- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
válasz
pinnacle #57586 üzenetére
Nos, a nagyobb monitorok majdnem mindegyikén is van variálás. Amit ez helyett néztem egy 42"-os LG IPS-t (43UN700), annak is BGR elrendezése van. Igaz ott legalább a plusz 4. pixel hiányában még elvileg rá lehet venni az OS-eket erre (pl. a BetterClearTypeTuner-al Windows-on, de nyilván azt se próbáltam sose így nem tudom mennyire jó).
OLED TV-knél a fogyasztás csökkentés okán van a plusz W alpixel, mert így a fehér előállításához nem a másik hármat kell maxigázon járatni (és akkor se lenne tökéletes fehér a színszűrőkön át).
A Grayscale skálázás amúgy elfogadható, csak a ClearType előnye az hogy lényegében virtuálisan megháromszorozza a betűfelbontást azzal, hogy tovább bontja a betű határokat a subpixelek mentén (lényegében becsapva a látásunkat azzal hogy összeolvadva látjuk a subpixel-eket). Ahhoz képest a Grayscale csak simán elsimítja a betűk szélét de az csak a hagyományos pixelhatárok mentén dolgozik (szürke árnyalatok).
Viszont úgy tudom pl. Mac-eken nincs is egy ideje más csak Grayscale, de ott a retina felbontások megoldják ezt izombólEhhez sajnos a 48CX-nek a 92 PPI-je kevés.
Viszont lehetne rosszabb a helyzet, pl. pentile OLED mint az Oculus Quest-emen (ami amúgy játékban elmegy, de szövegre még rosszabbul illeszkedik ezekhez az algoritmusokhoz).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest