-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz Dictator^ #14898 üzenetére
Keresők a search.ini-ben, egyedi billentyűbeállítások a keyboard mappában, letöltött helyesírási szótárak a dictionaries mappában, blokkolások az urlfilter.ini-ben, jegyzetek a note.adr-ben, sitefüggő beállítások az override.ini-ben, ami így hirtelenjében beugrik. Persze, ha a beépített levelezőklienst vagy RSS olvasót használod, akkor lényegesen több fájlt kell lementeni.
Ayg0: a sessions\autosave.win fájlban találod ezeket
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Ayg0
senior tag
üdv
az opera melyik file-ban tárolja az kezdőlapok listáját? (nem a gyorshívóra gondolok, hanem az induláskor megnyílókét)
[ Szerkesztve ]
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
-
Dictator^
veterán
-
Dictator^
veterán
válasz Dictator^ #14895 üzenetére
Közben megtaláltam itt az Opera oldalán, de még mindig nem jöttem rá, melyik file viszi az egész konfigomat, amit a böngésző külsejébe beállitottam (buttons, elhelyezkedések.. stb?)
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Dictator^
veterán
konkrétan melyik file tartalmazza az operánál a külső beállitásaimat?
gombok, elhelyezkedés stb?És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
kispx
addikt
Igen, erre gondoltam, de mintha nem blokkolná mindegyik JavaScriptet. Nem vagyok webprogramozó, vagy valami hasonló, de amikor itcafe-n bejelentkezek, akkor kiírja, hogy "Sikeres bejelentkezés, rögtön továbbítunk". Itt ha operában van kikapcsolva a JavaScript akkor nem nem lép tovább a következő oldalra, de ennél a kiegészítőnél továbblép.
-
kispx
addikt
Üdv,
Ha kikapcsolom a JavaScript futását egy oldalon, akkor a kiterjesztések is használhatatlanok lesznek azon az oldalon. Van esetlen valami megoldás arra, hogy azon az oldalon a JavaScript ne fusson le, viszont a kiterjesztések működjenek?
-
sekli
addikt
Sziasztok,
régebben volt olyan skin az operához,, ami csak annyit változtatott, hogy eltűnt az a pár pixeles sáv a fülek fölül, de a 11.x-hez már nem találtam ilyen témát. Meg lehet változtatni egyszerűen a gyárit?
-
Wolfskin
őstag
nem tudja valaki, hogy a fülek szélességét hogyan lehet maximalizálni? hogy minden fül egyforma széles legyen.
az eddigi verzióban (11.5 és korábban) működött, hogy az általam használt skin iniben az options-ban beállítottam.
Pagebar max button width = 80
Pagebar min button width = 80
plusz a megjelenés/eszköztárakban a fülsávra hosszú sorok tördelése.ezek a kedves, aranyos kreatív opera fejlesztők azonban ismét beletettek egy szívatást, merte ez már sajna nem működik.
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
brd
nagyúr
válasz FireKeeper #14882 üzenetére
Írd be a címsorba őket (egyenként):
opera:config#UserPrefs|CacheDirectory4
opera:config#UserPrefs|OperatorCacheDirectory4Akkorát, amekkora cache-t akarsz. Ha gyors interneted van, akkor még 20 MB is sok. Ha lassú, akkor akár 500 MB is lehet kevés.
The only real valuable thing is intuition.
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok!
a cache-t, hogyan tudom átpakolni ramdiskre? kb mekkora disket csináljak?
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
cousin333
addikt
válasz Solar_Wind #14879 üzenetére
Ctrl+F12, Haladó, Letöltések. A "pdf" kikeresése a mezőben, majd a találat kijelölése és Szerkesztés. A megnyíló párbeszédablakban mit látsz, mi van kijelölve?
"We spared no expense"
-
fatal`
titán
válasz Solar_Wind #14879 üzenetére
Akkor csak az marad, hogy csinálsz egy új profilt és mindent újra beállítasz.
-
dbius
veterán
Hogy lehet jelenleg Operában a proxy kivételeket kezelni, hozzáadni - IP cím tartományokra gondolok -.
Melóhelyen eddig 10.x volt fent, de amióta 11.5x-re váltottam, azóta nem tudja kezelni a proxy kivételek között *-gal jelölteket.
pl. a 10-es operában a proxy-nál be volt állítva, hogy az alábbi címekhez ne használjon proxyt:
10.*
Remekül működött, viszont a 11-es verzió úgy tűnik nem tudja kezelni a *-gal jelölt kivételeket, egyszerűen nem veszi figyelembe, egyenként tudom csak hozzáadni a címeket a kivételhez, ami kellemetlen.
Neten keresgélve azt látom, hogy mások is panaszkodnak erre, de megoldást nem találtam rá, opera kb article szerint a * használható továbbra is... Úgy látszik ez egy bug jelenleg...
Van rá valamilyen módszer, hogy könnyebben - ne egyenként - tudjam beállítani a proxy kivételeket, vagyis hogy tartományt adjunk meg neki?
(Azt még megnézem, hogy meg tudnám-e egyszerűen oldani azzal, hogy úgy állítom be, hogy mihe használjon proxyt, de ettől függetlenül a kérdésem él.)
-
F34R
nagyúr
van valakinek azzal tapasztalata hogy 11.51 skinváltáskor miért száll el hibával ? (linux)
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz dreamtheatre #14875 üzenetére
Ha az >Office 2007-tel lett készítve, akkor helyesen .xlsx kellene legyen a kiterjesztése, és azért .zip, mert az tulajdonképpen egy .zip (nevezd át .xlsx-re).
-
dreamtheatre
csendes tag
Az miért van, hogyha valamilyen XLS fájlt akarok letölteni, akkor azt az Operám egy zip-be tölti le, amiben teljesen értelmetlen fájlok vannak?
-
Badman 4ever
őstag
Érdekes látni, ha FRAPS-ot indítok, hogy milyen gyorsan megy a 12.00 alpha (most így gépelés közben 40 FPS körül mozog).
Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
AtHoS
nagyúr
válasz Vasinger! #14870 üzenetére
Vannak írások beállítások mentésével kapcsolatban.
Könyvtárakat nem írok, de az opera névjegyénél láthatóak a használt elérési utak.1. Opera beállításainak lementése
2. 10.5 backup
3. 9.6 backupTöbbfelhasználós rendszernél kell picit gondosabbnak lenni mentésnél, nehogy valamelyik fiók kimaradjon.
Én napi szinten szoktam "eltömöríteni" az opera könyvtárát. Ez most is nagyon jól jött, mert a délutáni fagyás következtében az összes könyvjelzőm törlődött
Szerencsére a reggeli mentésből mindent visszaállítottamread-only mode on the forum
-
-
Vasinger!
nagyúr
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Jövőhéten teszem újra a gépet és szeretném lementeni az opera minden beállítását, jelszavát, könyvjelzőjét stb.
Ezt lehetőleg úgy akarom, hogy nem az egész könyvtárat kelljen átmásolnom, hanem csak ezek legyenek backupolva, más ne. Máshogy fogalmazva: sok ideje használom a böngészőt, biztosan tele van már sok szeméttel, igazából le akarom teljesen pucolni, majd felrakni a szűz böngészőt úgy, hogy a személyes beállításaim megmaradjanak.
Firefoxnál van egy ilyen program, hogy Mozbackup. Valami hasonló megoldást keresek.
-
AtHoS
nagyúr
Üdv!
Az utóbbi pár hónapban mindig volt egy kis problémám az aktuális gépemmel:
Neten való böngészés közben, tehát Opera használatakor (itt megjegyezném, hogy csak ekkor) véletlenszerűen lefagyott a gép, amiből csak reset-tel lehetett életre kelteni.A több hónapos hibakeresés következtében már gépcsere is történt, mire úgy alakult, hogy a hiba forrásában a használt védelmi szoftver legújabb verzióját sikerült azonosítani. Ment is vissza a régebbi verzió, amivel a hibajelenség megszűnt és azóta is (már jó hónapja) problémamentesen használtam a gépet.
A hibakeresések alatt elkezdtem használni a 12-es Opera-t, aztán mivel azzal is megmaradt a jelenség és nem tapasztaltam az Opera-vel kapcsolatban anomáliákat maradt is használatban.
Ma viszont rövid Operás böngészés közben ismét lefagyott a gép. 12 alfa b1116 amit szomorúan könyveltem el. Reset után indítva az opera-t kérve az előző folyamat helyreállítását sikeresen ismét belefutott egyből fagyásba. Előtte azért elmentettem az autosave.win és autosave.win.bak session fájlokat.
Az ismételt reset után vissza kelléett raknom az elmentett session fájlokat, mivel az utolsó fagyás következtében elfejtette a tartalmát az Opera.
Mikor elindítottam az Opera-t a legutoljára megnyitott oldalt igyekeztem minél hamarabb lekapcsolni, mivel sejtettem hogy annál futott bele valamibe. No ez egy kepfeltolteses oldal volt, amit az egyik ph! hozzászólásból nyitottam meg.
No de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy most javítottak egy jenetős memóriaszivárgás problémát win esetén. Elvileg.
Itt egy kicsit elgondolkodtam, hogy bizony a korábbi fagyásos jelenség véletlenül nem ennek a memóriaszivárgásos problémának a következménye volt-e. Sajnos erősen afelé hajlok, hogy igen.
Viszont gyakorlatilag a 12 alfa b1116 verzióban is javították ezt a problémát[link], de a mai fagyás arra enged következtetni, hogy van még probléma ezzel a verzióval.
Hardveres gyorsítás engedélyezve van, így lehet emiatt fagyasztotta csontra a gépet a kepfeltoltes.hu oldal miatt, de az is lehet, hogy jelen van még a memóriaszivárgásos probléma. Ami furcsa, hogy a régebbi tűzfallal nem volt eddig gond. Most, hogy felkerült a 1116, pedig ezzel is jelentkezett az egy hónapja szerencsére már nem tapasztalt gond.read-only mode on the forum
-
fatal`
titán
-
Cholard
tag
Üdv mindenkinek!
Tegnap engedtem az Operának, hogy frissüljön 11.52-re. Most veszem észre, hogy minden oldal alján ott figyel egy fekete sáv: You can block any contents or elements by Contentblockehlper!
Nem járok olyan oldalon, ahonnan gyanítanám, hogy összeszedtem valamit... Mi lehet ez? és főként: hogy lehet eltűntetni?[ Szerkesztve ]
"A világegyetem két leggyakoribb eleme: a hidrogén és a hülyeség..."
-
bocsika
aktív tag
Helló
Az a problémám hogy kb egy hete újraraktam a gépem és azóta egyre szarabban megy az Opera.
A olyan mintha nem menne a flash benne. A youtube azt mondja hogy töltsek le adobe flasht. letöltöm telepítem újraindítom a böngészőt de ugyanazt írja ki. A csatornáknál azt mondja hogy "Hello! Vagy a JavaSript van kikapcsolva, vagy régi az Adobe Flash Player alkalmazásod verziója. Szerezd meg a legújabb Flash player alkalmazást." Beállításokban persze engedélyezve van a java. Google maps sem megy. csak annyi hogy egérrel tudom odébbögdösni a térképet és scrollal zoomolni. De semmilyen gomb nem megy.
Persze chrommal minden megy.rendszer
windows 7 pro x64 + összes frissítés, Opera 11.52, flash Adobe Flash Player 11.0.1.152, Java 6 update 29 -
BigManus
addikt
válasz Solar_Wind #14859 üzenetére
Szia!
Hogy érted, hogy nem tud betölteni? Nekem Linux alatt a társított alkalmazással megnyitja...
Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
Solar_Wind
senior tag
Opera 11.52 .pdf-et nem tudott betölteni. Egyedi probléma?
-
megema
őstag
Köszi, de ez ugyanaz, mintha a legördülő böngészősávban rákattintanék az összecsukás nyílra, csak bonyolultabban. Erre rájöttem én is. Én inkább sorrendcserére gondoltam. Tehát, hogy elsőként az előzmények listája jelenjen meg, majd a könyvjelzőké. Ezt nem lehet megoldani?
[ Szerkesztve ]
-
megema
őstag
Sziasztok!
Nemrég kezdtem el Operát használni. Ma váltottam át rá teljesen, mert jóval gyorsabban fut a netbookomon, mint a Firefox 3.5.X (aminél a 4 még lassabb volt). Felmerült bennem egy kérdés. Valahogy be lehet állítani, hogy ha elkezdek beírni a böngészősávba egy címet, akkor ne a könyvjelzőket, hanem az előzményeket listázza elsőként? A naponta látogatott oldalakat nem szoktam berakni könyvjelzőbe, így kényelmetlenebb számomra az elérésük.
-
Enoli
csendes tag
Sziasztok!
Köszi az eddigi segitséget, most felmerült egy ujabb kérdésem. Remélem, h nem verzió függő a problémám, mert ezzel egyébként jól elvagyok. (11.52)Böngészős játékokban amikkel játszom, rendszeresen van olyan, h ha az egeret azaz az egérmutatót egy kép, objektum fölé viszem, információt adna erről-arról.
Most (frissités után) ugyanerre a mozgásra a számomra hasznos információt kitakarja egy számomra érdektelen fehér csik, az adott objektum Címével. Ezt ki lehet e kapcsolni, vagy keressek másik verziót? -
dqdb
nagyúr
válasz fatal` #14849 üzenetére
A KeePass egy open source desktop program rengeteg mobil platformra elkészült portolással (Android, WP7, iOS). A LastPass online, azt tényleg nem ajánlatos használni, főleg azóta nem, hogy feltörték az oldalukat.
-
dqdb
nagyúr
emellett egy oldalhoz több login és jelszó is elmenthető. Például nekem van egy rakás ingyenes emailcímem, és így a bejelentkező oldalon ki tudom választani, hogy most éppen melyik fiókba akarok belépni
Operában is Ha több felhasználónév-jelszó párost mentettél el ugyanazon az oldalon, akkor kulcs gomb/Ctrl-Enter után a Wand feldob egy ablakot, hogy melyiket szeretnéd használni.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Coix
tag
Nincs mit.
Az Opera belső jelszókezelője sem rossz, de ha sok jelszavad van, érdemes lehet egy önálló jelszókezelő programot használni (pl az ingyenes Kee Pass 2). Ez alkalmazásfüggetlen (azaz nem csak Operában tudod használni), emellett egy oldalhoz több login és jelszó is elmenthető. Például nekem van egy rakás ingyenes emailcímem, és így a bejelentkező oldalon ki tudom választani, hogy most éppen melyik fiókba akarok belépni.
-
Enoli
csendes tag
Sziasztok!
Segitségre lenne szükségem.
Az egyik weboldalon véletlenül arra kattintottam, h ne mentse soha, a jelszavakat.
Hol, milyen módon tudom ezt vissza kapcsolni? -
brd
nagyúr
Az beépített Opera hiba: ha telepítesz kopasz gépre egy Operát, ugyanezt csinálja. Sajnos van néhány ilyen régi, javítatlan, te-vagy-a-hülye-ha-felhozod-bug.
Akinek működik, az nem 11.50-11.51-11.52 (ezekkel néztem, de gondolom, régebbiekkel is így - nem - működik) verziót használ, vagy valamit átállított benne, esetleg a PDF plugint használja (és valahogy működik neki; hogy?).[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Nekem itt is jó, a Kondíciós listára kattintottam elsőnek, de többet megnéztem.
GET /system/fileserver.html?file=/Maganszemelyek/hirdetmeny__kondicios_lista/lakossagi_kl_Altalanos_feltetelek_110715.pdf&type=related&session_id=c690ba64ecd70d7f402f6e1c295f28ed4efbeda4 HTTP/1.1
User-Agent: Opera/9.80 (Windows NT 6.1; U; Edition Next; en) Presto/2.9.220 Version/12.00
Host: www.unicreditbank.hu
Accept: text/html, application/xml;q=0.9, application/xhtml+xml, image/png, image/webp, image/jpeg, image/gif, image/x-xbitmap, */*;q=0.1
Accept-Language: hu,en;q=0.9,hu-HU;q=0.8
Accept-Encoding: gzip, deflate
Referer: http://www.unicreditbank.hu/maganszemelyek/kondicios_lista/index.html?defaultLanguage=hungarian
Cookie: session_id=c690ba64ecd70d7f402f6e1c295f28ed4efbeda4
Connection: Keep-AliveHTTP/1.1 200 OK
Date: Wed, 19 Oct 2011 16:46:21 GMT
Server: Apache
Last-Modified: Tue, 12 Jul 2011 14:42:30 +0200
Accept-Ranges: none
Content-Length: 713855
Content-Disposition: attachment; filename="lakossagi_kl_Altalanos_feltetelek_110715.pdf"
P3P: CP="CAO DSP COR CURa ADMa DEVa OUR IND PHY ONL UNI COM NAV INT DEM PRE"
Keep-Alive: timeout=3, max=100
Connection: Keep-Alive
Content-Type: application/pdfMint látható a HTTP monitorozásból, jó content type-ot kap az Opera.
[ Szerkesztve ]
-
Coix
tag
Például ha az UniCredit honlapjáról próbálom megnyitni a kondíciós listáit, vagy egyéb PDF anyagokat, akkor megjelenik ez a hiba.
http://www.unicreditbank.hu/maganszemelyek/kondicios_lista/index.html?defaultLanguage=hungarian
A Raiffeisennél viszont jól működik:
https://www.raiffeisen.hu/hasznos/kondiciok
-
dqdb
nagyúr
Most már puszta kíváncsiságból is mondhatnál néhány címet
Amúgy több PDF-fel kapcsolatos mime type létezik, mi mind a legkézenfekvőbb application/pdf-ről beszéltünk végig. Természetesen ha adott oldal nem ezt használja, akkor szívás, többet kell bűvészkedni a kívánt hatás érdekében.
[ Szerkesztve ]
-
Coix
tag
Úgy tűnik, hogy a probléma nem az Operával van, hanem azokon a weblapokon, ahonnan teszt jelleggel le akartam tölteni PDF fájlokat. Próbálkoztam néhány másik oldalon, és ott meg működik a dolog.
Szóval valószínűleg néhány oldal küldhet rossz MIME type parancsot, de amilyen szerencsém van, pont ilyeneket használtam tesztelésre...
-
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
Hogyan tudom a pc-n használt bookmarkjaimat importálni az androidos telefonomba? Thx, W.
Idő vagyok, világok hatalmas pusztítója. Azért jöttem, hogy megsemmisítsek minden embert.
-
Coix
tag
Ha átnevezem a plugin DLL fájlt, akkor annyi változik, hogy a választható opciók közül eltűnik az Acrobat beépülő.
Viszont a párbeszédablak továbbra is feljön, és továbbra sem lehet bejelölni azt, hogy emlékezzen a választásomra. Úgyhogy gyakorlatilag nem nyerek ezzel semmit.
Ezt az favágós módszert meg inkább hanyagolnám... Inkább írtam az Opera supportnak, hátha ők tudnak valamit erről
Az egészben az a leginkább furcsa, hogy miért szürkült be az "Emlékezzen a választásomra" jelölőnégyzet...
-
brd
nagyúr
Akkor marad a favágó módszer: elmented valahová a telepített Opera könyvtárait (a program files, és a userprofilod alól is) telepítesz USB módban egy Operát, elmented a könyvtárat, amit létrejött, aztán megnézed, hogy ott jól működik-e, ha igen, akkor apránként (könyvtáranként, vagy 2 könyvtáranként, majd ha meg van, hogy melyikben van a turpisság, akkor a benne lévő file-okra is eljátszod ezt) felülírod a telepített Operáéval az USB-s Opera tartalmát (ill. fordítva talán jobb, mert azt úgyis elmented, ha követed a leírásom), és figyeled, hogy mitől romlik el. A végén eljutsz egy, vagy több file-ig. Innentől ugyanazt kell játszani: kitörlöd a file mondjuk felét (remélhetőleg szöveges file-okról van szó), és megnézed, hogy fennáll-e a hiba. Remélem, érthető a megoldás menete.
Tudom, babra munka, de ennél biztosabb, és jobb megoldást nem tudok.The only real valuable thing is intuition.
-
Coix
tag
A félreértések elkerülése végett inkább kiemelem még egyszer: az Adobe Reader rendben működött, amíg az volt fent. A gond az Adobe Acrobattal van, (nem a PDF olvasóval, hanem a PDF szerkesztővel).
-
Coix
tag
Kipróbáltam ezt is. Az eredeti sor nekem így nézett ki az operapref.ini-ben:
application/pdf=4,,C:\Program Files (x86)\Adobe\Acrobat 10.0\Acrobat\Browser\nppdf32.dll,Adobe Acrobat,pdf,|Adobe PDF Plug-In For Firefox and Netscape 10.0.3
Ezekkel az átírásokkal próbálkoztam
application/pdf=4,,C:\Program Files (x86)\Adobe\Acrobat 10.0\Acrobat\Browser\nppdf32.dll,Adobe Acrobat,pdf
application/pdf=4,,C:\Program Files (x86)\Adobe\Acrobat 10.0\Acrobat\Browser\nppdf32.dll
application/pdf=0,,C:\Program Files (x86)\Adobe\Acrobat 10.0\Acrobat\Browser\nppdf32.dll
application/pdf=0,,C:\Program Files (x86)\Adobe\Acrobat 10.0\Acrobat\Acrobat.exe
Tökmindegy, mit csinálok, minden ugyanúgy marad: a listában ott van az Acrobat és az Acrobat plugin is, és nem lehet bejelölni, hogy emlékezzen a választásra.
-
dqdb
nagyúr
Újabb ötlet: töröld le/nevezd át a plugin DLL-jét, ezt az opera:plugins oldalon tudod megnézni.
Nekem az operaprefs.ini fájl [File Types] blokkjában így néz ki a PDF-ekhez tartozó sor:
application/pdf=0,"C:\Program Files (x86)\Adobe\Reader 9.0\Reader\AcroRd32.exe" "%s",C:\Program Files (x86)\Adobe\Reader 10.0\Reader\Browser\nppdf32.dll,Adobe Acrobat,pdf,|Adobe PDF Plug-In For Firefox and Netscape 10.0.1
Valószínűleg ennyi is elég lenne:
application/pdf=0,"C:\Program Files (x86)\Adobe\Reader 9.0\Reader\AcroRd32.exe" "%s"
A fenti (valamint a korábban említett Readerbeli beállítás) hatására megkérdezi, hogy megnyissa-e Readerben vagy elmentse-e a fájlt. Természetesen nem futó Opera mellett szerkesszél bármit is.
[ Szerkesztve ]
-
Coix
tag
Köszi a tippeket, de sajnos egyik sem jött be.
A plugin letiltása után ugyanúgy választanom kell a program és a plugin között. Még akkor is, ha a pluginokat összességében teljesen letiltom. Az "Emlékezzen a választásomra" jelölőnégyzet pedig továbbra is szürke, nem lehet rákattintani.
Az Acrobaton belül csak egy idevágó beállítást találtam: A Preferences/Internet opciók között van egy olyan, hogy "Display PDF in browser". Ez eddig be volt jelölve. Most kikapcsoltamm, de nem változott semmi.
Más javaslat?
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Az Adobe Reader-ben állítsd be, ne az Operában, különben a Reader minden frissítésénél végezheted el újra (8.x és 9.x környékén még itt volt). Angol nyelvű Readerben itt van:
Edit > Preferences > Internet > Display PDF in browser
-
Coix
tag
Hali,
A következő a problémám:
Az Adobe Acrobat X telepítése után ha a böngészőben egy PDF fájlra kattintok, akkor megjelenik a kérdés, hogy mit akarok csinálni a fájllal: menteni, vagy megnyitni az Acrobatban vagy megnyitni az Acrobat beépülővel.
Szeretném, ha mindig az Acrobat főprogram nyissa meg a fájlt (ne a beépülő), de nem lehet bejelölni az "Emlékezzen a választásomra..." jelölőnégyzetet (szürke), így minden fájlnál felugrik ez a kérdés.
A Beállítások/Haladó/Letöltések menüben is hiába állítom be a PDF kiterjesztésnél. hogy "Megnyitás alapértelmezett alkalmazással", ez sem segít.
Az Adobe Reader korábban rendben működött, de ez most az Adobe Acrobat X (a Reader nincs fent).
Az Opera 11.51 b1087 van fent, az oprendszer Win7 Home Premium x64, friss updatekkel.
Valami tipp?
Előre is köszi!
Coix
-
cellpeti
nagyúr
üdv
a kedvenceket hogy tudom átteni az Operába? pl a Chrome-ból?
Illetve, ha középső klikkel kattintok, azt hogy tudom, hogy ne leghátra tegye, hanem a megnyitott mellé?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
zodo
nagyúr
válasz cousin333 #14814 üzenetére
Azóta sem javult a helyzet az adott problémával kapcsolatban és csak emiatt frissítenék de talán a legjobb ha friss telepítést készítek mert talán az egyszerű frissítés sem segítene ezen.
Profil kb. fél éves ugyanezen 10.63-on amit barátnőm használ.
Mentenem talán csak a könyvjelzőket, piszkozatokat, jegyzeteket kellene.
Opera link tippet köszönöm, hallottam már róla de még sosem használtam pedig mindkettőnknek van fiókja.
Eddig a kezdő módszert használtam amikor is ki és vissza másolom az Opera mappába a fájlokat. -
cousin333
addikt
Ha valami konkrét probléma miatt váltanál, akkor előbb szerintem telepítsd hordozható verzióként a 11.51-et, és nézd meg, hogy megjavult-e.
Alapvetően nem okozhat gondot a frissítés (persze az ördög nem alszik), de az is kérdés, hogy a profilod mióta van meg (pl. a 10.6-ot is már a 10.5-re, azt meg a 10-re telepítetted, akkor azt mondanám, hogy clean install!).
Ha a fent említett problémád megjavult, akkor is ments, és csak aztán frissíts. Ha szerencséd van, ez elég, ha nem akkor még mindig ott a tiszta telepítés.
A beállítások mentésére ott az Opera Link, ami szerintem a legtisztább megoldás (a profil kimentése majd visszamásolása biztonsági másolatnak jó, de az eredmény ugyanúgy bugos maradhat), de nem teljeskörű. Vagy ott a FavBackup.
"We spared no expense"
-
fatal`
titán
válasz Sk8erPeter #14812 üzenetére
A registry közelebb áll egy mappaszerkezethez szerintem mint egy adatbázishoz, lévén ha jól sejtem (bár nem vagyok benne biztos) pontosan úgy olvas belőle, mint a hdd a mappákból.
És a hdd sem lesz lassabb attól, hogy sok mappa van rajta (maximum a kirajzolása / listázása az intézőben).
Persze ettől még igazad van, rosszul fogalmaztam.
Megoszlanak a vélemények a registry cleanerekről, szerintem jobb, ha nem piszkáljuk, CCleaner is beletúrhat olyanba, amibe nem kéne.
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz fatal` #14272 üzenetére
"Attól, hogy sok a szemét kulcs benne semmivel sem lesz lassabb a rendszer, mert azt a részét, ami szemét soha nem olvassa ki semmi."
Az, hogy nem olvas ki adott értéket semmilyen alkalmazás, nem magyarázza meg azt, hogy miért nem lesz lassabb a rendszer, tehát a kettő között nincs egyértelmű összefüggés... Ahogy pl. hanyagul karbantartott adatbázisban (pl. megfelelő indexelés hiánya) is romlik a lekérdezések sebessége a rekordok számának drasztikus növekedésével, még ha bizonyos értékeket soha nem is olvasunk ki.
Vagy kissé elütő példával élve az Apache-konfignál sem véletlenül írják, hogy lehetőleg spóroljunk a plusz beállításokkal, pl.:
"The basic idea is to replace all of the static <VirtualHost> configurations with a mechanism that works them out dynamically. This has a number of advantages:
Your configuration file is smaller, so Apache starts more quickly and uses less memory.
Adding virtual hosts is simply a matter of creating the appropriate directories in the filesystem and entries in the DNS - you don't need to reconfigure or restart Apache.
The main disadvantage is that you cannot have a different log file for each virtual host; however, if you have many virtual hosts, doing this can be a bad idea anyway, because of the number of file descriptors needed."
stb.
A registry kérdése nyilván alapvetően más, az idézetet csak azért másoltam be, hogy jelezzem, attól is lassulhat egy rendszer, hogy túl sok bejegyzést állítunk be egy konfigurációs fájlban, még ha soha semmi nem is olvassa ki.
Végül is a registry is felfogható úgy, mint egy nagyon nagy "konfigfájl", amibe programok írják a dolgaikat.Visszatérve a lényegre, ez a kérdés szerintem nem is egyértelműen eldönthető: vannak esetek, amikor több kárt okoz a registry-takarítás, mint hasznot, pl. abban az esetben, ha egy registry cleaner program szarul van megírva, és esetleg olyan hivatkozásokat is "elárvultnak" minősít, majd takarít, amelyekre még később szükség lehet, így problémákat okozva egyes programok, vagy akár az egész operációs rendszer működésében. De ez sem feltétlenül általános, nem minden registry cleaner progi irt gondolkodás nélkül, persze nyilván folyamatosan előfordulnak hibák, amelyeket jobb esetben folyamatosan javítanak is (ld. CCleaner).
Sok cikk is született a témában, a legtöbbjük szidja a registry cleanereket, nagyon sok esetben joggal: én is szívtam már meg régen ilyen takarításokkal, nálam pl. a Flash működésében okozott alapvető problémákat bizonyos szükséges fájlok irtása. Ha már szó volt ilyen cikkekről, itt van egy, ami ellenzi és majdnem végig szidja a registry-tisztító programok használatát: [link]. Ettől függetlenül a legvégére mégis betűz egy idézetet, ami arra utal, hogy adott esetben mégis lehet előnye ezek használatának:
"Update 11-Sep: Several commenters have made a good case for a handful of utilities that include registry repair and cleaning options. They make the point that these are useful when used intelligently, not indiscriminately. My colleague George Ou from ZDNet passed along these comments:»I do like the free CCleaner. I’ve cleaned out 1 GB or more of junk on friends computers and it does make the system a little more responsive. You don’t get as many unexplained pauses. This is a problem with the lack of multithreading in Windows Explorer most of the time when it times out on dead resources like a detached network drive. I thought I remember reading something on the Vista features that fixes this by supporting multiple threads.
Other than that, I’ve made sure that I don’t have any dead links the system is trying to access on the desktop that are sure to cause a 30 second lockup even if I drag an icon across the dead link icon. Ccleaner also does a nice job removing a lot of that junk. The combination of MSCONFIG and Ccleaner works wonders.«OK, I’ll give it a try."
Na most kinek van igaza...attól függ.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz cousin333 #14805 üzenetére
"Erről a memória kérdésről azt gondolom, hogy sokszor túlértékelik. A RAM azért van a gépben, hogy a program használhassa és gyorsulhasson tőle."
Igen, de nagyon nem mindegy, hogy milyen konfigurációról van szó... Ha valakinél kevés a fizikai memória, akkor az nyilván sokkal jobban odafigyel arra, hogy mennyit zabál akármilyen program a memóriából. Mint pl. én a munkahelyi gép esetén.
Ha feleslegesen qrva sokat zabál az Opera, amikor örülsz, hogy mondjuk egy Photoshop jó lassan, de el tud futni egy böngésző mellett, amiben nem egyetlen fül van megnyitva, akkor a memóriafogyasztás kérdésén való aggódás nem feltétlenül számít a probléma "túlértékelésének". Ma már nagyon sok embernek 4 GB-nyi vagy afölötti memóriája van, ettől függetlenül szerintem nem lenne jó, ha pl. a C-programozásról szóló egyetemi előadásokból és könyvekből kimazsoláznák a memória-felszabadításról szóló részeket, mert az már úgyis tárgytalan...
Főleg, hogy ahogy írod, még az Opera is vélhetően tartalmaz valami memory leakkel kapcsolatos hibát.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Köszi, majd kipróbálom!
Én sajnos kénytelen vagyok pagefile-t használni, mert ez az 1 GB RAM egy vindóz 7-nek annyira lóf@sz, hogy nagyon könnyen ki lehet akasztani memóriaigényesebb programokkal - és ezek közé sorolom most az Operát is. Én is viszonylag perverz módon, rengeteg füllel szeretem használni a böngészőt, a munkahelyi gépen mondjuk erről az idióta szokásomról sajnos le kell mondanom, tekintettel a kevés memóriára (nem kis gáz, hogy pont munkahelyen van ilyen fos gép, még a kódkiegészítős IDE-től is tartani kell, ami aztán qrva jó programozáskor Mondjuk állítólag lesz majd új...).Amúgy már nagyon várom, hogy legyen egy SSD-m, kíváncsi vagyok a sebességkülönbségre, meg a RAMDisk-re, stb.
Sk8erPeter
-
cousin333
addikt
válasz vinikorn #14807 üzenetére
Próbáld meg ezt: NetLock tanúsítványok importálása Operába
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
vinikorn
aktív tag
Néhány weboldalon (ATV, HVG) ilyen ablakok ugranak fel: [link]. Mi ez? Nagyon zavaró.
-
cousin333
addikt
Erről a memória kérdésről azt gondolom, hogy sokszor túlértékelik. A RAM azért van a gépben, hogy a program használhassa és gyorsulhasson tőle. Alapvetően az sem probléma, ha mondjuk a 2GB felét is elfoglalja mindaddig, amíg ez nem megy más programok rovására. De azt sem tartom jó megoldásnak, ha egy fül bezárásakor azonnal hanyatt-homlok kiírtja a memóriából, hogy írmagja se marad.
Ugyanakkor ez a sok RAM foglalás sem mindig egészséges, és nem biztos, hogy a fejlesztők szándéka szert való. Simán lehet egy memóriaszivárgás is, ami lassan de biztosan megeszi a RAM-ot, tulajdonképpen anélkül, hogy a böngésző ezzel "tisztában lenne".
Az Opera 12 előzetesei alapján azt tudom mondani, hogy a fenti probléma bizony jelentkezhet a 11 esetében (is), ennek egyik tünete, amikor bezárás után túl sokáig szöszöl (aminek viszont tudtommal a szinkronizáláshoz is van köze). Elvileg az Opera 12 javítja ezt a problémát, mint ahogy a 10.5-ben megjelent Carakan egyik mellékhatásaként megnövekedett JS RAM-többletfogyasztást is csökkenti.
Ha valakit érdekel, hogy mire megy el a RAM, az nyissa meg a böngészőjében az opera:memdebug aloldalt, és leellenőrizheti.
"We spared no expense"
-
AtHoS
nagyúr
válasz alratar #14802 üzenetére
"De amikor az embernek van 2GB-ja, és a böngésző több mint a felét felzabálja, mit szóljon?"
Ne csak write only mód legyen már kérem szépen
Beállítások / Haladó / Előzmények"
Természetesen akkor is át lehet ezt állítani, mikor sok a memória a gépben
read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Egy hét múlva startol a Redmi Note 14
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Építő/felújító topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest