Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
A_ScHuLcZ
addikt
Igen, működik tökéletesen.
A metódus a következő volt:
Mikor nem működött a vbox, le kellett gyalulni teljesen a rendszerről, majd reboot.
Ezt követően meg kellett updatelni a rendszert a Frissítések menüben.
A frissítés után újra telepíteni kellett a virtualboxot, megadni a VM-ek mappáját (fontos, hogy a mappára vbox felhasználónak és a vboxusers csoport readwrite joga legyen), majd engedélyezni, ekkor már hiba nélkül lefutott."I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
boatkiller
tag
Valaki rakott már fel ps3netsrv-t?
Sikeresen feltettem, de csak az iso fájlokat hajlandó lejátszani. Amit próbáltam a laptopon, az a games mappa tartalmát is lejátssza (nem iso)
Ha ugyanúgy teszem fel, mint a laptopra, akkor meg nem hajlandó elindulni.(permission denied)
Ez nekem magas! Any help... please? -
lovi27
addikt
válasz boatkiller #6603 üzenetére
Ha ez segít? link (német)
Ott írnak talán valami megoldást, kis segédprogrammal, de amúgy nem ismerem. -
boatkiller
tag
Az alapján tettem fel, indult is elsőre. Csak az a gondom vele, hogy csak az iso -t indítja el. A game backupot meg nem. Nincs nagy kedvem átkonvertálni a gyerek játékait isora.
Amit ez alapján tettem fel a laptopra, az tökéletesen lejátsza mindkét formátumot:Viszont nem hajlandó elindulni az omv-n.
A docker-hez találtam még, de mivel csak most tettem fel, utána kell olvasnom hogyan is működik a docker.
[ Szerkesztve ]
-
egerj
tag
Szaisztok !
Sikeresen telepítettem az OMV-t. Megosztottam az 1Tb hdd-t, működik az FTP, SAMBA, MiniDLNA, Transmission is.
Egy Asec ES1-311 notin van. A gondom, hogy ha lecsukom a fedelét, akkor elhal kapcsolat: a számítógép működik, megy a ventillátor, világít a bekapcsolást jelző led, de nincs kapcsolat: sem Putty, sem böngésző sem samba. Kersem a beállítások között az okát, de nem találom: csak egy bekapcsológombhoz rendelt funkció választás van, más nincs.
Mit lehet csinálni ?
Jenő
-
-
lovi27
addikt
Ebben az esetben, amikor a NAS egy nem különálló hardver és helyben van a képernyő, a billentyűzet és az egér tipikusan az, amikkor szerintem is jobb egy full debian mellé telepíteni az OMV-t. Persze nagy valószínűséggel ez önmagában még nem fogja megoldani a problémád, nem fogod megúszni a kutakodást.
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Miért lehet az, hogy eddig látta a win 10es laptopm a hálózaton az OMW-t és most meg nem találja. De a Kodi látja a HTPC-n?
Köszi a segítséget.
-
-
g0dl
addikt
Tegnap vettem észre, hogy már van a 4.x-hez is transmissionbt plugin.
Nem próbáltam ki, mert már kézzel rég felraktam a transmissiont. -
doberman
senior tag
válasz doberman #6625 üzenetére
kifutottam az időből....
kezdem kapisgálni, bocsánat, elnézést kicsit lassan esett le....
https://raw.githubusercontent.com/armbian/config/dev/softy szerintem erre az armbian -os linkre értetted... jogos a pont! de-
építgetek egy x86 alapú nas-t is most, ezzel kevertem. na az x86-os környezetre jessie netinst változat ment fel, majd következett az ominózus 3 parancs...
igazából belekukkantva a Github-os linkbe, arra jutottam, hogy semmi kivetnivaló nincs benne úgyhogy kiadtam a 3 parancsot és lett omv... teheát x86-on is megy a telepítés így....valóban kevertem a dolgokat de működik...
köszi, hogy szóltál, már a "jegyzőkönyv" kedvéért is....8lnu
-
lovi27
addikt
Szemet szúrt az armbian, amint ajánlásra került PC-és környezetre, ezért utána olvastam és kipróbáltam. Végül is működött. A fejlesztők fórumán is ismerik ezt a softy szkriptet (bár ott arm-os környezetben) és a github-on a fejlesztője szerint Debian alapú disztribúciókon futtatható, így nem tettem szóvá.
Látszik, hogy általános megoldásnak készülhetett, csak utána, mint egy alkalmazás kerülhetett az OMV bele (néhány pluginnal redundáns). Előnye, hogy az OMV3 (Debian 8) és az OMV4-hez (Debian 9) is egyaránt használható, valamint telepíti az OMV-Extrák plugint is. Sőt, az is feltételezhető, hogy a szlovén srác Apple fan lehet, mert a netatalk plugint is kérdés nélkül telepítette. (Hess!)
Szerintem külön az omv-initsystem parancs már felesleges, mert az OMV telepítés szekció végén a szkript fájl is tartalmazza. Igaz, az nem baj ha egymás után kétszer kiadjuk, de ha egyszer sem, akkor az hibás működést okozhat.
(#6624) g0dl
Már 3-án írtam én is. A verziója 3.0.9, mint az OMV3-ban, így csak aktualizálhatták a négyeshez, nem változtattak rajta.
[ Szerkesztve ]
-
soldi3r
veterán
Jo reggelt! Erdemes mar etterni a 4-es verziora, vagy meg a 3-as tovabbra is stabilabb?
E30 (oo=[][]=oo)
-
tibi970307
tag
Sziasztok!
Azt hol tudnám kikapcsolni, hogy éjfél előtt pár perccel ne kapcsoljon ki magától az OMV-t futtató gép?
Semmilyen ütemezett feladat nincs beállítva. -
LeslieG Jr.
őstag
válasz soldi3r #6628 üzenetére
A 3-as verzió stabilabb, a 4-es verzió még kiforratlan. Igaz én sokat tesztelem virtuális környezetben a 4-es verziót eddig sok hibát nem találtam benne. Igaz vannak benne bug-ok de használható. Az más kérdés hogy éles rendszernek még azért nem biztos hogy használnám. Ki kell próbálni virtuális környezetben az általad használd plugin-ekkel illetve a saját programjaiddal amiket használnál rajta.
Jelenleg amiket fel tudtam telepíteni a 4-es verzióra.:
- Nextcloud
- Deluge
- Transsmisson
- Plex
- Sonarr
- Jacket
- Emby
- LAMP server (Apache, MySql vagy MariaDB, PHP)
- Seafile
- WebminEddig ezeket tudtam feltenni mindenféle hiba nélkül jelenleg.
(#6629) tibi970307:
Ha az ütemezett feladatok között nincs megadva semmi akkor néz körül a Rendszer->Energiagazdálkodás->Ütemezett feladatok között is.
[ Szerkesztve ]
CM Centurion|Corsair VX550 550W|Asrock Z170 Pro4+Intel i5-6600K+CM Hyper 212 EVO|Kingston 2x8GB 2400MHz DDR4|Kingston HyperX 240GB SSD|Samsung 840 EVO 250GB SSD|WD 500GB 16MB SATA III|WD 1.5TB 64MB SATA II|WD 2TB RED 64MB SATAIII|ASUS R9 270 DirectCU 2GB|LG DVD-RW|Logitech MX510|
-
soldi3r
veterán
-
tibi970307
tag
válasz LeslieG Jr. #6630 üzenetére
Ott sincs semmi. Nem tudom mi más lehet még. 2 napja van fent a rendszer, mindkétszer pontban éjfél előtt pár perccel kapcsolt ki.
[ Szerkesztve ]
-
doberman
senior tag
válasz tibi970307 #6632 üzenetére
napló file esetleg nem mond valamit? esetleg ssh-n megnézve: /var/log -ban. összehasonlítva egy " mezei leállítás" -kor keletkező naplóval...
(elég elvetemült ötlet: régebben volt ilyen jellegű bios beállítás is... )
engem szivatott már meg olyan is, hogy "megjött" az éjszakai áram és az átkapcsoló relé lomha volt.. épp annyi elég volt, hogy újra induljon, azóta kapott ups-t..[ Szerkesztve ]
8lnu
-
lovi27
addikt
válasz tibi970307 #6632 üzenetére
De miért gondolod, hogy az OMV miatt? Mert új, két napja van fent?
-
lovi27
addikt
válasz LeslieG Jr. #6630 üzenetére
"A 3-as verzió stabilabb"
Ezt nem értem! Már az első nyilvános verzió (v0.2) is stabil volt, azaz magától soha nem romlott el. Ez azóta sem változott.
Az nem stabilitási probléma, ha van egy program hiba, ami egy bizonyos műveletre hibát okoz, és ha valaki azt ezerszer csinálja, akkor az ezer jelentkezni fog. Ha pedig egyszer sem csinálja, akkor sohasem. -
tibi970307
tag
-
LeslieG Jr.
őstag
Jogos az észrevétel. Valójában maga a OMV 4. is stabil csak a hozzá tartozó programok(plugin), kiegészítők lehetnek instabilak.
CM Centurion|Corsair VX550 550W|Asrock Z170 Pro4+Intel i5-6600K+CM Hyper 212 EVO|Kingston 2x8GB 2400MHz DDR4|Kingston HyperX 240GB SSD|Samsung 840 EVO 250GB SSD|WD 500GB 16MB SATA III|WD 1.5TB 64MB SATA II|WD 2TB RED 64MB SATAIII|ASUS R9 270 DirectCU 2GB|LG DVD-RW|Logitech MX510|
-
tibi970307
tag
válasz tibi970307 #6636 üzenetére
Átnéztem a BIOS beállításokat, de ott nem találtam semmi erre utaló dolgot.
A log fájlt hogy tudnám megnézni? Linux-ból kezdő vagyok teljesen, mindent leírások alapján oldottam meg eddig, és ezen kívül minden működik is megfelelően.
Pontosabban most találtam egy ilyet:
Feb 13 00:22:48 OMV rsyslogd: [origin software="rsyslogd" swVersion="8.4.2" x-pid="805" x-info="http://www.rsyslog.com"] exiting on signal 15.Erre rákeresve ez egy teljesen rendes leállás.
[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
válasz tibi970307 #6639 üzenetére
Baloldalt van egy olyan menüpont, hogy Rendszernaplók. Ott a legfelső sor lenyitható és választhatsz a naplókból.
Van egy olyan plugin, hogy autoshutdown. Az erre való, de azt először telepíteni kell, majd be kell állítani. Magától nem csinál ilyet. Ellenőrizd le, nincs-e "véletlenül" telepítve.
Ha ez se jött be, éjjel 11-kor állítsd le az OMV-t és várd meg, hogy tőle függetlenül is kikapcsol-e a gép.
[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
válasz tibi970307 #6641 üzenetére
Nem a leállítás nélkül a lényeg, hanem hogy éjfél körül ne az OMV fusson (ha már azt okolod). Úgy, mint egy op rendszert.
-
doberman
senior tag
Elméleti kérdésem lenne a gurukhoz:
Miért "csak" az openvpn-hez készítenek plugint az OMV-hez? (félreértés ne essék, nem rossz az openvpn csak pl androidos telefonra felvarázsolni eléggé kétesélyes, míg a pptp vpn elég egyszerű. Az omv alá pedig parancssorból kell telepíteni, beállítani.) tehát a kérdésem inkább elméleti...
8lnu
-
CheGhost
aktív tag
válasz doberman #6645 üzenetére
Viszont a pptp annyival kevésbé biztonságos is... ha lehetőséged van rá, akkor erőltesd az openVPN-t, amíg nem működik rendesen.
Androidon OpenVPN Connecttel csak be kell olvastatni a cliens fájlt.*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
blood55
csendes tag
Sziasztok
Találkozott már valaki olyan hibával,hogy nem megy a hálózat gigabittel ?
Pedig a háló kártya gigabites a switch is ,de már a switch kijelzőjén látom ,hogy a microserverrel csak 10/100 al kommunikál. -
lovi27
addikt
"az OMV lényegében csak egy konfiguráló rendszer + saját repo"
Így azért túlságosan leegyszerűsítetted, ennél azért több. Önálló operációs rendszer, üres hardverre telepíthető. A Debian egyik mellék disztribúciója, ami elsősorban hálózati adattárolókhoz optimalizált, és konfigurálása kévés linux és hálózati szakértelmet kíván.[ Szerkesztve ]
-
Charx
senior tag
Sziasztok! Backup bővítmény készít egy mentést, csomó fájlal, de abból hogy lehet visszaállítani egy rendszert?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Szólánc.
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Milyen videókártyát?
- Akciófigyelő: Most kell bringát venni? A OneSport akciósan kínál két biciklit is
- Vezetékes FEJhallgatók
- Automata kávégépek
- Interactive Brokers társalgó
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest