Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Pitterix: Gyógytorna
- SzDavid99: Van 20 perced? Akkor tanulj meg koreait olvasni!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dropi
senior tag
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Azt nagy ötlet! Minden elektronikai eszközöd egy átjáróház a darkweben, de legalább nem lesz szándékosan lassabb

A frissítések hasznosak, biztonsági javítások miatt épp úgy, mint az új funkciók miatt. Ez a szándékos avultatás meg legalább akkora f@sság, mint az inkognitó módos repjegyvásárlás. -
hunspikey
őstag
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Nem így szokott történni...
Ha beüt a szar akkor az a legrosszabb ha pont úgy dönt a gyártó, hogy kiad valami firmware okosságot, melybe pl belenyúlnak a DV profilba és szépen elbasszák az egésze t. LG-nél ha jól emlékszem a B7-el vagy 6-al már nem tudom pont ezt tették és sosem javították ki. Olyan black crush lett hirtelen, hogy mindenki örjöngött. LG meg leszarta. End of life - mondták. Akkor a végére minek baszták el?
Na mindegy van ellenpéldám is: szintén LG, C9 - 5.x.x. szoftver bámulatos javulást hozott pont ugyan így a fekete közeli részleteknél. Szóval ezt nem tudni. Egyszer kinyírják egyszer csodát tesznek egy-egy öregebb modellel.
Ezért ha ettől tartasz: jogosan: akkor ne tegyél fel új fw-t inkább olvasgasd a redditet meg nézz YT-ot hogy mit tesz az új FW-
Dolgodat némileg nehezíti, hogy mostanában vannak szumátrai patkánymajmot megszégyenítő etikátlansággal megáldott mocsári-kannibál-horgasfejű galandférgek, akik pusztán nézettségre hajtva a youtube-on akkora ordenáré intergalaktikus faszságokat hazudnak egy-egy firmware-re hogy azt nem hiszed el. Láttunk mi már itt mindent : "az új fw +100 nitet hozzáad a filmmakerhez"- ja persze... mondanom sem kell hogy 0 nittel lett fényesebb a filmmaker..
-
Peat76
őstag
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Ehhez nem kell online kapcsolat...
Elég ha az EEPROM, BIOS..nem feltétlen a frissítés tartalmaz egy-két kódsort és megy a vissza számláló...
Erre több bizonyíték is van, mint anno egy bizonyos nyomató, szó szerint x üzemóra után kuka... -
válasz
FearFmRadio
üzenetére
" '' el indul a vissza számlálás " és 1x csak a háttérben aktiválodik valami és kész vége a tv-nek?" - igen, jól látod, a TV-nek annyi pontosan a garancia idő utáni napon
-
TJ2
csendes tag
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Szerintem ezen kár paráznod, online kapcsolat nélkül is lehetne "visszaszámlálás".
Mivel már egy TV is számtech eszköz, ezért a frissítések nagyrészt szerintem jó dolgok.
Persze van, aki a Windowst sem frissíti.
Egy komoly cégnél a PC-k, telefonok, stb. frissítése kötelező, mert egy idő után nem engedik fel az elavult cuccokat a hálózatra, de azért otthon sem mindegy a biztonság.
Én ránéztem a Samsung OLED első frissítéseinek tapasztalataira a megfelelő fórumokon, mielőtt hagytam volna a tv-nek felrakni, de aztán elengedtem a dolgot, mert nagy hülyeséget nem csináltak soha vele, sőt érzékelhető javulást is hoztak pl. a menük sebességében.
Aki paranoiás annak is inkább csak a kivárást javaslom. Ha valamit el is rontanak, akkor általában a következő frissítésben javítják a visszajelzések alapján. A csalódott vásárló nem jó üzlet nekik sem... -
garga pista
őstag
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Azért csak a kikapcsoló gombra megy, mert azt infrán is kiadja a MagicRemote, ott meg nincs megkülönböztetve.
A monitornak használton nézz utána, a szervíz menüben általában le lehet tiltani a távirányítót/infrát.
Én így használok egy régi LG tv-monitort a szobában az LG tv mellett, persze annyi hátránya van, hogy a monitort csak a rajta lévő joystick gombbal tudom kezelni, de nekem bőven elég. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Nálam a tv távirányítója még az egyik led lámpát is kapcsolja. Legalábbis annyit, hogy színt vált.
-
SafE84
tag
válasz
FearFmRadio
üzenetére
A be/kikapcsolás az infrával megy. Minden más "rádiós protokollon" keresztül (Bluetooth-on ha jól tudom). Ha az autók infravörös távirányítóval nyilnának, akkor bizony az egymás mellett lévők azonos gyártmányok egyszerre nyilnának ki. Nem hiszem, hogy ez a többi márka esetében máshogy menne.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Általában ez így szokott működni. Ezért nem használok egy márkából többet egy helyiségben. Max. úgy lehet jó, ha gyenge az infra az adott távirányítóban. De az is csak akkor, ha nem pont egymás mellett van a két TV.
-
pjen
félisten
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Mi van, ha kapcsolós dugaljat használsz. Amelyik nem kell, lekapcsolod.
-
Menotti
aktív tag
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Ne a piros ledet takard le,nem az veszi a jelet
A ledtől balra vagy jobbra próbálgasd papír csikokkal eltalálni a vevő helyét -
pjen
félisten
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Sose lesz igazán jó. Ha még lehet az egyiket cseréld valami más gyártásúra. Samu. sony stb. Van Lg tv m. Oled, nano és LCD is. mindegyik táv kezeli mindegyik Tv t.
-
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Kikapcsoltam, kihúztam, bedugtam - bocs
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Pedig, ha eltakarod elől, akkor nem kellene vennie a jelet.
Nekem, amikor belelógott a center, akkor nem vette egyáltalán a jelet
-
powerup2
addikt
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Mem használattól függ és nem attól hogy mennyit ment f hiba ami valószínűleg nem lesz javítva ezért cserélik a tv-ét mert nem fizikális hiba volt.
-
alaves
addikt
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Pl. szilárdtest-kondenzátor kiszáradás. Volt régebben (talán 8-10 éve) Philips TV széria is, amelyekben kiszáradt a kondi és alaplapot kellett cserélni 2 év után. De volt nekem 10 éve egy MSI alaplapom, 2 év után kiszáradt a kondi.
De ezer meghibásodás lehet, ki tudja egy C9 alaplapon mi van
Egyébként lehet, hogy az alaplapi alkatrészek is jobb minőségűek pl. egy GX-ben, mint a CX-ben... -
VincentVG
senior tag
válasz
FearFmRadio
üzenetére
koszi szepen az infot mindenkinek, merlegelni fogom

-
Strezi
őstag
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Nem vagy egyedül!
Mióta (négy éve
) bekapcsoltam a TM-et, pl. a Martian elejét nézve,tükörsima és tűéles a pásztázás. Azóta én nem néztem vissza! Engem a felvételek alacsony képkockaszámából adódó röcögés sokkal jobban zavar, mint ha esetenként hibázik a TM gyors jeleneteknél. -
demeterf2
tag
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Szia!
Csak a tv legyen bedugva a vga-ba amikor elindítod a számítógépet, így tuti az lesz az elsődleges monitor. Talán úgy jó lesz.
-
szabeska
addikt
válasz
FearFmRadio
üzenetére
- Áramtalaníts mindent 10 percre és indítsd újra az egész rendszert.
- Másik HDMI bemenet (vga és tv egyaránt).
- Nvidia driver DDU-val uninstall, majd legfrissebbre reinstall.
- TV többszöri újraindítása.
- Nvidia driverben görgess lejjebb a PC felbontásokhoz, ott válassz 4k120hz-et, de gondolom ez megvolt.
- TV-n HDMI Ultra HD Deep Colour legyen bekapcsolva.Nálam az első perctől (javított tv szoftver) vajsimán megy minden ezzel a kábellel, 3080-al, C9-el.
-
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Szerintem ez ennyi, nem vertek át.
En vettem egy 2.1-és CLUB3D kábelt, de “csak” 3m és sajnos rövid lett ahogy sejthető is volt, de az is 11 volt. Egyenlőre jegeltem a tv-n való játékot aztán, majd ha megint ram jön a 4K vágy beszerzek egy 5 méterest.
-
Celtis
veterán
válasz
FearFmRadio
üzenetére
.
-
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Akkor ott tényleg inkább a kábellel lesz a gond.
Én azt javaslom, hogy csak olyan kábelért adj pénzt, amin van hologramos HDMI 2.1 certified matrica.
A 8K-t meg a 48gbps-t nagyon sokan behazudják, de a (külföldi) tapasztalat az, hogy valójában igen kevés tudja gond nélkül. -
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Amúgy miről adod a jelet neki?
Jelenleg RTX 30xx illetve Radeon 6XXX kivételével semmin nincs HDMI 2.1 port, tehát csak ilyen videokártyákkal tudsz 4K120 jelet kiadni. -
rottenbull
őstag
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Ez az, köszi
-
rottenbull
őstag
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Hogy hoztad be ezt a menü képet, ami mutizza ezeket?
-
krx21
nagyúr
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Hdmi port-ot beállítottad kiterjesztettre?
-
Madwe
nagyúr
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Optikai hdmi kábel működhet. Azért én első körben ezt zárnám ki, mert semmi garancia nincs arra h tényleg működik e... valami rövidebb de garantáltan 2.1-es hdmi kábellel tesztelném.
-
Madwe
nagyúr
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Látom jó messze van a tévé a géptől, hány méteres hdmi 2.1-es kábelt használsz? Miután gondolom nem certifiedot vettél lehet az lesz a gond. 3m felett a legtöbb nem tudja a szükséges sávszélt 4k120hoz... de 3m körül is a biztos az a certified. Ami itthon jelenleg csak az aq pearl 48
-
GalaHU
addikt
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Amíg nem frissítesz, addig nem is lesz 120Hz-ed...
-
Calogero
addikt
válasz
FearFmRadio
üzenetére
"-Érdeklödni szeretnék hogy pc-n milyen lejátszot érdemes használni HDR videok esetén ?"
MPC-HC + madVR
[link] (Összefoglalóban le van írva a beállítások)
UI: Kellemes Karácsonyi Ünnepeket mindenkinek.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Arc Raiders
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Android szakmai topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen autót vegyek?
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Munkahelyek tízezreit szünteti meg az AI
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- HP ZBook Power 15 G8 Mobile Workstation i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A2000
- iKing.Hu-Nothing Phone 3a Pro Grey Glyph stílus, 3 optikai zoom 12/256 GB -3 hónap garancia
- Apple Macbook Air 13,6 M4 16GB/256GB - 7 Ciklus - 100% Akkumulátor - MAGYAR - Ezüst - 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Vhiktor