Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- droidic: Safe Mode az agyban
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@trixfan
addikt
Amit írtam az a mostani új 7-es szériára vonatkozik, 1080p felbontáson lehet 120Hz-cel hajtani. Én azért azt mondanám, hogy nyugodtan vehetjük az LG OLED tévék fő képességeinek fejlődési ütemeként. A HFR leginkább a mozgásvisszaadás miatt lesz, ennek persze 4K-ban eszköze az új HDMI. Az a probléma a "sample and hold" megjelenítőkkel, hogy ha beraknak eg BFI-t vagy bármit, akkor az direktben villogni fog 2-300Hz esetén is. A másik megoldás a HFR tartalom, ehhez azért az egész filmipar irányultsága szükséges. Régóta ideje lenne, hogy ne SD élmény legyen egy gyorsabb jelenet közben egy 4K tévén. Ezek implementációja is a paneltől és vezérlésétől függ, nem a HDMI-től.
Nem tudom "vótmá'"-e itt, de kb. ezek a 7-es széria főbb előrelépései:
1. Valamivel nagyobb fényerő, mert ugye feltétlen konkurálni kell a
parasztvakításHDR-ben az LCD-kel és feltétlen nagyobb számot kell tudni mint előző évben. Szerintem emiatt ment a polarizációs szűrő és vele együtt a passzív 3D a levesbe, cserébe kaptunk 5-10% plusz fényerőt.2. Előbbiek mellett jobb lett a bevonat is, megszűnni látszik a lilás-magentás tükröződés.
3. Jobban működik a CMS, részletesebb átfogású a 3D LUT, még jobban kalibrálható a 7-es széria.
4. Inputlag ha jól emlékszem 21ms az összes releváns módban ahol ez számít.
5. A B modellek is ugyanolyan SOC-ra épülnek mint a többiek, tehát idén már ebben sem lesz különbség.
6. Nagyságrendileg jobbak a 0-5% IRE ábrák és összességében az alacsony tartományú árnyalás (több pontos 3D LUT). Egy 50 órás bejáratás azért kell a tévéknek mire ezt érdemes nézni. Attól a falat kaparom amikor valaki ezt egy kalap alá veszi az LCD felhősödéssel, blooming-gal...
Idén nagyjából látszik is szépen a "tock" finomítás, radikálisabb dolgok inkább jövőre várhatók. Személy szerint legjobban a mozgásmegjelenítés referencia szintre emelését várom és másod sorban a visszatérést a valódi RGB színkeveréshez.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4067,94% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12600KF 32GB DDR5 500GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T4 Plus CM 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060TI 8GB Rampage SHIVA ADATA 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Vhiktor