Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gerner1
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Strezi
őstag
Sziasztok, ismét felmerült a LAN vs. 5G WiFI téma, gondoltam megírom nekem mi működik stabilan.
Fontos, hogy az 5G WiFi-n egyedül a TV legyen, és legyen az router vagy AP, tudja a legalább 2x elméleti sávszélességet(886Mbps). Persze ez nem ennyi gyaorlatban, de kell a ráhagyás, mert a TV lejátszójában a buffer sajnos eléggé sovány és megérzi az akadásokat. Erre egy biztos módszer, hogy megváltoztatod az adott 5GHz hálón a jelszót, és ugyanezt csak a tévén teszed meg. A TV legjobban az alsó 5G sávokat látja, érdemes neki fix 36-os csatornát adni, 80Mhz fix sávszéllel. Csábító, hogy más gyorsabb eszközöket is feltegyél erre a hálóra, de ha stabil működést akarsz, akkor ez sajnos nem fér bele...
Nekem így otthon van egy Stream, és egy Data 5G, valamint egy Data2 2.4G hálózat. Ezért van értelme pl. egy TriBand routert venni, vagy egy routert és egy AP-t mellé.
Szoftver és szerver oldalon nekem 10TB dedikált lemez van mögötte, 4 fizikai lemezzel. A Plex szerver és a tévén az XPlay(fizetős) kliens évekig jól ment, de sajnos egy ideje a szerver oldal degradálódott a frissítésekkel, amire nem találtam megoldást. Mindíg akadtak a lejátszások. Azóta váltottam Emby-re, amivel minden visszaállt és bár a TV UI nem annyira jó mint a Plexxé volt, a lejátszás ismét atom stabil.
Javaslom, hogyha van egy működő képes, stabil felállás, akkor inkább tiltsátok le a szerver / app frissítéseket!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Eladási mérföldkő: 5 millió példánynál a Silent Hill 2 Remake
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- E-roller topik
- OLED TV topic
- Mikrotik routerek
- Diablo IV
- Kész rémálom lesz Linuxot használni jövőre az USA egyes államaiban
- További aktív témák...
- ÚJ Samsung OLED 4K 65S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 77S90F 83S90F 83S90D 3év
- SAMSUNG (QE55S95BATXXN) 140CM 4K OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- LG 65" OLEDC51LA evo 3 ÉV GYÁRTÓI GARANCIA
- GRUNDIG OLED !!!( 55GOB9280) 140CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- LG 48"-os Smart OLED TV (2025.-ös) - Dobozában
- Hp ProDesk/ EliteDesk SFF/MT G4/ G5/ G6 / i5 8-9-10.gen /Win11- Számla, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13600KF 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060Ti 8GB RAMPAGE Shiva CM 700W
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓS CSÍKOS! MacBook Pro 16" M1 Pro 16GB 512GB Gar.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Vhiktor