Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
kételkedem
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Akár...
Ezzel a hozzászólással megszületett a kételkedem nick a PH! lapcsoport fórumain. Előtte sokat olvasgattam, de az új telefonom elromlása jó indoknak tűnt, hogy regisztráljak és írjak is.
-
kételkedem
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Még csak 49 828 hozzászólás van, tehát még nyugodtan lehet ide irkálni!

És igen! Igen, igen véletlenül sikerült megcsípni az 50 000. hszt!

Ez már csak azért is remek dolog, mert ma 3 éve, hogy regisztráltam!

-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
venember83
üzenetére
ezek ilyenek, hallod!
-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Köszi.
Az. Normandiai camembert. dec 19-én jár le azt írja a dobozon. Tehát akkor ez a középső. Mondjuk a közepe valóban picit keményebb volt, de a többi lágy, folyós, pláne melegen, az íze elég markáns volt, enyhe közepes ammóniával a burokban. Az egésznek kellemes büdös tejraktár, valamint közepesen erős lábszag és férfiöltöző szaga volt, de az íze remek.Sajnos 2 nap alatt be is ment 250 g. A másikat már megvettem, de nemtom hol és hány fokon tároljam. Mondjuk választhatok hogy 5° vagy 19°. Evés előtt egy órával mindig szobába hozom megmelegedni.
De holnap tutibiztos veszek abból a másikból is egy csomaggal. 1400 Ft ide vagy oda. -
Winner_hun
félisten
válasz
venember83
üzenetére
Így van, nem kell menni, felkelek és itt van mellettem

-
pohár
félisten
válasz
venember83
üzenetére
igen?? és azt hogy?

-
válasz
venember83
üzenetére
Mákos bejgli volt az, nem nyúl
-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Munkában levéshez fehér pulóver. Ha reggel kerékcserélni indulok, akkor fekete pulóvert veszek fel. Választhattam, hogy piros pólóban csinálom mindezt -3 fokban, vagy pufikabátban, amiben csak mozogni, meg elférni nem lehet. A pulóver mellett döntöttem.
-
válasz
venember83
üzenetére
mi történt?
le vagoyk maradva, megint. homályosítsatok már föl.
ki halt meg? vagy megszűnik a ph? vagy mi van?---------------------
Tiv: nekem pontosan 24 óra volt az út tőletek haza... igaz az olcsó-átszállásos volt

olyan jetlegem volt utána, egy hét volt, mire beálltam a rendes időszámításra
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
venember83
üzenetére
mondjuk nem olyan durva, mint ami nálunk volt szerdán...
ez "csak" egy lapcsalád... 
-
tildy
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
Postára nem mars csokiért megyek, hanem levelet, csomagot feladni. Olyan nagy kérés, hogy pukiboríték, vagy erős műanyag tasakboríték, netán postacsomag legyen?
-
Dylen
senior tag
válasz
venember83
üzenetére
hát inkább a felső tízezerbe lenne jó bekerülni
de az előző hsz-ben a lábakra gondoltam
-
Dylen
senior tag
válasz
venember83
üzenetére

hol lehet polifoam-ot venni?
-
Dylen
senior tag
válasz
venember83
üzenetére
és én hogy kerüljek közéjük?
-
válasz
venember83
üzenetére
Akkor erről lemaradtam, sebaj majd tegnapután, vagy holnapelőtt újra megprobálom
-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83
üzenetére
De nyugtass meg hogy csak kőcccsönbe kapja néhanéha esténként
-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83
üzenetére
bizony
-
NoLF
veterán
válasz
venember83
üzenetére
elég ha írok neki egy mailt

-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83
üzenetére
nincs Neked valami munkád?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
venember83
üzenetére
jelekből télve nem ismered azt a rövid szólást, mely a nem kimondott szép emberekre szokás mondani:
"érdekes egy arc. Érdekes, hogy ez egy arc!" -
bolondember
MODERÁTOR
válasz
venember83
üzenetére
és most kitől idéztél?!

-
lujó55
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Jaaaaa, orvosi fecskendővel kéne spriccelnem, az ablakot, nehogy mellé is menjen?
Így már más! Akkor én tévedtem

-
zolynet
veterán
válasz
venember83
üzenetére
lehetőleg vmi jó szőrös h rátapadjon

NoLF: há ki legyen az okos?

nem is rossz ötlet
-
zoltanz
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
Eláruljam, ha egészséges vagy: sehogy.

-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
venember83
üzenetére
ülve?

-
válasz
venember83
üzenetére
-
Dylen
senior tag
válasz
venember83
üzenetére
mondani bármit lehet
-
Dylen
senior tag
válasz
venember83
üzenetére
á, nem vagyok én olyan

viszont a tél megjött, azt hiszem
lefagyott a képem -
ngabor2
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
ezexerint az egészség meg káros venember83-ra?
így van meg a háromszög.ennek az egyszerűsített verziója a "ha eszek, elálmosodom, ha alszok, megéhezem" összefüggés.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
a kenyér káros az egészségre.
-
válasz
venember83
üzenetére
szerintem rárepült a maradékra, míg aludtál...
-
lujó55
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Ha nagy, drága lakásról van szó, akkor egyszerűen egy üveg vörös pezsgőt veszel, az üveg nyakára kötsz egy kötelet és amikor belépsz odavágod az ajtófélfához, a tartalma meg a szőnyegre menjen.
Ha egy mini garzonról van szó, akkor kérsz egy felfújható vészlecsúszót Ferihegyről. A szoba közepére leteszed, meghúzod a piros zsinórt és máris tele a lakás ajándékkal.
Mindkét esetben jobb, ha a cipőt nem húzod le, hátha szaladni kell... -
kételkedem
addikt
válasz
venember83
üzenetére
-
pohár
félisten
válasz
venember83
üzenetére
egy jó felmosó szett a buli utánra a hányást eltakarítani

amúgy fogalmam nincs... tányérok vannak már? vagy a bevált módszer: piapiapia
-
válasz
venember83
üzenetére
Alap: Pezsgő, bor, valami csoki.
Pro: Cserepes virág, váza, vagy valami egyedi katyvasz.
Hardcore: Festmény. -
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Megvettem az X6-70 D-t.
-
kételkedem
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Eddig az esetig én is így gondoltam!

-
adyz.
aktív tag
válasz
venember83
üzenetére
Igen, mondjuk újonctól kvázi-tag-ig

Vagy 0-500 napig.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
Nekem semmi bajom velük egyébként, persze igazada van, de a tény tény marad.
-
adyz.
aktív tag
válasz
venember83
üzenetére
Rám célzol?
-
adyz.
aktív tag
válasz
venember83
üzenetére
Már csak a webszervert kellene megoldani, mert ilyen tájban köhög, nagyon durván.

-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Hát... az nem jófejség, hogy a kevesebbet ugyanolyan drágán adja

-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Mindkettőnek valahol 1 és 2 év között volt a maradék szavatossága. Ezt is megnéztem.
-
vikvuk
senior tag
válasz
venember83
üzenetére
szakadó esőben, autók által felcsapott trutyiban, kipuffogó gázt szippantva órahosszás séta - bravó, hülyeség, mint a csak 3 Ft-os benzinárkülönbségért kipattanni, bebrungatni hidegben és éjfél előtt elevickélni egy kútig, mert az esti híradó bemondta h holnaptól emelkedik az ár

-
Mawyx
őstag
válasz
venember83
üzenetére
Én nem vagyok menő jólkereső menedzser, hogy többet érjen az időm annál, mint amennyit így spórolok. Más meg oszt- szoroz és majd eldönti magának, ahogy én is tettem magamnak.
-
lujó55
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Más fizeti. Utólag. A szelvényt kell bemutatni. Tehát: nem előleget kapok és számlát viszek, hanem a jeggyel kell elszámolni. Nem is ezzel van a baj, csak meglepődtem, hogy 10000 a bérlet akkor is, ha csak a Keletiből az Örsre akarok metrózni egy nap egyszer és vissza.
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
venember83
üzenetére
munkába járni nem jó.
NEKÜNK.de többi úticéljaink igen nagy hányadának megközelítéséhez tökéletes-közeli! (na meg ugye az éjszakai járatok - Borárosról Rómaifürdőhöz eljutni hajnali négykor átszállás nélkül! jóóóóó!)
-
lujó55
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Mindenesetre én december 1-től beruházok, mert úgy néz ki, hogy hetente többször is mennem kell Bp és a cég csak vonat 2.o.+BKV bérletet fizet

Amúgy tudja valaki, lehet csajozni Pesten BKV bérlettel, vagy az nem olyan, mint a Bömös kulcstartója?
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
venember83
üzenetére
sajnos nekünk jobban megéri. Ahogy már Pisztivel dumáltuk, a budai közlekedés (főleg ha É-D/D-É irányban akarsz közlekedni, csak sok átszállással és lassan kivitelezhető...
Ilyeneken kéne javítani (fonódó vilihálózat pölö) - mert Aquincum és Békás megyer egy alvóváros (mint Káposztásmegyer is - ahol beígértek egy metrót, mindenki odaköltözött, s végül nem ment ki a metró, csak a 14-es vili (ha jól tévesztem a számokat)).Amíg fél óra alatt beérhetünk ketten a melóba, busszal egy átszállás és több, mint egy óra... Vagy két átszállás - busz-hév-vili. Sajnos ez nem konkurencia.
Bezzeg ha a munkahelyről akarunk valahova szórakozni/kikapcsollódni menni - na az szinte már tökéletes!
-
NoLF
veterán
válasz
venember83
üzenetére
hámámióta.
azért veszek diákot. -
lujó55
addikt
válasz
venember83
üzenetére
á dehogyis!
totál beteg. addig ápolgatott, míg elkapta a betegséget, pedig nem is történt testnedv csere. legalábbis nem emlékszem

-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
venember83
üzenetére
vagy dahal. ha engem kérdezel, szerintem dahale vagy dahal.

-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
venember83
üzenetére
teljesen máshogy.
lásd: Kumar Phassomkiwan.hacsak nem éppen helpdeszkelnek. Vagy talált bombával játszanak.

-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83
üzenetére
aha...szívesen eltekintek tőle...mondjuk meztelen bombanőket masszázsolajjal összekenni egy fehér homokos tengerparton, az is fejleszti az aerob állóképességet, sőt, serkenti a vérkeringést a lapátolás által nem igazán serkentett testrészekben is...ráadásul még a gerincet is megmozgatja...meg főleg ami utána következik..
szóval lapátoljon havat akinek jól esik 4 hónapon keresztül...én inkább égetem magam a napon
tényleg szívesen felajánlom akárkinek...minden egyes hétköznap kijön a garázsunk elé reggel 6:50-re, ellapátolja azt a 20-30 centi havat 7:00-ig, majd 7:10-ig elsöpri a maradékot, aztán 7:15-ig azt amit időközben visszafújt a szél vagy kihullott az égből azóta, és ezért hajlandó vagyok fizetni 4 hónapon át heti 5 napra akár még sok semmit is...köszönöm, nincs szükségem rá se nyáron, se télen...szívesebben végzek olyan fizikai munkát aminek van eredménye...a hólapátolásnak nincs eredménye...a hó eltűnése nem eredmény, ráadásul nem is tűnik el..
-
Ramius
őstag
válasz
venember83
üzenetére
De legalább meglenne a látszat, hogy nekünk egyszerű halandóknak is enged kicsit betekinteni a dolgok mögé

-
válasz
venember83
üzenetére
Kissé sokáig kellene egy bezárt szobában tengetni napjaim. Szappanért nem lehajolni, net nincs... Nem jó kilátások...
Inkább életben marad mindenki, jobb lesz ez így. 
Dragon: Most jön a nimbuszrombolás, de: Újpesten csak dolgozom, amúgy Óbudán lakom, és Vecsésről származom.
-
pohár
félisten
válasz
venember83
üzenetére
akkor keress egy jó csajt és úgy igyatok

nincs a szomszédban valami lányka? -
pohár
félisten
válasz
venember83
üzenetére
hát rúgjál be

ott a kis piás szekrény, ess neki egy üvegecskének
-
válasz
venember83
üzenetére
Mivel külföldön dolgozik, így nem itthon fizet tb-t. A TAJ száma érvényes, de nem aktív (mindenféle EU-s nyomtatványsereg kitöltésével azzá tehető, ha szükséges). De ha nem így van, majd kijavít.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Hát ez olyan mintha egy húsosabb nőt emelgetnék ... legalábbis közben arra gondolok...nem feltétlenül húsosra, csak úgy nőre.. úgy lényegesen könnyebb nyomni, a motiváció miatt főleg..
mondjuk annak is örülnék, ha a szél fújna legalább havonta egy fél napot, mert itt már olyan vastag füstös szmog van, hogy kaparja a torkom. és most még csak 2 napja esik, amiatt még nem is panaszkodom...majd a következő 5-6 monszunesős hónapban...szóval a szobámat szellőztetném, de az általam kilélegzett széndioxidot oxigén helyett így szénmonoxidra és egyéb füstgázokra cserélem.. hát nem tűnik úgy hogy 2010-et írunk. azt hittem gyerekként, hogy mostanra már kristálytiszta levegő, és erőszakmentes világ jön el a földön (direktkisbetű) de ahhoz a homo fajnak el kéne tűnnie előbb
-
pohár
félisten
válasz
venember83
üzenetére
na ezt megkaptam

-
ToBeY
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
Jó ez tény, hogy minden országban van olyan ember aki ellopná, és aki nem.
De szerintem tőlünk nyugatabbra,kevesebb embernek jutott volna eszébe ellopni. -
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83
üzenetére
nem felejtettem. csak ez olyan mint amit haverom mondott. örül, ha a nője jól érzi magát valaki mással, de igazán annak örül, ha vele érzi jól magát.
-
válasz
venember83
üzenetére
a semmi közepén lett valami, de feleslegesen, mert nincs ott elég ember ehhez. A lakosság fele indiai építőmunkás és nyugati üzletember volt, de ők a válság következményeként hazamentek.
A hitelezőkről meg annyit, hogy van egy kis rosszindulat a hangodban, pont ezért van válság... Kib@szott sokat buktak a hitelezők már így is. Egyrészt. Másrészt a világ országai iszonyatos hiteleket vettek föl, hogy megsegítsék ezeket a bajba jutott hitelezőket, de persze ezt ők is csak további hitelekből képesek megtenni... (lásd még a mostani ír helyzetet, a 32%-os államháztartási hiánnyal, bankmentés miatt)
A világ egyenes úton robog a szakadék felé, csak ezt még nem vették észre... -
válasz
venember83
üzenetére
múltkor megismerkedtem egy dubai és egy bahreini sráccal, és beszélgettem velük az ottani életről... elképesztő mi megy ott, és mennyi pénzzel rendelkeznek...
-
NoLF
veterán
válasz
venember83
üzenetére
nem azért mondtam, hanem hogy ne vonja el a figyelmét a ph. nem kell mindent gyorsan megcsinálni, csak simán nem látom értelmét feljönni sírni, aztán meg gondolkodni hogy hol is tartottam.
-
kételkedem
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Szerintem kapni fog egy viharlámpát, amit ugye diszkréten a megfelelő helyre akaszthat!

-
kételkedem
addikt
válasz
venember83
üzenetére
-
válasz
venember83
üzenetére
ennek az ára pedig alig pár ezermilliárd dollár adósság volt, amit nem tud törleszteni az építő cég... Nem kis pánikot okozott ezzel egy évvel ezelőtt.
Ja, és az épületek nagy része üresen áll... Ambíciózus, de értelmetlen városfejlesztés volt, nagy lufit fújtak, ami kidurrant... -
lujó55
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Bocs, nem Leninre gondoltam, hanem Jézusra

-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
venember83
üzenetére
nem is.
ahogy Speri Feri mondja:
"minden mnkanap hétfő - de péntek déltől hétvége!" -
válasz
venember83
üzenetére
Azért a Hétfő, meg a Szerda még jó időben telt el, ma tény nincs az a jó idő
UI: Ma legalább csak 3-ig vagyok, már ezért is jobb.
-
Tim82
félisten
válasz
venember83
üzenetére
Gratulálok, kedves Watson!

-
tiv83us
veterán
válasz
venember83
üzenetére
Tenyleg nem ertem mirol beszelsz
-
tiv83us
veterán
válasz
venember83
üzenetére
Hm?
-
válasz
venember83
üzenetére
Na most képzeld el, itt kísértenék minden hozzászólásban...

-
kételkedem
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Ne kérdezősködj, örülj és kész!

-
kételkedem
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Remélem nem ez a helyzet!

Nekem megvan az a rossz szokásom, hogy mindenhol bejelentkezve maradok, érdekes lenne, ha valaki a családból teleirkálná a ph!-t, míg én nem vagyok gépközelben!

-
kételkedem
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Szerintem meg aki állandóan hisztizik mint egy óvodás, hogy nem akar dolgozni menni, az ne menjen! Legyen kemény, vállalja fel, menjen haza és nézze a tévét!

-
Dylen
senior tag
válasz
venember83
üzenetére
én is szeretnék egyet

-
lorcsi
veterán
válasz
venember83
üzenetére
rosszul mondod

A 'csába, dógozni kell jönni
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
venember83
üzenetére
lehet, hogy oda is esik, de, hogy rendesen, az is tuti.

-
Tim82
félisten
válasz
venember83
üzenetére
Ó, Uram, mi neked az örökkévalóság? Csak egy pillanat!

kételkedem: valószínűleg összefügg a kettő. Vagy csak simán összeomlott a szerverük.

-
válasz
venember83
üzenetére
Igen, és köszönöm minden évben ezen a napon van
. Megünnepeltük, de nem eléggé, de ugye ami késik, nem múlik
. -
válasz
venember83
üzenetére
A vírus is biztosan jól van: sikerült replikálnia magát egy pár példányban...

-
Tim82
félisten
válasz
venember83
üzenetére
"Múltkoriban" = 2009 januárja...
Most meg 2010 novembere van.

-
NoLF
veterán
válasz
venember83
üzenetére
leginkább a teljes paletta ami itthon kapható, tehát 19colltól
priv -
kételkedem
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Majd veszek bele egy négyliteres vényolcast!

-
kételkedem
addikt
válasz
venember83
üzenetére
A leendő vásárlók biztosan nap mint nap kimennek majd vele, hogy a 950 newtonmétert kipróbálják valami erdei úton!

A minap láttam a belvárosban egy Dacia Dustert. A sörnyitó emblémát leszámítva teljesen vállalható formájú autó. Nálunk kb 3 millió az ára, ami szintén vállalható összeg egy új autót tekintve.
Lehet, hogy 3-5 év múlva szétnézek a használt autó piacon és féláron veszek egyet.

-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
venember83
üzenetére
persze, hogy tévedtél.

-
kételkedem
addikt
válasz
venember83
üzenetére
A homokfelület az az a felület, mely a homokkal érintkezik, mikor az önjelölt Sebastian Loeb kettőötvennel perecel egy hatalmasat egy sodrós kanyarban egy ilyen pénisztoldalékkal.
-
7
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Öhöhöh

-
zoltanz
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
Hát én csak a söröket hasonlítottam.
(mo csak egy kis bili, nem nagy ország persze.) -
bolondember
MODERÁTOR
válasz
venember83
üzenetére
kellett volna?!

-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
venember83
üzenetére
fotosop.
ráadásul Tóth mellé...
Kovács Szantaklóz, nem?! 
-
zolynet
veterán
válasz
venember83
üzenetére
Erről nem tudtam (hogy már minden hülyeségnek van topik, mert ez kb olyan hogy nem megy az echange, jó körbeküldök egy levelet h meddig lesz kimaradás, 1szóval majdhogynem értelmetlen), ez már segítőbb fajta válasz, köszönöm. Tudsz Te ha akarsz. (csak leginkább nem akarsz
) 
-
zolynet
veterán
válasz
venember83
üzenetére
Kösz, jó ember vagy ... vhol nagyon mélyen.

-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83
üzenetére
ú bakker, jó is hogy mondod..
amúgy van, csak nem túl hatásos.. itt figyel a sokkoló ahogy én hívom. amúgy izomstimuláló elektromos bizbasz. ha jó helyre rakom, rendesen megrángatja az izmot. Persze én is inkább gyúrok, de kiegészítésnek egész jó.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83
üzenetére
meg mennyire kell lassan mennie, hogy a légkörnek legyen bármilyen szerepe a becsapódásnál. Gyanítom hogy ha merőlegesen érkezik, akkor pár ezer km/s-al már anélkül eljut a felszínig, hogy bármilyen sérülést szenvedne.
Pár száz méteres sem ég már el, abból lett az 1200 m-es átmérőjű arizonai kráter. -
Tim82
félisten
válasz
venember83
üzenetére
Aktív témák
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM 2 x 1 TB SAS HDD
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HyperX Fury DDR4 - 3200 - CL16 - 16GB RAM (8GB x 2) RGB
- Lenovo Tab M10 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849, 100% Akksi
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 745 G6 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V130-14IGM - N4000 I 4GB I 128SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ez "csak" egy lapcsalád...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)