- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
neduddki #25395 üzenetére
Más: Hát kérem én tisztelettel. Hol marad itten az integrációra való törekvés? Hát hol marad el itten a tisztességes szegénysorsú emberek joga? Hát hol van ilyenkor az ombuccmanó testűllet? Hát mit képzelnek magukról ezek ott a fene nagy büszkeségükkel. Hát hol van itten az elfogadás? Hát mi az hogy kirekesztő? Hát mi az hogy szegregáció? Hát mi az hogy diszkrimináció? Hát mi az hogy önként nem ajánlanak fel odakint házakat az önkormányzatok? Hát mit képzel ez a világ? [link] De legyen egy ország ahova mindenhonnan lehet toloncolni.. Mer ugye tudjuk hogy van szemétdomb, tudjuk hogy büdös, tudjuk hogy nem jó, de ha nem veszünk róla tudomást nem érezzük hogy büdös, akkor se ha belül rohad. Ha meg felböffen a szar, akkor azonnal intézkedni kell hogy a szemétnek a szemétdombon a helye.
-
Winner_hun
félisten
-
csapos2
addikt
válasz
neduddki #25111 üzenetére
Hát.. ööö... nos... a butus csacsi feltette ezt a dolgot, amit linkelni tetszett. De ilyen volt is fent, amikor a rendszert raktam, akkor természetesen feltettem a kapott verziót. Ez a jelenlegi, szépen összekócolta a vga kicsinyke agyát. ;-] Visszatettem a gyárit. Most ismét működik, de csak úgy, mint eddig. Az említett felbontásokat, vagy nem ismeri, vagy velem akar kitolni, és nem ajánlja fel.
Pedig a vetítéshez nem volna rossz...
Azért értékelem a segítő szándékát önnek is és Tim úrnak is.
-
degu
senior tag
válasz
neduddki #24989 üzenetére
Elolvastam ezt az igen tanulsagos cikket!
Ugyan nem diesel-motoros a kocsim,de ez a *motor hibajelzo lampa-kigyulladas*nalam is rendszeresen jelentkezik,es 3-4 szervizben sem talaltak meg az okat.Idonkent par alakatreszt kicserelnek,azutan minden megy tovabb.75 rugonal hagytam abba a kivancsiskodast! /Igaz-ez egy olcso kocsi/
Most csak annyi tortenik,hogy amikor nagy melegben,tartos nagy gaznal leall a motor,varok negyed orat,amig lehul,es...megyek tovabb!
A cikkirohoz hasolo precizitasu szakembert jobbara a szivsebeszek kozott lehet talalni... -
-
-
FehérHolló
veterán
válasz
neduddki #24471 üzenetére
Na jó, ezt visszakaptam.
kételkedem: Ön is tisztában van vele, hogy nem erre gondoltam.
Mondjuk jó lesz, amikor a munkanélkülieknek kötelező lesz a közmunka (melyik rendszerből ismerős ez? nem is tudom), a birtokosok meg azért nem alkalmaznak senkit "rendes" munkásként, mert a közmunkás is művelheti a magánföldeket, és nekik negyedannyit kell fizetni érte.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
neduddki #24336 üzenetére
az...forward...mikor még az autómagazinban bámultam a Chrysler Concorde-ot, oszt lestem hogy cabforward meg miegyéb.
Hogyaszondja: jó a légellenállásnak, de nagyon melegszik a napon...hát..ja..tervezem a fóliát minimum B-től hátra.
meg a Pug 907. Hogy a motor fele az utastérben van... no. hát ha jobban megnézzük, akkor FD1-ben is a szélvédő alsó széle gyakorlatilag a torony síkja előtt van, ezért nem lehet igazán toronymerevítőt betenni, és igazából a motor hátsó fele is az üveg alá esik.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
neduddki #24312 üzenetére
Én tudjam? Hátul ültem. Te forgattad dadogásig, nem láttam a mutatót milyen számot verdesett
(egyébként egyenletes vízszintesen haladást 1500-on, gyorsítást 1700-tól felfelé szeret)
bandus: Vannak bajai, de ez a legrosszabb amit el tudok róla mondani
Egyébként toronycsapágy ami elég érzékeny benne, de az is inkább csak zavaró ropogást hallat. Elvileg zsírzással orvosolható, gyakorlatilag nem. Csere megoldja úgy 1 évre. Váltó néha akad 1-2-1 váltásoknál, de rutinnal átvészelhető. Évente 1-2x valami ismeretlen oknál fogva önindításra nem röffen be. Másodikra már igen. Konkrét típushiba(szériahiba) szerintem nincs. A használtság pedig pont úgy lutri, mint minden autónál, kivéve, hogy a rendesen szervizelt, és nem elmebeteg módon használt motor-váltó egység akkor is működni fog valószínűleg, ha körülötte már lebontották a teljes kocsit.
Apró zavaró hiányosságok vannak, de tekintve hogy 2005-ös fejlesztés, annyira nem kell csodálkozni. Alapjárat melegen 750, ami éppen pontosan a motor+motorbak+karosszéria tömeg sajátfrekvenciája, ugyanis kellemetlen rezgésben tartja a kocsit. 30-40 rpm emelés ezt megszünteti, de állítani a szerviz nem állítja, csak vissza gyári értékre (reset). EURO4 miatt néha a gázreakciók furák, gáz-motorfék-gáz kombináció bizonyos ütemezéssel rángatást, rántást okoz, különösen alacsony fokozatban, de legalább EURO4Csomagtartó kicsi (390 l) viszont teljes pótkerék van.
Személyes megjegyzés: ha már egyszer kategóriájához és szívóságához mérten elég nyomatékosra hangolták, akkor elbírt volna egy hosszabb 6.-at is, mert érzésem szerint 130-nál kicsit sokat forog, és fölöslegesen.
Nem egy csodaautó, de szerintem megérte a pénzét. Reális elvárásokat bőven teljesíti. -
-
degu
senior tag
válasz
neduddki #23858 üzenetére
A metanol...az egy vegyulet,semmi mas!
Kocsiba teljesen felesleges hasznalni,sot! Karos!
Hosszu tavon tonkreteszi a motort,tobbet fogyaszt a kocsi,mint benyabol,es a tehenpasztoraink szep lassan felemelik a metanol arat arra a szintre,hogy lenyulnak igy is,meg ugy is!
Kiprobaltam! Nem valt be,es a motor is gyengebben teljesitett. -
tbs
addikt
válasz
neduddki #23856 üzenetére
Régi épületet el kell adni, mert pont annyiba kerül a normális hőtechnikája, mintha építenél egy normális hőtechnikás házat. Egyetlen előnye, hogy időben durván elhúzhatod a költségeket, illetve ha sok mindent magad csinálsz, akkor "olcsóbb" (nem, de szeretik ezt hinni az emberek).
-
tbs
addikt
válasz
neduddki #23853 üzenetére
Nem. Hidd el, körbejártam a témát pár éve. Van egy egyszer már építési engedélyezett passzívházról tervem, 2 független gépészszakértővel kiszámoltatva az energetika... Egy szónak is 100 a vége: még most is olcsóbb megépíteni és üzemeltetni azt az épületet, mint egy AKÁRMILYEN hagyományos fűtési rendszerűt...
A tervezők még mainapság is borzasztóan bele vannak ragadva a "rutinjukba". Az én tervezőmnek is kellett a 2 független gépész számítása az enyémen kívül, hogy le merje hagyni a kéményt...
A telek még megvan, de ez a kujva válságosdi elfújta a projektet azthiszem...
-
degu
senior tag
válasz
neduddki #23835 üzenetére
Vagy ott,ahol van bosegesen le,es egy oriasi tarolo/puffer tartaly,amiben ejjelre,es a borus napokra osszegyujtheted a*felesleget.*
Igy kb.10-15 ev alatt megterul a beruhazas.
En megmaradtam a feketere festett 200l-es hordonal,ami szep nyari napokon biztositja az egesz csaladnak a furdesi lehetoseget /de csak delben,meg este!/ -
zolynet
veterán
-
-
-
tbs
addikt
válasz
neduddki #21835 üzenetére
Ezekis custom hardverek, van ott Kraft, de NZ enkló-zsúrokkal meg nem beszélgetek.
Néztem az iscsi bootolást, de nem látszott életszerűnek: ezaholmi nemszaporodik a jövőben.
950MB/s-hez nem kell ilyen sok diszk.
Raid6 (hw), 8 lemez -> hdparm: 580MB/s, fio write iops: 400+ (kicsivel). 4 gigabiten iscsizik, linux, mer' a bsd a búúúzi zfs-ével rombadől terhelve... Szerk.: RE4-ek ittis.
-
Pisztillus
senior tag
válasz
neduddki #21755 üzenetére
Na igen, a magyar felsőoktatás színvonala még mindig elismert. Nem véletlen, hogy pl. az orvosok közül egyre többen távoznak külföldre, de a gyógyszerészek is keresettek. Odakint egy kórházi gyógyszerésznek teljesen más a státusza, mint nálunk, teljes jogú tagja a gyógyító team-nak. De hosszasan sorolhatnánk még a példákat. A fő baj az, hogy nem becsüljük meg a szürkeállományt, csak majd sírunk utána, ha már nem lesz.
-
NoLF
veterán
válasz
neduddki #21637 üzenetére
de t mit? nem érek rá bogarászni állandóan, mi jelzi a TP-nél, hogy 15,4es?
sajna a mostani R51 kijelzője már sokkal több színben pompázik, mint kéne (érts: csupa csík szerencsétlen LCD, már alig látok vmit), valamint az alkalmazások futtatása is jelentős megterhelést jelent számára...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
neduddki #21611 üzenetére
No meg is van... ez az a jelenet, mondjuk pont itt vágta meg, és a 9/10 is 8/10-nek lett elnevezve, de ott folytatódik.
Jó kis film ez, és gyerekként is szerettem. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Intel i3-9100 - 24GB RAM - Samsung 980 500GB - be quite! Pure Base 500 + 1000W Táp - MSi Z390-A PRO
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest