Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penge_4
veterán
ami a jelszavaimat mondjuk menti
A beírt jelszavakat elmenti, és a profilodban a wand.dat fájlban tárolja. Ez továbbvihető újratelepítés után. Vagy hogy érted pontosan a tárolást?
Gmail emial fiók figyelőt?
Korábban volt hozzá widget, az sajnos megszűnt, pár hete csinált valaki egy másikat, az pedig nem működik. Helyette a Gmail Notifier-t tudod használni.
Ha most ismerkedsz vele, akkor feltétlen látogasd meg ezt a blogot, itt minden Operával kapcsolatos tipp, trükk és leírás megtalálható.
-
Penge_4
veterán
Hát a hogy olvasgatok róla elég instabil az Opera és sok a hiba benne, szerintem még maradok a Firefox nál
Az a lényeg, hogy te mit tapasztalsz. Ha nálad stabilan működik, akkor miért adnál mások véleményére? Meg ne keverd a végleges verziót (9.64) a jelenleg alfa fázisban lévő 10-es előzeteseivel. Ha fontos a stabilitás, akkor tedd fel a 9.64-et. Ha kísérletező kedvű vagy és feláldozod a stabilitást az új funkciók oltárán, akkor pedig próbálkozz a Opera 10 alfával.
-
Penge_4
veterán
Biztonsági okokból. Ha behelyettesíti, akkor egyes phishing oldalakon anélkül is megszerezhetik a jelszót, hogy elküldenéd.
Operában kétféleképpen is beléphetsz.
1: Ctrl+Enter-t nyomsz.
2: Egérrel, először lenyomod a bal gombot, majd azt nyomvatartva megnyomod a jobb gombot.
A jelszómegjegyző formok és a checkboxok körül vannak véve citromsárga kerettel, ebből látod, hogy az oldalon eltárolta a jelszavakat.Ha több jelszó is be van állítva egy oldalhoz, akkor a jelszó elküldésekor felugrik egy kis választóablak, ahol eldöntheted, hogy éppen melyik név és jelszó párossal akarsz belépni.
Másik előnye az Opera jelszókezelőjének, hogy nem kell checkboxolgatnod sem, mert azok állapotát is megjegyzi. Például a mindig maradj bejelentkezve, más gépről is bejelentkezhetsz...stb attól függetlenül, hogy ezek éppen be vannak pipálva, vagy nincsenek bepipálva.
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
Van hozzá FlashGet beépülő, de online nézhető filmek letöltéséhez miért kéne? Egyszerűen kapcsold ki a DivX plugint, majd kattints a hiányzó beépülő keretbe, feldob egy ablakot, ott jelöld ki egérrel a hosszú címet, azt másold be a címsávba, nyisd meg és elindul a letöltés.
-
Penge_4
veterán
"Pl: Chrome másolja a jelszavakat is. Lehet hogy biztonsági szempontból ez nem annyira jó."
Gondold végig.
1: A Chrome az egyetlen, ami user beavatkozása nélkül képes települni UAC nélkül.
2: A Chrome Google és Yahoo toolbar mintájára checkboxos alkalmazásokkal terjed.
3: A Chrome usermódban képes kilopni a Firefoxból a jelszavakat.Amúgy nekem anno felkínálta, hogy importáljak Operából. Sikerült mindent importálnia viszont a jelszavaknál problémája volt, mert nem tudta dekódolni. Az Opera jelszókezelése mérföldekkel biztonságosabb. Szóval érdemes egy kis időt rászánnod, nem hiszem, hogy olyan nagy munka lenne akár 50 oldalhoz beírni egy felhasználónevet, jelszót és elmenteni, már ha tényleg tetszik a böngésző.
frankie!: Ugyanezt már tapasztaltam én is korábbi snapshotoknál azóta javították. Friss telepítés volt vagy 10.10-re upgradeltél?
-
Penge_4
veterán
Van egy újabb leírás is.
Egyébként lényegében az is jó kiindulási alap, csak pár fájl neve és elérési útvonala azóta már változott.brd: Nem lehet, hogy valami flash objektum kerül fókuszba? Mert az lefoglalja a Ctrl billentyűt. Igazából minden billentyűt lefoglal az Alt és a Windows gomb kivételével, hogy kapná be aki kitalálta. Viszont a HTML5 videókon már működik a mozdulatparancs is.
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
Van. Hogy működik-e még a 10.5-tel is azt viszont nem tudom.
brd: És honnan tudod, hogy a sima Entert nem érzékeli? Egyébként nem tudom miért az Opera hibája lenne, Firefoxban sem működik. Próbáld ki egy YouTube videóval. Helyezd fókuszba a videót majd nyomj Ctrl+T-t. Ráadásul ott még ha görgetsz egy oldalon és egy flash objektum fölé ér az egérmutató akkor tovább sem tudsz görgetni.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
Topikgazda
A szép GUI-s változat mellett a default profile esetén két egyszerű batch fájllal is megoldhatod a dolgokat.
backup.bat
@echo off
rd local /s /q 2>nul
rd roaming /s /q 2>nul
md local
md roaming
xcopy /s /e "%USERPROFILE%\Application Data\Opera\Opera" roaming
xcopy /s /e "%USERPROFILE%\Local Settings\Opera\Opera" localrestore.bat
@echo off
rd "%USERPROFILE%\Local Settings\Opera\Opera" /s /q 2>nul
rd "%USERPROFILE%\Application Data\Opera\Opera" /s /q 2>nul
md "%USERPROFILE%\Local Settings\Opera\Opera"
md "%USERPROFILE%\Application Data\Opera\Opera"
xcopy /s /e roaming "%USERPROFILE%\Application Data\Opera\Opera"
xcopy /s /e local "%USERPROFILE%\Local Settings\Opera\Opera"A backup.bat az aktuális könyvtár alá létrehoz két mappát (local és roaming), ha már léteztek korábban, akkor törli a tartalmukat. A batch fájlt akkor szabad futtatni, ha az Opera már nem fut. A restore.bat ezt a két mappát másolja vissza. Ezt még az Opera telepítése előtt meg kell ejteni.
