- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
levii0812
csendes tag
Sziasztok!
Mi a különbség a sony a80j és a83j között?
Mert néztem hogy a a83j most 630ezer míg a a80j kb 800ezer..... mind a kettő 65colban. Még egy kérdésem lenne, ezen az új google rendszeren megy a kodi? Most vennék tv-t. Melyik a jobb az a83j vagy a philips oled 806? -
alaves
addikt
válasz
Sza_Sa #62090 üzenetére
Nem véletlen, hogy a plazmán sincs erősebb tükröződésgátló réteg, az önálló fénykibocsátással rendelkező pixelek által alkotott kép itt is csak romlana. A tervezőmérnökök több mint valószínű, hogy próbálkoztak és mértek. Az lehet, hogy van olyan méregdrága felület, amely segítene, de akkor milyen ára lenne a TV-nek.
Az LCD-nél lehet "pauszpapírozni", majdnem mindegy. -
vg
addikt
válasz
Sza_Sa #62086 üzenetére
Azért az a tv már átutazza a fél világot mire ide ér, hajón, repülőn, kamionon. Úgy be van csomagolva, hogy dobálhatod akár (de nem dobálja senki), semmi baja nem lesz. Amúgy nem kell megvárnia a futárnak amíg szétszeded, beüzemeled, a futárok 99%-a becsületes. Nekem is futár hozta, fel is cipelte nekem emeletre, adtam neki pár ezer pénzt érte.
Ide szeretnek jönni.
-
Rogiii
aktív tag
válasz
Sza_Sa #62085 üzenetére
Nekem is van egy q80r tv-m, és az mellett hegeszteni is lehetne, még annak a fényét is elnyelné, viszont ennek a samu esetében az az ára, hogy jóval gyengébb a kontraszt.
Én is mérlegeltem, és mivel ez van a nappaliban inkább engedtem a kontrasztból a jobb láthatóság miatt.
A hálóban meg általában este megy a tv, ezért oda került az oled. -
Sza_Sa
senior tag
Van benne ráció, kibontják, átvetetik veled, aztán ha útközben összetöröd, van egy panelcseréd saját költségen. Sajnos nem ideális az áruházi kicsomagolás, nincs hely ahová a tv- le tudják fektetni, így kiemelik a polisztirol védőrészre és a fóliát húzzák le addig, amíg tudják. Aztán vagy látod a lényeget, vagy nem.
Futáros átvételnél ez könnyebb, na de a futár is megbolondul, mikor teljesen szétszeded a csomagolást és még be is üzemeled, hogy lásd a tv-t, különben semmi értelme, ha elmegy, általában cseszheted a sérülést. A sok visszaélés miatt várható volt, hogy nem nyelnek be bármit.
A mostanit futár hozta, az volt a szerencsém, hogy ismerős volt a futár, így némi borravalóval megtámogatva segített kicsomagolni, összerakni és beüzemelni.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
Lackooo84 #62083 üzenetére
Az a vicces, hogy mennyire nem tudja bizonyos személyíségtípus elfogadni azt, amit más mond.
Egyébként itt egy kép a végső helyén, fólia nélkül.
Sokkal jobb a q90 ar rétege erről felesleges vitázni, itt van mindkettő.Általában egy lakás tervezésénél nem a barlang effektus a cél, mi szeretjük, hogy világos, nagy tér van. Hogy a tv-nek ez nem a leg ideálisabb, istenem, ez van. Filmekhez sötétítünk, minden más alkalmat oldjon meg a tv.
-
-
alaves
addikt
-
Sza_Sa
senior tag
Sziasztok,
kisebb hezitálás után eladtam a VT60 plazmámat, ami a hálóban nem volt ideális a venik hallható surrogása miatt, és vettem egy Lg C12-őt (fehér C1)
Az a szerencsém, hogy nagyjából egymás mellett láthattam a VT60-at, a C1-et és egy Samu Q90R-t, így a most futó technológiák mindegyikével van tapasztalat.Alapvetően nem rossz tv az oled, sőt, jelenleg a legjobb, kisebb kompromisszummal mint a többi típus.
Plusz: élesebb, mint az lcd fátyolossága és a plazma üveglapos megoldása, ez tetszik. A fényerő általában - egy világos nappaliban is - elég lenne, de a borzasztó tükröződés jelentősen rontja a láthatóságot.Minusz: A fekete jó, de a fekete közeli részek bebuknak, ezt majd még beállításokkal próbálom javítani. Borzasztóan tükröződik, erről teszek be képet, hogy a nappaliban a Q90 mennyire elveri, igaz itt még rajta van a fólia, de levéve sem lett jobb, csak más.
Semleges: a Samu menürendszere nagyságrendekkel logikusabb, kevesebb gombbal jobban használhatóbb, viszont az azonnali webes keresés marhára tetszik, szóval egy ide, egy oda. Egyébként lassú a rendszer, indításkor lassabb mint a Q90r, sokkal, később is sokat hezitál bizonyos lépéseknél, de együtt lehet élni vele.
Egyébként az első tv-t a Mediában vettem, a bolti kicsomagoláskor az eladó srác kétszer leejtette a talp front részét a kőre, meg is nyomódott, grátiszként al akrtak velem íratni egy átvételit, hogy a tv pixelhibamentes. Mindezt a boot logóból állapítsam meg...
Mondtam neki, hogy akkor mehet is vissza a raktárba, én meg megyek át az Euronics-ba, mivel nem volt több nekik.Ott is a szokásos - bontsuk ki mielőtt elviszed - metódus után ment haza, majd mikor mindet összeraktam és bekapcsoltam, csíkos kép fogadott.
Majd a tüzetesebb átnézés után vettem észre, hogy a bal sarka meg van nyomva, annyira, hogy a panel meg is adta magát. Úgyhogy tv vissza a kocsiba, szerencsére a srácok a boltban nem kételkedtek abban, hogy nem én vertem oda, pedig már lélekben elkönyveltem egy panelcserét.
mivel úgymond kicsomagoltuk a tv-t, csak hát az alját pont nem tudtuk megnézni, meg persze nem kapcsoltuk be. Persze itt sem volt bontatlan tv, csak egy un. csavarhiányos (kiállított), így rendeltek egyet, csak az fehér lett, nem fekete.
Nagyjából ennyi, lehetne írni még bőven, de a lényeg benne van.
-
norbertoth
senior tag
Pl mozgó jeleneteknél a B-nél reccenős ha gyors mozgás van, sötét jeleneteknél meg hányinger, bár ez is igényfüggő, én jobb szeretem ha valami folyamatos és nem reccen a kép, de ha a beállításoknál nem simára van állítva a Motion akkor a B is jó neked, de xbox x-hez is inkább C1. Hosszabb távra a9 processzor, a webOS is fürgébb!
-
norbertoth
senior tag
válasz
FollowTheORI #62063 üzenetére
Én a B-t nem ajánlanám és igenis ég és föld a kül a B és C modell között interpolációban, legalábbis aki érzékeny erre az észreveszi mozgás közben. Saját tapasztalatból mondom inkább C mint B
-
noblem1983
senior tag
válasz
kgergo89 #62040 üzenetére
Én is tegnap láttam a videót onnan tudom ,hogy létezik ez a csoda stream minőség
bár nem tudom mennyi a szinkronos cucc rajta. Nekem hétfőn hozzák ki az A83J-t ahhoz 1 évet adnak ingyen+5 behúzható film. Euronics-nál a 2 év garancia kiterjesztés +38000 Ft volt(+50 akkor ha törés-t is beleveszem).
-
Calogero
addikt
Régebben teszt videoval néztük meg a két processzor közötti különbséget.
Planet Earth II. 5. rész. (4K/HDR verzió)
40. perc körül indul a jelenet... amikor a farkas üldözi a gidát. Akkor B széria mozgásmegjelenítése gyorsan mozgó jelenetnél többször hibázott (True motion). A gida helyett csak egy villogó pixel csomó volt. A C verzió lényegesen jobban teljesített.Sony garanciáról túl sokszor nem volt itt szó, mert nem volt rá szükség. Többnyire LG tulajok vettek igénybe szerviz szolgáltatást, illetve küldtek vissza 14 napon belül panel hibás készüléket.
A Sonynak jobb a mozgásmegjelenítése, ami ellene szól, hogy jelenleg nem támogatja VRR-t.
A VRR egy később várható firmware-frissítés után válik elérhetővé. -
vg
addikt
válasz
Az inputlag értékek rosszabbak és ez fontos játéknál. Főleg a 4k vvr-el amit ugye xbox támogat.
-
S@c@
őstag
válasz
Nekem is az jött le, hogy a B1 jobb, akkor miért is vegyem a C1-et?
A tv softwaret ugyse használom, mert series x-en nézek netflixet.Az újabb proci miben jobb?
A B1 gyengébb pl. a mozgásmegjelenítésben.- itt mit kell érteni, ez hol nyilvánul meg? -
blakey
titán
válasz
gubabela #62064 üzenetére
Az Android és a "nyitottsága" teljesen más téma, azért ott van lehetőséged kipróbálni ez-azt, míg webOS esetében nincs ilyen lehetőséged, DLNA vagy Plex/Emby kliens (utóbbi elvileg kezeli az ISO-kat, de nálam néha nem akarta az igazságot, úgyhogy inkább nem tudja. Kicsomagolva megoldható. Ettől függetlenül a TV-k nem médialejátszók, a TV-s Kodihoz képest egy CoreELEC (Kodit futtató) boxon sokkal több, jobb lehetőséged van.
-
-
-
alaves
addikt
Így van, ezt csak én szoktam javasolni, néha elfelejtem odaírni.
Látható 'image retention' esetén utólagos pixelfrissítő futtatás használni szokott. Látható beégés esetén már nem tud mit tenni, ezért lenne a megelőző célzatú futtatás. Tapasztalatomból és begyűjtött adatokból tudom, hogy a már látható mértékű degradációt, fakulást már nem képes kompenzálni a pixelfrissítő, azonban a még nem látható mértékűt esetlegesen sikeresen megoldhatja. A fórumot olvasó (visszaolvasó) OLED-esek majd eldöntik, melyik módszert alkalmazzák saját TV-jükön. -
S@c@
őstag
Most szeretnék OLED-TV-t venni, nagyjából megvan a két típus:
LG OLED55C1
Sony 55A80JKeret max 370e Ft bruttó.
Mire érdemes figyelni? Az LG beégés esetén ingyen cserél panelt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest