Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
sebgutkopf
őstag
Ennyivel együtt tudok élni, nem gondolom túl mivel nem zavar és élőben nem is látszik. Bár kérdés lehet-e beállítás, mert a fehéregyensúlynál a zöld lejjebb van véve.
Persze nem véletlen kérdeztelek az x-rite-ról, a monitorom kalibrálva van, de talán több eszköz esetén jó lehet ha saját magam tudnám kalibrálni. Ellenérv az, hogy vajon mennyi többletet ad egy tv-n, amin nem foglalkozok fotó szerkesztéssel és videó vágással. Nem tudom. -
hunspikey
őstag
Az egyik barátom egy 55b7-et hajt napi 4-6 orában 100as panel fény mellett és semmi nyoma még egy nüansznyi beégésnek.
Az is tény tesztek alapján hogy maga a fényerő sem csökken még egy pár százalékot se évek alatt.Szóval nem annyira gáz a helyzet.
Szerintem sokkal inkább az van hogy panel lottó van itt is és sajnos vannak gyenge panelek.
-
janos666
nagyúr
Passz, előbb látni kéne. Majd kiderül, ha piacra került, vagy legalább valami prototípus teszt lesz egy értelmes helyről.
Önmagában az, hogy 3 és nem 4 féle alpixellel dolgozik majd (várhatóan), segíthet a színhelyességben, de nem lesz ég és föld (az SDR semmiképp, de 2018 óta már LG >B szérián sem zavaró HDR-ben sem), illetve az alapján, ahogy a Samsung mostanában dolgozik, talán még pontatlanabb is lesz (az utóbbi évek LCD-i után nem lepne meg akár valami kikapcsolhatatlan "képjavító" se, vagy egyszerűen elnagyolt színkezelő rendszer).
A másik, hogy könnyen lehet, 8k-val indítanak, és megint büntetésben lesz a 4k fogyasztó is (ha nem lesz 2x2 nagyítási mód, csak a szokásos lágy scaler), mert valódi 8k tartalom gyakorlatilag sehol sem lesz (se film, de videójáték értelmes fps-el). -
chros
őstag
Oh, felreertettel, ne haragudj, nem bantani akartalak (tavol alljon tolem), a "Miert, te erted?!" kerdes csak (!) a Philips hulye gamma elnevezesere es annak mukodesere vonatkozott, semmi masra

(#39067) Jorgi Kormi : csak 65"-os! Megbanod, ha kisebbet veszel ...
Legalabb 7-10 evre veszed ...> (#39058) LógaGéza : "C9 van nálunk is, azóta párom csak szemüvegben (kékfényszűrős) tudja nézni"
> (#39074) LógaGéza : "33-on van, 100%-os fehér képpel ez mérve ad 121-et, 50 Brightnessel, és 90 Contrasttal. Isf Dark Room, 2.2 Gamma, és Warm2"Ez pedig jonak tunik SDR-rel, csak 2 dolog:
- kontrasztot vedd vissza alap 85-re
- este hasznalj gamma 2.4-etHa igy is tul vilagos, akkor az Oled fenyt csokkenthetitek.
Erdekes ez, mert valszeg ez tartalom fuggo is (vilagos/sotet): nekem is hasonloan van beallitva ~120 nits-re, es nem okoz gondot meg lekapcsolt lapmanal sem sotetben. Es haklis vagyok a nem kenyelmes fenyerore: a "banyaban" a 2 monitor icm profillal kalibralva van (+ White point d65-re), s 5-15-os (!) fenyeron vannak hajtva csak (idojarastol fuggoen), kulonben megfajdulna a fejem is

Sorozatok/filmek sotetek javareszt, tv adas nincs. -
alaves
addikt
Úgy van, ahogy junior19 leírta, és a 75 OLED fény (Philipsnél kontraszt) szerintem simán kifakítja a pirosat 1-2 év alatt még a 2019-es kijelzőknél is, még akkor is, ha a Philips kérése alapján esetleg még most is nagyobbak a piros subpixelek (803-asnál így volt).

Főként ezért cseréltem a B7-et OLED754-re, mert e szerint külön gyártósoron készül a Philips-nek a kijelző (mondjuk elég régre nyúlik vissza az LG-Philips együttműködés). -
"ilyen drága készülékeknél én semmilyen hibát nem nézek el."
Szívemből szóltál. Én pontosan így gondolom. Nem érdekel milyen gyorsan cserélik. A lényeg, hogy NE kelljen cserélni. Persze Murphy is megmondta, hogy ami elromolhat... De igyekszem a nullára redukálni az esélyét. Többnyire a választott márkákkal sikerül is. Garis ügyintézésem az utóbbi 20 évben csak LG és Samu volt, figyelembe véve azt, hogy rengeteg cuccunk van, mindenféle elektronikai kütyü. Több tv, rádió, hifi, telefonok, tabletek, laptopok, okosórák garmadája.
-
torma1981
veterán
Ezért nem kell más gyártótól venni. Ha ezek a tények amiket most leírtunk nem elegek akkor nincs miről beszélni. OLED-nél mindig is a legfontosabb a garancia és annak minősége lesz. Nem vagyok LG párti (Na lehet azért), csak tényeket mondom. Én ezek után tuti csal LG-t veszek. Engem megvettek.
-
torma1981
veterán
És ezt ki nézi meg? Aki ki jön? Megnézi mi a gond és ha valóban rossz rendeli a másik panelt. Nem vizsgálja több napon át a cuccot. LG szervíz. 1 öreg 60-as figura jött ki. Azt sem tudja szinte mi az OLED. Megnézi mi a baja, beazonosítja a tv-t és 1 hét és kicserélve a panel. Ennyit vizsgálták. Ne, hiszem mások máshogy csinálnák.
-
Jakesz
addikt
10 évig nem lesz gond? Ha így lenne, akkor kutya sem félne ettől a beégés dologtól. Ha csak napi 1 óráig van megjelenítve egy csatornalogó, az 5 év alatt már 1800 órát jelent, és ennyi idő alatt tuti beég egy statikus elem, de megkockáztatom, hogy jó eséllyel még feleennyi idő alatt is.. És az 1 órával még szándékosan keveset is mondtam, mert egy átlag háztartásban ennél azért többet szokott menni a tv. De a dolgot továbbra sem értem, hogy minek oled tv-t venni, ha valaki a csatornanézést részesíti előnyben a remek 480p, max 720p/1080i adókhoz, miközben tudja, hogy az oled használatnak milyen hátulütője van, és még fél is tőle...
-
krx21
nagyúr
“fehérnél több részlet van az LCD-nél”
Ezt így nem állítanám. Inkább úgy fogalmaznék, OLED esetében a fényerő növelésével fakulnak idővel a színek, LCD esetén pedig pont fordítva... Nekem nincs bajom egy OLED teli fehérjével sem, sőt! Alapvetően az ABL még természetesé is teszi, régebben írtam is, hogy miért. A régi csúcs W905-ös Sony LCD-men (az első quantum dot TV)ezt nem véletlenül lehetett kapcsolni..
Amit viszont sajnálok, mint írtam a BFI-hez kevés.. -
krx21
nagyúr
Mondjuk úgy, hogy fényesebb, ha az is maxra van húzva... Kérdés kell e?
Én egy LCD-t se állítanék feljebb mint az Oled-et. (Sötét szobában persze)
Szerintem a Samsung QLED marketingje enyhén tévesen ítéli meg szándékosan az 1000 nit feletti fényerő szükségességét...
Ha mondjuk egy nyári tengerpartra kell egy TV, akkor persze más a helyzet.
-
renatto
őstag
-
Strezi
őstag
Nem tudom. Nekem konkrét tapasztalatom egy TP-Link modellel van, ami NEM működik a C6-omban. Pedig (elvileg) ugyanaz a csipszet van benne mint a linkelt modellben.
Szerintem konkrét tipus ID alapján oldották meg WebOS alatt ennek az eszköznek a támogatását(validálták), de ez Androidra semmit nem jelent. -
sakal83
addikt
A c9re a rtings is tobb lap is irja h a gyariak jo resze kutyaszar. Most benyomtam a fallen ordert 4k hdrben. Detto. Sotet oltonyos pali sotet fal elott nem kulonulnek el a gyari eredeti hdr modban. Ilyet utolhara egy sonynal lattam. Passzentos minden gyonyoru kep mellette ugyanaz a scene a panan. A panan ott volt egy bokor a sotetben a sonyn nem:) kalibraltatott kepet biztos nem nezek egy felmillas tvn. A valosagot nezem eleget:) egyebkent szinek soso mert a kalibralt monitoron beraktam ugyanazt scenet es a sznek stimmeltek. A sotet jelenet mar nem... a vilagosabb reszeket visszavette valami korlat.
-
Joshi
titán
Most esett le hogy a 4K@120Hz-hez már kevés a HDMI 18Gbps-es sávszél. Tényleg a 2020-as LG modellek támogatják a HDMI 2.1-et? Ha igen, akkor simán mehet a 4K@120Hz.

(#38293) renatto "És ha jól látom a 2020-as LG-ken csak lesz 4k@120p."
Na akkor ezt össze is hoztuk. A lényeg a HDMI 2.1.

ui.: tudtommal még nincs HDMI 2.1-es videokártya a piacon. Nyilván idő kérdése és lesz.

-
renatto
őstag
Egy normálisabb DV lejátszó 100k+, így szerintem sokan a belsőt használják erre. A DV filmeket én is azzal játszom le és eddig semmi problémát nem találtam (bár nem sok film, csak 10-20db). Sőt, ha megoldják végre a TrueHD/DTS:X problémát, lehet mindent azzal fogok...a külsőt meg menesztem.
-
renatto
őstag
Úgy látom a Philipsek is támogatnak mindent, szóval ebben sem egyedüli a Pana.
Új megfizethető Philips OLED Android nélkülMÁS: A B7 is most fissített. Érdekes, délelőtt nem talált semmit, most meg magától frissített.... A honlapra is felkerült.
-
Ha jól tévedek a Sony menüje is Android alapú, tehát használnod kell, ha bármit állítani akarsz.
Én konkrétan tartottam az Androidtól, ezért nem lett Sony (meg az akkusztikus kijelzőtől) és Philips se (nem kellett Ambilight). Félreértés ne essék, telefonban természetes az Android, próbáltam IOS-t, de számomra az annyira kötött, zárt volt, meg túlbonyolított, hogy ott az Android a nyerő egyértelműen. De pont azért, mert ismerem a Google oprendszerét, ezért tartottam tőle egy (azaz kettő) nem kis pénzbe fájó tv-nél. -
Ez meg a másik, csak nem akartam megint felszítani az Lg-sek sértődöttségét. Én is ajánlanám az FZ800-t, nekem fogalmam sincs amúgy milyen a Pana szervíze, konkrétan egy Pana tv-t sem kellett szervizeltetnem soha. Pedig volt már pár. Ezért is vettem megint Panákat. Én ezért nem abból az irányból közelítettem, hogy egy adott gyártónak milyen a szervízháttere, mikor tv-ket vettem, hanem, hogy melyikkel van a legjobb esélyem elkerülni a szervízt. Eddig minden Pana igazolta nekem, hogy jó vétel volt, ellenben Lg-nél két esetben is volt probléma, sőt Samunál is. Bár a Samu gyorsan intézkedett és csak a tv "lábát" kellett cserélni. Szóval én egészen másképp gondolkodom, mint itt az LG-sek, akik a szervízháttér alapján vásárolnak, mert bőven van esély meghibásodásra, én a meghibásodás legkisebb esélye alapján választottam. Fórumokat olvastam, nem ezt. Persze Murphy is megmondta, hogy a Pana is elromolhat, de eddig nem tette egyik Pana tv-m se.
-
krx21
nagyúr
Szerintem meg nem. Tudjuk jól, hogy csak egyfajta panel létezik minden aktuális évben. Valamint a műszaki termékeknél, ha kell ,mesterségesen is kategorizálnak, hogy legyen választása a pénzesebb vevőnek is.
Az Oled új és mác cucc, nincs belőle annyi fajta mint a LCD-ből vagy a Plamzából volt. Ezért a piaci modellnek megfelelően simán elképzelem, hogy mesterségesen megy az árazás. Én így gondolom, egészen addig, míg nincs hiteles forrás arra, hogy drágább készülékek paneljei válogatottak lennének...
Persze ha nekem is E8-9-em lenne én is szeretném hinni, de akkor is csak maradjuk a hittnél...
-
daneel_hu
addikt
"Egyébként LG-nél is látszik az az üzletpolitika, hogy ha igazán minőséget akarsz akkor ugyan úgy ki kell nyitni a brifkót mint Sony/Pana párosnál."
Bizony.
Novemberben hoztam el az E8-at csereként, az 55 colos (!) E6 is 995e brutto volt anno 2016 karácsonyán.
Tavaly a 65 colos E8 volt hasonló árban, a 65-ös Sony AF9 kicsit többe fájt (talán 1,1m volt), Panából nem láttam ott 65 colost csak 55-öst, ettől nyilván lehetett volna 65 colost szerezni ha rendelek. (vakon).
Hiába volt drága, még az E6 ugyanúgy szenvedett a 2016-osok betegségében.W8, W9 vagy a 77-es C9 még mindig horror áron van, ugyanezek a méretek Panában és Sonyban is brutál.
-
Pro Koryak
addikt
99%-ban csak a B8 volt olcsóbb, mint az FZ800!!! C8 ugyanannyiba kerül akciósan.
Az is félre lett értve, magyarázva, hogy miért prémium a Pana/Sony. (Szerintetek nem azok.)
Tv/videó/stúdió technikában már volt pár kimagasló készülékük az elmúlt 20-30évben.
Emiatt is bízok jobban a Pana oledben.
(Sony-ban nem szimpi a rezgő panel, emiatt nem az lett)Remélem a most vett 65E8-cal nem lesz semmi gebasz.
Tovább öregbítheti az LG oled hírnevét. -
Ezzel a brifkós dologgal egyet tudok érteni, ha jól értem, a B sorozat inkább az alja lehet a kínálatnak, a C a közép, az E és attól felfelé a felsőbb szegmens.
Bár itt korábban volt szó arról is, hogy ezekbe mindegyikbe ugyanaz a panel kerül. Viszont erről meg azt gondolom, hogy hiába ugyanaz a panel, amikor lejönnek a gyártósorról, tesztelik őket és a teszteredmények alapján besorolják minőségi szempontból. Azt gondolom, hogy pl eladásra a jobb teszteredményekkel bíróakat teszik félre, ugyanez lehet a helyzet a drágább sorozatú modellek paneljeivel is. Az "éppenhogyátcsusszant" paneleket pedig a B sorozatba teszik. Lehet, hogy az olcsóbb modellek esetében a vezérlés alkatrészeinél is a gyengébb minőségűeket teszik be. Valamit valamiért. Ha van egy árkülönbség, az nem véletlen szerintem.
Én pont ezért, ha pl LG-t akartam volna venni, mindenképpen a drágább modellek közül választottam volna. Oka van az árkülönbségnek. -
Varshi
aktív tag
> A +3 év nem teljes körű garancia, az csak biztosítás. Nem tartozik bele a panel csere sem.
> Szóval a teljes körű gari az csak 2 év. A 2017-es tulajoknak lassan lejár.Melyikbe tartozik bele?? Melyik a "teljes"? Vagy egyik se?
A GARANCIA PLUSZ SILVER biztosítás alapján nyújtott kiterjesztett garancia szolgáltatás biztonságot nyújt
díjmentes javítás(ok), vagy (gazdaságtalan javítás esetén) a meghibásodott termék cseréjének formájában,
a gyári jótállás (garancia) lejártát követően,
a vonatkozó biztosítási feltételek szerint,
belső hibára visszavezethető meghibásodások esetére.https://www.mediamarkt.hu/static/pdf/MM_Garanciaplusz_201808.pdf
-
renatto
őstag
Azért még megvárnám az első teszteket. Mert minden évben elmondják, hogy ilyen meg olyan fejlődés lesz, aztán valahogy mégis elmarad a csoda. Kiváncsi vagyok ez tényleg többet ad majd végre - aranyáron - vagy csak a reklám nagy....
Erősen meglepődnék, ha pl átlépné az 1000 nit-es határt fényességben.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG OLED65G49LS CSÚCS Ultra HD 4K 65" OLED TV!
- LG OLED65B49LA AI 4K HDR 120HZ Smart Gaming 65" OLED TV!
- ÚJ, BONTATLAN Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k 2025 - GYÁRTÓI garanciával, AJÁNDÉKKAL
- LG OLED 65 C4 okos TV 4k, 144Hz, 164cm garis, dobozában
- LG 83G4 - 83" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Bontatlan DJI OSMO Mobile 6 - ez elbírja a 16 pro max-ot!
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
- Alienware 17r4 olvass
- Navee S40 elektromos roller // Számla // Garancia //
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

"
Nem a számokkal volt bajom. A 2160 az NF-től függetlenül került képbe, a TV saját "INFO" gombja alapján, amiből tudtam, hogy a forrás 4k/UHD. Azt nem értettem, a Netflix app miért nem írja ki, hogy "4k"/"UHD" az adatlapon a filmnél, ha az 4k/UHD...

...vagy prémium kategóriában továbbfejlesztik a gőzölt panelt?
Vhiktor