Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- Szevam: Csányi Vilmos - Az elveszett ember
- Cseppino: Windows 11 25H2 frissítés – Újdonságok, AI-funkciók és rejtett beállítások.
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Yodamest #114653 üzenetére
Arra jutottam, hogy hülye vagyok, és (nagyon) jó a gyári kalibráció.
Ugyanis 85/100 kontraszt, 50/100 fekete szint mellett ez van:
fényerő + gamma => utolsó hány szürkeárnyalat fekete a 256 fokozatból
20/100 + 2.4 => 5
20/100 + 2.2 => 3
20/100 + 1.9 => 1
60/100 + 2.4 => 3
60/100 + 2.2 => 2
60/100 + 1.9 => 1
100/100 + 2.4 => 2
100/100 + 2.2 => 1
100/100 + 1.9 => 0Ezeket úgy nézem, hogy full sötét szoba, TV képernyő is teljesen sötét, az egyáltalán nem világít, és az itteni fekete teszt oldalt első pár négyzetét nézem szabad szemmel, meg mobilos kamerával. Kétféle magyarázatot látok:
1. Alacsony fényerőn és magasabb gammával annyira kicsik a különbségek a legsötétebb szürkeáranyalatok között, hogy nincs elég bit / fokozat, hogy megjelenítse a TV.
2. Annyira sötét az a szürke, hogy csak műszerrel látni a fenti feltételek mellett is.Habár ez tesztelhető lenne úgy, hogy írok egy programot ami fekete és legsötétebb szürke között villogtatja a TELJES képernyőt vaksötét szobában, azt azért már látnom kéne.
Igazából mindegy melyik, én hagytam 50/100-on a fekete szintet, és 2.2-es gammát állítottam be, hisz nem sötétben használom a TV-t. Kivéve általában filmezésnél, de akkor meg HDR tartalom szokott lenni, s úgy nincs semmi probléma.Így most SDR-ben 3 árnyalat hiányzik, legalábbis úgy tűnik. Nem zavaró, hisz ez gyakorlatialg a 0-3 tartomány, avagy kb 0-1%.
-
alaves
addikt
válasz
Yodamest #114653 üzenetére
Ahogy Vhiktor írja, továbbá a célszerű a TV-n ahol csak lehet színköz/színtér (színmélység, színformátum, dinamikatartomány) beállításokat 'auto'-ra tenni (ha csak nincs fw bug).
A VGA-n pedig 'felbontásnál' RGB/Teljes-t, a 'videó színbeállítások'-nál pedig 'Teljes 0-255'-t beállítani. Az LG biztos hogy nem túlszaturált alap '50' színen (Samsung-nál kell 25-ről 15-re levenni PC/Játék mód esetén). A win-t (ha a felhasználási szokások engedik) inkább célszerű SDR-ben használni (adaptívan HDR játéknál/videóanyagnál).
A gyártóknál elég gyakori a sorozatos tápegység hiba, úgy látszik most éppen a Samsung-nál, LG-nél is elég gyakori.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 95% Akkumulátor,MS2148
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4570 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo L14 Ryzen 3 4450U
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest