- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- valakiyt: A világ mindennek az alja!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- kenand: Hol volt, hol nem volt, Thunderbolt...
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Meggyi001: Párizs a magasból, ahol nem Eiffel a főszereplő...
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz
hunspikey
üzenetére
Tisztelettel, de valószínűleg elnéztél valamit vagy nagyon el volt tekergetve a készülék (úgy hogy csak áramtalanítással, illetve Philips kikényszerített újra-indítással orvosolható vagy factory reset-tel), esetleg beragadt a rec.2020 színtér SDR-ben is. AZ OLED754-en is rendben volt a szaturáció. Túlszaturált TV nincs, csak rosszul beállított vagy ha hibás a hardver vagy a szoftver. Az egyértelmű, hogy A Philips-eknél nincs kontraszt vágás, valamint a gamma és EOTF követés szabálytalan (ezért gyakoribb lehet a poszterizáció, color banding), amely kalibrálással sem hozható helyre vagy csak részben.
*Ui.: A Samsung sem túlszaturált, ugyan olyan jó, mint a többi gyártónál. A neten össze- vissza irkálnak mindent, hogy mennyire kell a színt állítani game vagy HDMI-PC módban, pedig csak 25-ről 15-re [SDR/HDR] le kell húzni és máris tökéletesen egyezik a szaturáció a filmmaker móddal. Értem én, hogy a felhasználók többsége a túlszaturált játékképet szereti, de akkor is zavaró és az útmutató sem írja. Én pl. az "élethű" játékot is úgy szeretem, mintha filmet néznék, hiszen nekem akkor élethű, ha a színek is közel vannak a valósághoz (pl. RDR2). (+Samsung-nál még az élesség is más HDMI-PC módban, mert ott 10 a jó (0-10-ig 'smooth sharpening' van), minden máshol pedig a 0.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD I HDMI I W10 I Gari!
- Thermalright Phantom Spirit 120 SE
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4407, 100% Akksi
- Macbook Pro M3 Max 14" - 36 GB/1TB/ 27% ÁFÁS!
- iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4422
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Vhiktor