, belövi a böngészőt és megy minden: és ezt nem tudja nyújtani az Opera jelen állapotában.
Nekem a 11.0 csinálta, hogy valamelyik flash tiltó bővítmény után soha többet nem volt benne flash, a plugin már rég nem is volt fent, újra is telepítettem a flash player-t, de semmi nem akart segíteni rajta. Néha csak egy popup-tól crash-el be vagy iszonyúan belassul valamitől...bezárás után a process beragad és kézzel kell kilőnöm, hogy eltűnjön végre. A blogomon a címkefelhő szépen kiúszik jobb oldalt a semmibe...hogy csak azt mondjam ami hirtelen eszembe jut.
Sajnálom mert amúgy nagyon szeretem, de nem is tudom...a szintetikus tesztek pontszámai nem nagyon dobnak fel, amikor valami miatt másik böngészőt kell ismételten indítani, és olyankor elgondolkodom, minek is akkor ez...?
Kérdésem az lenne, találkoztatok-e a hibákkal, most van-e biztonságosan használható, stabil flash block plugin? Vagy inkább ne tegyem fel, mert az is kicsinálja a böngészőt? :s
Ezzel a process beragadós dologgal lehet valamit csinálni? Nem használok sok fület és bővítményt sem pedig.
http://retrovem.com
-
dqdb
nagyúr
válasz arnyekxxx #12932 üzenetére
Kézzel indítsd el az Opera menüben a Súgó > Frissítések keresése funkciót. Ez kiírja majd, hogy nincsen elérhető frissítés, de közben a háttérben lecseréli a browser.js-t, amivel az Opera megoldotta a Google Maps hibáját.
Ha nem töltöd le így kézzel, akkor a legközelebbi frissítéskereséskor magától is meg fog történni.
-
arnyekxxx
veterán
Valaki le tudná írni a gyengébbek kedvéért, ez a gmaps-os patch ez micsoda, hogy kell feltenni meg ilyesmi? Az utolsó beta van fent.
-
cousin333
addikt
A hasznaltauto.hu egy valós probléma volt az Opera 10.5-től kezdődően, valamelyik verzióban aztán javították, most jó. Kivéve az FF4-ben, ahol sokaknál fagy...
Amit nem láttam a hozzászólásaidban, hogy mikori Opera telepítés, és melyik verzió. Javaslom, hogy a 11.01-el, vagy a legfrissebb 11.10 előzetessel tegyél egy próbát, méghozzá a hordozható telepítést választva. Az elvileg teljesen tiszta lesz, kivéve a beépülőket, amiket a rendszerből vesz. Ezzel el kell múlnia az összeomlásoknak.
Ami a proxy-t illeti, nekem is voltak ilyen gondjaim, a legfrissebb változat már elvileg jól megy (11.10). Amit anno állítottam, az az alábbi (címsávba beírod, majd Enter):
opera:config#Proxy|EnableHTTP1.1forproxy
illetve alatta:
opera:config#Proxy|EnablestartwithHTTP1.1forproxy
Pipát nekik, majd mentés, és Opera restart. Azt hiszem, ez volt a nyerő kombináció. De ha mégsem, akkor van még pár lehetőség...
opera:config#Proxy
"We spared no expense"
-
F34R
nagyúr
válasz Sweet Lou 6 #12928 üzenetére
Operánál nincs drag'n drop funkció így nem Skydrive-t nem tudom ha más böngivel emgy akkkor próbáj FF-re maszkolni
-
Sweet Lou 6
addikt
Üdv.!
Azt meg lehet valahogy oldani, hogy Sky Drive-on (hotmail.com) ne egyesével kelljen betallóznom a feltöltendő fájlokat, hanem csak drag and drop-al behúznom őket? Silverlightom van.
sweetlou6.wordpress.com
-
Flow
senior tag
válasz Penge_4 #12924 üzenetére
Ősszel nézegettem autókat, akkor legalább kb 2 hónapos intervallumban összeomlasztotta a hasznaltauto.hu-t, ha a képekre kattintottam, de mint írtam, már utoljára nem volt gondom. Viszont ez akkor is bosszantó! Mert ne töltse be, vagy hibásan, de 15 oldalt ne kelljen már újra betöltenie, mikor újraindítja magát...
Oh, eddig a bezárós bind a right left right volt, ez megszűnt. Vagyis ezek szerint átalakult. De jó tudni, köszi! A sutaságot pedig arra értettem, hogy nem reagál olyan jól ezekre a mozdulatokra, nehézkesebb.
Ez sajnos céges proxy, kikerülhetetlen. Vagyis van éppenséggel külső net is, ami elérhető számomra, de akkor meg a munkához szükséges dolgokat nem érem el... :\
Preferences Editor jó stuffnak tűnik, kicsit átnézem! Thx! Meg úgy az egész komment!
Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.
-
fatal`
titán
válasz Penge_4 #12924 üzenetére
Nem lehet, hogy a használtautón a reklám omlasztja ugyanúgy az Operát, mint az FF4et?
Belső proxy volt nálunk a cégnél egy ideig (ISA server) és valóban lassú volt már az Opera 9.64 is, a régi chromeal együtt (most nem tudom), míg IE és FF alatt jó volt, nem értettem már akkor sem, hogy miért.
-
Penge_4
veterán
-
Penge_4
veterán
"összezuhanások (pl: hasznaltauto.hu képre kettintás, bár legutoljára már működött, octavia-rs.com párszor egyszerűen kilövi)"
A hasznaltauto.hu-n végigkattintottam pár képet, semmi.
Az octavia-rs.com-on szintén pár linket végigkattintgattam, párszor nyomtam F5-öt, semmi.
"mouse gestures - elveszett a bezárós gesture, újra beállítás után elég "suta", nem működik úgy, mint korábban"
Hogyhogy elveszett?
GestureDown, GestureRightAz "Actions" alá pedig ezt: Close page, 1
Az opera:config#UserPrefs|GestureThreshold értéke alapértelmezett?
"néha sok másodperig nem kezdi el tölteni az oldalakat (proxynál)"
Nem használok Proxyt, ingyenes anonim proxyknál pedig leginkább sehol soha semmilyen böngészőben nem kezdi el tölteni az oldalakat.
"pár napja ha beírok gmaps-be bármit, akkor megtalálja, de nem tudok fel le mozogni a térképen, ha ránagyítok 1-2-t, akkor az egesz terkep megszűnik, helyette a "sajnos ez a rész nincs ilyen részletben az adatbázisban... blabla" jelenik meg végtelenítve, és innentől kezdve már kizoomolni sem lehet. Ez otthon win7+opera+normál net, valamint cégnél XP+opera+proxy is előjött."
Ismert hiba és a Google követett el valamit, ami eddig jó volt, szóval feltehetőleg majd javítják, különben bajok lesznek.
Ilyen szökőévente előfordul, minthogy nem megy Operával a YouTube és társai, de szerencsére hamar reagálnak. Az alacsony piaci részesedés átka...
"vimeo.com : eltűnik a kurzor... csak mozgatáskor jön elő. Ezt régebben már megcsináltam valahogy, de egyszerűen szégyen, hogy még mindig ez a probléma."
Egy Flash cookie miatt van és igen, ez is jelen van. Annyit lehet tenni, hogy a Flash objektumról elviszed a kurzort és kicsit rángatod. Akkor nem tűnik el újra egészen addig, amíg újra fölé nem viszed.
De mi van olyan a Vimeo-n, ami a YouTube-on nincs?
"néha történik olyan, hogy a flash bekrepál, és se youtube, se semmi flash alapú nem jön be többet. (bár ez nem 100%, hogy az opera sara)"
Konkrétan ilyen még nem fordult elő nálam, ellenben a Flash tényleg okozhat hasonló problémákat böngészőfüggetlenül.
Nem telepítettél véletlenül béta Flash-t? Nem most, valamikor mióta megvan a jelenlegi Windows telepítésed.
"- quakelive támogatás nincs (bár ennek nem az opera az oka)"
Maszkolással sem működik még mindig?
A többit pedig lehet, hogy egy teljes újratelepítés vagy operaprefs.ini törlés megoldja.
[ Szerkesztve ]
-
Flow
senior tag
Hali srácok.
Igazából kicsit meggyőződésem megerősítéséért is jöttem, mert ugyan korábban nagy opera fan voltam, terjesztettem, stb, kb egy éve egyszerűen szenvedés és megalkuvások sora ez a böngésző. Kezdek kicsit besokallni, és amik most hirtelen eszembe jutottak:- összezuhanások (pl: hasznaltauto.hu képre kettintás, bár legutoljára már működött, octavia-rs.com párszor egyszerűen kilövi)
- mouse gestures - elveszett a bezárós gesture, újra beállítás után elég "suta", nem működik úgy, mint korábban
- néha sok másodperig nem kezdi el tölteni az oldalakat (proxynál)
- x.blog.hu-n nem hoz be semmit, csak tölt, csak tölt... szintén proxy. Beállítások ellenőrizve, ie, ff behoz mindent gond nélkül.
- Ha nincs bent a "do not use proxy on addresses below" alatt, a localhost, akkor sokszor percekig all, mig betölt egy oldal, ha egyatalan betölt
- pár napja ha beírok gmaps-be bármit, akkor megtalálja, de nem tudok fel le mozogni a térképen, ha ránagyítok 1-2-t, akkor az egesz terkep megszűnik, helyette a "sajnos ez a rész nincs ilyen részletben az adatbázisban... blabla" jelenik meg végtelenítve, és innentől kezdve már kizoomolni sem lehet. Ez otthon win7+opera+normál net, valamint cégnél XP+opera+proxy is előjött.
- vimeo.com : eltűnik a kurzor... csak mozgatáskor jön elő. Ezt régebben már megcsináltam valahogy, de egyszerűen szégyen, hogy még mindig ez a probléma.
- néha történik olyan, hogy a flash bekrepál, és se youtube, se semmi flash alapú nem jön be többet. (bár ez nem 100%, hogy az opera sara)
- gdocs végtelen ciklusba kerül az átirányításkor. Cookies törlésével működik újra. Hasonló történik párszor bizonyos csatolmányok megnyitásakor
- Sk8erPeter által is említett gtalk néha fehér alsó margót produkál (?)
- quakelive támogatás nincs (bár ennek nem az opera az oka)És még sorolhatnám. User error? Őszintén, örülnék neki, mert tényleg, talán 6 éve már, hogy egymáshoz nőttünk, de most a hasznosság érzése helyett szinte inkább keseríti a hétköznapjaimat...
[ Szerkesztve ]
Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.
-
Kloden
senior tag
Sziasztok, egyszer már kérdeztem itt de egyszerűen nem találom a választ akárhogy szűkítem a találatokat!
Szóval Vatera oldala megnyitása közben vagy 10 biztonsági ablak bukkan fel.
Akkor a megoldás valami olyasmi volt, hogy valahol az Opera legmélyebb bugyraiban van egy érték, ami alapból 0-n áll, és ezt kellett átírni 500-ra ha jól emlékszem.
Kérdésem hogy mi lehet ez az érték?..."Ön fél a haláltól?" "Az élettől félek."
-
Penge_4
veterán
válasz Sk8erPeter #12915 üzenetére
"Egy ideje nem takarítottam cache-t, stb., sütiket igen, de ha ez a gond, az elég gáz..."
Gáz, vagy nem gáz, ez a jelenség mindenhol megfigyelhető. A Firefoxnál még rosszabb. A Chrome annyival van előrébb, hogy kevés a beállítási lehetőség.
Az operaprefs.ini-t és az override.ini-t nézd meg és takarítsd ki a felesleges bejegyzéseket.
LastPass-t nem tudom, nem használom. Elvileg megoldható lenne, mivel sajátmenü gyártható, gyakorlatilag viszont nem tudom, hogy konkrétan az Extensions API képes-e rá, hogy módosítsa a menu.ini-t. Ha nem, akkor a JavaScript önmagában HTML5 FileAPI nélkül nem igazán.
Chrome-nál annyival erősebb, hogy ott betölthetnek a kiegészítők DLL-t. Ez viszont már biztonsági kérdéseket vet fel, azon túl ha azt is alapul vesszük, hogy például a mozdulatparancsok nem bírhatók életre sem belső lapokon, sem a kiegészítő galériában egyenesen hülyeség.
"Hozzáteszem, elég furcsa, hogy pont a JavaScript futása nem fért volna bele a memóriába, azért az elég érdekes..."
A JavaScript eszi a legtöbbet a beépülők után. Főleg mióta Carakan van. A sebesség erőforrásigényt is jelent.
HTML -> CSS -> Képek -> JavaScript -> Beépülők
ps: A screenshot alapján: Ha legalább valami block-externalt használsz (NoAds tartalmazza) már azzal sokat érsz el, mivel egy-egy Google keresés alkalmával nem fut le 10-20 reklám, adatbányász és ilyesmi célokból létező script.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Ennyi fulet amugy te mire hasznalsz? Vagy ugy altalanossagban mire jo ha huszmillio tab van megnyitva? Milyen munka az ami megkovetel ennyi fulet? Vagy tobb email fiok?
-
fatal`
titán
válasz Sk8erPeter #12916 üzenetére
Menü -> Kiterjesztések -> Kiterjesztések kezelése (vagy CTRL+SHIFT+E)
gtalkot nem használok, passz.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hmm, arra jutottam, hogy a betöltődés-probléma vélhetően amiatt volt bekapcsolt JavaScript mellett, hogy 2 GB RAM-om szinte teljesen ki volt használva, asszem max. 10 MB maradt szabad memóriaként. Az Opera a rengeteg fülével 1,2 GB-nyi helyet megevett a memóriából... Asszem vennem kellene még a gépbe RAM-ot, általában rohadt sok fület tartok megnyitva egymás mellett, plusz még mellette futkorászik jópár memóriazabáló alkalmazás.
Hozzáteszem, elég furcsa, hogy pont a JavaScript futása nem fért volna bele a memóriába, azért az elég érdekes... (Még ha Flash-es videóról van szó, megértem, de így... )Ettől függetlenül a másik két kérdésem él (a Gmail-es bug Operánál [felugrik csetelés közben az ablak, és lesz egy kb. 50 px-es fehér csík], meg az, hogy a kiegészítők hol érhetők el menüből).
Köszi![ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hali!
Annak mi az oka, hogy bekapcsolt JavaScript mellett megáll a betöltés valahogy így:
? Elég sok oldalnál csinálja ezt, nem csak Prohardvernél.
Ha letiltom a JavaScriptet, akkor gond nélkül betölt minden oldal (persze a használhatósága már más kérdés).Mint látható, úgy 30 fül meg van nyitva, de nehogy már ez gondot okozzon... (Chrome-nál ennél több fül mellett sincs gond.)
Egy ideje nem takarítottam cache-t, stb., sütiket igen, de ha ez a gond, az elég gáz... Az Opera FF-ként történő maszkolása sem oldja meg a gondot.Tapasztaltatok már ilyet?
Köszi!Szerk.:
Még egy: a telepített kiegészítők (extensions) listáját csak úgy érem el, hogy a jelenleg telepített LastPass ikonjára kattintok, de nem kéne ennek elérhetőnek lennie menüből is?
Elvileg ha jól tudom, kéne lennie egy külön Opera menünek is, ahogy itt írja, ezt hol is találom? Nem igazán szoktam kutatni ilyesmi után, furcsa, hogy most ez nem ugrik a pofámba rögtön. Chrome-nál ez is elég egyértelmű, hogy hol van. Egyáltalán nem vagyok Chrome-fan, de vannak igen furcsa dolgai az Operának.Na, még egy harmadik:
Gmailnél sűrűn tapasztalom csetelés közben, csakis Operánál, hogy egyszer csak felugrik egy kb. 50 px-nyit az egész ablak, és lent lesz egy fehér csík. Most sajnos nincs screenshotom, de majd jól reprodukálom a jelenséget, és akkor lesz.
Addig is: nálatok is van ilyen para?[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Penge_4
veterán
Ezek az élet nagy kérdései, mint hogy Linuxra miért van natív 64 bites Opera, ami Windowsra nincs, vagy hogy Linuxon miért kezeli külön processzként a plugineket (Flash, stb.) az Opera és Windowson miért nem.
Viszont kétlem, hogy ultimate megoldást jelentene, ugyanis még mindig divatosabb a browser sniffing, mint a feature sniffing, tehát az H.264-only oldalakon valószínűleg userJS-t kéne írnod, hogy megnyissa a videót a "Not supported" üzenet helyett.
Ja, majd elfelejtettem Linuxos Operán van élsimítás, Windows-on csak a ratyi ClearType.
(#12912) frankie!: link.opera.com
A céges gépen pedig használj hordozható változatot, nem kell hozzá admin jogosultság és pendrive-on is hordozhatod magaddal.
[ Szerkesztve ]
-
frankie!
őstag
A másik, hogy milyen gyors és jó pdf plug-int ajánlanátok? Win 7 alatt azt hiszem a Nuance volt fenn, de nem lehetett vele scrollozni, most meg a Foxit Readert nem indítja, pedig régen jó volt XP-vel.
-
frankie!
őstag
Az Opera jegyzeteinek kezelésére nincs a Firefoxhoz vagy az IE-hez valami plug-in? Nem hűtlenségről van szó, csak hiányoznak a cégnél
-
hohoo
senior tag
érdekes... linuxon a fixfox, és chrome-on kívül az összes böngésző azt a formátumot tudja html5-ben aminek a codecje fel van telepítve... tehát gyak bármit. Ilyen winen miért nincs?
T-home extra csomag monopolterületen 6500 ft/hó, versenyterületen ahol Digi vagy UPC is van pedig 2990 ft/hó. Köszönjük!
-
Cholard
tag
Üdvözletem!
Két kérdésem volna:
-az első a minap feltett kérdésemhez kapcsolódik: hogyan lehet a myopera.com-ról letörölni az összes könyvjelzőmet, illetve hogyan lehet törölni gyorshívó tagot?-a második: pár napja azt vettem észre, hogy az egérművelettel, ha a jobbklikk+jobbra műveletet használom, a google keresőben nem a következő oldalnyi találatra megy, hanem másik google keresőablakra ugrik át. Nem tudom mitől változhatott meg, nagyon zavaró, hogy nem tudok így lapozni...
Köszönöm a válaszokat!
"A világegyetem két leggyakoribb eleme: a hidrogén és a hülyeség..."
-
dqdb
nagyúr
Ez a hozzászólás másnál is hibásan jelenik meg? A 2064-es buildről van szó.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Mobilos böngészővel kapcsolatban is lehet ide írni? Leírom, aztán majd lesz vmi.
Beállítások -> haladónál a Protokollon belül van socket és http. Ez micsoda? Milyen hatása van ennek bármire? Alapból socketen volt.
A flasht le lehet vhogy tiltani, mint a gyári böngészőnél? Reklámok miatt.
-
dqdb
nagyúr
válasz Penge_4 #12903 üzenetére
Igen, Windows 7 alatt ilyenkor több ikon jelenik meg a taskbaron. Ami kellemetlenség:
1. külső programból a linkeket a legutoljára elindított példányban nyitja meg
2. amíg nem hozták be a Vista stílusú fájlablakokat, addig mindegyik példánynak saját, a többitől független legutoljára használt mappája volt. most az összes Operában ez közöstAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz Steelmanus #12901 üzenetére
Nagyon nem kell olvasnod, szimplán szimbolikus link mappákra, innen töltsd le a létrehozásához a junction.exe-t. Mostanában már meg sem próbálom meggyőzni a programokat, hogy ne a C: meghajtóra települjenek/mentsék az adataikat, hanem hagyom az egészet alapbeállításon, és telepítés után a kritikus adatmappákat átlinkelem egy másik partícióra. Logikailag mindkét helyen látszik az adat, de fizikailag csak egy helyen van:
2011.03.25. 19:02 <DIR> Opera
2011.03.23. 23:19 <JUNCTION> Opera Banking [\??\C:\Program Files (x86)\Opera]
2010.03.08. 14:45 <JUNCTION> Opera Test [\??\C:\Program Files (x86)\Opera]tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Durrogtass
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- Kuponkunyeráló
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- SSD kibeszélő
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 2025 - Boldog Új Évet Kívánunk!
- Kutya topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest