Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18795) I3vagyI5


I3vagyI5
csendes újonc

Üdv mindenkinek!
Az OLED fényerővel kapcsolatban mondanám el a véleményemet. Júliustól használom a 2017-es LG 55EG9A7V FULL HD OLED TV-met. Amit nézek rajta azok döntően mozifilmek, természetfilmek, koncertek, kevés sport közvetítés és nagyon kevés TV adás. Nagyon sok hozzászólást olvastam itt (is) az OLED fényerőről, a beégésről, a kalibrált adatokról.
Sok mindent kipróbáltam és használtam az itt elhangzottakból, pl. OLED fényerő 20-30-ig beállítva, kalibrált beállítások, stb.
Amire jutottam, hogy én (teljesen jó a látásom, nincs szemüvegem) a TV-men tökéletesen megvagyok elégedve az LG Eco képbeállításával (OLED fényerő 100, kontraszt 100, fényerő 50, színmélység 60) [akár teljes sötétségben is]. Az általam készített 4K-s felvételeket (nyaralás, udvar, stb.), tehát amit a saját szemmemmel láttam, hogy néz ki az életben, azt az Eco beállítás adja vissza a leghűbben (pl. a tengeren a fehér homok a napsütésben az bizony "égeti a szemem" a TV-n, úgy ahogy az élőben is történt). Koncert felvételen ahol teljesen sötét van, csak egy erős reflektor világít, ott a sötét részek azok sötétek vagy teljesen feketék, de ha a kamerába ér a reflektor fénye, akkor az bizony "égeti a szemem". Ha az OLED fényerő 70-nél kisebb, nem is mondva a 20-at, akkor számomra nagyon sokat veszít a kép a szépségéből, realitásából. Ahhoz tudnám hasonlítani, mintha mondjuk a színmélységet venném le 10-20-ra, szóval az kép nagyon színtelen lenne.
A fentiekben a saját véleményemet írtam le az OLED fényerővel kapcsolatban. A "beégéstől" nem tartok (nem akarok tartani, félni), mert nagyon kevés TV adást nézek (statikus logók), valamint az eddigi páyafutásom során 90 százalékban sokkal előbb évültek el a technikai dolgaim (mobiltól TV-ig) minthogy azoknak baja keletkezett volna a rendeltetésszerű használattól.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.