Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
doberman
senior tag
válasz CheGhost #6646 üzenetére
bocsi az offért, de annyian biztattatok, hogy ismét megpróbáltam, sorry megint a szokásos hibaüzenet: Problem creating TAP tunnel. Sorry, but the Android VPN API doesn't currently support TAP-based tunnels.
Ezt leokézva, TAP-based tunnels are not supported: OSI layer 2 tunnels are not currently supported.... na eddig jutottam ahányszor próbáltam a telefonos openvpn-t beállítani. (android 5.1.1 Samu J3 gyári szoft, de próbáltam már egy Sonyval is)
talán az is fontos lehet, hogy a .opvn file így kezdődik:client
tls-client
dev tap
proto udptermészetesen, pc-ről jól működik. ja még egy info: a vpn szerver a routeremen fut - tehát nem az omv-n.
[ Szerkesztve ]
8lnu
-
lovi27
addikt
válasz CheGhost #7155 üzenetére
Ha bekapcsolod az Eszköztár sorban a ¶ (Minden láthatatlan karakter megjelenítése) funkciót, akkor láthatod is ezeket a karaktereket.
(#7154) nemurea
Nem értem amiről írsz. Windows helyről futtatni a szkriptet? Meg ezt sem: "OMV-re történű SSH-s belogolást nehezen fogod elkerülni" -
doberman
senior tag
válasz CheGhost #7559 üzenetére
áá nem osztom a nézetet, a púpos kondi rendellenesség amit meg kell szüntetni. Egyébként szólhattál volna hamarabb, már kicseréltem mindet. 560 ft-ba és nem egészen 50 percbe került. A kiszerelt kondikat megmértem, és olyan csapnivaló ESR értékeket mértem még a nem púpos kondiknál is, nem csoda hogy a régi kondik melegszenek... a púpos kondikról meg ne is beszéljünk.
Köszönöm, hogy amatőrnek látsz - dicséretnek veszem hisz az vagyok kb 40 éve... rádióamatőr.8lnu
-
blg
senior tag
válasz CheGhost #8154 üzenetére
köszi, ez megoldotta (korábban olvastam az összefoglalóban a frissítést, de nem gondoltam volna, hogy a telepítőkészletben nem a legfrissebb verzió van)
jöhet egy új kérdés?
Amikor a NAS-ban lévő meghajtók között szeretnék fájlokat mozgatni, akkor azt nem akarom a kliensgépen, megosztott meghajtók között megtenni, hanem szeretném közvetlenül a NAS-on belül intézni.
Telepítettem a Midnight Commandert, ezzel gondolom megoldható, amit akarok, de ezt csak közvetlenül a NAS-ra kötött billentyűzettel és monitorral tudom használni (ugye?).
Van olyan lehetőség, hogy az OMV webes felületén, a böngészőben futtassak egy fájlkezelőt? (Qnap QTS-ben a File Station-t használom erre a célra) Mit telepítsek hozzá?
előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
qdak
addikt
válasz CheGhost #8408 üzenetére
Probaltam, de nincs nyitva, valoszinu kolleganak lessz igaza es a Vidas modem bekavar, abba viszont nem tudok belepni.
Mas kerdes: ha foglalom a nasnak vagy masik gepnek pl 192.168.1.9-et azutan allandoan megall a net, ez mitol lehet ?
ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
Flowtation
őstag
válasz CheGhost #9031 üzenetére
Boldog Új Évet Mindenkinek!
Szia!
Én azért használom azt az opciót, mert van egy desktop gépem, meg egy laptopom és egy a garázsban lévő harmadikra töltök le. Pontosan így volt nekem is beírva, de most, hogy másik gépet állítottam hadrendbe, ez valamiért nem működik. Egészen egyszerűen nem értem. Csak úgy tudom használni, ahogy már fentebb is leírtam, a tallózás gombra rákattintva előbb ki kell választanom a bal oldali menüből a hálózat részben az OMV-t, akkor jobb oldalon előjön a 3 megosztott mappa, és onnan már jó, ha a sajátgépen keresztül választok egy megosztást úgy nem működik, illetve hibaüzenet van. Sőt ha nem így írom:
\\OMV\FILM
hanemX:\FILM
, akkor még a tallózásra sem tudok kattintani, ua a hibaüzenet.(#9032) lovi27:
Már ez is megvan. Csak annyira jutottam mint fent írom a kollégának. Szerintem ez valami wines marhaság lesz. A linuxos gépen minden ok a váltás után is...
[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
mobilizmo
addikt
válasz CheGhost #9464 üzenetére
"A feltöltéshez szükséges portot ha beállítod, akkor nem passzív, hanem aktív kapcsolatod lesz, azaz kacsolódhatnak hozzád letöltők, így gyorsabban eléred a megfelelő arányt. Ezt a portot először is érdemes a programban fixálni, és ezt megadni a porttovábbítás megfelelő helyén."
Ezt ki tudod kicsit fejteni (akár magánban, hogy ne legyen off). Hosszú évekig nem volt gondom a tm működésével, de most egy bő fél éve igen. Nem upnp-vel használom, hanem én nyitom a port-ot, de még nem hallottam külön feltöltős és letöltős port-ról. Persze könnyen lehet, én szenvedek ismeret hiányban.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
lovi27
addikt
válasz CheGhost #11099 üzenetére
Nem tudod megcáfolni, csak összezavarod vele a fórumtársat.
Nyílt titok, hogy az OMV (Linux) olvassa, sőt írja is az NTFS, FAT32 partíciót. Ennek ellenére nincsenek az öt támogatott fájlrendszerek között. Nem véletlenül. Higgyünk inkább azoknak akik ezt sokkal jobban tudják nálunk, különben csak szívás lesz belőle. -
addikt
válasz CheGhost #11646 üzenetére
Szerintem konfigurálás terén nyújt többet.
Nagy datacenterekben is virtualizált routerek futnak, erőforrás kihasználás valamint rendelkezésre állás miatt, ennek nyílván semmi köze az otthoni felhasználáshoz, csak megemlítettem.Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
Patice
nagyúr
válasz CheGhost #11646 üzenetére
Nagyon jó kérdés! Sorolom az érveimet:
- Kezd elegem lenni a konzumer routerek árából és a cserébe kapott szolgáltatásokból. Van FW update, de minek, ha csak lassul tőle, meg nemhogy csökkenne a bug-ok száma, hanem nő.
- Asus AC68U routerem van, alapvetően stabilan működik, de nem vagyok megelégedve a gyári FW adta sebességgel. Lehet, hogy alternatív FW rakható rá, de akkor meg buknék pár olyan fícsört, amit csak a gyárival tud, pl. hardveres NAT. Gigabites digi netem van, azt hittem elég lesz ez az Asus, szerintem van még feljebb.
- Biztonság. Biztonságosabbnak érzem a direkt router OS-eket.
- Gondolkodtam azon, hogy dedikált vasra rakom, de most nem költenék rá ennyit. Ezért maradtam a LAN kártya + virtuál gépes felállásnál. Aztán lehet a végén mirotik, vagy ubiquiti lesz a vége, de addigra tapasztalok még kicsit.
- IP kamera rendszerhez szeretnék egy külön hálózatot csinálni. Ezt egyszerűbbnek látom egy ilyen OS-sel kivitelezni, mint a jelenlegi routeremmel.Ha meg beruházok majd egy Ubiquiti/Mikrotik rendszerre, akkor azt egyszerre lépném meg: router, switch, AP-ok. Kb. amikor majd a házam tetőterét beépítés után be kell majd az otthoni hálózatomba vonni.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
mzsol
tag
válasz CheGhost #12186 üzenetére
Nincs DHCP, statikus címet állítottam be elejétől fogva. 29es port van engedélyezve tűzfalban. Nincs hiba üzenet indítás után. De történt már olyan hogy indítást követően nem tudtam belépni egyből a webguiba így megnéztem a beállítást és vissza volt állva 80as portra. Nem szabadna elállítódni ha egyszer be lett állítva, nem értem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Xbox Series X|S
- BestBuy topik
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Horgász topik
- Építő/felújító topik
- Politika
- Napelem
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest