Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
doberman
senior tag
válasz LeslieG Jr. #4470 üzenetére
ha esetleg fogyasztást tudnál mérni pl napi, heti.. sztem jól jönne..
8lnu
-
sad_Vamp
őstag
válasz LeslieG Jr. #4480 üzenetére
Bétával nyomulsz? nekem a 2.x van
a procim vlmi alaplapba integrált márt töbször leírtam az alaplap típusát AsRock QC5000-ITX
[ Szerkesztve ]
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz LeslieG Jr. #4497 üzenetére
Már javítva. Kijött a 3.0.64-es verzió.
CM Centurion|Corsair VX550 550W|Asrock Z170 Pro4+Intel i5-6600K+CM Hyper 212 EVO|Kingston 2x8GB 2400MHz DDR4|Kingston HyperX 240GB SSD|Samsung 840 EVO 250GB SSD|WD 500GB 16MB SATA III|WD 1.5TB 64MB SATA II|WD 2TB RED 64MB SATAIII|ASUS R9 270 DirectCU 2GB|LG DVD-RW|Logitech MX510|
-
Pelican
őstag
válasz LeslieG Jr. #4498 üzenetére
Pont most akartam írni én is....
http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
iff
senior tag
válasz LeslieG Jr. #4498 üzenetére
Igen, már javították. Tegnap jó lett volna, ha működött volna. Ami késik az nem múlik..
Most nézem, hogy azért van egy-kettő o-ás
Még nincs rendben.
[ Szerkesztve ]
..........""..........
-
lovi27
addikt
válasz LeslieG Jr. #4699 üzenetére
Tudtommal az omv-update parancs nem arra való amire használod, amire a neve alapján következtetsz. Szerintem feleslegesen használod.
-
lovi27
addikt
válasz LeslieG Jr. #4703 üzenetére
Ha a GUI-n csinálod akkor is. És ott is ott van a clean parancs.
-
lovi27
addikt
válasz LeslieG Jr. #4707 üzenetére
Természetesen úgy csinálod, ahogy neked tetszik, de ne keltsd azt a látszatot, mintha a GUI update-tel baj lenne. Nálam pont fordítva történt. A terminál jelezte van 5 frissítés, amit nem tud megcsinálni. Csináltam a szokásos auto clean, auto remove parancsokat, semmi. Kipróbáltam a GUI mit szól ehhez, megnyomtam a frissítés gombot, matatott, majd teljesen rendbe jött mind a terminálon, mind a GUI-n.
-
Flowtation
őstag
válasz LeslieG Jr. #4707 üzenetére
Ó persze, nekem is a kezdetektől fix ip van a laptop-omv-rpi triumvirátusnak. Egyszer megjegyzem és kész.
(#4709) vadkörte:
Pontosan, nekem a garázsban van, igaz még van rajta monitor, de nem használom.Nekem is nagyon bevált az OMV, tökéletesen teszi a dolgát, legalábbis amire nekem kell. Mondjuk még egy fogyasztást akarok mérni, mert desktop gépem van, de szerintem nem lehet olyan egetverő.
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
lovi27
addikt
válasz LeslieG Jr. #4965 üzenetére
Csak úgy röpködnek a verziószámok nálad...
(#4964) Flowtation
Ezt hívod támogatásnak?
Más, komolyan.
5 hónap után fordítottak egy új ISO-t (v3.0.74). Lehet, ennek az örömére csinálták az új UI-t. De még ez is béta.
[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
válasz LeslieG Jr. #4967 üzenetére
Igen, közben megnéztem:
Elvileg a 75-ösben cserélték, de hibás volt és gyorsan lecserélték 75.1-re.
Telepítés után néhány szolgáltatás akkor is fut ha nincs engedélyezve:Ez csak a v3-ra jellemző és régóta nem javítják.
Miért ne futna hibátlanul? Alapvetően készen van. Néhány plugin hiányozhat és most behozták hibalehetőségnek az új UI-t. -
nemurea
aktív tag
válasz LeslieG Jr. #4982 üzenetére
Nem ez a megoldás?
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz LeslieG Jr. #5057 üzenetére
Lejárt a szerk időm.
Ami után ezt megcsináltad az elöző hsz-ben a dolgokat a consolba írd be a következőket természetesen root joggal:
apt-get clean
apt-get update
apt-get upgrade
omv-updateEzzel napra kész lesz a rendszered. Mert most láttam meg néhány hsz-el elörébb, hogy belinkelted a képet hogy nincs a OMV-Extrák között a Plexmediaserver repo. Annak ott kell lennie ha frissíted a rendszered.
[ Szerkesztve ]
CM Centurion|Corsair VX550 550W|Asrock Z170 Pro4+Intel i5-6600K+CM Hyper 212 EVO|Kingston 2x8GB 2400MHz DDR4|Kingston HyperX 240GB SSD|Samsung 840 EVO 250GB SSD|WD 500GB 16MB SATA III|WD 1.5TB 64MB SATA II|WD 2TB RED 64MB SATAIII|ASUS R9 270 DirectCU 2GB|LG DVD-RW|Logitech MX510|
-
Pelican
őstag
válasz LeslieG Jr. #5060 üzenetére
Nem győztem várni, egy reboot megoldotta.
-
devil-k
nagyúr
válasz LeslieG Jr. #5057 üzenetére
Köszönöm! Megcsináltam! Mi az a tuti módszer?
- mozi bolondéria -
-
mandriva11
tag
válasz LeslieG Jr. #5077 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget !
-
lovi27
addikt
válasz LeslieG Jr. #5179 üzenetére
Nagyon jó választást csinált a Volker amikor a Debiant (a Linuxot) választotta az OMV alapjául. Hatékony a csomagkezelő rendszere, könnyű telepíteni a programokat, nincsenek, pontosabban karbantartja a függőségi problémákat és rengeteg minden telepíthető pluszban hozzá - ingyé.
És vannak olyanok akik élnek is a lehetőséggel...[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
válasz LeslieG Jr. #5194 üzenetére
Még nincs kész! Ez a rész a kezdőknek, a témával most ismerkedőknek próbál segítséget nyújtani, hogy minél hamarabb lehessen egy működő rendszerük. Ez a fórum fő témája, de azért a kezdeteken túljutottakra is gondolni kell. Például egyes közkedvelt pluginok telepítésének módjára, ami nem biztos, hogy mindenkinek könnyen megy. Vagy a megosztott, közérdekű tapasztolatokra, stb. De azért túl hosszú se legyen, stb.
Szóval, így nem lehet vége, még lesz változás.
[ Szerkesztve ]
-
dontibee
tag
válasz LeslieG Jr. #5309 üzenetére
Szia!
Telepítés:
Az Összefoglalót követve az első 5 pont a leírtak szerint.
A 6. pontnál nevet adok: GTGEN8.
7. Tartománynév: itt leírás local-t ír, de nekem alapból lan van ott megadva. Ezért átírtam local-ra, de talán a második telepítésnél, megpróbáltam úgy is, hogy lan-on hagytam.
8-14-ig mindent a leírtak szerint csináltam.A konzolon elvégzett műveletek:
1. Bejelentkezek.
2. apt-get update, aztán apt-get upgrade. Nem látok E: kezdetű sort.
És itt, miután I-t nyomtam és folytatódik, dob egy ilyen ablakot:Itt (utoljára) a standalone-t választottam.
Aztán omv-initsystem parancs, mert kéri a rendszer.
3. Lefut.
4. Az eth0 inet addr: 192.168.1.10A leállítás után, SSD újra partícionálás GPartedel a leírt módom (címke: ssdadat, ext4 fájlrendszer, és elsődleges).
Webes felületről:
- Be tudok jelentkezni a gtget8-al és a 192.168.1.10-el is, az adminnel. Utána jelszócsere. Munkamenet lejárati idejét 0-ra állítom.
- Letöltöm a linkelt bővítményt, és telepítem. Az OMV-Extras.org Stable alapból is engedélyezve van.
- SSH ellenőrizve, megy.- HDD csatolása: csatolom az ssdadat partíciót.
- Megosztási lista: létrehozom: ssdoszt névvel, az ssdadat partícióra, útvonalnál: ssdoszt/
- Felhasználó létrehozása: (Hozzáférési jog kezelése/Flehasználó/Beállítások fülön.) (Itt először engedélyezem, utána lesz aktív a plusz jel.) név: dontibee, meghajtó: ssdadat, útvonal: dontibee/
A végén így néz ki, mikor leokézom: dontibee [on ssdadat, dontibee/]
Majd ugyanitt átlépek a Felhasználók fülre. Hozzáadás gombbal létrehozom a felhasználót: dontibee, adok jelszót neki, alul a héj-nál azt írja: /bin/dash (nem tudom számít-e).
Majd a felhasználót kijelölne Jogosultságokra megyek. Ott két dolog szerepel: dontibee és ssdoszt, az ssdoszt-ra adok neki olvasás/írási engedélyt.- Samba: (Szolgáltatások/SMB/CIFS) Beállításoknál a munkacsoport azonos: WORKGROUP. Megosztások fülön, Hozzáadás: megosztott mappa: ssdoszt [on ssdadat, ssdoszt/], mikor okézom, akkor jön a sokat látott hibaüzenet.
Remélem elég részletesen írtam le. De ha valamit nem fogalmaztam meg egyértelműen, akkor pontosítok.
Köszönöm!
-
dontibee
tag
válasz LeslieG Jr. #5311 üzenetére
Köszönöm!
-
dontibee
tag
válasz LeslieG Jr. #5313 üzenetére
Igen, az első kettőt megcsináltam az írtam is (A konzolon elvégzett műveletek: 1. Bejelentkezek. 2. apt-get update, aztán apt-get upgrade. Nem látok E: kezdetű sort.), az omv-update-ot nem csináltam. Olyat nem láttam az összefoglalóban. Akkor azt is tegyem meg, de előtte válasszam le a partíciót? Vagy így, ahogy most állok (a webes beállítás vége felé) így is kiadhatom a parancsot?
-
dontibee
tag
válasz LeslieG Jr. #5314 üzenetére
Bár az angol tudásom harmatos, de ezt a sort <name>xxx</name> kell törölnöm ha jól értem.
Töröltem. Most így néz ki:
<shares>
<!--
<share>
<uuid>xxxxxxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxxxxxx</uuid>
<sharedfolderref>xxxxxxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxxxxxx</sharedfolderref>
<mntentref>xxxxxxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxxxxxx</mntentref>
<client>xxx.xxx.xxx.xxx/xx|xxxxxxxxx</client>
<options>xxx,xxx,xxx</options>
<extraoptions></extraoptions>
<comment>xxx</comment>
</share>
-->
</shares>Mentettem, újraindítottam. Nem változott semmi. Ugyanazt a hibát dobja.
-
dontibee
tag
válasz LeslieG Jr. #5318 üzenetére
Ez a válasz:
● smdb.service
Loaded: not-found (Reason: No such file or directory)
Active: inactive (dead) -
dontibee
tag
válasz LeslieG Jr. #5320 üzenetére
Aha!
Elsőre:
● smbd.service - LSB: start Samba SMB/CIFS daemon (smbd)
Loaded: loaded (/etc/init.d/smbd)
Active: active (running) since sze 2017-07-26 12:37:33 CEST; 36min ago
CGroup: /system.slice/smbd.service
└─1348 /usr/sbin/smbd -Djúl 26 12:37:33 GTGEN8 smbd[1339]: Starting SMB/CIFS daemon: smbd.
júl 26 12:37:33 GTGEN8 systemd[1]: Started LSB: start Samba SMB/CIFS daemo...).
Hint: Some lines were ellipsized, use -l to show in full.A másodikra:
Version 4.2.14-Debian -
dontibee
tag
válasz LeslieG Jr. #5322 üzenetére
Akkor egyelőre köszönöm a segítséget! Neked és mindenkinek, aki segíteni próbált.
Holnap délelőtt indulunk 10 napra németbe, feleségem családjához. És mivel még azt sem üzemeltem be, hogy távolról elérjem a mikroszervert (mondjuk a routerem elérem távolról) így jövőhét szombatig nem fogok tudni próbálkozni.
...bár, ha este még meg tudnám csinálni, hogy elérjem kívülről.
De a topicot azért persze olvasni fogom minden nap.Köszönet az eddigiekért!
[ Szerkesztve ]
-
dontibee
tag
válasz LeslieG Jr. #5324 üzenetére
Értem. Hmm. Jó lenne ha így működne.
Valahogy össze kell, hogy hozzam.[ Szerkesztve ]
-
nemurea
aktív tag
válasz LeslieG Jr. #5324 üzenetére
Majd meseljetek el, mi lett a megoldas! Egyebkent nem kellene hibat dobnia emiatt, de a tartomanyt a telepites soran nem uresen kell hagyni?
-
lovi27
addikt
válasz LeslieG Jr. #5329 üzenetére
Sok hozzászólással mindenki igyekszik segíteni, majd jössz, felhasználod az eredményeket és írod gyere, megírtam privibe a tutit. Ez így inkorrekt a többiekkel szemben! A fórumnak az a lényege, hogy ott beszéljük meg a problémákat és így minden olvasója tanulhat belőle.
-
lovi27
addikt
válasz LeslieG Jr. #5331 üzenetére
Szerintrem téves úton jársz. Arra kéne rájönni mit csinál rosszul vagy mi van rosszul beállítva a kezdő társuknál. Azt biztosan tudjuk nem az OMV hibája és az ilyen fantom hibák mindig csak a kezdőknél lépnek fel. A hardvere minőséginek számító HP számítógép, így az se lehet hibás. Ha ez működik amit javasolsz mi lesz a tanulsága? Mit rontott el, hogy legközelebb ahogy kell a GUI-n tudja beállítani?
-
dontibee
tag
válasz LeslieG Jr. #5331 üzenetére
Valóban! Ez így működik! Nagyon hálásan köszönöm!
De az igazi az az lenne, ha rájönnék (vagy legalább valaki más), hogy mi nem volt jó a GUI beállításokban. -
lovi27
addikt
válasz LeslieG Jr. #5343 üzenetére
Kipróbáltam a webmint. A jó szándékot értem, de a webmin is egy web alapú rendszer adminisztrációs program, mint az OMV. Nehezebb, bonyolultabb telepíteni és használata több tudást igényel. Nem kifejezetten NAS-hoz, hanem egy disztribúció manageléséhez készült. Biztos van még jó néhány hasonló, de NAS (OMV) mellett felesleges használni, ha valaki csak egy NAS-t akar üzemeltetni.
(#5344) doberman
Az OMV-ben is van egy egyszerűen telepíthető és jól használható OpenVPN. Persze, lehet routerbe is telepíteni, csak az nem ennek a fórumnak a témája. Nem ez okozta a fórumtárs problémáit. Ha pedig valakinek problémát okoz egy portot kinyitni routerben, annak valószínűleg az ajánlott telepítés se fog menni.
-
válasz LeslieG Jr. #5356 üzenetére
Én régebben használok Chrome -ot, mint OMV-t, így a telepítés is ez biztosan alatt történt.
Anno még beta v3-ast raktam fel.
-
nemurea
aktív tag
válasz LeslieG Jr. #5359 üzenetére
Tuti így van, olyannyira, hogy az az inkognitó-mód is erre hajaz. Én is Chrome-ot használok évek óta, OMV-vel semmi baja, az első weboldal, ami kifogott rajta, az az Erste netbankja. Ha inkognitó módban használom, az is kiválóan működik. Ha majd lesz kedvem, végigpróbálom, hogy melyik plugin okozza ezt, de nem az uBlock (erre gyanakodtam először), azt már kipróbáltam.
Ez már majdnem fejcsapkodós, jó lesz ide:
-
zodes
aktív tag
válasz LeslieG Jr. #5739 üzenetére
Köszönöm szépen, működik!Annyit hozzáfűznék, hogy amikor le akartam ellenőrizni, hogy az omv-firstaid átirta-e a portot, megint csak a 80-as port jelent meg. Azt hittem nem csinálta meg! De igen is megcsinálja, nem kell ellenőrizgetni!
Át kell irni, leokézni oszt jónapot!Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
klambi
addikt
válasz LeslieG Jr. #5790 üzenetére
köszönöm, megnézem a lehetőségeket. Bevallom xpenology-t használtam csak kicsaoták a tört távoli elérést, gondoltam veszek akkor egyet de annyi pénzért azért na... nem. ez lett az alternatíva, csak nem szeretnék vpn-ezni hanem könnyen elérni nas-t ha kell webről(kívülről) ha lehet telefonról.
"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
lovi27
addikt
válasz LeslieG Jr. #5983 üzenetére
Tegnap este néztem, akkor még nem volt kint az ISO oldalon. Láttam, néhányan már Pre-Alpha állapotú v4-et használnak. Nekem most nem hiányzik, jól elvagyok mint Microsoft béta tesztelő...
-
lovi27
addikt
válasz LeslieG Jr. #5985 üzenetére
És mit érdemes megemlíteni, ami előnyére változott?
-
mandriva11
tag
válasz LeslieG Jr. #5983 üzenetére
Helló , a 4.0.9 -es verzió miért nem bírja az adat vinyóimat felcsatolni? Már bootoláskor leáll , amikor mountolja a vinyókat , a 3-as simán elindul
-
lovi27
addikt
válasz LeslieG Jr. #6124 üzenetére
Tudom, hogy van ez a lehetőség, csak azért nem ajánlgatom, mert úgy gondolom ez nagyobb figyelmet és pontosságot kíván, mint az új telepítés. Egy kezdővel, azaz a fórumunk többségével inkább kibabrálna és utána szakértő legyen a talpán aki megmondja miért nem működik az agyon dicsért OMV-je.
Tegnap pedig kifejezetten azért nem, mert vírus kavart a rendszerben és egy esetleg sérült konfigot elmenteni és arról visszaállítani egy harakirivel ér fel.
-
soldi3r
veterán
-
tibi970307
tag
válasz LeslieG Jr. #6630 üzenetére
Ott sincs semmi. Nem tudom mi más lehet még. 2 napja van fent a rendszer, mindkétszer pontban éjfél előtt pár perccel kapcsolt ki.
[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
válasz LeslieG Jr. #6630 üzenetére
"A 3-as verzió stabilabb"
Ezt nem értem! Már az első nyilvános verzió (v0.2) is stabil volt, azaz magától soha nem romlott el. Ez azóta sem változott.
Az nem stabilitási probléma, ha van egy program hiba, ami egy bizonyos műveletre hibát okoz, és ha valaki azt ezerszer csinálja, akkor az ezer jelentkezni fog. Ha pedig egyszer sem csinálja, akkor sohasem. -
lovi27
addikt
válasz LeslieG Jr. #6707 üzenetére
Ja, elfelejtettem, de látom már erről a parancsról futottunk köröket. Kerestem a fejlesztőknél, de csak ennyi jött le nekem. Normál használat közben nincs szükség rá.
-
lovi27
addikt
válasz LeslieG Jr. #6709 üzenetére
Én meg a kezdetek óta nem használom és nálam is tökéletes nélküle.
De félre a poénkodással! Az üzenetekből úgy néz ki, hogy ez az update-upgrade parancs összevonása egy paranccsá. Csak jó volna róla valamilyen fejlesztői írásos utalás, de eddig nem találtam. Mert ha így van akkor elég csak ezt az egyet használni. Problémát meg nem okoz, ha az update-upgrade parancsokat többször adjuk ki egymás után. Csak felesleges...
[ Szerkesztve ]
-
ztsoft
őstag
válasz LeslieG Jr. #6711 üzenetére
Szia!
Az omv-update script lényegében a teljes rendszert frissíti, ahogy a forrásából kiderül ([link]).
Annyi a különbség az általad használt parancsoknál, hogy az upgrade helyett a dist-upgrade-t használják, meg még kiegészítették plusz kapcsolókkal. További infó az apt-get parancsról [link] (ugyan ezt megkapod a konzolban is, man apt-get )Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
lovi27
addikt
válasz LeslieG Jr. #6890 üzenetére
Most, hogy nézegettem a NextCloud telepítést a Debian 8-ban a PHP6-t, a 9-ben a PHP7-t telepítették. Persze ettől lehet, hogy mind a kettőben megy a PHP7. Mert ha jól emlékszem a LAMP oda is kell.
Vagy tudod azt, hogy a Debian 9-ben (OMV 4) egy utasítással is fel lehet telepíteni a komplett NextCloud-ot?
A Deluge plugint meg biztos vagyok benne, hogy csinálják.
Nem akarom a kedved elvenni, csak gondold meg jól mibe ölsz munkát. Az OMV4 még nincs kész. De ettől függetlenül szívesen tesztelek, de nem akarok fejlesztő lenni!
-
Pelican
őstag
válasz LeslieG Jr. #6896 üzenetére
A LAMP-nak mi az előnye? Én külön raktam fel Apachot, mysql-t meg php-t.
-
lovi27
addikt
válasz LeslieG Jr. #6896 üzenetére
Nem szkript, parancs! Nem használok trükköket, csakhogy másnak látszódjak.
A Transmission-t átemelték a v3-ből, a Deluge-nél csak van valami ok, hogy eddig nem tették meg, ha ennyire egyszerű.
Persze, ezért jó a szkript, de pl. nézd meg a softy-t mennyi ellenőrzéssel van tele. Ezeket szokták elspórolni. Vagy jól csinálja valaki, vagy inkább sehogy. Ha meg tényleg otthon vagy benne segíthetsz a fejlesztőknek is. Minden munkás kéz jól jön nekik.
(#6897) Pelican
Egyszerűen tudsz rá hivatkozni. Több helyen is használják.
[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
válasz LeslieG Jr. #6899 üzenetére
Most vidékre kell mennem, majd talán este....
De félreértettél! Nem a szkriptre mondtam, hogy trükk!!
-
borsodika
őstag
válasz LeslieG Jr. #7201 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Málnapc-re OMV DD image lett feltelepítve.
Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest