Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38683) Strezi


Strezi
őstag

Sziasztok, ismét felmerült a LAN vs. 5G WiFI téma, gondoltam megírom nekem mi működik stabilan.

Fontos, hogy az 5G WiFi-n egyedül a TV legyen, és legyen az router vagy AP, tudja a legalább 2x elméleti sávszélességet(886Mbps). Persze ez nem ennyi gyaorlatban, de kell a ráhagyás, mert a TV lejátszójában a buffer sajnos eléggé sovány és megérzi az akadásokat. Erre egy biztos módszer, hogy megváltoztatod az adott 5GHz hálón a jelszót, és ugyanezt csak a tévén teszed meg. A TV legjobban az alsó 5G sávokat látja, érdemes neki fix 36-os csatornát adni, 80Mhz fix sávszéllel. Csábító, hogy más gyorsabb eszközöket is feltegyél erre a hálóra, de ha stabil működést akarsz, akkor ez sajnos nem fér bele...
Nekem így otthon van egy Stream, és egy Data 5G, valamint egy Data2 2.4G hálózat. Ezért van értelme pl. egy TriBand routert venni, vagy egy routert és egy AP-t mellé.
Szoftver és szerver oldalon nekem 10TB dedikált lemez van mögötte, 4 fizikai lemezzel. A Plex szerver és a tévén az XPlay(fizetős) kliens évekig jól ment, de sajnos egy ideje a szerver oldal degradálódott a frissítésekkel, amire nem találtam megoldást. Mindíg akadtak a lejátszások. Azóta váltottam Emby-re, amivel minden visszaállt és bár a TV UI nem annyira jó mint a Plexxé volt, a lejátszás ismét atom stabil.
Javaslom, hogyha van egy működő képes, stabil felállás, akkor inkább tiltsátok le a szerver / app frissítéseket!

Használt LiFePo 15kWh akuk eladóak! ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.