Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz daneel_hu #22370 üzenetére

Attól is függ, hogy melyik gyári képmódot nézed, mint alapbeállítás (minden profilnak megvan a maga alaphelyzete és alapvetően kétféle profil van, az "eredeti" + rokonai és "Színház" + rokonai, előbbi liberálisabb lehet a fényerővel azonos csúszkaállásokban is). Aztán a B8 is más, mint a C8, csak a 7-esek egyformák.

Aztán ott van egy kis diffi két egyforma és egyformán beállított modell közt is.

Plusz még ha CalMAN AutoCAL-al kalibrálod, akkor általában még fényesebb tud lenne a C8, mint bármelyik gyári (HDR) profilban.

Ja... és ezek fejébe itt van ez a véletlenszerűen tűni fel-le táncikálás is a B8-on (ami valami firmware hiában tűnik, de ki tudja...?).

---

Amúgy tök jó ez a CalMAN AutoCAL. Kellemes meglepetés, hogy lényegében tökéletesen működik (annak idején a Pana plazmákon katasztrófa volt, így nem sokat vártam tőle).
    Csak annyi bajom van vele, hogy HDR módban nincs teljes kihatása a hardware programozásnak, amit csinál, a kép minden aspektusára. A HDR gamut mapping (szín és fényerő is) továbbra is "LG Magic" (mikor a B8-at vettem, azt hittem ezt is 3DLUT-al csinálja a TV, de nem, ez egy további algó a prociban/firmware-ben, amit semmivel nem tudunk most piszkálni).
    SDR-ra tökéletes, csak épp az SDR mód már gyárilag is kiváló, egyedül a HDR-el nem vagyok teljesen elégedett, és azt nem tudom ezzel sem jelentősen jobban belőni. :O
    Példaképp hiába kalibrálom a HDR módot bekapcsolt BFI-vel, ugyan úgy nem paraméterezi újra a fényerő görbét annak figyelembevételével, hogy nem ~800 hanem ~400 nit a peak white (ezt kvázi figyelmen kívül hagyja a folyamat, mert ehhez eleve nem is nyúl, ahol ez képbe jönne).

Új hozzászólás Aktív témák