Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38423) janos666 válasza sakal83 (#38297) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Ma kezdtem el nézni a Game of Thrones S08-at (UHD HDR BD), és belefutottam egy hibába a C9-en. :((( Lehet, hogy te is ezt tapasztalod.
A sötét jelenet (a második rész felétől eddig végig az) hiába mozgalmas (lobogó láng a fáklyákon, jelenetváltások, fészkelődő emberek, stb), statikus képnek és/vagy hírcsatornának érzékeli a TV, és pár perc után durván visszavágja a fényerőt (OLED Fény-t). Egy kattintás a görgővel, hogy előjöjjön az Info Banner, esetleg még kis körözés a kurzorral helyre billenti, de ez tényleg hülye és zavaró hiba. :((
Bár más tartalommal ez eddig nem jött elő, ez pedig elég extrém sötétség.

A másik gyanúsított a HDMI Fekete Szint beállítás.

Ja, és valami színhelyes, pl. Színház vagy Szakértő módban próbálod te ezt? A gamma beállításnál nem Alacsony Képvezérlés-t kéne látnod, hanem olyat, hogy 2.2, 2.4, stb. Tedd be egy normális képmódba (Színház), és akkor valószínáleg egyáltalán nem is kell piszkálnod a Fényerő és Kontraszt csúszkákat (ha a lejátszód sem nyúl bele, amikkel a tesztábrákat nézed), hanem jó lesz minden (ha kikapcsoltad a dinamikus izé-mizéket)

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.