Én amúgy azt a megoldást választottam, hogy egy saját mappába gyűjtöttem ki az Opera profilokat, és junctiont hoztam létre rájuk a users mappa alatt. Majd egyszer írok erről részletesebben egy tutorialt. Így nem kell a C: meghajtóról átmásolgatni, mert fizikailag nem ott van a tartalom, de az Operában (és más alkalmazásokban) sem kell küzdeni az alapbeállítások módosításával, mert logikailag az eredeti helyén is ott van a tartalom.
daninet: igen, nálam is csinálja. Ez számomra idegesítőbb bug, mint az utolsó elem be nem töltése.
vv5204: jobb klikk az oldalon valahol a háttéren > Oldalbeállítások szerkesztése > Hálózat > Böngésző azonosítása. Itt állítsd át az értéket az Azonosító rejtése ... elemek egyikére.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
Topikgazda
Ne töröld, hanem módosítsd a beállításait, hogy letöltse/más alkalmazást használjon. Valószínűleg átveszi a rendszerbeállításokat, és ott az rpm-hez valamiért az MPlayer van beállítva. Konkrétabban sajnos nem tudok fogalmazni, mert Windowst használok, és az ottani tapasztalatok alapján írom ezt.
-
dqdb
Topikgazda
-
dqdb
Topikgazda
Ezzel a megoldással csak ezen az oldalon (video.boon.hu) kerül kikapcsolásra a tartalomblokkolás, a többin működni fog. Valószínűleg sikerült blokkolni azt a JS-t, ami elindítja a lejátszást, így ez nem a flash videó problémája, hanem az oldal + tartalomblokkolás együttesé (Firefox + Adblock Plus + magyar lista hármas esetén sem indul el a videó, de letiltott ABP-vel igen).
-
félisten
Legalább az a része Nálad jó...
Nálam W7 x64 alatt, a legutolsó Opera produkálja az általam említett jelenséget, nálam meg a W7 x64 kavarna be? Ilyenre gondolni sem merek...[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
BigManus
addikt
Szia!
Egyenlőre találtam egy átmeneti megoldást, próbáld ki.
Töltsd le ezt a scriptet.
Csinálj egy js vagy akármilyen nevű mappát az opera mappán belül és tedd bele.Az Operában a beállításoknál a Haladó/Tartalom fülön a Java script beállítások gombra katt, majd alul tallózd be a létrehozott mappát.
Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
darvak
senior tag
Haaj!
Hosszabb utat leírva:
Tools/Preferences/search/edit/detail----->ott address-nél illeszd be ezt a linket:
http://www.google.com/search?q=%s&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest
Aztán ezen az ablakon beállíthatod,h speed dial-nál is kinn legyen a kereső + alapértelmezett keresőként legyen beállítva.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hát ez esetben előbb írtam, mit csinálhatsz alternatívaként.
Egyébként nem menti le a videókat, durva is lenne, ha minden egyes megnézett videó ott terpeszkedne a háttértáron, csak puffereli a videókat a lejátszó (valamennyit előre betölt), így nincs akadás, miközben lejátszod (jó esetben).Sk8erPeter
-
dqdb
Topikgazda
Vista/W7 alatt a C:\Users\<felhasználónév>\AppData\Local\Opera\Opera\profile\widgets mappában vannak a kiegészítők (XP esetén a mappa helyére nézve lásd első hozzászólást, ott a Local Temp alatt kell keresgélni).
Mindegyikhez tartozik ez .oex kiterjesztésű fájl és egy wuid-xxx nevű mappa (a párosításhoz a mappákban található prefs.dat fájlba kell belenézni, a preferences/section[id="ui"]/value[id="name"] node tárolja a kiegészítő nevét. Ha a kiegészítőt és a beállításait is le szeretnéd menteni, akkor kell vinni a mappát is, ha csak a kiegészítőt magát, akkor elég az .oex fájl, ha azt megnyitod egy másik Operában, akkor azonnal települ.
[ Szerkesztve ]
-
vOrOn
tag
Letöltöd az Opera telepítő filet, felinstallálod pl mOpera könyvtárba.
Elindítod a mOperás Operát, megnézed alóla a problémás oldalt.
Ha bejön, akkor megnézed hogy a C:\Users\ludla\AppData\Roaming\Opera\Opera\urlfilter.ini miben különbözik a C:\Users\ludla\AppData\Roaming\Opera\mOpera\urlfilter.ini-től.Ha ott sem jön be, azt majd külön megtárgyaljuk
[ Szerkesztve ]
-
muzli1963
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.